televisie : Showbizzkanaal

22/03/2018

De Rechtvaardige Rechters komt terug!

radio2.JPGTwaalf jaar na de laatste aflevering op Canvas, maakt het legendarische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters een verrassende comeback op Radio 2.

De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit nieuwe programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

Jo Van Damme blijft op post als opperrechter en presentator. In zijn panel ontvangt hij klasbakken die we nog kennen uit de klassieke versie, zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen. Aangevuld met nieuwkomers zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche. Luisteraars mogen een opgefriste versie verwachten van dit legendarische panelprogramma dat eerder al een kijk-en luistercijferkanon was op Canvas en Radio 1:

Jan Knudde (nethoofd Radio 2):

"De VRT heeft een lange traditie van panelprogramma's waarin de actualiteit op een grappige manier gefileerd wordt. Denk maar aan De Taalstrijd of De Perschefs, allemaal bedacht door producer Paul Jacobs.  Toen De Rechtvaardige Rechters er in 2007 de brui aan gaven, bleven veel kijkers en luisteraars op hun honger zitten. Satirische nieuwsprogramma's hebben nochtans niet aan belangstelling ingeboet. Kijk naar het succes van De Kwis of Dit was het Nieuws in Nederland (ook nét terug van weggeweest) of Have I Got News for You dat al sinds 1990 loopt op de BBC. Hoog tijd dus dat ook De Rechtvaardige Rechters een comeback maken!"

De Rechtvaardige Rechters is vanaf zaterdag 31 maart om 10 uur te beluisteren op Radio 2, helemaal in lijn met de radiozender zijn lange traditie van humor-en amusementsprogramma’s op zaterdagochtend. Het andere legendarische panelprogramma De Zoete Inval met Luc Appermont keert terug in de zomer. Luc heeft het op dit moment erg druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat De Zoete Inval voortaan wordt afgewisseld met een andere succesformat dat zijn diensten al heeft bewezen: "De Rechtvaardige Rechters wordt trouwens gemaakt door hetzelfde team als De Zoete Inval met producer Sonny Vanderheyden. Ze gaan dat schitterend doen. Daar ben ik van overtuigd!"

19:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de rechtvaardige rechters, radio 2 |  Facebook | |  Print |

21/03/2018

De Sterren Op - Laatste aflevering, donderdag 22 maart 2018 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGTegen De Sterren Op is op donderdag 22 maart toe aan zijn laatste aflevering van het seizoen, maar niet zonder bekend Vlaanderen nog een laatste keer te trakteren op een amusant spiegelbeeld. Dat geldt alvast voor de eeuwig jonge ondernemer Willy Naessens en zijn onafscheidelijke partner Marie-Jeanne, in een tête-à-tête met hun evenbeelden (Walter Baele en Nathalie Meskens). Een interview waarin noch de imitatoren noch de échte Willy en Marie-Jeanne een blad voor de mond nemen…

Tegen De Sterren Op kon de eerste beelden van De Mol al bemachtigen en brengt ze donderdag exclusief bij VTM. Aan welke spannende proeven worden de deelnemers dit jaar onderworpen? Dat Gilles De Coster (Walter Baele) weer van de partij zal zijn, staat vast. Al rijst bij hem de vraag: heeft nu niemand mij gemist?

Jonas Van Geel en Ivan Pecnik kruipen voor deze laatste uitzending in de huid van hun komische helden, Gasten en Leo. Zij nemen plaats op het balkon en doorspekken de hele aflevering met hun hilarische commentaar en moppen uit de oude doos.

De Romeo’s zijn terug, en hoe! De schlagerzangers (Guga Baúl, Jonas Van Geel en Chris Van Espen) eindigen het seizoen van Tegen De Sterren Op in schoonheid met hun nieuwste hit. Ze staken dé zomerhit van Niels Destadsbader in een nieuw jasje en creëerden een meezinger van formaat. Die staat volledig in het teken van de #metoo-affaire, waarin de zangers zich helemaal (misschien iets te goed?) kunnen inleven…

21:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

Stadsfeestzaal ontruimd in Helden van Hier: Brandweer Antwerpen

vtm.JPGAflevering 1 op donderdag 22 maart 2018 om 21.20 bij VTM

Vanaf donderdag 22 maart 2018 zijn de Helden van Hier terug van weggeweest. Dit keer volgen de cameraploegen de brandweermannen en -vrouwen van Brandweer Zone Antwerpen. Zevenhonderd pompiers, onderofficieren en officieren verspreid over 7 kazernes staan er in voor de veiligheid van de zone met het grootste risico van het hele land. In de eerste aflevering snelt de ploeg o.a. richting drukbevolkte Meir, waar de Stadsfeestzaal wordt ontruimd.

