muziek : Showbizzkanaal

15/04/2018

Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’?

jetti_paletti.jpgIn de Cloë Hal in Ninove vindt zaterdag 28 april 2018 de eerste editie plaats van het 'Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen'. “Het is de bedoeling om binnen de minuut zoveel mogelijk patatten te schillen met een dunschiller. Dat lijkt eenvoudig, maar geloof me daar is behoorlijk wat techniek, behendigheid en training voor nodig”, zegt initiatiefneemster Jettie Pallettie. “Naast de eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares de oorkonde van ‘De Gouden Patat’ en een exemplaar van mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’, die ik na het kampioenschap voorstel tijdens mijn jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’. De laureaat mag tien mensen meebrengen naar het feestje én we geven ook nog prijzen aan de snelste en de origineelste schiller, of schilster. Meedoen aan het 'Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen' is eenvoudig: je stuurt een filmpje van 1 minuut waarin jij je aardappelschilkunsten laat zien. Dat stuur je via mijn Facebookpagina of per mail naar info@jp-productions.nl. Willy Sommers en Filip D’Haeze van Swoop hebben al een filmpje ingestuurd. Voor Willy was het de eerste keer dat hij zelf patatten heeft geschild. Ik heb hem moeten uitleggen hoe zo’n dunschiller werkt. Hilarisch!”

Na ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters en Bellen’ laat Jettie Pallettie, de konigin van de kroegen en de fetisj van iedere feesttent, weer van zich horen met ‘Pinten & Patatten’, een gloednieuwe cd die ze op 28 april voorstelt tijdens haar jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’ in de Cloë Hal in Ninove. “Ik heb 16 nieuwe ambianceliedjes opgenomen voor mijn fans. Ook ‘Alles voor de fans’, een duet met Sam Gooris, staat op de cd, net als ‘Cafeetje 3.0’, een nieuwe versie van ‘Ik zit in een cafeetje’, het nummer waarmee het voor Jettie Pallettie allemaal begon.”

Met meer dan 120 optredens per jaar, is Jettie Pallettie één van de succesvolste artiesten op de Vlaamse podia. “Omdat Vlaanderen mijn tweede thuis is, vind ik het fijn om bij jullie als eerste mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen, gecombineerd met de eerste editie van het 'Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen'. Zaterdag 28 april houden we ons feestje in de Cloë Hal in Ninove. Na de albumpresentatie en het kampioenschap, wordt het feest compleet en vier ik mijn 10de verjaardag als artieste met een uniek jubileumconcert, samen met gastartiesten Yves Segers, Willy Sommers, Filip D’Haeze, Dimitri Vantomme en De Deurzakkers. Het wordt een stevig feestje, waar je nu de laatste tickets voor kan bestellen via info@jp-productions.nl. Wees snel, want vol is vol.”

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl

18:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: cloë hal, cloë hal ninove, patatten schillen |  Facebook | |  Print |

08/04/2018

Frans Bauer nummer 1 in Vlaanderen!

fransbauer.jpg‘Levenslied’ van Frans Bauer is er in geslaagd om de nummer één positie te pakken in de Ultratop Album Charts, zowel nationaal als in Vlaanderen. De laatste weken was het duidelijk dat de mensen massaal naar de winkels trokken voor Frans’ nieuwste album. Hij kwam binnen op 2, ging naar 4, stond twee weken aansluitend terug op 2 en is deze week de absolute nummer één. Afgelopen weekend werden FNAC Wijnegem en MEDIA MARKT Hasselt reeds overrompeld door een ongeziene menigte voor Bauer’s signeersessie(s). Maar ook in de andere winkelketens als Standaard Boekhandel en Carrefour is het bijbestellen geblazen voor Bauer’s CD’s.

Frans Bauer, momenteel op tournee met zijn nieuwe theatershow, is tot tranen toe bewogen als hij het nieuws hoort. “Het is een beetje zoals met Nikki Terpstra… ik weet niet goed wat me allemaal overkomt. Vijf weken lang in de top 5 en dan nu nummer één. Ik ben mijn ploeg van Rocket in België, de platenfirma en vooral mijn fans zo dankbaar! Ik kan niet wachten om op 30 april het dak van het Kursaal te blazen”, aldus een overgelukkige Frans Bauer.

Gino Moerman, labelmanager van Top Act/Universal Music: “Het is lang geleden dat we nog zo een spectaculaire verkoopcijfers gezien hebben van een Nederlandstalige CD met volkse liedjes. Frans slaagt er in om de mensen exact te bezorgen wat ze willen. Gezellige liedjes, kwalitatieve productie en vooral een taal die iedereen aanspreekt”.

Frans gaat met het album ‘Levenslied’ terug naar zijn muzikale roots. De nieuwe single, ‘Blijf vanavond heel even bij mij’, is daar een klassevol en zeer geslaagd voorbeeld van. Fans zingen het nummer mee zoals ze dat ooit deden met ondermeer ‘Heb je even voor mij’. ‘Levenslied’ is een album dat 100% Frans Bauer uitstraalt. Het is warm, gezellig en dicht bij de mensen.

Met de theatershow ‘Tour de Frans’ komt de ook in Vlaanderen nog altijd uiterst populaire zanger, dit voorjaar concerten geven bij ons. Alle info via www.tourdefrans.be

LIVE

30 april – 20.00u – Kursaal Oostende

1 mei – 15.00u – Kursaal Oostende

3 juni – 15.00u – Stadsschouwburg Antwerpen

16 juni – 20.00u – Ethias Theater Hasselt

19:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: frans bauer |  Facebook | |  Print |

07/04/2018

Laura Lynn verrast nietsvermoedende buurman in clip van 'Ik trek het me niet aan'

laura_lynn.JPGLaura Lynn was de voorbije weken achter de schermen druk aan het werk aan een nieuw album dat in de zomer zal verschijnen. Onze schlagerkoningin zal verrassend uit de hoek komen met een ‘country’ getint album met veel ambiance en een hoge feel good factor.

De eerste single is daar alvast een mooi voorbeeld van. ‘Ik trek het me niet aan' is een uiterst aanstekelijk nummer, waarbij je niet kan blijven stilzitten. Producer Steve Willaert vond de perfecte match tussen ambiance en country, want een Fiddle and Steel gitaar is nooit ver weg.

“Verwacht van mij niet dat ik voortaan met een cowboyhoed ga rondlopen”, lacht Laura. “Mijn liedjes zullen country geïnspireerd zijn en heel wat country elementen bevatten, maar mijn album zal wel Laura Lynn blijven. De liedjes die we aan het opnemen zijn, zijn alvast heel aanstekelijk en perfect om een feestje mee te bouwen.”

BIj de single hoort een hele vrolijke video met line dancers, maar ook met een nietsvermoedende buurman, die oog in oog komt te staan met Laura. “Buurman, wat ziet u nu?”  Wel de beelden spreken voor zich… Bekijk de videoclip hier.

20:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: laura lynn, ik trek het me niet aan |  Facebook | |  Print |

TrinXX naar live-shows Belgium Got Talent

trixxx.JPGTrinXX, de dansformatie rond Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (23) mag de komende weken aantreden in de live-shows van Belgium’s Got Talent.

TrinXX dat naast Raf van Puymbroeck ook nog bestaat uit Jef De Prins (20) en Yannick Van Damme (18) danst vooroordelen en taboes weg op hoge hakken. Met hun deelname wil TrinXX wil het hokjes denken en enkele heersende taboes doorbreken.

"Je moet op elk moment 100% jezelf kunnen zijn. We vinden ook dat we qua rechten en aanvaarding van holebi’s en transgenders zeker interantionaal nog een hele weg af te leggen hebben. We kaarten met TrinXX die stereotiepen en vooroordelen aan, want ook mannen kunnen en mogen onderandere dansen op hoge hakken", zegt Raf.

Juryleden An Lemmens, Niels Destadsbader, Stan Van Samang en Dan Karaty zagen de voorbije weken talloze kandidaten hun kans wagen in de Stadsschouwburg. Op vrijdag 6 april deelden ze de laatste ‘ja’s’ uit. Nadien evalueerde de jury alle acts die hen wisten te bekoren nog een laatste keer om vervolgens hun ultieme selectie te maken. De 42 talenten die werden uitgekozen zullen zich vanaf volgende week opnieuw smijten in de studioshows met een gloednieuwe act.

In de eerste 6 shows betreden telkens 7 talenten het podium. Slechts 2 van hen kunnen doorstoten naar de spannende live finale op vrijdag 25 mei. Eén finalist wordt meteen aangeduid door de jury, de andere bepaalt de kijker thuis.

20:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Televisie | Tags: trinxx, belgium got talent 2018 |  Facebook | |  Print |

29/03/2018

Gene Thomas: “Ik hou van de koers, ook al ken ik niks van wielrennen!”

gene_thomas.jpgMet de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en komend weekend De Ronde van Vlaanderen, zijn het hoogdagen voor de wielerliefhebbers. Zanger Gene Thomas houdt ook van de koers. “Maar ik ga voor de sfeer en de ambiance eromheen, want zelf ken ik niks van wielrennen. Ik heb nog gevoetbald en ik fiets af en toe als recreant. Toch vind ik het heerlijk om aan de meet rond te lopen en na afloop van de wedstrijd de mensen te trakteren op een concert. Sport en muziek, da’s pure chemie.”

Vrijdag was het drummen en kon je over de koppen lopen aan de aankomstlijn van de E3 Harelbeke. Net als de voorbije jaren lokte de wielerwedstrijd een massa kijklustigen naar West-Vlaanderen. Ook zanger Gene Thomas was uitgenodigd door de organisatoren om er na afloop van de koers te zingen met de live band. “Ik vind de sfeer en ambiance die er hangt bij de aankomst geweldig. Mensen kijken vol spanning uit naar de renner die als eerste over de meet bolt en zijn handen in de lucht steekt als winnaar. Vrijdag was het een Hollander (Niki Terpstra won dit jaar E3 Harelbeke), maar hij rijdt voor een Belgische ploeg Quick Step. Da’s ook het enige wat ik zelf van de koers ken, maar ik vind dat niet erg. Ik ben graag op de koers, tussen de mensen en zeker als ik na afloop mag spelen. Na de inspanningen en het supporteren, kunnen de mensen zich ontspannen op onze muziek, alhoewel ik merk dat het koerspubliek na afloop nog veel adrenaline heeft. Ik moet niet veel moeite doen om ze mee te krijgen. Iedereen is er voor zijn plezier. Dat zie je als je op het podium staat en dat ervaar je aan het applaus dat je krijgt en de waardering. Sport en muziek, da’s een mooie match. Voor mij mag het alle dagen koers zijn”, zegt Gene Thomas.

Wie Gene aan het werk wil zien, kan zijn agenda terugvinden op zijn website, www.genethomas.be

Dit voorjaar is Gene Thomas on the road met zijn Vlaanderen Boven Band. Alle info en bookingen vind je op http://www.philippedraps.be/artiesten/vlaanderen-boven-ba...

20:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Muziek | Tags: gene thomas, gent-wevelgem, dwars door vlaanderen |  Facebook | |  Print |

21/03/2018

Frans Bauer legt de verantwoordelijkheid bij zijn fans!

frans_bauer.jpgNaar aanleiding van de release van zijn nieuwe album ‘Levenslied’ komt Frans Bauer de volgende twee weken naar Vlaanderen. Media Markt in Eke en Hasselt en FNAC Wijnegem maken zich best op voor een gezellig momentje met veel volk…. Want waar Frans komt is het feest! Dat bleek ook afgelopen weekend toen de sympathieke Nederlander een bezoekje bracht aan Muziekland in Makado Beek (NL) en meer dan 1.000 mensen kwamen opdagen. Een ware overrompeling en zelden geziene toestanden. De nummer 1 volkszanger van Nederland en Vlaanderen had liefst anderhalf uur nodig om op de foto te gaan met enthousiaste fans. Hij zong een aantal nummers uit zijn nieuwe album ‘Levenslied’ en de recente single ‘Blijf vanavond heel even bij mij’ werd luidkeels meegezongen. ‘Blijf vanavond heel even bij mij’ is de absolute nummer 1 van het moment in diverse hitlijsten in Vlaanderen en Nederland.

Frans blijft er zelf heel nuchter bij en legt alle verantwoordelijkheid bij zijn fans : “Ik sta op nummer 1 met met nieuwe single, op 4 in de albumlijst in Vlaanderen en mijn nieuw TV- programma haalde afgelopen weekend liefst 1,3 miljoen kijkers. Ik kan mijn allerliefste fans alleen maar dankbaar zijn dat ze me zo steunen! Zij zijn verantwoordelijk voor mijn succes. Ik draag hun op handen en dat wil ik tonen met enkele optredens in de Media Markten en in het shoppingcentrum van Wijnegem”.

‘Levenslied’ bevat 14 heerlijke levensliederen en Frans keert er terug mee naar zijn roots: het pure levenslied. Het is een CD vol met gezellige liedjes die zo uit het leven gegrepen zijn. ‘Levenslied’ is een album dat 100% Frans Bauer uitstraalt : warm, gezellig en dicht bij de mensen.

SIGNEERSESSIES

23 maart om 17u00 | Media Markt Eke, Savaanstraat 1, 9810 Nazareth

31 maart om 14u00 | Fnac Wijnegem, Shopping Centrum Wijnegem

31 maart om 16u30 | Media Markt Hasselt, Sint-Jozefstraat 10, 3500 Hasselt

Bekijk hier de video van Frans’ signeersessie aan Muziekland in Makado Beek (NL): https://www.youtube.com/watch?v=noayy4Rjrdg

21:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: frans bauer, signeersessie frans bauer |  Facebook | |  Print |

CNR Legends met Belgische iconen Willy Sommers, Paul Michiels, Rocco Granata

FotoCNR.JPGAls grootste onafhankelijk entertainmentbedrijf in België kiest CNR Records voluit voor het ontwikkelen van creatief talent in België en internationaal. Deze week werd de CNR-familie opnieuw uitgebreid, met de komst van Vlaamse zangers Willy Sommers, Sergio, Lissa Lewis met een contractverlenging en Wim Soutaer. Ilia Beyers van Globe Entertainment ondertekende dinsdag het contract. En er komt al snel nieuws, want Wim Soutaer brengt volgende week al een nieuwe single uit én album.

Niet alleen dat, CNR Records richtte ook een nieuw muzieklabel op. Bij ‘CNR Legends’ krijgen Belgische muziekiconen als Rocco Granata, John Terra en Paul Michiels een platform voor zowel nieuw als oud werk. Ook Willy Sommers wordt toegevoegd aan het indrukwekkende lijstje vol legendarische namen. Voor Paul Michiels wordt het een feestelijk jaar want hij blaast 70 kaarsjes uit en viert dat ineens met een gloednieuw album.

Tom De Meijer, Managing Director CNR Records België: “Als muziekfan en ondernemer ben ik ontzettend trots dat we deze grote artiesten bij CNR mogen verwelkomen. Het ganse CNR team kijkt er ook dan uit om samen met de artiesten en hun management een succesverhaal op te bouwen. Met het nieuwe CNR Legends label wensen we als Belgische muziekproducent eer en respect tonen aan onze muziekgeschiedenis. Maar tegelijkertijd ook samen naar de toekomst kijken, voor, door en met de artiesten.”

21:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: cnr legends, willy sommers, paul michiels, rocco granata |  Facebook | |  Print |

20/03/2018

Lens & Leys samen op het podium

lens.jpgMatthias Lens & Wim Leys: ze kennen elkaar al jaar en dag maar staan nu voor het eerst als duo op het podium. En ’samen’ mag je letterlijk nemen: ze zingen naast hun eigen successen ook duetten en brengen samen een pak ambiance.

In deze gloednieuwe show nemen Matthias en Wim je mee op een reis door de tijd met swingende en feestelijke liedjes uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80.

Allemaal nummers die bij een breed publiek bekend zijn: : Nederlandstalige versies van Pretty Belinda, Rosetta, Jambalaya, Oh lonesome me, De allereerste keer, Let's twist again, Yesterday man, Tiritomba, Girls girls girls, Happy together, Kom van dat dak af, ... je kent ze allemaal!

Matthias brengt zijn accordeon mee en Wim zijn rock’n roll hoedje en zijn elastieken benen.

Info: www.dehollandermusic.be

19:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: lens & leys |  Facebook | |  Print |

17/03/2018

Toppers treden op voor toppers in attractiepark de Efteling

de_efteling.JPGDonderdagavond hebben de Toppers (René Froger, Jeroen van de Boom, Gerard Joling en Jan Smit) een wel heel bijzonder optreden verzorgd. In het bekendste attractiepark van Nederland, de Efteling, verrasten zij alle medewerkers met een concert tijdens een groots evenement ter gelegenheid van het ontvangen van maar liefst 5 miljoen gasten in hun sprookjeswereld en het 65-jarig jubileum het afgelopen jaar. Een mijlpaal die gepland stond voor 2020 maar door de inzet van alle medewerkers nu al een feit is.

Uniek
René Froger: “Als artiesten komen wij jaarlijks met veel plezier voor de bekende concerten samen. Dat is ieder jaar opnieuw een echt feest en dan gaat het dak eraf. We worden heel regelmatig gevraagd of we als Toppers willen optreden op andere (besloten) evenementen. Slechts één keer eerder hebben we dat gedaan: toen het Nederlands Elftal de finale had bereikt op het Wereld Kampioenschap voetbal in Zuid-Afrika hebben we voor de spelers en hun partners opgetreden. We vonden namelijk dat ze een topprestatie hadden geleverd!’

Efteling
René: “En dan nu een optreden in de Efteling. Ter ere van het ontvangen van 5.000.000 bezoekers het afgelopen jaar! Een doel wat gepland stond voor 2020 en dus een prestatie van wereldniveau..."

Jeroen: “De Efteling is een attractiepark dat we allemaal kennen en inmiddels al meer dan 65 jaar bestaat. Het is eigenlijk gewoon cultureel erfgoed waar we in Nederland heel trots op mogen zijn.”

Gerard: “Op vele vlakken toonaangevend in de wereld en daar zijn wij als Toppers ook heel erg trots op. Het ongekende succes van de Efteling komt tot stand door de tomeloze inzet van alle medewerkers… de toppers van de Efteling”.

Jan: “Voor die toppers hebben we een heel bijzondere uitzondering gemaakt en treden wij graag als Toppers op!”

22:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Pretparken | Tags: attractiepark, attractiepark de efteling, toppers |  Facebook | |  Print |

Clipopnames Sammy Baker & Bart Anneessens Cops - "Minirokje"

sammy_baker.JPGDat Bart Anneessens Cops niet te stoppen is wisten we ondertussen al geruime tijd. De ene single na de andere komt op de markt. Tegen de zomer zal zijn eerste album dan ook een feit zijn! Nu is het de beurt aan Sammy Baker voor een samenwerking. En wat voor één . . . .

Bart en Sammy zien de zomer aankomen en kijken reeds reikhalzend uit naar de “minirokjes-tijd". Ze besloten om de hit "Minirokje", van Toni Corsari zaliger, te voorzien van een nieuw jasje. Diego (Pitaboys) werd aangesproken om iets speciaals en modern te doen met deze song, en zo geschiedde. Het is een knaller van formaat geworden waarbij je niet kan blijven stilzitten en gegarandeerd uit de bol zal gaan. Dit is een plaatje dat nog lang zal meegaan op menig feest. Feest, après-ski, enz... ten top met de nodige moderne beats en sounds. Er werd een bijhorende videoclip gemaakt met voldoende minirokjes en feest. Wij waren exclusief bij de clipopnames aanwezig in Leuven! Bekijk hier de beelden! 

 

19:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: sammy baker, minirokje, bart anneessens cops, leuven |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende