Showbizzkanaal

06/01/2018

La Mamma: aflevering 4 op maandag 8 januari 2018 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGOp maandag 8 januari 2018 legt Sergio Herman de hoogzwangere Tine Embrechts - intussen bevallen van een wolk van een baby - en haar mama Griet in de watten. “Mijn mama is een echte keukenprinses”, vertelt Tine. “Ze kookt heel graag, veel en lekker. Wij zijn een familie van Bourgondiërs, dus het is geweldig om haar nu op deze manier te verrassen.” Samen met Sergio graaft Tine niet alleen in haar culinair verleden, maar blikt ze ook terug op haar jeugd.

Tijdens de zoektocht naar het perfecte menu leren de twee elkaar beter kennen. “Ik heb het gevoel dat ik jou al heel goed ken, omdat ik je elke dag hoor op de voice mail van mijn man”, grapt Tine. Sergio weet de imitaties van Guga Baúl in Tegen De Sterren Op best te smaken. “Hij doet dat goed. Ik vind het wel humor”, zegt hij na het horen van Guga’s voice mail. Ook Tines 'vieze goestingskes' ontsnappen niet aan Sergio’s aandacht. “Ik eet sinds mijn zwangerschap elke dag droge worstjes”, biecht Tine op. Tijdens hun boodschappentocht stilt Sergio Tines honger met een bezoek aan de frituur én een lading droge worsten.

Tijdens haar jeugd was Tine altijd ‘one of the guys’, omdat ze opgroeide naast twee oudere broers. En dat geldt ook voor haar mama Griet, die zelf uit een nest van jongens komt. “Er moest niet flauw gedaan worden”, zegt Tine. “Ik had heel hard gehoopt dat ik nu een meisje zou krijgen, maar ergens vind ik het bij mij passen dat ik vier zonen zal hebben. Zo ben ik het gewoon.” Tine blikt ook terug op haar jeugd en de steun die ze altijd van haar mama kreeg. “Op mijn 13de begon mijn kin ineens te groeien. Ik werd vaak nageroepen op straat. Dat was heftig. Ik dacht toen: van mijn uiterlijk moet ik het niet echt hebben, dus ik zal mij op een andere manier moeten wapenen. Dan ben ik taal en humor beginnen gebruiken als verdedigingsmechanisme. Dat heeft me mondiger gemaakt. ”

Omdat mama Griet een enorme bloemenliefhebber is, neemt Sergio Tine mee naar een bloemenkwekerij om eetbare bloemen te plukken waarmee hij het feestmaal op punt wil stellen. Tines mama is ook een grote wokfanaat. En dat inspireert Sergio om een oosters gerecht op tafel te toveren uit de wok die Griet al decennialang gebruikt om te koken voor haar gezin.

Wie de recepten van Sergio Herman zelf eens wil maken voor zijn of haar mama of gewoonweg voor zichzelf, kan terecht op vtmkoken.be. Na elke aflevering komen de recepten integraal online met tekst, video en foto. Duidelijk en helder uitgelegd, zodat je ze thuis helemaal zelf kan bereiden.

19:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: la mamma, vtm, vtm la mamma |  Facebook | |  Print |

05/01/2018

Level 42 speelt 16 maart 2018 in de Brielpoort Deinze

level42.JPGGolden Earring effende het pad voor Level 42 die opnieuw de weg vonden naar de Brielpoort Deinze. Vrijdag 16 maart 2018 keert de Britse popband van frontman Mark King terug naar ons land met een nieuwe ‘Eternity’-tournee. Uiteraard staan de grootste Level 42-hits (‘Running in the Family’, ‘Lessons in Love’, ‘Something about You’, ‘Hot Water’ e.v.a.) op de setlijst. Tickets voor het Brielpoort concert van Level 42, op vrijdag 16 maart 2018 bestel je op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Oorspronkelijk, bij de oprichting begin jaren tachtig, heette de band 42 maar onder druk van de platenfirma bezweek mede-oprichter en frontman Mark King alsnog om de naam te wijzigen naar Level 42. King was eerst drummer, maar toen de band er niet meer in slaagde om de rekeningen te betalen voor de terugreis naar Engeland tijdens hun eerste tournee, werd hij verplicht om z’n drumstel te verkopen. King schakelt over naar bas omdat de band inmiddels een drummer had gevonden. Hij ontwikkelde een percussieve stijl met integratie van de left hand slap, waardoor hij als eerste bassist ter wereld erin slaagde om de onmogelijke 1/32e noot te spelen. De platenfirma verplichtte Level 42 om de instrumentale nummers van zang te voorzien. De combinatie Mark King en Mike Lindup (keyboard) ligt nog steeds mee aan de basis van het succes van Level 42. De samenzang van King met de tweede falsetto stem van Mike zorgt nog steeds voor het tijdloze jazzfunk-geluid van de band.

Met 14 studioalbums, 7 live albums, 6 verzamelaars is million-seller Level 42 nog steeds één van de meest succesvolle Britse popbands allertijden. De band scoorde 18 Top-40 hits waarvan de meesten in de jaren tachtig. En na 38 jaar muziekgeschiedenis hebben Mark King en z’n gasten er nog steeds ongelofelijk veel zin in. “Eind 2016 hadden we 37 concerten gedaan in Europa. Het werd in 2017 nog straffer met een succesvolle Japanse tournee en 27 festivalpodia waar we stonden. Rusten staat in 2018 niet op het programma, integendeel. Nét omdat we het zo plezant vinden, ons zo goed amuseren trekken we op ‘Eternity’-tournee die ons op vrijdag 16 maart 2018 brengt naar de Brielpoort Deinze. Een prachtige concertzaal waar onze muziek helemaal tot z’n recht komt. We zijn straks op tour met blazers die onze bezetting uitbreiden en waardoor ‘Lessons in Love’, ‘Something about You, ‘Leaving me Now’ en uiteraard ‘Running in the Family’, net als ‘Hot Water’ beter uitkomen. De fans gaan niet weten wat ze horen want net als wijn rijpen en evolueren wij waardoor onze liedjes beter dan ooit binnenkomen.”

Tickets voor het Level 42 concert, op vrijdag 16 maart 2018 in de Brielpoort Deinze kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het Level 42 concert is een House Of Entertainment organisatie.

23:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: level 42, brielpoort deinze |  Facebook | |  Print |

Bekendmaking cast Belgische film Cleo

cleo.JPGEva Cools heeft vandaag de cast voor haar speelfilmdebuut CLEO bekendgemaakt. De hoofdrol wordt vertolkt door Anna Franziska Jäger. Voor Anna Franziska is dit de derde filmrol na My Queen Karo (2009) aan de zijde van Matthias Schoenaerts en Déborah François en Booster van Daniel Lambo (2014). De hoofdcast van CLEO bestaat verder uit Yolande Moreau (Le tout nouveau testament, Séraphine), Natali Broods (Façades, Tabula Rasa), Martha Canga Antonio (Black), Ishaq El Akel, Lucie Debay (King of the Belgians), Roy Aernouts (De Behandeling).

Bijrollen zijn weggelegd voor Jan Hammenecker (Beau Séjour, Home), David Murgia (Rundskop, Dode hoek) en Koen De Sutter (Cordon).

Het verhaal
CLEO vertelt het verhaal van een 17-jarig meisje dat een traumatisch auto-ongeval overleeft. Haar ouders kwamen daarbij om. Na die fatale nacht begint ze zichzelf te verliezen in Brussel en zoekt ze haar toevlucht tot de oudere, mysterieuze Leos. Haar vader was een gerenommeerd concertpianist en ook zij speelt al piano van kinds af aan. Hoewel ze vaak luistert naar hedendaagse muziek, vervult de piano – en dan vooral het werk van Rachmaninov – een centrale plaats in Cleo’s verwerkingsproces.

Eerder ontving CLEO scenario- en productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. In 2016 werd Eva Cools bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script, een prestigieuze scenarioprijs die door Nederlandse en Belgische experten wordt uitgereikt.

CLEO's grote crowdfundingcampagne
Eerder lanceerden producent Lunanime, regisseur Eva Cools en dirigent Dirk Brossé al een bijzondere oproep tot crowdfunding: ze zijn op zoek naar 300 en meer muziekliefhebbers die via financiële steun willen bijdragen aan een unieke en speciale concertopname. Op maandag 5 maart 2018 wordt in een vol concertgebouw te Eindhoven het integrale Piano Concerto no. 2 van Sergej Rachmaninov uitgevoerd door een bekende pianist en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Geef uw steun vandaag nog dan geniet u op 5 maart van een hele speciale concertavond én ontdekt u wie die gerenommeerde pianist is.

Hoe steunen?
Meer details rond deze speciale crowdfundingoproep vindt u hier: www.cleodefilm.be

22:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: film cleo, cleo |  Facebook | |  Print |

Ten Tenors concerteren 15 april 2018 in Antwerpse Stadsschouwburg

Ten Tenors, Antwerpse Stadsschouwburg, Ze verkochten sinds hun ontstaan in 1997 meer dan 90 miljoen concertkaartjes, verspreid over 16 uitverkochte tournees. Naast Australian Ice Cream zijn The Ten Tenors voor Australië nog steeds één van de best lopende exportproducten en nu komen ze eindelijk terug naar België.

Zondag 15 april concerteren de immens populaire tenoren in de Antwerpse Stadsschouwburg en voegen ze België terug toe aan hun landenlijstje. “Het gevarieerde repertoire, de adembenemende arrangementen en uitvoeringen gebracht door 10 stemmen die perfect bij elkaar blenden, blaast je van je sokken. Wat die mannen laten horen en zien is straf. Zij brengen een hommage aan de grote klassieke componisten, maar ook de helden van de popmuziek van vroeger en nu worden niet vergeten. Van Jeff Buckley tot Andrea Bocelli, het zit allemaal verwerkt in het Ten Tenor repertoire, samen met een pak muzikale verrassingen waarmee ze hun fans en het publiek trakteren”, klinkt het bij concertorganisator House of Entertainment.

Tickets voor The Ten Tenors, op zondag 15 april om 20.00 uur in de Antwerpse Stadsschouwburg kunnen worden besteld via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (€0,30/min).

22:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be | Tags: ten tenors, antwerpse stadsschouwburg |  Facebook | |  Print |

Kersverse mama Lindsay steunt vrouwen die verlangen naar zwangerschap met nieuwe single

lindsay.jpgMet haar nieuwe single ‘Een verlangen te groot’, die nu vrijdag 5 januari verschijnt, blikt kersverse mama Lindsay positief terug op de voorbije periode waarin ze, samen met haar vriend Kris, probeerde zwanger te geraken. “De tekst heb ik zelf geschreven. Jan Smit schreef de muziek, Edwin de Groot en Marcel Fisser stonden opnieuw in voor de productie. ‘Een verlangen te groot’ is een universeel, autobiografisch liedje dat ik in eerste instantie dankbaar opdraag aan onze dochter

Lisa-Marie. Daarnaast wil ik met dit liedje mijn steun betuigen aan vrouwen en koppels die verlangen naar een kindje maar die moeilijk zwanger geraken. Dankzij het team van professor dr. Michel De Vos van UZ Jette is het ons gelukt om zwanger te geraken, maar de weg er naartoe was niet evident. Tijdens een zoveelste slapeloze nacht typte ik de tekst op mijn smartphone. Toen we in Spanje waren vroeg ik aan mijn goede vriend Jan Smit of hij de tekst eens wou bekijken en of hij het zag zitten om er muziek voor te schrijven. Een uur later stuurde Jan mij een mail met de instrumentale versie, ingespeeld op z’n gitaar. Zo snel ging het dus!”

Nog tot maart geniet Lindsay met volle teugen van haar moederschapsrust. “Oorspronkelijk was ik uitgerekend op 6 januari, Driekoningen, maar Lisa-Marie was er al op 19 december waardoor we samen met haar en onze familie Kerstmis en Nieuwjaar konden vieren. We zijn heel gelukkig dat ze er is.”

De nieuwe single ‘Een verlangen te groot’ is de voorbode van een nieuw album dat in het voorjaar verschijnt. Vanaf vrijdag 5 januari is het liedje digitaal te koop (iTunes) en te beluisteren via diverse stream kanalen. Lindsay viert '10 jaar Lindsay', op zondag 29 april, om 16.00 uur in zaal De Doos op het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen.

Tickets voor het verjaardagsconcert kunnen vanaf nu besteld worden op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

22:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten, Singles | Tags: lindsay |  Facebook | |  Print |