Met haar wereldhaven, dichtbevolkte binnenstad en groot aantal risicobedrijven is de stad Antwerpen een uitdagende regio voor een brandweerzone. De brandweermannen en -vrouwen trainen daarom dag en nacht om de inwoners van Zwijndrecht, Wijnegem en Antwerpen te beschermen. Samen gaat het om meer dan 550.000 mensen. Ze moeten voorbereid zijn op de meest ondenkbare scenario’s.

In de startaflevering rukt de ploeg uit naar de Stadsfeestzaal, waar rookontwikkeling is opgemerkt. De brandweer heeft echter de grootste moeite om de oorzaak te achterhalen. “Het risico is groot, omwille van het aantal mensen dat in de buurt is”, klinkt het. “De mogelijke oorzaken zijn bovendien oneindig: een keuken, een winkel, een kelder,… We willen 100% zeker zijn zodat de veiligheid kan gegarandeerd worden.” Wat is er aan de hand?

De ploeg wordt ook opgeroepen voor een woningbrand. De bewoners zijn niet thuis, maar de brandweermannen proberen de huisdieren te redden, die door de rook bevangen zijn. De brandweer snelt vervolgens naar een verlaten spoorzone, waar twee voertuigen zijn uitgebrand. Even later wordt er opnieuw alarm geslagen voor een brand op dezelfde locatie. “Het werk van koperdieven”, luidt de conclusie. In de Antwerpse haven botst een trein met een tankwagen. Die was geladen met een chemisch product. “De tank is nu op z’n gevaarlijkst”, klinkt het. Als de tank scheurt, kan de hele boel exploderen… 

21:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: helden van hier, vtm, vtm helden van hier |  Facebook | |  Print |

20/03/2018

Helden van de Kinderkliniek, nieuw vanaf woensdag 21 maart 2018 om 21.10 bij VTM

vtm.JPGHet kinderziekenhuis van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), het Koningin Mathilde Moeder en Kindcentrum, is véél meer dan een hospitaal. Kinderen met chronische ziektes of kanker brengen er vaak veel tijd door, waardoor de artsen en verpleegkundigen een onbreekbare band met hun patiëntjes opbouwen. In ‘Helden van de Kinderkliniek’ brengt productiehuis Geronimo vanaf woensdag 21 maart 2018 verhalen uit het kinderziekenhuis van het UZA, het jongste maar snelst groeiende universitaire kinderziekenhuis in België. De reeks volgt de hulpverleners die het beste van zichzelf geven om jonge levens te verbeteren en te redden. Oncologie, neurologie, urologie: het zijn maar enkele van de specialisaties die aan bod komen in ‘Helden van de Kinderkliniek’, van een eerste consultatie tot in de operatiekamer.

Niet enkel de artsen spelen een cruciale rol, ook de verpleging en de pedagogische medewerkers doen er alles aan om het verblijf voor het kind zo aangenaam en leerrijk mogelijk te maken. Want een kind moet zoveel mogelijk kind blijven, ook al is het ziek.

In het Moeder en Kindcentrum is sinds kort een nieuwe dokter aan het werk: Dokter Karel, bedacht en ontworpen door Geronimo. Dokter Karel is een pop in doktersoutfit, waarin een camera - met het medeweten van de kindjes - is verwerkt die de ontboezemingen van de jonge patiëntjes op beeld vastlegt. De pop is een vertrouwenspersoon aan wie ze hun verhaal kwijt kunnen, een vriend bij wie ze hun ziel blootleggen. Want vaak voelen de jonge patiëntjes het verdriet en de angst van hun ouders immers heel goed aan, en proberen ze hen te sparen. Vaak durven ze niet luidop te zeggen wat ze denken of zichzelf afvragen. Tegen Dokter Karel kunnen ze dat wel.

AFLEVERING 1 OP WOENSDAG 21 MAART 2018 OM 21.10

De 12-jarige Freddy is al 10 jaar in behandeling bij Dr. Van Hoeck, professor in de kindernefrologie. Freddy leeft met één nier die nog maar voor 30% functioneert, en dus dringt een niertransplantatie zich op. Het traject dat Freddy aflegt is niet altijd eenvoudig, laat staan pijnloos.  

Finn werd een jaar geleden doorverwezen naar de dienst oncologie, nadat de huisarts een verdikking in z’n kaak vaststelde. Na verschillende onderzoeken bleek het resultaat positief en werd ‘high risk’ leukemie bij het jongetje vastgesteld. We zien een speelse 5-jarige omgaan met deze harde ziekte en krijgen een heel authentiek en eerlijk beeld, van een beenmergpunctie tot het krijgen van de chemotherapie. Dr. Verlooy en zijn team stellen alles in z’n werk om Finn te genezen én ondertussen kind te laten zijn.

En Ayman heeft sinds zijn geboorte een ‘waterhoofd’. Hij moet een complexe hersenoperatie ondergaan om de vochtkanalen in zijn hersenen te herstellen.

20:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: helden van de kinderkliniek, vtm, vtm helden van de kinderkliniek |  Facebook | |  Print |

Control Pedro genomineerd voor International Format Award

vier.JPGControl P is genomineerd voor een Internationale Format Award in de categorie Best Multi-Platform Format 2018.

Dat maakte het vakblad C21 International zopas bekend. Control Pedro is een programma van Woestijnvis voor VIER en loopt intussen met een tweede seizoen op de zender. De andere genomineerden in die categorie zijn Vlogglebox (E4/UK), The Cabin (Strix Sweden), Celebrity Showmance (ITV/UK), Amnesia (RTP) en Eighteen (ITV Sweden). De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisieprogramma’s.

Voor deze editie werden bijna driehonderd nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen. Vijftig daarvan werden geselecteerd door een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse media-industrie. Andere Belgische formats die genomineerd zijn in andere categorieën: Did you get the message? (Shelter/VTM) en Lip Sync Stories (De Mensen/VTM) in de categorie Best Comedy Format. Greetings From (Lecter/VTM) in de categorie Best Factual Entertainment Format. Sorry About That (Warner/Eén) in de categorie Best Studio Based Gameshow Format.

De winnaar wordt bekend gemaakt op het Format Awards Gala Dinner op 7 april bij de aanvang van de MipFormats. Bij eerdere edities vielen Bloot & Speren (2015,Woestijnvis) en Benidorm Bastards (2010, Shelter) al in de prijzen.

Control Pedro, op maandag 26 maart om 21u20 op VIER. 

20:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: control pedro, international format award |  Facebook | |  Print |

Sterren NL Special: Rob de Nijs, donderdag 22 maart om 16.15 uur bij AVROTROS op NPO 1

rob_de_nijs.JPGRob de Nijs is al vele jaren een van de bekendste gezichten uit de Nederlandse muziekwereld. Still going strong vierde de zanger afgelopen januari zijn 75e verjaardag in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. In de Sterren NL Special: Rob de Nijs vertelt hij openhartig over zijn succesvolle carrière, zijn persoonlijke leven en vol trots over zijn nieuwe muziek.

Het interview met Rob de Nijs wordt afgewisseld met optredens van zijn jubileumconcert in januari dit jaar in Het Concertgebouw. De plek waar hij als 19-jarige een talentenjacht won en sindsdien niet meer weg te denken is uit de Nederlandse muziek. Zijn rijke oeuvre komt voorbij, maar zeker ook zijn veelzijdige nieuwe muziek, waaronder een duet met Daniel Lohues.

De Nijs vertelt over de samenwerking met zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk, die nieuw leven is in geblazen voor zijn nieuwe album. “Belinda heeft een goed gevoel voor taal. Haar teksten zijn altijd spot-on.” Ook praat hij openhartig over zijn kinderen, zoals zijn autistische zoon Yoshi, waar hij ook een nummer over zingt tijdens het concert. “Mijn voornaamste rol in het leven is vader zijn, niet zanger”.

06:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: rob de nijs, sterren nl special: rob de nijs |  Facebook | |  Print |

De PJ Masks zijn terug op Disney Junior met nieuwe krachten & een tweede seizoen!

disney.JPGOverdag leven Greg, Connor en Amaya een gewoon leven: ze zijn vrienden, buren en klasgenoten. Maar ‘s avonds activeren ze hun armbanden die verbonden zijn met de pyama’s en worden ze: De Pyjamahelden! Ze krijgen speciale krachten om de stad te beschermen van de schurken. Het dierenamulet van Greg (Gekko) zorgt dat hij op muren kan lopen en overal stevig aan blijft vastkleven. De superkracht van Connor (Catboy) maakt hem supersnel en Amaya (Owlette) kan kilometers ver kijken vanuit de lucht. Vanuit het hoofdkantoor gaan ze op avonturen, stoppen ze slechteriken en verslaan ze schurken.

En dat is niet alles.. Greg, Connor en Amaya hebben dit seizoen nieuwe krachten! Connor kan nu een lasso lanceren dankzij zijn strepen, Greg kan zijn kussentjes activeren om elk object af te buigen en Amaya heeft nu een cape waarvan de veren vijanden kunnen vangen.

Het tweede seizoen gaat vanaf 28 maart van start op Disney Junior, iedere woensdag om 16u30!

06:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: disney junior, disney |  Facebook | |  Print |

17/03/2018

VIER zoekt avontuurlijke Vlamingen voor ‘oerversie’ van Expeditie Robinson

Expeditie Robinson, vier, vier Expeditie Robinson, 18 jaar na het allereerste seizoen op het toenmalige VT4 brengt VIER dit najaar de oerversie van Expeditie Robinson terug op het scherm. Na De Mol, dat na 13 jaar terugkwam en sinds het voorjaar van 2016 een vaste afspraak is, claimt VIER zowel in het voorjaar als in het najaar spanning en topavontuur. 

Expeditie Robinson is het meest confronterende survivalprogramma ter wereld: zestien totaal onbekende Vlamingen van verschillende afkomst gaan de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. Welke man of vrouw overleeft als beste de extreme omstandigheden en kroont zich tot Robinson 2018? Niet alleen de natuur, de honger en de proeven, maar ook de tegenkandidaten drijven de deelnemers tot het uiterste. 

VIER brengt het ultieme survivalprogramma terug naar Vlaanderen in zijn originele versie, ontdaan van BV's of andere kunstgrepen. Net als bij De Mol, gaat VIER ook voor Expeditie Robinson terug naar de rauwe essentie: één grote psychologische proeftuin van menselijk gedrag. Een bikkelharde, maar bloedeerlijke survivalrace waar alles draait rond macht, leiderschap, complotten en intriges. Een mentale en fysieke strijd die het meest primaire bij Vlaamse mannen en vrouwen naar boven brengt. 

Programmadirecteur Annick Bongers: "Naast Gert Late Night, Topdokters en Hotel Römantiek bouwen we het zendschema van VIER rond ijzersterke formats als De Mol, Dancing with the Stars en De Slimste Mens ter Wereld. Expeditie Robinson hoort vanaf dit najaar thuis in dat rijtje: naast humor en spanning in de grootste quiz van Vlaanderen, de glamour en de emotie uit de meest succesvolle danswedstrijd ter wereld, zal Expeditie Robinson dit najaar zorgen voor drama en extra emotie in onze programmamix. Scherp, verrassend en echt zijn niet alleen de waarden van Expeditie Robinson, maar ook die van VIER."

Avontuurlijke Vlamingen (m/v/x) kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Expeditie Robinson via www.vier.be

22:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: expeditie robinson, vier, vier expeditie robinson |  Facebook | |  Print |

Krabbé zoekt Gauguin, vanaf dinsdag 1 mei 2018 om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2

Krabbé zoekt Gauguin, Jeroen Krabbé, In Krabbé zoekt Gauguin reist Jeroen Krabbé in het spoor van Gauguin naar Peru, Kopenhagen, Parijs, Bretagne, Martinique, Tahiti en Hiva Oa. Daar ziet Krabbé met eigen ogen wat de kunstenaar zag en probeert hij te begrijpen waarom Gauguin zo’n eind moest reizen om zo’n unieke schilder te worden. Paul Gauguin wordt als één van de grootste schilders van de 19e en 20ste eeuw gezien. Achter zijn meesterwerken, die nu honderden miljoenen euro’s per stuk waard zijn, schuilt een dramatisch levensverhaal van een wereldreiziger die zijn hele leven op zoek is geweest naar vrijheid, erkenning en herkenning.

Jeroen Krabbé:“Na de Krabbé zoekt series over Van Gogh en Picasso was het in mijn ogen tijd voor de man die als belangrijk inspirator voor deze en andere grote schilders werd gezien. Een rusteloze man met een zeer turbulent leven. Als kind hield ik al zielsveel van zijn schilderijen. Die felle kleuren, het sprak mij enorm aan. Hij was de eerste schilder die dromen en gedachtes zichtbaar maakte. Ik ga in deze reeks op zoek naar deze droomwereld vol symbolen.”

Inca-bloed
De Fransman Gauguin woonde in zijn vroege kindertijd in Peru. De kleuren, de symbolen en de weelde; de sprookjeswereld van zijn jeugd betoverde en inspireerde hem. Maar ook zijn karakter werd beïnvloed door zijn tijd daar. Hij heeft altijd beweerd dat hij Inca-bloed had. Hij voelde zich een wilde, een primitief, en kon niet aarden in de Westerse samenleving. Hij verliet zijn gezin, een goedbetaalde baan als beurshandelaar en de Westerse samenleving voor zijn kunstenaarschap. Het bracht hem op vele plekken in de wereld, maar uiteindelijk stierf hij alleen, doodziek en zonder geld, op een klein eilandje in de stille Zuidzee.

Van Gogh
De levens van Gauguin en Van Gogh zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jeroen Krabbé reist in deze serie naar het Franse Arles waar de twee kunstenaars twee maanden samen met elkaar doorbrachten, Van Gogh als leerling van Gauguin. De maanden samen vormen een hoogtepunt in de moderne schilderkunst en tevens een dieptepunt in de verhouding tussen deze twee giganten. Het eindigt met de zelfverminking van Van Gogh. Een gebeurtenis die bepalend blijft in de permanente zoektocht naar erkenning en herkenning van Gauguin.

Krabbé kijkt verder
Nieuw dit seizoen is dat Jeroen Krabbé op NPO 2 Extra direct na iedere aflevering vanuit zijn eigen atelier met regisseur Richard den Dulk over iedere aflevering napraat. De twee gaan dieper in op opvallende momenten tijdens de opnames, de bijzondere kunstwerken van Gauguin en anekdotes die de uitzending niet hebben gehaald, maar toch ook niet gemist kunnen worden.

22:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: krabbé zoekt gauguin, jeroen krabbé |  Facebook | |  Print |

Aflevering 8 van Blind Getrouwd op maandag 19 maart 2018 om 20.35 bij VTM

Blind Getrouwd, vtm, vtm Blind Getrouwd, Dat de spanning stijgt bij de koppels en nervositeit de kop opsteekt, blijkt in de achtste aflevering van Blind Getrouwd op maandag 19 maart. Nu ze al meer dan een week samenwonen, denken sommige deelnemers steeds vaker aan het moment wanneer ze moeten beslissen of ze getrouwd blijven of niet.

Lieve is er nog niet uit, zij mist nog wat chemie. “Maar wanneer is goed, goed genoeg? Dat is in elke relatie zowat de vraag. Wanneer is het goed genoeg of wanneer denk je “neen, ik moet nog iets beters zoeken”? En wordt het effectief nog beter als je blijft zoeken?”, vraagt Aljosja zich luidop af. Hij moet voor enkele dagen naar het buitenland voor een trouwfeest, dus het is spannend afwachten of ze mekaar zullen missen.

Ook Mike en Marjolein zullen mekaar een kleine week niet zien. Eerst vertrekt Marjolein op weekend voor haar werk en net voor ze thuiskomt, moet Mike eveneens naar Zweden. Even apart zijn zal hen misschien deugd doen. Of net niet?

Wendy beseft dat ze de eerste week van het samenwonen te veel gepiekerd heeft en niet hard genoeg heeft genoten. Hoog tijd om het over een andere boeg te gooien, vindt ze. Wanneer Damiano een verrassing heeft voor haar, kan het al helemaal niet meer stuk.

Tim en Esther krijgen hun trouwfoto’s te zien. “Je ziet dat er toen al een klik was”, zegt het koppel. Maar hoe ver staan ze nu?

En Toon en Frie worden geconfronteerd met hun drukke agenda’s. “Dat is ons zwakke punt. En we beseffen dat we daaraan moeten werken, om meer tijd te kunnen maken voor elkaar”. Welke impact heeft hun werk op hun relatie?

20:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: blind getrouwd, vtm, vtm blind getrouwd |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende