singles : Showbizzkanaal

05/02/2018

'Wat Als Ik Nog Van Je Hou' // Schitterende nieuwe single van JO VALLY

jo_vally.jpgEen straffe meneer... die Jo Vally... want voor z'n nieuwe single wist hij niemand minder dan Xander De Buisonjé (ex-Volumia!) te strikken om de perfecte tekst en melodie uit te schrijven. Het resultaat daarvan werd deze prachtige song 'Wat Als Ik Nog Van Je Hou'. En om het helemaal mooi te maken, Xander zakte speciaal af naar de ICP Studio's om er zelf de pianopartijen in te spelen, onder het goedkeurende oog van producer Ronald Vanhuffel.

Een mooiere en aangrijpendere single had Jo zich niet kunnen wensen om z'n feestjaar '40 Jaar Jo Vally' mee in te luiden. 2018 wordt voor Jo een jaar om nooit meer te vergeten. 20 jaar nadat hij als eerste Vlaamse artiest het Sportpaleis deed vollopen en 40 jaar na z'n allereerste optreden viert Jo op 6 oktober 2018 z'n jubileum met een groots opgezet pop-symfonisch concert in Kursaal Oostende. Tickets zijn beschikbaar via www.ticketmaster.be, alle info omtrent de verschillende tarieven en formules kan je terugvinden op www.jo-vally.be.

'Wat Als Ik Nog Van Je Hou' van Jo Vally verschijnt aanstaande vrijdag 9 februari 2018 als digitale download of via streaming.20:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: wat als ik nog van je hou, jo vally |  Facebook | |  Print |

01/02/2018

Nieuwe single voor Axel Lane & Jennifer Berton

muziek.jpgAxel Lane en Jennifer Berton respectievelijk uit Kortrijk en Roeselare pakken uit met een eerste verrassend duet.

De wereldhit Cose Della Vita van Eros Ramazzotti en Tina Turner  uit 1993 werd in een volledig nieuw jasje gestoken door producer Peter Keereman en kreeg als titel  “ De Dingen Van Het Leven ”

Zowel de Franse en Nederlandse tekst werden door Axel Lane zelf geschreven.

Axel Lane neemt de Nederlandse tekst voor zijn rekening en Jennifer Berton komt sterk uit de hoek in het Frans.

De bijpassende videoclip kreeg nu al groen licht bij MENT TV en ook heel wat radiostations hebben het nummer meteen aan hun playlist toegevoegd.

Axel Lane en Jennifer Berton zijn ondertussen geen onbekenden meer in de Vlaamse Showbizz.

Axel Lane haalde al meermaals de preselecties van Eurosong maar ook zijn deelname aan X Factor in 2004  ging niet onopgemerkt voorbij.

De agenda voor 2018 staat aardig gevuld en er zijn nog heel wat toekomstplannen.

Jennifer Berton kreeg de nodige aandacht tijdens haar deelname bij Belgium Got Talent in 2015. Ondertussen heeft zij de meeste Vlaamse podia reeds betreden en mocht die ook delen met de grootste
namen uit de Vlaamse Showbizz.

19:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: axel lane, jennifer berton |  Facebook | |  Print |

29/01/2018

Nieuwe single voor SWOOP // Haka

SWOOP, Haka, De voorbije maanden zouden volgens het KMI tot de somberste maanden uit de geschiedenis behoren en het lijkt erop dat de maand februari al niet veel beter zal beginnen. Als de zon dan toch niet tevoorschijn wil komen dan zit er maar 1 ding op, zelf het goede weer maken! En laat dat laatste nu net dé specialiteit van Filip en z'n SWOOP-girls zijn. Overal waar ze komen worden mensen blij en gelukkig en dat zal al zeker niet veranderen met hun allernieuwste single 'HAKA'. Beetje rare titel denkt u vast? Klopt... maar luister maar eens en wedden dat u meteen mee bent? Het nummer ligt helemaal in de lijn van hun hit 'De Sardienendans'... ideaal voer om die sombere dagen wat mee te doen opklaren... en uiteraard perfect meegenomen voor de aankomende Carnavalperiode.

'Haka' van SWOOP is nu verkrijgbaar als digitale download of via streaming.

20:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: swoop, haka |  Facebook | |  Print |

Nieuwe single van KRIS DE BRUYNE // Geen Pact Met De Duivel

KRIS DE BRUYNE, Kris De Bruyne toert momenteel volop door ons land met z'n Kris De Bruyne Trio voor de voorstelling 'Zijn Mooiste Liefdesliedjes' waarvoor hij het gezelschap krijgt van muzikale duizendpoten Yves Meersschaert en Gijs Hollebosch. De eerste helft van dit jaar kan je het trio in heel wat culturele centra en zalen aan het werk zien, de kop is er inmiddels al af.

Gijs, Yves & Kris - ook al zijn ze maar met zijn drieën - toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je - letterlijk - nog nooit hebt gehoord! Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor het detail en kracht uit met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in.

Het voorbije halfjaar vond Kris tussen de repetities en voorbereidingen voor de tour door toch nog tijd om enkele nieuwe nummers te schrijven. Eéntje daarvan is 'Geen Pact Met De Duivel', een nummer met een actuele boodschap waarvoor Kris de tekst schreef en kompanen Yves en Gijs de muziek voor rekening namen.

'Geen Pact Met De Duivel' verschijnt aanstaande vrijdag 02/02/2018 als digitale download of via streaming.

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: kris de bruyne, geen pact met de duivel |  Facebook | |  Print |

28/01/2018

Nieuwe single voor Sammy Baker: "Doe die handen naar omhoog"

sammy_baker.JPGHet carnaval gebeuren is terug in ons land, dus tijd voor Sammy Baker om zoals naar jaarlijkse gewoonte, een gloednieuwe carnavalssingle uit te brengen. Deze nieuwe carnaval single, heeft een zuiders tintje en is een meezinger van jewelste. Tijdens de optredens zal er zeker luidkeels meegezongen worden "Doe die handen naar omhoog". Dit is namelijk de titel van de nieuwe song.

12:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: sammy baker, doe die handen naar omhoog |  Facebook | |  Print |

26/01/2018

Willy Sommers laat (nog eens) diep in zijn ogen kijken

willy_sommers.jpgIn 1991 keken Willy Sommers en Wendy Van Wanten elkaar diep in de ogen en scoorden een dikke hit in Vlaanderen. Anno 2018 gooit Willy opnieuw zijn heldere kijkers in de strijd en gaat hij met zijn nieuwe single 'Als je diep in mijn ogen kijkt' wederom voor de top van de hitparade. 'Als je diep in mijn ogen kijkt' is terug te vinden op Willy's laatste album 'Boven de wolken', dat hij in de zomer van 2017 uitbracht, enkele dagen nadat hij zijn 65ste verjaardag vierde.

2017 was sowieso een memorabel jaar voor Willy, want niet alleen was er zijn 65ste verjaardag en dat nieuwe album, hij stapte ook in het huwelijksbootje met zijn Cindy. We hebben dus meteen zo'n vermoeden wie er deze keer diep in Willy's ogen mag kijken... .

‘Als je diep in mijn ogen kijkt’, de nieuwe single van Willy Sommers, is verkrijgbaar op iTunes en kan te beluisteren op Spotify!

'Boven de wolken', het nieuwe album van Willy Sommers, is fysiek en digitaal verkrijgbaar.

Tracklist ‘Boven de wolken’
1. Geen probleem
2. 1000 keer
3. De vrouw van mijn dromen
4. Zeg dus niet hallo
5. Als je diep in mijn ogen kijkt
6. Boven de wolken
7. Net als in een droom (met Wim Soutaer)
8. Van levensbelang
9. Zondag
10. Pak me vast
11. Spijt komt te laat
12. L.A.T.

Label: Top Act/Universal Music

21:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: willy sommers |  Facebook | |  Print |

25/01/2018

Susanna brengt ode aan Lou Reed met minimalistische versie van ‘Perfect Day’

Perfect Day, Lou Reed, Susanna, De duimpiano, barokke harp en een melancholische vrouwenstem vormen de kern van Susanna’s minimalistische versie van het klassieke nummer ‘Perfect Day’ van Lou Reed. De viool en accordeon voegen subtiele accenten toen aan Susanna’s vertolking van een perfecte dag. ‘Perfect Day’ is afkomstig van ‘Go Dig My Grave’, het twaalfde album van Susanna dat op 9 februari uitkomt. Beluister 'Perfect Day' via Spotify.

