kunst : Showbizzkanaal

30/11/2015

Brussel en Vlaanderen ondersteunen Brussels Art Institute

Het Brussels Art Institute, een project van kunstenaar Jan De Cock, is een plek waar nieuwe werkvormen een kans krijgen en linken met onderwijs gemaakt worden. De kunstenwerking is onlosmakelijk verbonden met de kunsteducatieve werking, in de Gesamt-traditie van het Bauhaus. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse Regering ondersteunen dit nieuwe cultuurhuis.

The Brussels Art Institute (BAI) moet een multidisciplinaire kunstenplek worden voor leerlingen, studenten, kunstenaars en mensen uit de buurt en daarbuiten. Sint-Lukas Kunsthumaniora Brussel en BAI werken sinds vorig jaar samen. De leerlingen van de secundaire school kunnen er terecht in de atelierruimten, waar ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen aan de zijde van professionele kunstenaars. Beide partners willen de samenwerking de volgende jaren verder uitbouwen. Dit kan leiden tot een inhoudelijke vernieuwing van het kunstonderwijs.

De ministers Guy Vanhengel en Pascal Smet, de bevoegde collegeleden van de VGC, en Vlaams minister Sven Gatz erkennen de inspanningen van De Cock en investeren in de werking ervan. Voor de culturele werking maken ministers Smet en Gatz respectievelijk 40.000 euro en 50.000 euro vrij. Minister Vanhengel investeert 50.000 euro in een interactieve atelierruimte en het openstellen ervan voor de leerlingen van Sint-Lukas Kunsthumaniora.

‘Dit nieuwe cultuurhuis in Kuregem draagt bij aan de ontwikkeling van de wijk in Anderlecht. Het Brussels Art Institute is zich bewust van haar locatie en heeft aandacht voor wat er zich in de wijk afspeelt,’ zegt Pascal Smet. ‘Het is tegelijkertijd kunstencentrum, vormingscentrum, werkplaats, tentoonstellingsplatform en bibliotheek. De nadruk ligt op beeldende en audiovisuele kunst, muziek (jazz), performancekunst en cross-overs tussen deze disciplines.’

‘Door deze innovatieve samenwerking krijgen de leerlingen van Sint-Lukas Kunsthumaniora extra creatieve impulsen’, zegt minister Guy Vanhengel bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. ‘Het was Jan De Cock, oud-leerling van de school, die het idee van het Bauhaus concept lanceerde: een combinatie en interactie van school en ateliers, leerlingen en kunstenaars. Voor de school biedt deze aanpak ook de kans om een nieuw onderwijsmodel te testen en uit te werken.’

Minister van Cultuur Sven Gatz: ‘Het Brussels Art Institute van Jan De Cock is een unieke plek. Kunstenaar Jan De Cock maakt er in zijn atelier topwerken die de wereld rondreizen en zorgt er tezelfdertijd voor dat de leerlingen van de kunsthumaniora Sint-Lukas les krijgen in een creatieve omgeving. Waar anders leer je beter het vak, dan in een kunstatelier van een straffe kunstenaar?’

18:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: vlaanderen, vlaanderen, brussels art institute |  Facebook | |  Print |

11/09/2015

Catawiki en Excellent Art bundelen krachten voor veiling werken Peter Donkersloot

kunst.JPGGenieten van ruim 150 kunstwerken van Peter Donkersloot in de mooiste showroom van Nederland en direct online bieden via de telefoon op kunst die je aanspreekt? Excellent Art, Louwman Exclusive en Catawiki bieden deze unieke beleving in Utrecht vanaf komende vrijdag!

De (online)veiling start op vrijdag 11 september om 12.00 uur met een klap van de veilinghamer door Peter Donkersloot zelf in Utrecht en loopt af op 18 september vanaf 20.00 uur. Na de opening op 11 september is er een meet & greet met Peter Donkersloot. Een uitgelezen kans om samen en je favoriete kunstwerk op de foto te gaan. De werken van Peter Donkersloot zijn bij deze veiling niet alleen te koop, maar ook te zien. Nooit eerder is er zoveel werk van meester-schilder Peter Donkersloot bij elkaar te zien in Nederland. Het is zijn grootste solotentoonstelling waarbij je op alle aanwezige werken kan bieden via de online veiling van Catawiki, het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Iedereen is welkom om de geëxposeerde schilderijen en gesigneerd grafiek te bezichtigen.

De fraaie kunst van de veelzijdige Peter Donkersloot komt volledig tot zijn recht te midden van de unieke architectuur van het gebouw van Louwman Exclusive. Er is een inspirerende ambiance met exclusieve automerken van onder andere Maserati, McLaren, Lexus, Bentley, Morgan en Lamborghini. De werken van Peter Donkersloot zijn alom geliefd en gewild in binnen- en buitenland: van zijn maffia-schilderijen tot zijn bijzondere stadsgezichten, bloemen, beroemde popsterren, royalty’s en acteurs, van The Beatles tot The Godfather, van Rembrandt tot Marilyn Monroe. Overigens werkt Donkersloot ook veel in opdracht met de kenmerkend meegeschilderde lijst als handelsmerk waarmee hij zijn werken een extra gelaagde dimensie geeft.

Je vindt Excellent Art/Louwman Exclusive aan de Proostwetering 53 in Utrecht, direct aan de A2, afrit 6. De online veiling start vrijdag 11 september om 12.00 uur tot en met 18 september 2015 aflopend vanaf 20.00 uur. De galerie/showroom is dagelijks geopend van 8.30 tot 18.00 uur.

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: excellent art, kunst, peter donkersloot |  Facebook | |  Print |

03/09/2014

Iron Human unfold in Antwerpen

expo.JPGIRON HUMAN UNFOLD is een overzichtstentoonstelling van metaal kunstenaar en ontwerper Maarten Schaubroeck. Indrukwekkende stalen sculpturen met een verhaal. Over het leven. Contrasten. Metaal en Poëzie. Hard en Zacht. Wirwar en Structuur. Creatie en Ambacht. Folded en Unfold. Kracht en Emotie. Mens en Natuur. HUman maar ook HUmor. 
 
Maarten Schaubroeck ontvouwt voor IRON HUMAN UNFOLD alles in facetten en onderdelen en hertekent zijn intrigerende wereld in metaal door ze terug te verbinden. Verrassend genoeg is het allesbehalve zwaar maar heel herkenbaar en grijpbaar. Metalen facetten worden luchtige wolken, natuurelementen komen tot leven in SCATTERED CLOUDS, FOLDED FACETS en TATU. Zijn HUmans vormen een steeds veranderende sculptuur. 

GORILLA INVASIE in Antwerpen. Vanaf de zee zakken de GORILLA'S van Maarten af naar Antwerpen. Her en der duiken ze de komende weken op in het stadsbeeld alvorens hun plek te vinden in de EXPO. 
 
De EAGLE, loodzwaar in metaal, vliegt over alles heen en houdt alles in het oog.

HIGHSTREETS is een eigenzinnige kijk van Maarten op steden en hun stratenplan. Een verrassend perspectief. Zwevend met een intrigerend schaduwspel. Niet is wat het lijkt vanuit een ander oogpunt.
 
DE KUNSTENAAR
De creaties van Maarten zijn soms heel intimistisch maar vaak indrukwekkend en vele malen groter dan hemzelf. Ieder kunstwerk is een strijd, tussen de verfijning van het ontwerp en het loodzware metaal, tussen brute kracht en gedetailleerd vakmanschap. Het lassen verbindt en verblindt. Het heeft iets magisch maar laat ook sporen na. Het atelier als strijdtoneel. Schuren en slissen. Blussen. Fysische uitputtingsslag met vuil, vet, roest, wonden en een mengeling van geuren als stille getuigen. 

Het brein van deze IRON HUMAN stopt nooit, de fonkeling in zijn ogen verraadt de honger naar nog meer verwondering, de zin om zijn verhalen en fantasie te delen.

ZINNT
Organisator ZINNT collectief gelooft in het samenbrengen van verschillende creatieve talenten. Voor deze expo heeft ze twee jonge ontwerpers uitgenodigd om vanuit hun eigen werk de dialoog aan te gaan met Maarten. Contrast of Complementair. Grafisch ontwerpster An Onghena en Thomas Hauwaert gaan de boeiende uitdaging aan.
 
IRON HUMAN UNFOLD
van 18 september tot 22 november 2014
Designcenter De Winkelhaak
Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen

Weekdagen van 9u-18u
Zaterdag van 14u-18u
Gesloten op zon- en feestdagen

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: iron human unfold, antwerpen, maarten |  Facebook | |  Print |

12/07/2012

Einde in zicht voor Stichting Marmoucha

Slecht nieuws voor alle liefhebbers van Noord-Afrikaanse kunst en cultuur: Stichting Marmoucha dreigt teloor te gaan. Marmoucha is producent en promotor van meer dan 150 voorstellingen per jaar met Noord-Afrikaanse kunst en cultuur in Nederland, en van Nederlandse kunst en cultuur in Marokko. Aan het unieke aanbod dat Marmoucha, gesteund door Paradiso, op Nederlandse podia brengt lijkt na veertien jaar een einde te komen: het Fonds Podiumkunsten en de Amsterdamse Kunstraad zetten de meerjarige subsidie stop.
 
Wie ooit in Nederland op een podium muziek uit Noord-Afrika hoorde, heeft dat hoogstwaarschijnlijk aan Stichting Marmoucha te danken. In de afgelopen veertien jaar bouwde Marmoucha, onder de vleugels van Paradiso, aan een bloeiende Noord-Afrikaanse culturele scene met toekomst. Dat perspectief dreigt een illusie te worden nu de Amsterdamse Kunstraad geen brood ziet in het artistieke aanbod van Marmoucha. De stichting wordt in het advies aan de wethouder gereduceerd tot intermediair, en dat is een rol die podia in het huidige internettijdperk door een paar muisklikken zelf kunnen vervullen, aldus de Kunstraad. Deze stelling van de Kunstraad is een gok, die het ergste doet vrezen voor de toekomst van muziek uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten in Nederland.
 
Marmoucha betrekt Nederlandse makers van Noord Afrikaanse muziek en van muziek uit het Midden Oosten, bij haar producties, waardoor die de gelegenheid hebben om te spelen op professionele podia. De Amsterdamse Kunstraad wil de kleinere makers juist ontzien maar ten aanzien van de vele Marokkaans-Nederlandse makers bereiken zij met hun advies over Marmoucha juist het tegenovergestelde. Daarbij komt bij dat deze makers muziek maken die aansluit bij de belevingswereld van een grote groep Amsterdammers die voor dit aanbod de Amsterdamse podia zijn gaan bezoeken, terwijl zij dat anders beduidend minder zullen doen.
 
Het Fonds Podiumkunsten in Den Haag meent dat de subsidieaanvraag (voor de meerjarige activiteitensubsidie voor de periode 2013 - 2014) van Marmoucha 52 minuten te laat werd ingediend. Een standpunt waarover discussie bestaat, aangezien de interpretatie van "op tijd indienen" te wensen overlaat sinds het indienen van de subsidieaanvragen deels digitaal en deels op papier gebeurt. De uitspraak werd door Marmoucha aangevochten, maar de rechter oordeelde afgelopen vrijdag dat het Fonds Podiumkunsten de aanvraag van Marmoucha toch niet behandeling hoeft te nemen. Veertien jaar werk aan een uniek segment programmering in Nederland en in Marokko lijkt vanwege een kwestie over minuten, te worden vernietigd.
 
Stichting Marmoucha brengt Noord-Afrikaanse muziek in al haar uitingsvormen; van traditioneel tot modern, van pop tot klassiek op dance-events, concerten, festivals, gala’s, benefietconcerten en openluchtfestivals. Gedreven door de afwezigheid van muziek uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten op Nederlandse podia richtten Said Salhi en Wijnand Hollander Stichting Marmoucha veertien jaar geleden op. Het Nederlandse podiumlandschap was op dit gebied een woestijn - opmerkelijk, omdat Nederland zoveel bewoners uit die gebieden herbergt. Marmoucha haalde artiesten uit Noord-Afrika naar Nederland en bracht co-producties op de planken met artiesten uit Nederland. De uitkomst was meer dan een mix van verschillende culturen, Marmoucha bleek een motor voor artistieke ontwikkeling en veroorzaker van een bloeiende Noord-Afrikaanse culturele scene. Van Marokkaanse punkrock tot Libanese indierock en ongehoord klassiek repertoire voor het hele gezin; Marmoucha doet het goed, zo blijkt uit groeiende publieksaantallen. Alhoewel geen andere partijen opstaan die hetzelfde repertoire voorstaan, is Nederland dankzij de opgebouwde knowhow van Marmoucha een uniek aanbod en een florerende culturele scene rijker.

08/02/2012

De biografie van zangeres en kunstenaar Eva Cassidy

boek.JPGOp 15 februari 2012 verschijnt wereldwijd de biografie ‘Behind the Rainbow’ van de vijftien jaar geleden overleden Amerikaanse zangeres en kunstenaar Eva Cassidy. De Nederlandse muziekjournalist Johan Bakker (1961) sprak uitgebreid met Eva’s vrienden, collega’s en familie in Washington DC en Maryland. Hierdoor geeft hij een unieke kijk op het leven van ‘ The Shy Genius’, zoals zij ook wel wordt genoemd.
 
Eva Cassidy (Washington DC, 2 februari 1963 – Bowie (Maryland), 2 november 1996) is tijdens haar leven niet echt bekend, maar postuum bereikt haar muzikale roem grote hoogten. Het populaire Britse popprogramma Top of the Pops vertoont twee jaar na haar dood een tape met Cassidy's versie van ‘Over the Rainbow’. Het nummer is amateuristisch gefilmd tijdens een optreden in jazzclub Blues Alley in Washington DC, maar raakt een gevoelige snaar bij de Britten. Eva bereikt de nummer 1 positie op de Britse hitlijsten en sindsdien zijn er van haar albums, zoals Songbird miljoenen exemplaren verkocht. Ook in Nederland doet haar muziek het onverminderd goed. De authentieke stem van Eva ontroert velen en ze is een voorbeeld voor andere artiesten.
 
Maar wie was Eva Cassidy? Waarom bleef een zangeres van haar kaliber zo lang onbekend? Waarom sloeg ze een platencontract van het prestigieuze jazzlabel Blue Note af? Hoe zit het met de beeldende kunst die ze ook maakte? Schreef ze zelf nummers? Waarom woonde ze op haar 33ste nog altijd bij haar ouders? Had haar vroege dood aan de gevolgen van huidkanker voorkomen kunnen worden? Waarom kunnen Eva’s ouders en haar vroegere bandleden niet meer samen door een deur?
 
Biografie ‘Behind the Rainbow’
In de biografie doet Johan Bakker verslag van een zoektocht naar de ware Eva Cassidy. Het is een kleurrijke en verrassende tocht die de lezer meeneemt van het Duitse Rijnland, waar Eva’s moeder is geboren, via de groene heuvels van Ierland waar de Cassidy familie vandaan komt, tot in Maryland (VS) waar Eva nooit echt heeft kunnen aarden. Haar succes begint in IJsland, waar haar broer Dan naar toe verhuisde, maar door Eva’s vroege dood blijft het bij deze voorzichtige aanzet. Eva’s gedachtegoed wordt in dit met warmte geschreven boek voelbaar. Dit maakt deze biografie tot een gedegen analyse, maar vooral tot een levendig monument voor een vrouw met een uniek talent. Omnibus Press, Londen / New York, de grootste uitgever van muziekbiografieën, brengt dit boek 15 februari uit. Het is bij de betere boekhandel in Nederland te koop en te bestellen via internet.

11:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst, Muziek | Tags: eva cassidy, behind the rainbow |  Facebook | |  Print |

16/09/2011

Rijksmuseum Amsterdam presenteert: Johan Maurits & Frans Post

kunst.JPGJohan Maurits van Nassau-Siegen, ook wel bekend als ‘Maurits de Braziliaan’, was van 1637 tot 1644 gouverneur van Nederlands-Brazilië. Hij stichtte Mauritsstad, bouwde er een schitterend paleis en leidde de kolonie als een verlicht bestuurder. Kunstenaar Frans Post reisde mee in zijn gevolg en legde de militaire veroveringen vast, evenals de exotische flora en fauna. Zijn tekeningen vormden de basis voor het wetenschappelijke boek dat Casper Barlaeus in opdracht van Johan Maurits maakte en dat nog altijd één van de belangrijkste boeken over Brazilië is. Het Rijksmuseum toont 18 schilderijen en prenten van Post en enkele tijdgenoten, evenals een unieke perkamenten voorstelling van het Braziliaanse paleis van Johan Maurits.

De tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van het Brasil Festival in het Concertgebouw (oktober 2011). www.brasilfestival.nl.  Johan Maurits & Frans Post.Twee Nederlanders in Brazilië is te zien van 20 september t/m 21 november 2011 in het Rijksmuseum.

Lezing in het Rijksmuseum: Op donderdag 3 november 2011 vertellen Martine Gosselink, hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum en Eveline Sint Nicolaas, conservator Geschiedenis, over Nederlanders in Brazilië. Aansluitend een bezoek aan de tentoonstelling. www.rijksmuseum.nl/lezingen

23:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: rijksmuseum amsterdam, kunst, rijksmuseum |  Facebook | |  Print |

14/09/2011

Laat Gentse burgemeester Termont een steek vallen?

smak.JPGOp 02.12.2011 gaat in S.M.A.K. de tentoonstelling ‘RAAK’ van start. S.M.A.K. brengt met ‘RAAK’ een educatieve, reizende tentoonstelling van RASA. De tentoonstelling wil mensen samenbrengen en hen even doen stilstaan bij het zintuiglijke. Met deze filosofie in het achterhoofd en geïnspireerd door het wollen kunstwerk van Johanna Schweizer in de tentoonstelling, roept S.M.A.K. breifanaten op om grote lappen stof te breien. Wat er precies met de meters wol zal gebeuren blijft nog even geheim maar één ding is zeker: S.M.A.K. zal niet in de kou staan komende winter…

Aftrap op de Gentse cultuurmarkt!

S.M.A.K. deed al een oproep via Facebook om mee te breien maar om dit project te doen slagen, zoekt S.M.A.K. nog meer mensen die met breinaald en wol aan de slag willen gaan. Daarom tovert S.M.A.K haar stand op de Gentse cultuurmarkt om tot een trendy breisalon.

Laat Burgemeester Termont een steekje vallen?

Dit keer geen linten die worden doorgeknipt door de burgemeester. Gecoacht door breiers ‘pur-sang’ zal Gents burgemeester Termont wel de allereerste ‘steek’ voor zijn rekening nemen…

Over ‘RAAK’

RAAK is een initiatief van RASA, een kunsteducatieve organisatie die al 15 jaar rondreizende projecten opzet rond beeldende kunst voor jongeren en kinderen.

Meer info op www.smak.be

14:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Kunst | Tags: s.m.a.k. gent, gent, burgemeester termont, gentse cultuurmarkt |  Facebook | |  Print |

Onbekend portret ontdekt onder meesterwerk van Goya uit het Rijksmuseum

kunst.JPGDankzij een nieuwe onderzoeksmethode is een onbekend portret te voorschijn gekomen onder Goya’s meesterwerk Portret vanDon Ramón Satué, het enige schilderij in Nederland van deze wereldberoemde Spaanse kunstenaar. Het verborgen portret, dat vrijwel zeker is geschilderd door Goya zelf, is zichtbaar geworden dankzij de Scanning Macro X-ray – Fluorescence Spectrometry, een nieuwe techniek ontwikkeld door de Universiteit van Antwerpen en de TU Delft.

Op de scans is duidelijk te zien dat de Spaanse kunstenaar Fransisco Goya (1746 -1828) zijn uitzonderlijke portret van de Spaanse rechter, Ramón Satué, schilderde over een meer formeel portret van een man. Op basis van de onderscheidingen die zijn kostuum sieren weten we zeker dat deze man tot de hoogste rang van een ridderorde behoorde die was gesticht door de toenmalige koning van Spanje, Joseph Bonaparte, broer van Napoleon. Het verborgen portret is dus dateerbaar tussen 1809 en 1813. Goya’s portret van Satué, is gesigneerd en gedateerd in 1823.

Hoewel het gezicht van de geportretteerde onherkenbaar is, is het zeer waarschijnlijk dat het verborgen portret een Franse generaal laat zien, die Joseph vergezelde naar Madrid. Het is zelfs mogelijk dat het Joseph Bonaparte zelf is. Het schilderij is waarschijnlijk bij Goya achtergelaten toen het Franse leger Madrid ontvluchtte in 1813. In ieder geval was 1823, het jaar dat Goya het portret van Satué maakte, een moeilijk jaar voor Goya. Hij had de Liberale Constitutie van 1820 gesteund en toen het absolutisme van Ferdinand VII werd hersteld, werd Goya gedwongen onder te duiken bij een familielid van Satué . Het bezit van een portret van een Napoleontische officier zou in deze situatie compromitterend zijn geweest, wat de reden zou kunnen zijn voor het overschilderen van het portret.

Professor Joris Dik van de TU Delft: Met de nieuwe mobiele scanner kunnen we naar een museum toe en daar een schilderij laagje voor laagje in kaart brengen. Zo kunnen we reconstrueren welke verflagen en kleuren er onder het zichtbare schilderij zitten, zonder het schilderij zelfs maar aan te raken.

Meer over deze ontdekking:
Op 14 september 2011 om 20.50 uur wordt, in een uitzending van het tv-programma Labyrint van de VPRO, aan deze nieuwe onderzoekstechniek aandacht besteed.

In de oktober-editie van de Burlington Magazine, het internationaal gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift voor kunstgeschiedenis, verschijnt een volledige uiteenzetting over het verborgen portret door Duncan Bull, conservator internationale kunst van het Rijksmuseum en Anna Krekeler, restaurator schilderkunst van het Rijksmuseum, Matthias Alfeld en Koen Janssens (Universiteit Antwerpen) en Joris Dik (TU Delft).

Het portret van Ramón Satué van Goya is tot aan de opening van het hoofdgebouw in 2013, te zien in Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam.

09:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst, Televisie | Tags: goya, kunst, rijksmuseum |  Facebook | |  Print |

25/05/2011

24 HOURS: “LEER JE WERELD KENNEN”

24uur.JPG24 hours toont gedurende enkele weken zijn fascinerende en realistische beelden in Antwerpse kunstencentra. 24 hours geeft mensen de kans om hun leven te filmen gedurende 24 uur. Het geeft je de gelegenheid om een werkelijk beeld te maken van je buurt of je stad zonder het te verbloemen. Ben jij nieuwsgierig naar andermans leefomgeving kom dan zeker eens een kijkje nemen!

24 hours

24 hours is een crossmediaproject dat je kennis wilt laten maken met andere mensen uit de wereld door camcorders uit te delen gedurende 24 uur. Iedereen krijgt de kans om een stukje van zijn/haar leefwereld in beeld te brengen. Deze filmpjes worden de wijde wereld ingestuurd. Het is het leven in de buurt zoals het zich echt voordoet. Zo kan iedereen vooroordelen bijstellen. Je geeft andere de mogelijkheid om je te leren kennen in jouw standpunt. 24 hours toont een fascinerend beeld van de stad zonder het te verbloemen.

Reizende video-installatie

We willen deze unieke en aangrijpende beelden graag verspreiden, daarom gaat vanaf morgen een reizende video-installatie van start bij verschillende culturele plaatsen te Antwerpen. Op elke locatie zorgden we voor een gezellige zithoek waar je rustig kan genieten van de fragmenten. Breng alvast eens een bezoekje bij TRIX online of NOVA-kiel centrum waar de beelden momenteel worden afgespeeld.

Voor de juiste data en plaatsen kan je steeds terecht op onze facebookpagina: www.facebook.com/24hoursyouth.

Toon anderen jouw wereld

Wil je zelf graag in beeld komen en de wereld de kans geven je te leren kennen op een eerlijke manier?

Aarzel dan niet en contacteer ons via onze website: www.sunshineprojects.be

17:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: 24 hours, 24 hours antwerpen, kunst |  Facebook | |  Print |

21/05/2010

Nieuwe traditie Elsmuseum Beek (L): gratis toegang en genieten van betaalbare kunst

kunstHet is inmiddels uitgegroeid tot een (half)jaarlijkse traditie: Gratis kunst kijken tussen authentieke distillatieapparaten in een museum dat is gewijd aan een bekend kruidenbitter. Een verrassende combinatie die de moeite meer dan waard is om te bezoeken. Wat is er mooier om gratis in een museum te wandelen waarin hedendaagse kunst en lokale ambachtelijke tradities hand in hand gaan. Het bijzondere van de aanwezige kunst is dat het te koop is voor prijzen ver beneden de normale galeriewaarde. Kunstgalerie Artxcel uit Capelle aan den IJssel is al jaren promotor om kunst voor betaalbare prijzen aan te bieden. De kunstcollectie van Artxcel is uitzonderlijk en enorm divers. Wat te denken van ruim 100 originele schilderijen van Nico Vrielink; een internationaal befaamde oriëntaal geïnspireerde kunstenaar. Van zijn hand zijn meer dan 30 schilderijen te zien tijdens het kunstweekend in Beek. Heeft u wel eens een origineel schilderij van Karel Appel van dichtbij bekeken? Op 5 en 6 juni is een authentieke Appel uit 1978 te bewonderen (zelfs de lijst is origineel!). Exceptioneel is ook een prachtige collectie exclusief fotografisch werk (van o.a. Micha Klein, Erwin Olaf en de Limburgse 'rising star' Lilith) tegen betaalbare 'Artxcel-prijzen'. Blikvanger is een lyrisch museaal werk van Erwin Olaf van liefst een meter bij een meter! Tevens zijn er ook verschillende andere werken van Erwin Olaf aanwezig.

Daarnaast zijn er vele schilderijen, tekeningen, litho's en zeefdrukken te zien en te koop (voor een fractie van de normale galeriewaarde) van bekende kunstenaars als Corneille, Walasse Ting, Karel Appel, Herman Brood e.a. Ook is er werk te bezichtigen van Limburgse kunstenaars.

Extra service: Artxcel brengt de kunst naar de mensen toe!

Als extra service kunnen bezoekers vooraf bij Artxcel geheel vrijblijvend een verzoek indienen om een bepaald werk mee te laten nemen naar de expositie. Bezoek de website www.artxcel.com en laat uw voorkeur tijdig weten via info@artxcel.com of (06) 555 222 90. Zo bent u er zeker van dat een bepaald werk aanwezig is.

Waar: Elsmuseum Beek, Wolfeinde 4C, 6191 EB Beek (L)

Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 juni 2010 van 11.00 tot 18.00 uur

Toegang: gratis ! (ook het museum is gratis toegankelijk voor museumbezoekers)

Meer informatie: www.artxcel.com

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Kunst | Tags: gratis kunst, kunst, hedendaagse kunst, nico vrielink |  Facebook | |  Print |