muziek : Showbizzkanaal

18/02/2018

Salvatore Adamo 'Si vous saviez...' | ALBUM OUT NOW

adamo.JPGSalvatore Adamo brengt vandaag “Si vous saviez” uit, zijn 25ste studioalbum.

Hij werkte hiervoor samen met Clément Ducol (Camille, Vincent Delerm, Vianney) en Maxime Le Guil (Morrissey, Christophe, Camille, Justice, Hans Zimmer…). Salvatore, die dit jaar al 55 jaar op de planken staat, nam de plaat op met een 40-koppig live orkest.

Met zijn 74 jaar en concerten in alle uithoeken van de wereld, heeft hij heel wat te vertellen. En zoals het Adamo betaamt neemt hij geen blad voor de mond.
Zelfs met zijn rood-zwarte outfit – niet perfect in balans – kleurt hij buiten de lijntjes.
Maar hij doet dat wel op zijn immer charmante en bescheiden manier.

LIVE

· 15.03 – L’Olympia, Paris
· 16.03 – L’Olympia, Paris
· 30.03 – CC, Lier
· 31.03 – Stadsschouwburg, Kortrijk
· 07.04 – De Spil, Roeselare
· 08.04 – 30CC, Leuven
· 14.04 – Ter Duinenkerk, Koksijde
· 29.04 – CC, Hasselt
· 30.04 – Casino, Blankenberg
· 26.05 – Stadsschouwburg, Antwerpen
· 31.10 – Bozar, Brussel
  
SIGNEERSESSIES

· 17.02 – 16h – FNAC (Gulden Vlies), Brussel
· 24.02 – 16h – FNAC, Antwerpen

TRACKLIST

Je te chanterai la chanson
Un rêve
Sans toucher terre
Juste un “Je t’aime“ (ft. Camille)
Si vous saviez
Méfie toi
Le pianola
Nu
Tes chaînes
Toujours, forever…
Et tant d’amour
Ma mère disait
Racines

14:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: salvatore adamo |  Facebook | |  Print |

12/02/2018

'PATSER' componist Hannes De Maeyer releaset muziek uit de bioscoophit van het jaar

patser.JPGPATSER componist Hannes De Maeyer releaset originele muziek van dé bioscoophype van het moment

België en Nederland gaan plat voor Patser, de derde langspeelfilm van Adil El Arbi & Bilall Fallah. Vanaf vandaag kan je ook nagenieten met de bijhorende fenomenale soundtrack.

Het volledige 'Patser (Original Motion Picture Soundtrack)' album met originele muziek van Hannes De Maeyer is nu beschikbaar.

Na amper twee weken in de Belgische zalen verplettert Patser alle records. Ook in Nederland scoort de nieuwste film van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah geweldig goed.
De film vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op 't Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte Patsers: snel rijk worden en leven zoals Tony Montana in Scarface. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect.

Na Black & Image werkten Adil & Bilall voor de originele muziek van Patser opnieuw samen met Hannes De Maeyer. Belangrijke inspiratiebronnen voor de score waren zowel de iconische 80's filmscores van onder andere Scarface, Terminator en Midnight Express, als de meer recentere '80's revival' soundtracks zoals de muziek uit Drive & Stranger Things. Die mix, onder een sausje van hedendaagse electronica invloeden, zorgt voor een perfecte muzikale vertaling van de energie en sfeer uit de film.

Regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah over de samenwerking met Hannes De Maeyer:
"Hannes De Maeyer is onze broeder. Samen met hem hebben we ons allereerste programma gemaakt en onze films Image, Black en Patser. Hij heeft de unieke capaciteit om onze visie volledig te matchen met zijn muziek en de kwaliteit van onze films naar een veel hoger niveau te brengen. Voor Patser zochten we een 80's sound die die ons deed denken aan videogames en de coole films uit die periode. Daarnaast is het spannende muziek die vol emotie zit. Patser zou nooit zoveel succes gehad hebben zonder de muziek van Hannes. De muziek van Hannes voor Patser is next level shiiiiit!"

19:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Muziek | Tags: hannes de maeyer, patser, film patser |  Facebook | |  Print |

10/02/2018

Jarige Dana Winner viert dubbel feest

dana_winner.jpgVandaag dubbel feest en ook dubbele portie taart in Hasselt, want niet alleen viert Dana Winner haar verjaardag, er is ook de release van haar nieuwe single ‘Dit Wonder’, mét bijhorende clip! Momenteel scheert Dana nog hoge toppen in de Vlaamse hitlijsten met ‘Eerste liefde, mooiste liefde’, de titelsong van haar nieuwe album ‘Eerste liefde’, waarvoor ze een eigenzinnige en verrassende selectie maakte van bekende en minder bekende nummers die haar, om uiteenlopende redenen, na aan het hart liggen. ‘Dit wonder’ is zo’n pareltje dat ze graag met de mensen wil delen en geen beter moment om dat te doen dan op haar verjaardag moet Dana gedacht hebben.

Met de wereld aan tafel in clip!
Voor de clip van ‘Dit wonder’ nodigde Dana Winner een bont multicultureel gezelschap uit, een bewuste keuze van de Limburgse nachtegaal: “In ons land zijn bijna alle culturen terug te vinden en we moeten ons meer bewust zijn van die rijkdom aan diversiteit vind ik. Daarom wou ik graag een ‘multiculticlip’ maken met buitenlandse kennissen en vrienden. Samen tafelen, allerlei gerechten van verschillende landen en streken delen, terwijl je de tijd neemt om gezellig met mekaar te praten en mekaar te leren kennen…wat is er mooier dan dat, eigenlijk simpele wonder?", zo besluit Dana Winner.

BEKIJK HIER de clip!

‘Dit wonder’, de nieuwe single van Dana Winner, is verkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify.

Het album ‘Eerste liefde’ van Dana Winner is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar!

Tracklist 'Eerste liefde'
1. Eerste liefde, mooiste liefde
2. Ik wil voor jou
3. Nergenshuizen
4. Dit wonder
5. Vogelvrij
6. Jouw liefde is alles
7. Een vrouwenhart
8. De mooiste bloemen
9. Als je zingt
10. Waar ben jij
11. Ik geef me over
12. Blijf bij mij

Label: Universal Music

12:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: dana winner, verjaardag dana winner, jarig dana winner |  Facebook | |  Print |

09/02/2018

"Tour De Frans": Frans Bauer komt naar Vlaanderen!

frans_bauer.jpgGoed nieuws voor de vele Vlaamse fans van Frans Bauer. De ook bij ons uiterst populaire zanger geeft dit voorjaar 4 grote theaterconcerten in Vlaanderen die de naam ‘Tour de Frans” meekregen.

Een avond met Frans Bauer is inmiddels, na meer dan 1000 succesvolle theatervoorstellingen, méér dan een aaneenschakeling van zijn enorme repertoire aan hits.

De ongekend populaire moderne troubadour vermaakt het publiek op een manier zoals alleen hij dat kan. De feestelijke liedjes worden afgewisseld met zijn ondeugende humor, die in een populaire cabaret voorstelling niet zou misstaan.  In deze net te missen fonkelnieuwe live voorstelling wordt Frans begeleidt door de Hollandse showband en de dames van The Dance Company.

Maar Frans heeft nog meer nieuws voor zijn fans. Op 2 maart komt het langverwachte nieuwe album van Frans, ‘Levenslied’, uit  Een cd vol met gezellige liedjes die uit het leven gegrepen zijn. “Hiermee ga ik terug naar mijn muzikale roots”, zegt Frans.  ‘Levenslied’ is een album dat 100% Frans Bauer uitstraalt. Warm, gezellig en dacht bij de mensen.

30 april 2018 - 20u00 - Kursaal Oostende

1 mei 2018 - 15u00 - Kursaal Oostende

3 juni 2018 - 15u00 - Stadsschouwburg Antwerpen

16 juni 2018 - 20u00 - Ethias Theater Hasselt

22:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten, Muziek | Tags: tour de frans, frans bauer |  Facebook | |  Print |

06/02/2018

Yannick Bovy maakt Valentijnslied voor zijn aanstaande bruid

bovy.jpgCrooner Yannick Bovy trouwt in juni met zijn grote liefde Stefanie. In aanloop van die heugelijke gebeurtenis heeft Yannick Bovy een bijzonder Valentijnslied opgenomen voor zijn aanstaande bruid. Yannick brengt het nummer ‘Valentine’ op 14/02 live in “De Madammen’ op Radio 2.

‘Ik leerde het nummer ‘Valentine’ kennen door Will Tura”, zegt Yannick. ‘Hij had er ooit een prachtige Nederlandse versie van opgenomen en de melodie sprak me zo aan dat ik vroeg of ik er een Engelse tekst mocht op schrijven. De tekst gaat echt over mijn relatie met Stef en komt helemaal uit mijn hart.”

Yannick en Stefanie trouwen in juni in Italië in het bijzijn van familie en vrienden.

“We hebben het heel druk met de voorbereidingen daarvoor, maar toch gaat de komende maanden mijn meeste aandacht naar de buitenlandse release van mijn album ‘Love Swings’ in o.a. Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Thailand. Er gaat momenteel geen week voorbije of ik zit in het vliegtuig. “

21:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: yannick bovy, yannick, valentijnslied |  Facebook | |  Print |

Zanger Andrei Lugovski vergiftigd met thallium

andrei.JPGZanger Andrei Lugovski (34) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een poging tot vergiftiging. De van oorsprong Wit-Rus kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Het is niet duidelijk wanneer Lugovski het gif toegediend zou gekregen hebben. In het dossier zijn nog geen verdachten opgepakt. Het parket geeft geen verdere commentaar over de zaak. De zangcarrière van Andrei Lugovski startte in 2007 met zijn deelname aan de talentenjacht ‘Idool’. Hij eindigde uiteindelijk als derde in de finale. Sindsdien werkte de Oostendenaar onder andere al samen met Christoff en Will Tura. Kort voor Kerstmis gaf hij nog een concert in de Sint-Janskerk in Oostende samen met Johnny Logan, ex Eurovisiesongfestivalwinnaar, en met Gunther Neefs.

21:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: andrei lugovski, thallium |  Facebook | |  Print |

05/02/2018

'Wat Als Ik Nog Van Je Hou' // Schitterende nieuwe single van JO VALLY

jo_vally.jpgEen straffe meneer... die Jo Vally... want voor z'n nieuwe single wist hij niemand minder dan Xander De Buisonjé (ex-Volumia!) te strikken om de perfecte tekst en melodie uit te schrijven. Het resultaat daarvan werd deze prachtige song 'Wat Als Ik Nog Van Je Hou'. En om het helemaal mooi te maken, Xander zakte speciaal af naar de ICP Studio's om er zelf de pianopartijen in te spelen, onder het goedkeurende oog van producer Ronald Vanhuffel.

Een mooiere en aangrijpendere single had Jo zich niet kunnen wensen om z'n feestjaar '40 Jaar Jo Vally' mee in te luiden. 2018 wordt voor Jo een jaar om nooit meer te vergeten. 20 jaar nadat hij als eerste Vlaamse artiest het Sportpaleis deed vollopen en 40 jaar na z'n allereerste optreden viert Jo op 6 oktober 2018 z'n jubileum met een groots opgezet pop-symfonisch concert in Kursaal Oostende. Tickets zijn beschikbaar via www.ticketmaster.be, alle info omtrent de verschillende tarieven en formules kan je terugvinden op www.jo-vally.be.

'Wat Als Ik Nog Van Je Hou' van Jo Vally verschijnt aanstaande vrijdag 9 februari 2018 als digitale download of via streaming.20:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: wat als ik nog van je hou, jo vally |  Facebook | |  Print |

26/01/2018

Robert Falcon (22 - Lier) start 2018 op hoge noot

robert_falcon.JPGDe carrière van Robert Falcon nam in 2017 een hoge vlucht. Een indrukwekkende doortocht op Tomorrowland (Boom) en ‘UNITE With Tomorrowland’ (Dubai), collabs met grote namen als Mark With a K, Yves V en Sam Feldt, én een heuse veroveringstocht in China, waren de hoofdingrediënten van dit wonderjaar en de 22-jarige dj/producer vangt 2018 ook al meteen aan op zeer hoge noot! De jonge Lierenaar tekende onlangs een contract bij TousEnsemble Publishing, de Belgische muziekuitgeverij opgericht door CNR Records, Regi Penxten en Cloud 9 Music Publishing. Hiermee vervoegt Falcon artiesten als Lost Frequencies, Van Echelpoel, Channel Zero, Niels Destadsbader en vele anderen, waarvoor TEP ook nationaal en internationaal de auteursrechten vertegenwoordigt.

Op muzikaal vlak zitten er 2 nieuwe releases aan te komen, waarvoor Robert Falcon telkens zal samenwerken met een ander Belgisch toptalent. Zo komt er een track aan met collega-dj Henri PFR en zal OT (Olivia Trappeniers) de vocals verzorgen op de komende single van Robert Falcon.

Vorige week vertoefde Falcon alweer in China, waar hij met collega Yves V op 18 januari het feestje verzorgde in de Grammy Club in Foshan en 2 dagen later verwacht werd in de befaamde Miu Club in Wuhan.

“2017 was al een jaar om nooit meer te vergeten voor mij en 2018 lijkt gewoon een verlengstuk te worden van dat wonderjaar”, zegt Robert Falcon. "Ik vind het een hele eer dat TousEnsemble Publishing met mij in zee wil gaan en dat ik aan hun indrukwekkend lijstje van artiesten die ze wereldwijd vertegenwoordigen, wordt toegevoegd. Ze spraken een enorm vertrouwen in mij uit en dat gaf voor mij, mede met het feit dat het een Belgische muziekuitgeverij is, de doorslag.

“Muzikaal staan er ook leuke zaken op het programma. Zo komt er binnenkort een release aan met OT en later ook nog een samenwerking met Henri PFR. Net als ik jonge, Belgische artiesten die hard werken aan hun carrière. Hopelijk kunnen onze collabs voor elk van ons weer nieuwe deuren openen."

"China was weer WAANZINNIG! Mijn eerste ervaringen daar vorig jaar, de ongelofelijke ontvangst en het onbeschrijflijke enthousiasme van de mensen, maakten toen al een enorme indruk op mij en het was deze keer niet anders. Wat ik verder nog kan wensen voor 2018? Liefst meer van dit alles!”, besluit Falcon met een brede glimlach.

Bekijk HIER aftermovie
Robert Falcon - China september 2017

21:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: robert falcon |  Facebook | |  Print |

25/01/2018

Karen maakt een plaat, vanaf woensdag 7 februari op VIER

karen_k3.JPGZeventien jaar lang K3. Alles werd voor haar gedaan en met het razend populaire meidentrio bereikte ze alles wat ze kon bereiken. Maar op haar 42ste wil Karen Damen nóg meer. Ze gaat eindelijk voor haar grote droom: een (solo)plaat maken. Om die droom te realiseren heeft Karen zich exact een jaar gegeven. Op 16 maart 2018 laat Karen die eigen plaat op de wereld los in de Lotto Arena. Het VIER-programma 'Karen maakt een plaat' volgt Karen en haar entourage een jaar lang op weg naar haar eerste soloalbum. Van bij haar wilde idee, de eerste contacten met muzikanten tot het eindproduct: haar plaat én haar allereerste soloconcert in de Lotto Arena.

Maar: hoe máák je een plaat? Want nu staat ze er alleen voor. Wat voor plaat zal ze maken? Haar smaak is op zijn zachtst gezegd eclectisch: van rock en country, over Marco Borsato tot trance en folky pop. Welke namen uit haar gigantische telefoonboek kan ze bellen om te helpen? Want die zit vol met haar nationale en internationale helden. Maar vooral: waarom waagt ze zich in godsnaam aan dit moeilijke nieuwe hoofdstuk? Ze heeft al de grootste zalen laten vollopen, verkocht miljoenen albums en ook haar tv-carrière loopt gesmeerd. Op die vraag weet ze wél al het antwoord: omdat ze deze droom al sinds 1981 koestert. En ze niet anders kan dan dit risico te nemen. In haar eentje.

Karen maakt een plaat - Vanaf 7/02 elke woensdag om 20u35 bij VIER

21:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Televisie | Tags: karen, karen vier, karen lotto arena |  Facebook | |  Print |

Jaren 80 Nederpop op nieuwe delen The Golden Years Of Dutch Pop Music

Op 23 februari verschijnen er weer vijf delen in de serie The Golden Years Of Dutch Pop Music: Doe Maar, Het Goede Doel, Toontje Lager, Klein Orkest en Normaal. Met deze nieuwe verzamelaars wordt voor het eerst de succesvolle Nederpop uit de vroege jaren 80 bij de serie betrokken.

Tot eind jaren 70 was er vrijwel geen enkele popgroep in Nederland die in zijn moedertaal zong. De eerste tekenen van Nederlandstalige popmuziek kwamen uit de Achterhoek, waar de band Normaal een opmars maakte met hun ‘dialectrock’. Begin jaren 80 ontstond er, onder aanvoering van bands als Doe Maar, Toontje Lager, Het Goede Doel en Klein Orkest, de eerste succesvolle stroming met Nederlandstalige popgroepen. Velen volgden in hun kielzog.

De bovengenoemde bands en de diverse labels waarop zij muziek uitbrachten hebben allen hun medewerking verleend aan het tot stand komen van deze mooie nieuwe delen in The Golden Years Of Dutch Pop Music.

De serie bestaat inmiddels uit ruim 50 delen en is daarmee het meest complete en uitgebreide overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

“Beter dan ooit wordt de Nederpop heruitgegeven in Golden Years”, aldus De Volkskrant. “De reeks is verslavend (…) stiekem wil je alle delen in huis hebben”.

21:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: jaren 80 nederpop, the golden years of dutch pop music |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende