politiek : Showbizzkanaal

14/09/2015

Kinderen Goedgekeurd! zorgt voor primeur in Vlaams Parlement

Het kersverse, professionele gezelschap Kinderen Goedgekeurd! zorgt op 23 september 2015 voor een primeur in het Vlaams Parlement. Ze presenteren er in première het Kinderen Goedgekeurd!-themalied “Ja, aan alle kinderen!”. Omdat het een heel bijzonder nummer mocht zijn, vroeg artistiek leider Mout Uyttersprot aan verschillende politici om op een kindvriendelijke manier iets te vertellen over actuele (politieke) thema’s die een invloed hebben op het leven van kinderen. Deze keer niet voor het jeugdjournaal, maar voor een kinderlied.
 
Kinderen Goedgekeurd! stelde vast dat sommige actuele thema’s niet altijd even goed begrijpbaar zijn voor kinderen.  Door toppolitici in de huid te laten kruipen van een kind, hoopt de organisatie het onderwerp alvast op de kaart te zetten. “We werken steeds rond actuele, sociale thema’s”, licht artistiek leider Uyttersprot het initiatief toe. “Kinderen Goedgekeurd! wilt via ondermeer muziektheater een laagdrempelig platform bieden waarin kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking zich kunnen uitleven in een creatieve en culturele omgeving.”
 
Niemand minder dan Ministers Hilde Crevits, Ben Weyts & Pascal Smet, Partijvoorzitster en Federale Parlementsleden Meyrem Almaci, Lorin Parys & Vincent Van Quickenborne én de op één na beste Burgemeester van de wereld Daniël Termont kropen in hun pen en zorgen zo voor een unieke samenwerking. “Zeven politici die het voor één keer over de partijgrenzen heen met elkaar eens zijn en het zeggen… met muziek! Het is een primeur in de Belgische politieke geschiedenis!”, aldus Uyttersprot.
 
Kinderen Goedgekeurd! zet muzikaal hoog in op kwaliteit en liet zich voor de gelegenheid omringen door Peter Gillis, Miguel Wiels en Alain Vande Putte. Voor de stemmen zorgen de kinderen van het gezelschap. De cd zal naast het themanummer ook nog 7 nummers bevatten uit de voorstelling “Zelfie” van Kinderen Goedgekeurd! “Ja, aan alle kinderen!” verschijnt eveneens in boekvorm. Tibo, de mascotte van Kinderen Goedgekeurd!, zal de jonge lezer meenemen op een muzikale ontdekkingstocht. Daarnaast zal het boek ook de teksten van de politici bevatten en de overige liedjesteksten. Urenlang lees-, luister- en zingplezier verzekerd!
 
Kinderen Goedgekeurd! ging voor dit project in zee met de online speelgoedwinkel KinderenKoning.be. Hiermee zitten ze helemaal op elkaars golflengte en zeggen ze op 23 september met de woorden van de ministers volmondig “Ja, aan alle kinderen!” in het Vlaams Parlement!

13:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Politiek | Tags: vlaams parlement, kinderen goedgekeurd! |  Facebook | |  Print |

01/09/2015

Goud en nieuwe single/clip voor golden girl Florence

florence.JPGDe 28-jarige flamboyante Florence Welch leverde voor de zomer een fel gesmaakte derde langspeler: How Big, How Blue, How Beautiful. Van die derde plaat werden er inmiddels meer dan 10.000 stuks verkocht in België.

Nieuwe single uit het wereldwijd geroemde album is ‘Queen of peace’, waarvan de bijhorende clip alweer een meesterwerk is.

Na twee waanzinnig succesvolle platen, is ook opvolger How Big, How Blue, How Beautiful (uit sinds juni 2015) een juweeltje gebleken: intussen staat de teller op meer dan 10.000 verkochte stuks in België, goed voor de goud-status dus. Ook in het buitenland is het album een voltreffer van formaat. How Big How Blue How Beautiful kwam in Groot-Brittannië op nummer 1 binnen in de albumlijst en wereldwijd gingen al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank. Ook in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en een rist andere markten stond het album op nummer 1.

Singles 'What Kind Of Man’ en ‘Ship To Wreck’ domineerden volop de ether en opvolger ‘Queen Of Peace’ moet niet onderdoen voor de twee eerstgenoemden. De videoclip bij de nieuwe single werd ‘The Odyssey Chapters 4 & 5’ gedoopt, en is een tien minuten durende kortfilm die werd opgenomen op en rond het Schotse eiland Easdale en waarin ook de albumtrack Long & Lost te horen is. De clip is een vervolg op de eerder uitgebrachte Chapters 1, 2 & 3 van The Odyssey, geïnspireerd door What Kind Of Man, St Jude en Ship To Wreck.

Op Glastonburry maakte Florence + The Machine massaal veel indruk en was ze de eerste vrouwelijke headliner in de voorbije zestien jaar. Op Werchter was Florence + The Machine dé act die de wei in vuur en vlam zette, want live maakt de vurige Welch zo mogelijk nóg meer indruk dan op plaat. Op blote voeten raasde, sprong en danste ze van de ene kant van het podium naar de andere tijdens een volmaakte set. Aangevoerd door haar uitstekende band die zorgde voor de machtige arrangementen en haar eigen fenomenale stem.

Wie de markante zangeres nog niet aan het werk zag, zakt op 9.12 best af naar Antwerpen waar Flo met haar wapperende haren en haar How Big Tour het Sportpaleis opnieuw eens flink door elkaar schudt.

Om het met de woorden van The Guardian te zeggen:

“Florence Welch doesn’t so much seize the opportunity as grab it by the throat and wrestle it to the ground”.

 


18:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek, Singles | Tags: golden girl florence |  Facebook | |  Print |

02/04/2015

Steve Stevaert dood teruggevonden

steve.JPGDuikers hebben rond 18 uur het lichaam van Steve Stevaert gevonden in het Albertkanaal in Hasselt. Zij zochten de 60-jarige Minister van Staat sinds zijn verdwijning eerder vandaag. Steve Stevaert werd sinds donderdagochtend gezocht. Hij was verdwenen nadat de media bericht hadden over de verkrachtingszaak, waarin hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. De intensieve zoektocht verschoof al snel richting het Albertkanaal in Hasselt, waar 's middags de fiets en twee jassen van de SP.A-Minister van Staat aangetroffen worden.

19:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek | Tags: steve stevaert, overlijden steve stevaert |  Facebook | |  Print |

26/11/2012

Slotconferentie van het Europees Jaar 2012

Op 27 november 2012 vindt in Hotel Husa President Park de Belgische slotconferentie plaats van het Europees Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties.

Sprekers op de plenaire vergadering van het Belgische nationale slotevenement zijn onder meer federaal minister van Werk Monica De Coninck, federaal vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo, federaal vicepremier en minister van Sociale zaken en volksgezondheid Laurette Onkelinx en professor Alan Walker, een internationaal erkend expert op het gebied van actief ouder worden.

Op de conferentie zullen onder meer onderwerpen worden behandeld zoals de resultaten van de activiteiten en initiatieven die in de loop van 2012 werden gerealiseerd; ook goede praktijken uit het buitenland komen aan bod. Bovendien zal in drie gelijklopende workshops gelegenheid worden geboden om te kijken naar de vooruitgang die in België werd geboekt op het gebied van actief ouder worden en intergenerationele solidariteit. Daarbij ligt de focus op de dimensies werk, gezondheid, voorspoed en participatie. Diversiteit zal een bijzonder aandachtspunt zijn, rekening houdend met de situatie van verschillende bevolkingsgroepen. Op basis van een gedeelde diagnose zullen de groepen trachten om de weg vooruit te bepalen, zowel wat betreft het overheidsbeleid als met betrekking tot de verschillende belanghebbenden.

Tijdens de conferentie zal de Federale Adviesraad voor Ouderen worden geïnstalleerd. De Federale Raad zal op eigen initiatief, op verzoek van de federale regering of van een wetgevende kamer advies uitbrengen, rekening houdend met de ontwikkelingen en behoeften van de ouderen. De conferentie biedt belanghebbenden en beleidsmakers tevens de gelegenheid om te bespreken hoe ze kunnen vertrouwen op de politieke stootkracht die door het Europese Jaar 2012 is gegenereerd en hoe een geschikte voortzetting kan worden gegarandeerd.

László Andor, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie, zei: "Bij actief ouder worden gaat het erom ouderen aan het werk te houden en ze hun ervaring te laten delen. De bedoeling is dat ze een actieve rol blijven spelen in de samenleving en een zo gezond, onafhankelijk en bevredigend mogelijk leven leiden. De betrokkenheid en innovatieve ideeën van de duizenden mensen die zich inzetten voor een betere samenleving met meer inclusie sterken mij in het vertrouwen dat we de uitdagingen van een ouder wordende bevolking met succes kunnen aanpakken."

Het Europees Jaar 2012 heeft een groot aantal belanghebbenden in heel Europa aangespoord om actie te ondernemen met het doel betere kansen te geven om actief ouder te worden en de solidariteit tussen de generaties te versterken. Er werden honderden nieuwe initiatieven gelanceerd en op Europees, nationaal, regionaal of lokaal niveau werden tal van evenementen georganiseerd.

De officiële website http://europa.eu/ey2012/ werd in 11 maanden door ongeveer een half miljoen mensen bezocht; meer dan 1,5 miljoen pagina's werden door bezoekers bekeken.

16:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Politiek | Tags: europees jaar 2012, 2012, hotel husa president park, werk monica de coninck |  Facebook | |  Print |

03/09/2012

Het Groot Antwerps Kopstukkendebat in de Antwerpse Arenbergschouwburg

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 komen er met rasse schreden aan, maar nergens zullen ze met meer argusogen gevolgd worden dan in Antwerpen. Burgemeester Patrick Janssens moet er een beleid van intussen goed acht jaar verdedigen. Hij doet dat als kopman van de Stadslijst, bestaande uit SP-A- en CD&V-mandatarissen.

Maar zijn uitdagers zijn niet van de minste:

- Bart De Wever heeft met N-VA nog niet eens zo lang geleden federaal een klinkend verkiezingsresultaat neergezet

- ook PvdA+ schuift zijn nationale voorzitter, Peter Mertens, naar voor in Antwerpen

- justitieminister Annemie Turtelboom is voor Open VLD speciaal voor deze stadsveldslag naar de koekenstad verhuisd en nam onder andere de Janssens-getrouwe korpschef Eddy Baelemans onder de arm

- Filip De Winter haalde zes jaar geleden met zijn Vlaams Belang net niet evenveel stemmen als Janssens’ SP-A. Dit keer zet hij ook een aantal mensen van Vlott op de lijst.

- Groen brengt Meyrem Almaci in stelling, in een recent vorig leven fractieleider van de partij in de Kamer.

- Erik De Bruyn van Rood! wist onder andere filmmaker Robbe De Hert en filosoof Ludo Abicht te strikken.

En de voorbije legislatuur is er één met ups en downs: van het getouwtrek rond de Oosterweelverbinding, het onderwijs dat met een acuut plaatsgebrek kampt(e), de wijk Seefhoek die zijn drugsdealers beu is en in het verweer gaat; over het stadiondossier tot de opening van het Museum Aan de Stroom ... Sommige dossiers zijn afgerond, andere vooral nog niet.

Maar wat zijn nu precies de standpunten van de verschillende lijsten over mobiliteit, veiligheid, onderwijs, infrastructuur en migratie in hun stad?

VRT-journalist Marc Van de Looverbosch en politiek journalist bij Gazet Van Antwerpen Lex Moolenaar stellen de vragen op de man of vrouw af, en soelen scheidsrechter in een boksmatch tussen de aanwezige nummers 1 van de verschillende lijsten, en wel tijdens

Het Groot Antwerps Kopstukkendebat

zondag 23 september om 14u30

Grote Zaal Arenbergschouwburg.

Stand-up comedian Michael Van Peel laat er ook zijn licht schijnen over de Anwerpse actualiteit, er is gelegenheid om zelf vragen te stellen en na te praten. Bij een drankje uiteraard.

Tickets kosten 5 euro en zijn te bestellen bij de Arenbergschouwburg, ook online http://www.arenbergschouwburg.be

VVJ-leden krijgen op vertoon van hun perskaart en hun afgescheurd ticketstrookje bovendien twee consumpties aangeboden door de Antwerpse afdeling.

11:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek | Tags: bart de wever, stad antwerpen, antwerpen, antwerpse arenbergschouwburg, 14 oktober 2012 |  Facebook | |  Print |

19/12/2011

Emile Roemer beste Nederlandse Politicus van het Jaar 2011

emile_roemer.JPGEmile Roemer is door het publiek gekozen tot de beste Politicus van het Jaar. Hij wint met 24 procent van de stemmen de jaarlijkse verkiezing van EENVANDAAG. Premier Rutte eindigt op de tweede plaats met 19 procent en Jan Kees de Jager is derde (14 procent). Aan de verkiezing deden 37.000 mensen mee.

Steun van PvdA en GroenLinks
Roemer krijgt de meeste stemmen van de achterban van de SP, driekwart (76 procent) van hen kiest voor hun voorman. Maar hij doet het ook goed bij de achterban van alle linkse partijen: 40 procent van de PvdA-stemmers en een derde (33 procent) van de GroenLinks-stemmers kiezen Roemer tot Politicus van het Jaar.

Authentiek met humor
De ondervraagden typeren Roemer als ‘authentiek’, ‘sociaal’, en ‘respectvol’. Ze waarderen zijn duidelijke taal en hij luistert goed naar de mensen in het land. Bovendien brengt hij volgens veel mensen humor in de Tweede Kamer.Ook Rutte en De Jager worden geroemd om hun duidelijke taal. Rutte ‘inspireert door optimisme’ aldus een deelnemer. De Jager wordt gezien als deskundig in Europa. Geert Wilders, de winnaar van vorig jaar, komt dit jaar niet verder dan een vierde plaats. Alexander Pechtold maakt de top vijf compleet.

Top 10 beste Politicus van het Jaar
1. Emile Roemer 24%
2. Mark Rutte 19%
3. Jan Kees de Jager 14%
4. Geert Wilders 11%
5. Alexander Pechtold 8%
6. Job Cohen 2,2%
7. Henk Bleker 2,0%
7. Ronald Plasterk 2,0%
9. Ivo Opstelten 1,0%
9. Jolande Sap 1,0%
9. Gerd Leers 1,0%

Over het onderzoek
Aan het onderzoek deden 37.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. De deelnemers konden kiezen uit een lijst van de 25 politici die het afgelopen jaar het meest in het nieuws zijn geweest. De lijst is op verzoek van EENVANDAAG opgesteld door de Nederlandse Nieuwsmonitor en de Vrije Universiteit. Hij bestaat uit politici uit de Tweede Kamer en het kabinet, die in 2011 het meest zijn genoemd in landelijke dagbladen en de nieuws- en actualiteitenprogramma’s van de Publieke Omroep. De Nederlandse Nieuwsmonitor is een wetenschappelijk instituut dat onderzoek doet naar de berichtgeving in de media. Het onderzoek vond plaats van 1 december tot en met 19 december 2011. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. De deelnemers beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2010.

22:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek, Televisie | Tags: emile roemer, eenvandaag, eenvandaag emile roemer |  Facebook | |  Print |

16/12/2011

Emile Roemer beste Nederlandse politicus van 2011

gijsroemer2011.jpgEmile Roemer is volgens jongeren de beste politicus van 2011. Ruim een vijfde (21%) koos voor hem. Op de tweede plaats staat Mark Rutte, die net voor Alexander Pechtold eindigde. Dit blijkt uit onderzoek van EENVANDAAG onder 1.600 jongeren van 12 t/m 24 jaar uit het 1V Jongerenpanel.

De belangrijkste argumenten voor jongeren om op Roemer te stemmen is dat hij humor heeft, goed luistert naar de mensen in het land en duidelijke taal spreekt. "Alles wordt met goede argumenten en voorbeelden uitgelegd. Hij is niet populistisch maar realistisch. Kortom, een zeer goede vertegenwoordiger van de jeugd," aldus een deelnemer.

Op vier eindigt Geert Wilders en de vijfde plaats is voor Jan Kees de Jager. Op de vraag welke politicus het ‘t afgelopen jaar het zwaarst heeft gehad, wordt Job Cohen het meest (38 procent) genoemd.

Belangrijkste gebeurtenissen 2011
Gevraagd naar de belangrijkste politieke gebeurtenissen van het jaar komen de jongeren met de volgende top-3:

1. Nederlandse politici houden zich bezig met aanpak eurocrisis

2. Bezuinigingen op de zorg

3. Politieke verdeeldheid rond de uitzetting van Mauro

Maandag in een extra lange uitzending van EENVANDAAG wordt bekend wie de leden van het EenVandaag Opiniepanel de beste Politicus van het Jaar vinden, de enige grote publieksverkiezing.

1V Jongerenpanel
1V Jongerenpanel is onderdeel van het actualiteitenprogramma EENVANDAAG. Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 5 en 15 december 2011, deden 1.618 jongeren mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

18:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek, Televisie | Tags: emile roemer, politicus, 1v jongerenpanel |  Facebook | |  Print |

27/10/2011

Welke partij mag niet deelnemen aan de federale regering?

Clint.be lanceert op de 500ste dag zonder regering de enige vraag die nog niet werd gesteld: welke politieke partij wil u niet in de federale regering? Breng uw stem uit via http://www.Stemzeweg.be! Profiteer ervan zolang het nog kan!

500 dagen al kijken 10 miljoen Belgen naar de politieke lijdensweg van een land dat zich heruit moet vinden. Stilaan verschijnt er licht aan het einde van de tunnel en komen we dichter bij het antwoord op de vraag wie de komende jaren België 6.0 zal besturen.

De afgelopen 500 dagen werden zowat alle vragen gesteld die er gesteld konden worden: aan politici, aan voormalige politici, aan experts, aan voormalige experts, aan de man in de straat,… Van de Noordzee tot de grens met Luxemburg.
Maar één vraag kwam de afgelopen 500 dagen niet aanbod en ze is nochtans de moeite om te stellen: welke partij wil de Vlaming, de Brusselaar, de Waal, de Oostkantonner, niet in de federale regering zien.

Clint.be trok met de camera de straat op en interviewde meer dan 1.000 mensen. Die video’s geven een onthutsend beeld: zowel naar resultaat als naar mensen die niet voor de camera wilden reageren. Redenen genoeg om de vraag online open te gooien voor heel België.

Surf naar http://www.stemzeweg.be (NL) of http://www.sortez-les.be (FR) en stem! Laat weten wie u vooral niét in een federale regering wil zien zetelen!

10:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Politiek | Tags: stem ze weg, politiek |  Facebook | |  Print |

26/09/2011

Pop- en klassieke muziek van jong talent in het Vlaams Parlement

vlaams_parlement.JPGIn april 2011 startte het Vlaams Parlement met ?Muziek in De Loketten?. Iedere maand staat jong muzikaal talent, in samenwerking met Poppunt, op de agenda in De Loketten. Vanaf oktober wordt dit opzet uitgebreid naar jong talent in de klassieke muziek. Daarvoor werkt het Vlaams Parlement samen met diverse conservatoria en het Orpheus Instituut.

De Loketten is de ontvangstruimte van het Vlaams Parlement. Deze ontmoetingsplaats in het voormalige Postchequegebouw herbergt o.m. een eetcafé. Bedoeling is bezoekers en voorbijgangers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het Vlaams Parlement. Met ?Muziek in De Loketten? kan men er ?s middags even uitblazen met een streepje jong muzikaal talent.

Popconcerten

In de reeks van de popconcerten krijgt na SX en het Limburgse JFJ, nu Anton Walgrave de kans om op dinsdag 27 september, 12u15, solo het beste van zichzelf te geven. In zijn 30 jarige carrière als liedjesschrijver vormde ?Lost Soul? één van de voorlopige hoogtepunten. Het nummer werd vooral bekend als eindtune van de serie ?De Parelvissers?.

Op maandag 24 oktober, 12u15, is het de beurt aan Walrus, de groep rond toetsenist Geert Noppe (Yevgueni) die met 4 muzikale bondgenoten zijn persoonlijke collectie Nederlandstalige nummers brengt. Muzikaal voeren toetsen het hoge woord, maar de band zorgt daarbij voor een frisse, onderbouwende indie-sound.

Klassieke muziek

Vanaf oktober biedt het Vlaams Parlement in De Loketten telkens op de tweede dinsdag van de maand ook jong talent uit de klassieke muziek en jazz aan. Daartoe werkt men samen met de vier conservatoria van Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven, maar ook met het Orpheus Instituut uit Gent.

Voor het eerste optreden, op dinsdag 11 oktober om 12u15, tekent de Canadese gitariste Laura Young. Zij is geboren in Toronto en woont in Spanje. Zij volgt momenteel een doctoraatsopleiding aan het Orpheus Instituut. Haar onderzoek gaat over het arrangeren van muziek voor strijkinstrumenten van Max Reger zodat die speelbaar worden op guitaar. Laura Young heeft reeds heel wat prestigieuze prijzen behaald op internationale wedstrijden.

Op 8 november om 12u15 is het de beurt aan Happy Willow Tree. Dit is een hedendaags pianotrio bestaande uit Stijn Engels, Kris Auman en Laurens Van Bouwelen. Ze brengen een mix van eigen composities en arrangementen van bekende en minder bekende composities. Happy Willow Tree is ontstaan in februari 2010 naar aanleiding van hun bachelor-examen in het conservatorium van Gent.

18:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Politiek | Tags: vlaams parlement, pop, klassiek |  Facebook | |  Print |

04/09/2011

Vlaams Parlement viert 40 jaar

vlaams_parlement.JPGIn december 2011 viert het Vlaams Parlement 40 jaar parlementaire werking. Tal van feestelijkheden zullen die herdenking tussen 3 en 9 december 2011 luister bijzetten. Op het programma staan een rist activiteiten: een 'feest van de jarigen', een plechtige zitting, een ontvangst van de ambassadeurs, een internationaal colloquium en de voorstelling van het boek '40 jaar Vlaams Parlement'.

Op 7 december 2011 is het 40 jaar geleden dat de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap geïnstalleerd werd. Voor Vlaanderen luidde de oprichting van de Cultuurraad het ontstaan in van een eigen Vlaams Parlement. Naast de diverse feestelijke activiteiten, herdenkt het Vlaams Parlement met het boek '40 jaar Vlaams Parlement' 40 jaar parlementaire werking.

Met het boek wil het Vlaams Parlement inhoudelijk de betekenis van de regionalisering beklemtonen. Het heeft zich daarbij de fundamentele vraag gesteld welke stempel het regionaliseringsproces op de ontwikkeling van de twee grote gemeenschappen van dit land heeft gedrukt. Het Vlaams Parlement gaf twaalf wetenschappers uit het noorden en het zuiden van het land de opdracht die vraag aan de hand van een aantal concrete thema's te beantwoorden. Het resultaat van het onderzoek van die Nederlandstalige en Franstalige auteurs is in dit boek terug te vinden.

In het beperkte tijdsbestek dat werd geboden, konden uiteraard niet alle aspecten van de regionalisering onder de loep worden genomen. Bovendien werd geopteerd om de vergelijkende beleidsgeschiedenis te beperken tot de regionalisering binnen de twee grote taalgemeenschappen van het land, zij het dat noodzakelijkerwijze daarbij ook Brussel en de Duitstalige Gemeenschap ter sprake zouden komen. De volgende thema?s werden uitgekozen: Cultuur, Onderwijs, Economische Politiek, Administratieve politiek en Buitenlandse Aangelegenheden. Voor een overzicht van de uitoefening van die bevoegdheden werden Nederlandstalige en Franstalige auteurs samengebracht, die elk voor hun gemeenschap het thema uitwerkten. Voor Cultuur zijn dat Michiel Elst en Philippe Destatte, voor onderwijs Emmannuel Gerard, Klaas Keirse en Vincent Dujardin, voor Economische Politiek Dirk Luyten en Paul Delforge, voor Administratieve Politiek Joost Vaesen, Pierre Verjans en Joris Voets, en voor Buitenlandse Aangelegenheden David Criekemans en Cathérine Lanneau.

De studie staat onder leiding van Prof. em. M. Van den Wijngaert (KU Brussel). Hij neemt de inleiding en slotconclusies voor zijn rekening. Het boek wordt van een voorwoord voorzien door Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.

Op 7 december 2011, dag op dag 40 jaar na de installatie van de Vlaamse Cultuurraad, wordt het boek officieel voorgesteld aan de Vlaamse Volksvertegenwoordigers, de pers en het publiek.

22:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Politiek | Tags: vlaams parlement, 40 jaar vlaams parlement, boek vlaams parlement |  Facebook | |  Print |