“Lou Reed is één van mijn favoriete artiesten, ik heb van jongs af aan veel naar hem geluisterd. Harpiste Giovanna Pessi, met wie ik samenwerk, opperde om een eigen versie van ‘Perfect Day’ te maken, iets wat bijna onmogelijke taak leek”, vertelt Susanna.

De originele versie zat zo diep geworteld, dat er flink wat tijd overheen ging voordat Susanna en Giovanna iets maakten wat echt van henzelf was. Onder het genot van een uitgebreid diner en veel schnapps, viel alles uiteindelijk op zijn plek.

De videoclip voor 'Perfect Day' is gemaakt door André Løyning. Hij kwam met het idee een perfecte dag te laten zien waar mensen niet meteen aan denken. De clip brengt de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie in beeld. Samen genieten zij van een vrije dag. Bekijk de clip op Youtube: https://youtu.be/NHfkm_FgoBc.

Susanna licht toe: “Ik was meteen weg van het concept en we zijn op zoek gegaan naar het juiste koppel. De belangrijkste reden voor mij om deze video te maken, is om de wereld een stel van hetzelfde geslacht te laten zien op een alledaagse, “perfecte dag”. Ik vind het belangrijk dat mensen lief kunnen hebben en samen kunnen leven, ongeacht hun geslacht of seksuele voorkeur. Ik denk dat Løyning een prachtige video heeft gemaakt voor onze versie van het nummer van Lou Reed.”

De cover art van de single, genaamd "Sprodomantis Lineola" is van de hand van de gerenommeerde Noorse graficus Arne Bendik Sjur. De kunstenaar zit meer dan 50 jaar in het vak, en heeft zijn werk ter beschikking gesteld aan Susanna.

20:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: perfect day, lou reed, susanna |  Facebook | |  Print |

Eeuwige optimist Danny Fabry zegt 'Hallo' tegen iedereen

hallo.JPGVoor zijn vorige single ‘Dansen op de reggaebeat’, ging Danny Fabry de mosterd halen bij Leopold 3 en ook voor zijn nieuwe single ‘Hallo’ zocht en vond Danny inspiratie bij een nineties-hit uit de Lage Landen. ‘Hallo' is een Nederlandstalige bewerking van de hitsingle van René Froger ‘Just Say Hello!’, waarmee de Nederlander in 1990 ook in Vlaanderen een dikke hit scoorde. Er werd een nieuwe tekst op geschreven en Danny maakte er het swingende ‘Hallo’ van. De boodschap die eeuwige optimist Danny Fabry wil meegeven met zijn nieuwe single is simpel: Hoewel we geconfronteerd worden met veel negativiteit om ons heen, laat dit niet overheersen, besef hoe mooi het leven is, lach en zeg gewoon vriendelijk ‘Hallo’ tegen elkaar.

"Ik ben een echte optimist", zegt Danny Fabry. "Ik laat me niet leiden door negatieve berichtgevingen of gevoelens, en trek me op aan de mooie dingen des levens. Voor mij begint alles met een vriendelijke ‘Hallo’ en iedereen mag die van mij verwachten. Mijn fans weten dat, want ik start elk optreden door het podium op te stappen en ‘Halloooo’ te roepen. Het is zelfs een beetje een gimmick geworden, want als ik het niet doe beginnen de mensen zelf naar mij ‘Halloooo’ te roepen (lacht). Mijn nieuwe single ‘Hallo’ is mij dus op meerdere vlakken op het lijf geschreven”, besluit Danny. 

Bekijk HIER de clip!

Opnames clip

Danny nam een groot stuk van zijn videoclip op in en rond zijn woonplaats Scherpenheuvel, maar voor een deel van de opnames ging Danny ook nog op zoek naar een andere gezellige plek, waar veel mensen komen en waar hij dus aan iedereen vriendelijk ‘Hallo’ kon zeggen...en dan hopelijk een ‘Hallo’ terugkreeg. Waar beter dan in West-Vlaanderen om vriendelijke mensen tegen het lijf te lopen moet Danny gedacht hebben en dus nam hij contact op met Ring Shopping Kortrijk. Bruno Devriese, Manager van Ring Shopping, gaf meteen zijn fiat en zodoende werd het bruisende winkelcentrum ook een locatie voor de clipopnames.

“Ik ben super ontvangen door de mensen van Ring Shopping Kortrijk en wil alle medewerkers en personeel dan ook hartelijk bedanken. Ik heb veel ‘Hallo’s’ gekregen van de mensen, zowel in Scherpenheuvel als in Kortrijk, dat kan je zien in de clip. Ik had dan ook niet anders verwacht van mijn streekgenoten en de West-Vlamingen', zegt Danny Fabry met de glimlach.

'Hallo', de nieuwe single van Danny Fabry, is te verkrijgen op iTunes en kan u beluisteren op Spotify!

 

20:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: danny fabry, hallo |  Facebook | |  Print |

19/01/2018

Michiel De Meyer Winnaar Steracteur, Sterartiest, debuut single "Schouder"

Michiel De Meyer, Schouder, single Schouder, Thuis-acteur Michiel De Meyer mag zich sinds de december finale officieel de Steracteur/Sterartiest 2017 noemen. Michiel liet aan heel Vlaanderen zien dat hij een enorm veelzijdige zanger is, een geweldige performer en een warm hart voor zijn goed doel, Villa Rozerood. Bovendien was hij de enige deelnemer die nooit op de pijnbank zat.

In het programma werd snel duidelijk dat Michiel zijn warme stem het best tot uiting komt bij Nederlandstalige nummers. En nu, nog geen maand na zijn glansrijke overwinning bij Steracteur/Sterartiest, brengt Michiel nu met ‘Schouder’ zijn eerste solo-single uit.

21:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles, Theater | Tags: michiel de meyer, schouder, single schouder |  Facebook | |  Print |

17/01/2018

Phil Kevin in duet met zijn vrouw (en prooi)

phil_kevin.JPGMet zijn vorige single 'Zonder mij' veranderde Phil Kevin even het geweer van schouder. Geen typische Phil Kevin-ambiance, maar een ingetogen, ontroerend en meeslepend nummer, waarin Phil zijn vocale talent toonde. De deuren van 2018 beukt Phil ook weer verrassend in, want voor zijn nieuwe single 'Ik ben je prooi', gaat hij in duet met zijn eigen vrouw, die nooit eerder op het podium stond. Vlaanderen is dus een nieuw showbizzkoppel en zangduo rijker met Phil & Elisa Kevin. Phil was zelf positief verbaasd dat zijn vrouw meteen instemde, maar wil nu naast zijn solocarrière, ook vaker als duo optredens gaan doen en wie weet zelfs ooit een duettenalbum met zijn vrouw opnemen.

"Toen ik dit nummer hoorde vond ik het meteen uiterst geschikt voor een duet", zegt Phil Kevin." Alleen vroeg ik me meteen ook af: Met en tegen wie in de Vlaamse showbizz kan ik zingen 'Ik ben je prooi'!? Op een dag was ik thuis de song aan het beluisteren en zei ik met de glimlach tegen mijn vrouw, die al 22 jaar mijn rechterhand is in zovele dingen en een grote ondersteunende kracht is in mijn carrière: 'Eigenlijk ben jij mijn prooi, ik zal dit nummer met jou moeten gaan zingen'. Tot mijn grote verbazing kreeg ik als reactie 'Geen probleem, dat doe ik'."

"Het idee was ontstaan en we maakten een afspraak met onze vaste producer Jean-Pierre Kerkhofs om de song en de opname te bespreken. Achteraf bleek het resultaat meer dan zomaar goed te klinken. Wat oorspronkelijk de bedoeling had om als bonustrack 'met een knipoog' op het komende full album te staan, werd nu, na overleg met mijn team, een volwaardige single. Dit wil zeggen dat we het nieuwe jaar induiken met een nieuwe uitdaging en Vlaanderen een nieuw "showbizzkoppel" rijker is. Elisa heeft ondertussen ook echt de smaak te pakken, zeker na al de fijne reacties die we kregen nadat we het nummer al enkele keren brachten op optredens."

"Uiteraard blijf ik hoofdzakelijk mijn solonummers doen bij de optredens en gaat niet alles definitief over in een duo, maar af en toe eens een extra accent met Elisa erbij, of wie weet in de toekomst zelfs een duettenalbum, blijft zorgen voor de afwisseling hé", zo besluit Phil.

'Ik ben je prooi' van Phil & Elisa Kevin, kan u beluisteren op Spotify!

Phil werkt momenteel ook volop aan een nieuw full album, dat we binnenkort mogen verwachten!

20:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: phil kevin, phil & elisa kevin |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende