muziek : Showbizzkanaal

19/11/2017

Danny Fabry & Bart Anneessens Cops pakken hit The Tremeloes aan

danny_fabry.JPGVlaams-Brabander Bart Anneessens Cops is wat men noemt een 'buitenbeentje'. De 24-jarige jongeman uit Sint-Pieters-Leeuw behaalde zijn diploma economie aan de Universiteit van Leuven, studeerde dit jaar internationale betrekkingen aan de prestigieuze Londense universiteit Oxford, heeft politieke ambities, organiseert schlagerfeesten én staat sinds vorig jaar ook zelf op het podium! Na eerdere singles met o.a.Trisha, De Pitaboys en recent nog met Steve Tielens, wist deze ambitieuze kerel nu ook niemand minder dan Danny Fabry te strikken voor een duet. Danny Fabry & Bart Anneessens Cops pakken uit met een Nederlandstalige versie van 'My Little Lady', de klassieker én wereldhit waarmee The Tremeloes in 1968 ook in België een nummer 1-hit scoorden. De tandem Fabry - Anneessens Cops doet met hun ambiancevol nummer nu al een gooi naar de titel van 'dé après-ski hit van 2018'!

"Een single mogen opnemen met Danny Fabry, is echt een droom die uitkomt", aldus Bart Anneessens Cops. "Danny behoort al meer dan 45 jaar tot de absolute top in Vlaanderen en schreef met zijn hits een stevig stuk Vlaamse muziekgeschiedenis. Ik kijk nog altijd vol bewondering toe hoe hij ambiance kan brengen tijdens elk optreden en de zaal, of tent, steeds in vuur en vlam zet. Hopelijk kunnen we dat met onze single 'My Little Lady' ook vaak doen. Volgens mij wordt het een regelrechte après-ski hit!", zo zegt Bart.

"Bart is een 'speciale' gast", zegt Danny Fabry met de glimlach. "Ik ken hem al jaren als een gepassioneerde organisator en sinds kort staat hij ook zelf op het podium. Enkele maanden geleden kwam hij op kousenvoeten op me af en vroeg of ik eventueel een nummer wou opnemen met hem. Ik heb beginnende artiesten altijd gesteund en geholpen waar ik kon, dus ging ik met plezier in op zijn vraag. Ik wou al een tijdje iets doen met 'My Little Lady' van The Tremeloes en aangezien Bart graag een ambiancevol nummer wou, met het potentieel een echte après-ski hit te worden, heb ik voorgesteld om hier vol voor te gaan, en zo geschiedde!", besluit Danny.

‘My Little Lady', van Danny Fabry & Bart Anneessens Cops is verkrijgbaar op iTunes en kan te beluisteren op Spotify! Bekijk HIER de clip!

20:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: the tremeloes, danny fabry & bart anneessens cops |  Facebook | |  Print |

Willy Sommers op vinyl

willy_sommers.JPGOp 11 augustus van dit jaar, 2 dagen na zijn 65ste verjaardag, bracht Willy Sommers zijn nieuwe album 'Boven de wolken uit'. Vanaf vandaag is dat album niet enkel meer in cd-vorm, of via download en streaming te beluisteren, er is nu ook een vinylversie verkrijgbaar. Een leuk hebbeding voor de fans, die niet langer zullen moeten nadenken over wat ze onder hun kerstboom willen zien liggen.

"Mijn fans vroegen al een tijdje of ik niet nog eens een plaat op vinyl wou uitbrengen en ik vond het nu, naar aanleiding van mijn 65ste verjaardag, een mooi moment om dat te doen", zo zegt Willy Sommers. "Ik ben heel blij en dankbaar dat mijn platenfirma dit heeft willen doen, want het heeft toch wel iets speciaals zo'n vinylplaat. Op mijn 100ste verjaardag mogen ze dat nog eens doen!", besluit de immer enthousiaste Willy Sommers met de glimlach.

‘Boven de wolken’, met daarop uiteraard de hitsingles ‘Geen probleem’ en ‘Zeg dus niet hallo’, is een echt Sommers 2.0 album, waarop eigentijdse popsongs en de betere schlagernummers schouder aan schouder een plek vonden. Willy waagt zich met producer Yannic Fonderie ook aan een wat dance-geïnspireerde versie van de Reinhard Mey-klassieker ‘Boven de wolken’ en gaat op ‘Net als in een droom’ zelfs in duet met sympathieke collega Wim Soutaer.

Heel bijzonder is dat de ontdekker van Willy Sommers, schrijver/producer Roland Verlooven, met het prachtige nummer ‘L.A.T.’ een unieke bijdrage levert aan dit album en dat Will Tura samen met Willy het aanstekelijke nummer ‘Zondag’ schreef. Een voor velen misschien verrassende, maar gedroomde samenwerking tussen beide iconen, die na vele jaren van (onvervulde) plannen voor dit album eindelijk werkelijkheid werd.

‘Boven de wolken’, het nieuwe album van Willy Sommers, is fysiek (cd en vinyl) verkrijgbaar in de handel, is te verkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify!

Tracklist ‘Boven de wolken’
1. Geen probleem
2. 1000 keer
3. De vrouw van mijn dromen
4. Zeg dus niet hallo
5. Als je diep in mijn ogen kijkt
6. Boven de wolken
7. Net als in een droom (met Wim Soutaer)
8. Van levensbelang
9. Zondag
10. Pak me vast
11. Spijt komt te laat
12. L.A.T.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: willy sommers, vinyl, vinyl willy sommers |  Facebook | |  Print |

Twee nieuwe songs van de Vreemde Kostgangers nu op Spotify

nachtwerk.jpgEr zijn vanaf vandaag twee gloednieuwe songs van de Vreemde Kostgangers te vinden op Spotify. Het gaat om Water Bij De Wijn, dat eerder deze week in première ging op NPO Radio 5, en het stevig rockende Een Eenzaam Avontuur. Beide songs zijn afkomstig van het volgende week te verschijnen Nachtwerk, alweer het tweede album in een jaar tijd van de band die bestaat uit Nederpop-iconen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten.

Waar een gemiddelde rockband zijn fans gerust enkele jaren laat wachten op een nieuwe plaat, doen de Vreemde Kostgangers het allesbehalve rustig aan. De heren brengen op 24 november hun nieuwe album Nachtwerk uit, nog geen jaar nadat het debuutalbum verscheen.

De lovende reacties op hun eerste album, dat tot hun eigen verbazing op 1 binnen kwam en onlangs nog bekroond werd met een BUMA NL Award, deed de heren besluiten direct met een tweede album te komen. Het leverde liefst zestien spiksplinternieuwe songs op, waarop de Vreemde Kostgangers zich qua sound en thematiek van hun meest veelzijdige kant laten horen. Nachtwerk werd gedurende twee weken opgenomen in de Fendal Soundstudio’s in Loenen aan de Vecht met John Sonneveld als technicus.

Ter promotie van hun nieuwe album Nachtwerk trekken de heren vanaf half februari tot begin mei 2018 langs de theaters in Nederland en België.

17:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: henny vrienten, spotify, boudewijn de groot, george kooymans |  Facebook | |  Print |

16/11/2017

Popgroep STORM3 in de run voor Eurovisie Songfestival 2018 San Marino

storm3.JPGPopgroep STORM3 bestaande uit Devon Donovan (Rijsenhout), Koen van der Heide (Ede-Wageningen) en Patrick la Lau (Leiden) hebben hun laatste Engelse single “ Lost Another Chance “ ingestuurd om kans te maken om San Marino te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Portugal, daarnaast maken de heren ook kans om een heel album op te nemen.

De organisatie van RTV San Marino heeft een wedstrijd uitgeschreven waar artiesten zich kunnen aanmelden van over de hele wereld. De komende tijd kunnen mensen stemmen op de inzendingen. Uiteraard hoopt STORM3 en het hele team dat de mensen in Nederland op de groep willen stemmen en de kans dat Nederland iets wint te vergroten. De deelname blijft niet onopgemerkt NPO radio wilde de rand van de hoed weten en belde voor alle ins & outs rondom de deelname.

STORM3 stond afgelopen zomer op de diverse prides in Nederland en heeft in september wereldwijd via Toco International de single “ Lost Another Chance” uitgebracht die op een dance-compilatie staat in Tsjechië naast namen zoals Justin Bieber, David Guetta, ATB en Martin Garrix. OP 4 oktober is de tweede Nederandstalige single “ Ga Ga Ga’ uitgekomen op Rood Hit Blauw. Sinds dit najaar werkt STORM3 met International Artists voor wereldwijde boekingen.

20:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: popgroep storm3 |  Facebook | |  Print |

12/11/2017

Amaryllis Temmerman DROMEN & DRINKEN

image2.JPGAmaryllis Temmerman heeft onlangs een nieuw album uitgebracht met de titel 'Dromen en drinken'. Het album bestaat uit een tiental goed in het gehoor liggende songs. Het varieert van vrolijk uptempo repertoire ('1 Moment', 'Liefde van mijn leven'), tot mooie ballads ('Dromen en drinken', 'In alle eenvoud').

Wat meteen opvalt is de goede verstaanbaarheid van Amaryllis en haar mooie, heldere teksten. Poëtisch, maar ook bij een paar songs verrassend rijmloos.

1 van de (nu al) favoriete nummers is de nieuwe single 'Handen op je rug', waarvan ook een pakkende videoclip is gemaakt: https://m.youtube.com/watch?v=p1c98aus2cs

Een paar opvallende reacties na de albumvoorstelling:

"Je wil graag mensen ontroeren en dat heb je tijdens je albumvoorstelling ook gedaan. Na je optreden ben ik nog bij jou langs geweest om je cd te signeren en vooral omdat ik je dit persoonlijk wou zeggen. Op dat moment was ik nog te ontroerd, vandaar dit mailtje"

"Ik wil je bedanken voor de uitzonderlijk mooie avond die je ons gegeven hebt. Het was een thuisgevoel. Rustig luisteren en genieten van je mooie teksten, je warme stem en heel goeie muzikanten!"

"Wat kan jij mensen ontroeren... je teksten gaan over de dingen die bij ieder van ons wel op zijn weg komt tijdens de wandeling door het leven."

"Soms doen je teksten een beetje denken aan de beste teksten die Herman Pieter de Boer voor Conny Vandenbos en Dana Winner schreef"

"Je hebt me momenten van geluk en herkenbaarheid bezorgd"

11:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: amaryllis temmerman, dromen & drinken |  Facebook | |  Print |

08/11/2017

26000 schoolkinderen gezocht om wereldrecord te breken

blitz.JPGDe jongens van het kidspopduo BlitZ zitten niet verlegen om een stunt. Voor hun nieuwe single ‘Samen Met BlitZ’ gaan ze proberen op donderdag 9 november het wereldrecord high fives te breken voor het milieu.

Momenteel staat dit record op 25250 mensen die op hetzelfde moment een high five geven aan elkaar. ,,We willen met deze recordpoging tonen dat ‘onze schoolkinderen’ ook wel degelijk bezig zijn met dé toekomst, zoals we ook zingen in ons nummer. Als we met z’n allen als één grote scholengroep hieraan meedoen, moeten we zeker dit record kunnen verbreken”, aldus BlitZ. Ondertussen zijn reeds honderden scholen geregistreerd om deel te nemen aan de unieke milieu actie maar doen de jongens nog een laatste oproep naar extra scholen om toch die 26000 te kunnen halen.

Scholen kunnen zich nog registreren tot en met woensdag via www.blitzonline.be/highfive. Donderdag zal dan blijken samen met de gerechtsdeurwaarder of de Vlaamse basisscholen samen met BlitZ het wereldrecord hebben kunnen halen of niet. Enkele scholen zullen ook bezoek krijgen van Pieterjan van BlitZ.

Bij ‘Samen met BlitZ’ hoort ook een stoere dans, de milieudans die van de single nog een grotere knaller maakt.

09:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities, Muziek | Tags: schoolkinderen, blitz |  Facebook | |  Print |

26/10/2017

MILO MESKENS | video 'Twenty One' out now!

MILO MESKENS, “Twenty One gaat veel meer dan de letterlijke verjaardagen om de symbolische leeftijd van 21, over hoe het is om als jongere je eigen ambitieuze dromen in alle naïviteit en onverschrokkenheid na te jagen en de opofferingen die daarbij gepaard gaan, voor zowel jezelf als de mensen rondom je. Voor mij persoonlijk is muziek die grote droom maar uiteindelijk is het toepasbaar op iedereen die zijn dromen probeert na te jagen.” - Milo Meskens

En het feestje gaat nog even door; volgende dinsdag, 31 oktober speelt Milo Meskens zijn eerste headline show in de Vooruit, Gent.

De single kan je ook hier beluisteren: https://MiloMeskens.lnk.to/TwentyOne

18:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: milo meskens |  Facebook | |  Print |

24/10/2017

BlitZ doet opmerkelijke oproep tot wereldrecord

blitz.JPGPieterjan Beheydt en Jens Declerck van het kidspopduo BlitZ hebben een wel heel opmerkelijke oproep! Dat de jongens nummers maken met een boodschap weten we ondertussen. Bij hun recente single ‘Samen Met BlitZ’ vragen de jongens aandacht voor het milieu.

,,Zelf zijn we erg bezig met het milieu en we beseffen maar al te goed dat we zorg moeten dragen voor onze mooie planeet’’, aldus Pieterjan en Jens. En daarom doen de jongens een opmerkelijke oproep naar alle Vlaamse basisscholen om het milieu een handje te helpen. En dat mag je letterlijk nemen. Pieterjan en Jens willen met ‘Geef een high five aan het milieu’ alle Vlaamse basisscholen oproepen om samen met BlitZ op donderdag 9 november het wereldrecord high fives geven te verbreken. Momenteel staat dit record op 25250 mensen die op hetzelfde moment een high five geven aan elkaar. ,,We willen met deze recordpoging tonen dat ‘onze schoolkinderen’ ook wel degelijk bezig zijn met dé toekomst, zoals we ook zingen in ons nummer. Als we met z’n allen als één grote scholengroep hieraan meedoen, moeten we zeker dit record kunnen verbreken”, aldus BlitZ.

Bij ‘samen met BlitZ’ hoort ook een stoere dans, de milieudans die van de single nog een grotere knaller maakt.

‘Samen met BlitZ’ is nu te downloaden en te streamen via alle gekende kanalen.
De videoclip is te bekijken via YouTube.

21:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: blitz |  Facebook | |  Print |

12/10/2017

Lost Frequencies genomineerd voor MTV Award

Lost Frequencies genomineerd voor Best Belgian Act

Op 8 november komen we te weten welke Belgische artiest een prestigieuze MTV Award in ontvangst mag nemen. Lost Frequencies is één van de vijf genomineerden. Zo’n twee jaar na het wereldwijde succes van zijn debuutsingle Are You with Me, bewijst Lost Frequencies dat hij heel wat in zijn mars heeft: een flitsende muziekcarrière vol platina platen, miljoenen streams en meerdere nummer één posities over heel de wereld.  Stemmen kan hier http://www.mtvema.com/nl-be/vote

Zijn laatste hit?'Here With You': dé zomertrack van 2017. Lost Frequencies dook onlangs samen met Netsky de studio in. Hun nummer gooit na 13 weken in de Ultratop nog altijd hoge ogen en stond zelfs een tijdje op nummer twee. Geen wonder dat Lost Frequencies genomineerd is voor de MTV Europe Music Award: met verschillende tophits op zijn naam en shows over de hele wereld, mogen we hem gerust onze nationale trots noemen. De dj is één van de vijf Belgische artiesten die kans maakt op  een award in de categorie Best Belgian act.

Felix De Laet (Lost Frequencies):“Genomineerd worden voor Best Belgian Act vind ik echt een hele eer. De award ook écht naar huis meenemen, zou al helemaal de max zijn. Ik heb een topjaar achter de rug: met mijn eigen show in de Lotto Arena, een eigen stage op Tomorrowland en ik stond in het voorprogramma van The Chainsmokers tijdens hun Amerikaanse tour. Tussendoor reisde ik de hele wereld rond om op de coolste gigs en festivals te staan. Een MTV Award zou absoluut de kers op de taart zijn.”

Tijdens de MTV EMA Pre-Party in Plein Publiek in Antwerpen reiken MTV-host Kay Nambiar en Joy Anna Thielemans op woensdag 8 november de award uit. De internationale awards worden enkele dagen later uitgereikt in Londen. Met zes nominaties spant Taylor Swift de kroon, op de voet gevolgd door Shawn Mendes met vijf nominaties. Of Lost Frequencies de MTV Award mee naar huis mag nemen, weten we op 8 november.
http://www.mtvema.com/nl-be/vote

20:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: lost frequencies, mtv award |  Facebook | |  Print |

08/10/2017

Nieuwe single voor Torsten - "Het is wat het is"

torsten.jpgHet is zover, Dé nieuwe single van Torsten is op 30 september 2017 voorgesteld tijdens "De nacht van de Brouwketel" te Lille.

De overhandiging van de eerste single werd gedaan door Davy Gilles. Van dit nummer wordt er maandag 9 oktober 2017 ook een clip opgenomen die te zien zal zijn op YouTube. 

Na het succes van “Ik geef je mijn schouder” staat Torsten er terug met deze prachtige nieuwe single.

"Het is wat het is" is een enthousiaste meeslepende Waltz geschreven door Fonny De Wulf, Nicolas Geniets en Thibault Hendrix.

Met dit nummer brengt Torsten terug een nieuwe sound binnen het Vlaamse lied.

20:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: torsten, het is wat het is, single het is wat het is |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende