Showbizzkanaal

13/09/2017

THE BAREFOOT EMPEROR van Peter Brosens & Jessica Woodworth krijgt productionele ontwikkelingssteun

THE BAREFOOT EMPEROR, Peter Brosens & Jessica Woodworth, Na het internationale succes van KING OF THE BELGIANS, die 60 festivalselecties en 8 internationale prijzen vergaarde en verkocht werd aan een 50-tal landen, krijgt THE BAREFOOT EMPEROR, de nieuwe film van Peter Brosens en Jessica Woodworth, productionele ontwikkelingssteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Dat werd zopas bekendgemaakt.

Hoewel 'The Barefoot Emperor' op narratief en geografisch vlak een vervolg lijkt op 'King of the Belgians', is de film geen road movie noch een mockumentary. Brosens en Woodworth keren terug naar de strakke, gestileerde visuele aanpak van hun eerste drie gelauwerde films, 'Khadak', 'Altiplano' en 'Het vijfde seizoen', maar met een levendiger tempo. Ook op thematisch vlak verkent de film nieuwe horizonten tegenover zijn voorganger.

De opnames staan gepland voor het najaar van 2018 in Kroatië. Acteurs Peter Van den Begin, Lucie Debay, Bruno Georis en Titus De Voogdt bevestigden al hun deelname aan het project.

Synopsis:
Koning Nicolas III van België loopt een schotwonde op aan zijn oor tijdens een ongelukkig incident in Sarajevo. Hij wordt wakker in een sanatorium op een Kroatisch eiland, dat ooit het befaamde zomerverblijf van Tito was. Daar verneemt hij dat het recente uiteenvallen van zijn koninkrijk heeft geleid tot de implosie van de Europese Unie. Terwijl de Koning probeert om deze ontwikkelingen te bevatten, geraakt hij samen met zijn entourage betrokken in Conclave 9, een obscuur gezelschap dat aan een nieuw Europees volkslied schrijft. Een gezant uit Wenen, een van de architecten van een nationalistisch 'Nova Europa', komt Nicolas bezoeken. Zij meldt dat de Koning is uitverkoren om Europa’s eerste moderne Keizer te worden. Maar Nicolas wil zijn lot in eigen handen nemen.

'The Barefoot Emperor' is een productie van Bo Films. De film kan rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

10:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Televisie | Tags: the barefoot emperor, peter brosens & jessica woodworth |  Facebook | |  Print |

The Dire Straits Experience is terug in Kursaal Oostende

concert.JPGTHE DIRE STRAITS EXPERIENCE - The 40 year anniversary tour
Featuring former Dire Straits members Chris White and Chris Whitten

Na het ongelofelijke succes en de minutenlange staande ovatie tijdens hun eerste concert in Kursaal Oostende, komen de klasbakken van The Dire Straits Experience op algemeen verzoek op 4 november 2017 terug naar Kursaal Oostende.

Zanger/gitarist Terence Reis is naast Chris White en Chris Whitten dé blikvanger van de show en vooral, volgens velen, de beste vervanger van Mark Knopfler die je maar kan wensen. Daar zijn bezoekers en pers het unaniem over eens.

2017 is bovendien een bijzonder jaar, want dit jaar is het veertig jaar geleden dat de beroemde band het licht zag. En de roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. ‘The Dire Straits Experience’ geeft gehoor aan die roep. En hoe! Dit is niet zomaar een tribute band, want twee van de oorspronkelijke leden van ‘The Straits’, Chris White en Chris Whitten, maken deel uit van de selectie artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Sultans of swing, Money for nothing, Private investigations, the legend is alive!

Tribute bands worden soms gezien als een slap aftreksel van vroegere muzikale helden. Dat geldt beslist niet voor The Dire Straits Experience, want de band, gevormd door Chris White, Terence Reis, Paul Geary, Danny Schogger, Tim Walters, Michael Féat en Chris Whitten weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog. De nieuwe formatie is sowieso een ijzersterke verzameling muzikaal talent. De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. Het begrip ‘tribute band’ doet eigenlijk geen recht aan de missie van het gezelschap: het mooiste uit het Dire Straits songbook doorgeven aan de volgende generatie.

Praktische Info
Datum
04/11/2017 om 20:00  
Tickets

€ 50 - € 45 - € 40 - € 35 (incl reservatiekosten)

Upgrade: Theatermenu
- Pauzedrankje
- Driegangendiner voor de voorstelling

€ 65 (incl. reservatiekosten)

Koop uw tickets online: www.kursaaloostende.be

09:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: the dire straits experience, kursaal oostende |  Facebook | |  Print |

Net5 met nieuw programma Wereldreis op wielen

net5.JPGIn het nieuwe Net5-programma Wereldreis op wielen geven drie avontuurlijke stellen en gezinnen hun huidige leven op om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan. De avonturiers gaan letterlijk en figuurlijk leven on the road: ze krijgen allemaal een tiny house op wielen. Ze ontdekken – met hun huisje in hun kielzog – het ene continent na het andere en zijn niet gebonden aan een baan, hypotheek of andere verplichtingen. Dat klinkt als een droomleven, maar is het ook echt de weg naar geluk?

Wereldreis op wielen biedt de verschillende stellen en families een unieke kans, maar er is een catch… ze moeten alles samen doen. Ze krijgen een gezamenlijk startbudget en moeten onderling bepalen waar ze dat geld aan uitgeven. Ze moeten ook samen besluiten waar ze heen gaan, hoe ze hun dagen invullen en later ook hoe ze hun geld gaan verdienen. Het is heel simpel: de meeste stemmen gelden.

De kijker volgt hun leven en avonturen, en is getuige van hun hoogte- en dieptepunten. Maar het is niet vanzelfsprekend dat ze ook mogen blijven reizen. Het minst populaire stel of gezin kan worden weggestemd en vliegt dan naar huis, om plaats te maken voor een nieuwe familie of stel. Zij nemen het tiny house over en starten aan hún Wereldreis op wielen.

Wereldreis op wielen wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in 2018 te zien bij Net5.

09:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: net5, wereldreis |  Facebook | |  Print |

UB40 in januari 2018 terug naar Nederland voor een viertal concerten

ub40.JPGNu het concert in Rotterdam Ahoy in oktober is uitverkocht, kondigt UB40 opnieuw een viertal optredens in Nederland aan. In januari 2018 komt de legendarische Britse reggaeband naar Parkstad Limburg Theaters in Heerlen (20/1), Musis Sacrum in Arnhem (21/1), Philharmonie Haarlem (23/1) en De Oosterpoort in Groningen (26/1). De energieke optredens van de Engelse succesband, die steevast snel zijn uitverkocht, zijn 'a trip down memory lane’ en een feest voor liefhebbers van poppy reggae met hits als 'Food For Thought’, 'One In Ten’, 'Kingston Town, 'Cherry Oh Baby’, '(I Can't Help) Falling in Love With You’ en natuurlijk 'Red, Red Wine’. 

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z'n naam naar het "Unemployment Benefit Form 40", het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album "Signing Off" (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen.

Het 29ste concert in Ahoy op 20 oktober is een record. Geen andere internationale act trad zo vaak in de Rotterdamse venue op. En na tal van uitverkochte, succesvolle shows en festivaloptredens in 2015, ’16 en ’17 heeft de formatie nog altijd de smaak te pakken: "We’ve played to over hundreds of thousand fans over the last tours and can’t wait to do it all over and over again”. 

De bezetting van UB40 bestaat uit 'founding members’  Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).     

20.01.2018 Parkstad Limburg Theater, Heerlen
Verkoop vanaf 15.09.2017 om 10:00 via: plt.nl
21.01.2018 Musis Sacrum, Arnhem
Verkoop vanaf 15.09.2017 om 10:00 via: luxorlive.nl
23.01.2018 Philharmonie, Haarlem
Verkoop vanaf 15.09.2017 om 10:00 via: patronaat.nl
26.01.2018 De Oosterpoort, Groningen
Verkoop vanaf 15.09.2017 om 10:00 via: de-oosterpoort.nl

09:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: ub40, nederland |  Facebook | |  Print |

De National Geographic kijker heeft gesproken: hoofdpersonage 'The Verdict' is onschuldig

De National Geographic, The Verdict, National Geographic, Met 95% van de stemmen is Lars Koch, fictief hoofdpersonage in tv-experiment 'The Verdict', vrijgesproken door de Nederlandse en Vlaamse tv-kijkers van National Geographic. In het veelbesproken The Verdict zaten de kijkers van National Geographic vanavond eenmalig op de stoel van de rechter en beslisten zij over het lot van de Duitse gevechtspiloot Lars Koch (gespeeld door acteur Florian David Fitz) die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot. In een meeslepend en confronterend rechtbankdrama konden de kijkers via Facebook kiezen uit twee opties: held of moordenaar. Vanuit de studio in het VondelCS in Amsterdam verzorgde presentator Roelof Hemmen live updates en ontving hij onder anderen Koen Metsu als deskundige gast.

The Verdict
‘The Verdict’ draait om een krankzinnig dilemma: mag een gekaapt passagiersvliegtuig neergeschoten worden om te voorkomen dat het toestel op een volgepakt voetbalstadion stort? Dat was de grote vraag in de rechtszaak tegen majoor Lars Koch.

Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt door terroristen en stevent af op een voetbalstadion met 70.000 mensen. Tegen de orders van zijn bevelhebber in besluit majoor Lars Koch om het vliegtuig neer te halen. Het oordeel lag bij het publiek: is Lars Koch een held of een moordenaar?
'The Verdict' is genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie TV-film.

Vonnissen uit het buitenland
'The Verdict' was eerder te zien op zowel de Duitse, Zwitserse als Oostenrijkse tv.
Op 17 oktober vertoonden deze landen gezamenlijk live het tv-experiment.
Ook deze drie landen hebben Lars Koch 'vrijgesproken'. In Duitsland en Oostenrijk met 86,9% van de stemmen. In Zwitserland stemde 84% van het tv-kijkend publiek voor vrijspraak.

 

08:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de national geographic, the verdict, national geographic |  Facebook | |  Print |