theater : Showbizzkanaal

16/04/2018

Musicalspektakel ZOO of Life sluit af met lach en traan

zoo_of_life.JPGGraag zien, veel passie en de kracht van magie … daar draaide het musicalspektakel ZOO of Life helemaal om. Meer dan 36.000 toeschouwers kwamen in de Koningin Elisabethzaal genieten. Uitverkocht! Maar het waren vooral de 713 vrijwilligers en 14 professionals die dit bijzondere community-project tot een hartverwarmend succes maakten. En precies daarom zongen, dansten, acteerden, naaiden, knutselden, begeleidden en kookten ze maandenlang samen voor één ZOO of Life. Die herinnering koesteren we voor altijd.

Zondag 15 april eindigde de laatste voorstelling in een spetterend afscheidsfeest voor de vrijwilligers en profs. Wat een ontlading na deze boeiende maar ook vermoeiende paasvakantie met maar liefst 23 voorstellingen! Er werd gelachen, gezongen, geknuffeld en er vloeiden tranen, veel tranen. Tranen van blijdschap. Er zijn dan ook vriendschappen voor het leven gesmeed. Ja, dit gemeenschapsproject waarmee ZOO of Life mensen verbindt en dichter bij elkaar brengt, is een ongezien succes. Het jubileumjaar van 175 jaar ZOO Antwerpen is met bravoure en op gepaste wijze ingezet.

19:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: zoo of life, musical zoo of life |  Facebook | |  Print |

10/04/2018

Stank Voor Dank - blijspel van Ruud De Ridder

stank_voor_dank.JPGNu zaterdag 14 april 2018 start het echt Antwaarps teater met het blijspel van Ruud De Ridder: "Stank Voor Dank".

Cast: Nicole Laurent, Ruud De Ridder, Nick Delafontaine, Marc Daems, Magda Peeters, Charlotte Wellens.

Speelperiode: van 14/04 t.m. 13/05/2018.
Telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u15 - Op zondag om 15u00.

Tickets zijn te bestellen op het nummer 03 231 64 64 of www.echtantwaarpsteater.be

05/04/2018

EWT-Theater. Marilou Mermans vervoegt cast GOUDEN VIJVER

Marilou Mermans, GOUDEN VIJVER, cast GOUDEN VIJVER, Hoofrolspeelster in onze voorstelling 'Gouden Vijver', Monique Truyens, is onlangs met ernstige gezondheidsproblemen voor lange tijd opgenomen in het ziekenhuis. Hierdoor zijn vorige week alle voorstellingen afgelast en gaan ook deze donderdag 5 en vrijdag 6 april de voorstellingen nog niet door. Vanaf zaterdag 7 april neemt Marilou Mermans deze prachtige rol over. Het EWT-Theater is haar bijzonder dankbaar om dit bravourestukje te willen doen. De intensieve repetities zijn in volle gang en we wensen Marilou alle succes! Na de reeks van Gouden Vijver brengt zij ook nog enkele voorstellingen van de fantastische monoloog 'Van hoeren en boeren' in onze bar.

We hopen dat Monique snel kan genezen en dat we haar binnenkort terug in ons theater mogen verwelkomen.

Info: www.ewt.be

21:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: marilou mermans, gouden vijver, cast gouden vijver |  Facebook | |  Print |

02/04/2018

Acteur Frank Aendenboom sterft onverwacht

frans_aedenboom.JPGDe Antwerpse acteur Frank Aendenboom is in de nacht van 30 op 31 maart onverwacht overleden in zijn slaap. Dat meldt zijn kleindochter zaterdagavond. Hij werd 76 jaar. Aendenboom woonde decennialang in Berchem.

Alvorens grote sier te maken op het televisiescherm en het witte doek begon Aendenboom als theateracteur. Hij was ook medeoprichter van het Raamtheater, het Antwerpse gezelschap dat bestond van 1977 tot 2010.

Aendenboom is onder meer bekend van zijn rollen in de jeugdreeksen "Johan en de Alverman" (1965) en "Dirk van Haveskerke" (1978), maar meer recent was hij te zien in onder meer "Lili en Marleen" (1994-2010), "Matroesjka’s" (2005) en "Crimi Clowns" (2012). Daarnaast verscheen hij ook in meer dan veertig films, waaronder "De leeuw van Vlaanderen" (1985), "Hector" (1987) en "Frits & Freddy" (2010). In september 2014 kondigde hij aan dat hij zou stoppen met acteren. Hij speelde datzelfde jaar nog een rol in "Crimi Clowns".

Aendenboom was getrouwd met Rosemarie Bergmans, met wie hij samen acteerde in "Johan en de Alverman".

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Frank Aendenboom (76). Uit respect voor de acteur is er een rouwregister geopend in de stadswinkel aan de Grote Markt.

13:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie, Theater | Tags: frank aendenboom, acteur frank aendenboom, overlijden frank aendenboom |  Facebook | |  Print |

Blood Brothers in première op 6 april

Cast Blood Brothers.pngOp vrijdagavond 6 april a.s. om 20.30 uur vindt de première plaats van de musical ‘BLOOD BROTHERS’ in de Rode Zaal van het Fakkel Theater aan de Hoogstraat te Antwerpen.

InTeam producties brengt de musical BLOOD BROTHERS, na jarenlang succes in Londen, naar Vlaanderen terug, in een vernieuwend concept met in de 13- koppige cast een mix van veelbelovende afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, live begeleid door een orkest van 6 musici.

OVER BLOODBROTHERS 

Net verlaten door haar man en opgezadeld met twee kinderen waarvoor ze amper financieel kan zorgen, krijgt Mevrouw Janssens het nieuws te horen dat ze zwanger is van een tweeling. Ten einde raad gaat ze in op de vraag van de ongewild kinderloze Mevrouw De Leeuw om één van de baby’s aan haar af te staan. De ‘deal’ gebeurt in het geheim: de jongens mogen nooit te weten komen dat ze broers zijn. Door toeval leren Mickey en Edward, allebei opgegroeid in twee totaal verschillende milieus, toch elkaar kennen. Ze worden ‘bloedbroeders’, tot grote afschuw van Mevrouw De Leeuw. Ondanks een verhuis, waarbij de jongens opnieuw gescheiden worden, kruisen later toch weer hun paden. Hun vriendschap lijkt onverwoestbaar, maar de kansen die de ene door zijn opvoeding heeft gekregen, blijken een bron van jaloezie voor de andere. Is de bloedband, die ze (onbewust) delen, sterk genoeg om toch ‘bloedbroeders’ te blijven?

Met in de hoofdrollen: Jeroen Logghe en Jervin Weckx (als de tweeling Mickey en Edward), Liesbeth Roose als Mevrouw Janssens en Sarah Kefi als Mevrouw De Leeuw. Verder: Emelien Raats (Linda) en Berten Vanderbruggen (Sammy). Pieter Van Keymeulen, bekend van o.a. ‘Spring’ (Studio 100), maakt zijn rentré op het podium als Verteller.

In het ensemble: Elias Bosmans, Pieter Van Bavel, Filip Vanderhoeven, Annelies Van Dorsselaer, Eline Goetgeluk en Phaedra Segers.

Het grootste deel van de maincast is afgestudeerd aan gereputeerde musicalopleidingen, oa Musicalafdeling Conservatorium Brussel en Fontys Hogeschool Tilburg. 

BLOOD BROTHERS, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West end en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio100 in Zaal Elckerlyck. 

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, brengt het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘BLOOD BROTHERS’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij legt InTeam de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Hans Focking (producent), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (bewegingsregie)

Orkest: olv Pietro Ramman (piano), Jacob Hus (basgitaar), Keanu De Poorter (keyboard), Sam Enthoven (slagwerk), Thomas Renard (gitaar), Jan Schaeken (saxofoon)

VOORSTELLINGEN op 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14 en 15 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Tickets: www.fakkeltheater.be

Foto: Hans Gerritsen

12:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: blood brothers, theater blood brothers |  Facebook | |  Print |

27/03/2018

Extra voorstellingen "Stuk Ongeluk" op 28 april en 5 mei 2018

Sven De Ridder, De Komedie Compagnie, Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, dirk van vooren, De repetities van "Stuk Ongeluk" o.l.v. regisseur Stany Crets met acteurs Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en Sven De Ridder zijn volop bezig.

Producent THEATERTAINMENT mag nu al twee extra voorstellingen aankondigen van deze spraakmakende komedie in opdracht van het theatergezelschap De Komedie Compagnie. Vorige week werd de kaap van 9000 verkochte tickets gehaald en het publiek heeft er duidelijk zin in. Om volop op de vraag in te gaan zijn er twee extra voorstellingen gepland: op zaterdag 28 april en op zaterdag 5 mei, telkens om 15u15 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

De Komedie Compagnie bewerkte "The Play", waarin een bende toneelamateurs, onder leiding van een duivel-doet-al regisseur, een thriller speelt waarbij werkelijk alles verkeerd gaat. Het stuk gaat alle kanten op behalve de goede en het decor overleeft de voorstelling niet. De totale verwarring begint al in de foyer, gaat door tijdens de pauze en eindigt niet bij het slotapplaus! De kans zit er dus dik in dat je na afloop naar spoed moet om de breuk te behandelen die je jezelf hebt gelachen...

"STUK ONGELUK" vanaf 20 april 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Een productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie.
Auteur: Henry Lewis, Jonathan Sayer en Henry Shields
Tekstvertaling: Owen Shumacher
Regie: Stany Crets
Met: Sven De Ridder, Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, en Dirk Van Vooren.

Tickets, info en speelkalender: www.elckerlyc.be - 070 691 002 (max. 0,30 euro:min)

22/03/2018

Castvoorstelling "Stuk Ongeluk" loopt in het honderd, of net niet...

theater.JPGSinds deze week repeteert regisseur Stany Crets met acteurs de acteurs van "Stuk Ongeluk". Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en Sven De Ridder. Producent THEATERTAINMENT bereidt met deze titel een spraakmakende komedie voor in opdracht van het theatergezelschap De Komedie Compagnie. Natuurlijk had regisseur Stany Crets iets bijzonders in petto bij aanvang van de repetities. De hele cast stuurt hij zogezegd op inlevingsstage naar Domein Hof Ter Linden, een neoclassicistisch kasteel uit de 18de eeuw. Wat volgde ter plekke was een ochtend waarin niets was wat het leek en waarbij het bijhorende persmoment zwaar in het honderd liep, door een in scène gezette brand en gewonde acteurs... Gelukkig kwam alles toch nog goed en ging het vooral over de beleving van een stuk waarin alles mis gaat dat kan misgaan. De feestelijke première van "Stuk Ongeluk", de adaptatie van het succesvolle "The play that goes wrong", is op 22 april in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Eind maart en april 2018 regisseert Stany Crets de Vlaamse versie van de Britse comedy “The play that goes wrong”. Deze voorstelling ging onlangs nog in première op Broadway. De Nederlander Owen Shumacher staat in voor de vertaling. "The Play That Goes Wrong" is al jaren een overweldigend succes in Londen. Het stuk, waarin niets is wat het lijkt, is een snel gemonteerde, fysieke komedie met perfect getimede bloopers en een gigantische schat aan grappen. Regisseur Stany Crets is bijzonder fier op zijn “dreamteam” voor dit heerlijk, absurde stuk waarin alles dat kan mislopen, mis gaat: Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, Dirk Van Vooren en Sven De Ridder.

De Komedie Compagnie bewerkte "The Play", waarin een bende toneelamateurs, onder leiding van een duivel-doet-al regisseur, een thriller speelt waarbij werkelijk alles verkeerd gaat. Het stuk gaat alle kanten op behalve de goede en het decor overleeft de voorstelling niet. De totale verwarring begint al in de foyer, gaat door tijdens de pauze en eindigt niet bij het slotapplaus! De kans zit er dus dik in dat je na afloop naar spoed moet om de breuk te behandelen die je jezelf hebt gelachen...

"STUK ONGELUK" vanaf 20 april 2018 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Een productie van Theatertainment voor De Komedie Compagnie.
Auteurs: Henry Lewis, Jonathan Sayer en Henry Shields
Tekstvertaling: Owen Shumacher
Regie: Stany Crets
Met: Sven De Ridder, Koen Van Impe, Tania Kloek, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Jan Van Dyke, Britt Van der Borght, en Dirk Van Vooren.

Tickets, info en speelkalender: www.elckerlyc.be

21/03/2018

Ticketverkoop Doornroosje in Koningin Elisabethzaal gaat van start

doornroosje.JPGDoornroosje komt in augustus naar de Koningin Elisabethzaal aan de ZOO. Vandaag gaat de ticketverkoop voor deze reeks van start.

Doornroosje kreeg in het prille voorjaar al meer dan vijftienduizend bezoekers in Antwerpen, Hasselt en Gent. De voorstelling werd door pers en publiek bijzonder positief onthaald en speelt nu dus, als eerste in een reeks, tijdens de zomer in de gerenommeerde Koningin Elisabethzaal.

"Deep Bridge en ZOO Antwerpen brengen de combinatie van musical en een bezoek aan de prachtige 19e-eeuwse dierentuin opnieuw tot leven."

Tinne Oltmans en Helle Vanderheyden als Doornroosje

Tinne Oltmans en Helle Vanderheyden zullen elkaar in deze zomertour afwisselen als prinses Doornroosje. Ontdek hier de volledige speelkalender.

Ga met Doornroosje extra voordelig naar de ZOO!

Bovendien kunnen bezoekers ‘Doornroosje’ combineren met een bezoekje aan de ZOO. Op vertoon van hun ticket krijgen bezoekers van 'Doornroosje' 20% korting aan de kassa van de ZOO. Dé perfecte manier om een hele dag in het hart van de Koekenstad te vertoeven.

Voor alle data, tickets & info: www.deepbridge.be/doornroosje

21:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: koningin elisabethzaal, deep bridge, zoo antwerpen |  Facebook | |  Print |

20/03/2018

'The Best of Musicals' bist ook op zondag 6 mei 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen

musicals.JPGEind februari presenteerde Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen 'The Best of Musicals'. De wervelende productie met een spervuur aan hits en klassiekers, uit tot de verbeelding sprekende titels als Les Misérables, Grease, Cats, The Phantom of The Opera, Mamma Mia! en Jekyll & Hyde, werd op luid applaus en met veel enthousiasme onthaald door de musicalfans. In die mate zelfs dat producent Music Hall besloot dit ultieme musicalfeest niet enkel de komende seizoenen terug te laten keren, maar ook dit seizoen, op 4 mei in Stadsschouwburg Antwerpen en 5 mei in Capitole Gent, het feestje nog eens over te doen.

De belangstelling is echter dermate groot voor deze extra shows in mei, dat er nog een extra show wordt toegevoegd aan het programma. Zo mag Stadsschouwburg Antwerpen zich op zondag 6 mei (15u) opmaken voor nog een rondje 'The Best of Musicals' en kan het publiek ook dan gaan genieten van hits als 'Don’t Cry For Me Argentina', 'Waterloo', 'Greased Lightning’, ’This is The Moment’, 'Laat het los' en 'Stayin' Alive', en beklijvende songs zoals 'The Music of the Night', 'Memory' en 'I Dreamed A Dream'.

Tickets & info 'The Best of Musicals': www.musichall.be

21:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: the best of musicals |  Facebook | |  Print |

13/03/2018

Doornroosje betovert de Koningin Elisabethzaal

doornroosje.JPGDoornroosje komt in augustus naar de Koningin Elisabethzaal aan de ZOO. Dat is groot nieuws voor productiehuis Deep Bridge.

ZOO Antwerpen en Deep Bridge, dat ook al scoorde met de ‘Rocky Horror Show’ en ‘Ridders van de ronde keukentafel’, slaan de handen in elkaar deze zomer. Doornroosje kreeg in het prille voorjaar al meer dan vijftienduizend bezoekers in Antwerpen, Hasselt en Gent. De voorstelling werd door pers en publiek bijzonder positief onthaald en speelt nu dus, als eerste in een reeks, tijdens de zomer in de gerenommeerde Koningin Elisabethzaal.

Voor de voorstellingen in de Koningin Elisabethzaal wordt de cast aangevuld met Helle Vanderheyden. Tinne Oltmans zal immers een aantal voorstellingen verstek moeten laten gaan om de concerten van Ghostrockers te spelen. Met Helle halen we echter een topper in huis om Tinne enkele dagen te vervangen. Voor deze voorstellingen worden bovendien extra decors gebouwd, en wordt het ensemble uitgebreid.

Doornroosje speelt vanaf 2 augustus in de Koningin Elisabethzaal, de ticketverkoop start op 16 maart via www.deepbridge.be en www.koninginelisabethzaal.be. De samenwerking met ZOO Antwerpen resulteert ook in een mooi voordeel voor ticketkopers. Wie een ticket voor Doornroosje koopt, krijgt meteen een mooie korting op een ZOO-ticket. De ideale manier dus om beiden te combineren en een dagje in Antwerpen te vertoeven.

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: koningin elisabethzaal, doornroosje |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende