Showbizzkanaal

15/10/2017

Figureer mee naast 'Breaking Bad' - acteur Jonathan Banks op Belgische filmset 'Redbad'

Breaking Bad, film Redbad, Jonathan Banks, Van dinsdag 17 oktober tot en met 24 oktober - vindt in het kasteel van Bouillon een deel van de opnames plaats van de Nederlands - Duitse - Deense langspeelfilm 'Redbad - 754 before Christus'. Naast de Belgische acteurs Gene Bervoets, Tibo Vandenborre, Pieter Embrechts, Daphne Wellens en Flor Decleir, speelt ook Jonathan Banks, bekend van Breaking Bad en Better Call Saul, mee in de rol van Pepijn, de genadeloze Koning van de Franken. Redbad is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD, in een productie van Farmhouse Film & TV, met Klaas de Jong als producent en Roel Reiné (o.a. Michiel de Ruyter) als regisseur en D.O.P. . Voor de opnames volgende week zoekt de productie nog figuranten!

Cast
Jonathan Banks komt in actie op de set in België, in het Kasteel van Bouillon. In de series Breaking Bad en Better Call Saul liet Banks zich al van zijn slechtste kant zien. De rol van Pepijn is hem dan ook op het lijf geschreven. Banks speelde in Amerikaanse tv-series zoals Cold Case, ER en Highlander. Binnenkort is Banks samen met Liam Neeson te zien in de actiefilm The Commuter.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Gijs Naber als Redbad, Loes Haverkort, Martijn Fischer, Teun Kuilboer, Lisa Smit, Derek de Lint, Britte Lagcher, Egbert-Jan Weber, Aus Greidanus en Huub Stapel. Ook Jack Wouterse, Renée Soutendijk en Mark van Eeuwen zijn te zien en er zijn rollen voor Birgit Schuurman en Arnost Kraus. Naast de Nederlandse acteurs spelen ook deze Vlaamse acteurs mee, zoals de Belgische acteurs Daphne Wellens, Tibo Vandenborre, Gene Bervoets, Pieter Embrechts en Flor Decleir. De Deense cast bestaat onder andere uit de acteur Søren Malling die bekend is van series als The Killing en Borgen.

Kasteel van Bouillon
Het kasteel van Bouillon, dat in de achtste eeuw werd gebouwd en gelegen is op drie rotspunten boven de rivier de Semois, bestaat uit drie forten die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Hier wordt de doop scene met Redbad opgenomen ten overstaan van zijn volk, in het hol van de leeuw. Het blijkt een list te zijn.
Op het laatste moment vraagt Redbad aan Willibrord, de laatste wordt bijgestaan door Pepijn of zijn ongedoopte voorouders en vrienden ook in de hemel komen. Dit is niet het geval. Redbad antwoordt dat hij liever in de hel is met zijn familie en vrienden, dan in de hemel met zijn vijanden en begint te vechten. Zijn volk sluit zich bij hem aan voor de beslissende strijd.

Productie
De productie reisde de afgelopen weken van Denemarken naar Duitsland en reist de komende tijd verder van Friesland naar Ameland, Apeldoorn, België en Eindhoven en eindigt in Duitsland met 45 vrachtwagens, 2 opleggers, 104 crewleden, 1800 kostuums, tientallen stuntvechters en 18 vaste paarden, daarbij sluiten zich op de diverse locaties steeds honderden figuranten aan.

Regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong
Na het gigantische succes van Michiel de Ruyter (850.000 bezoekers) zetten regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong de samenwerking voort. In september starten de opnamen in Denemarken, Noord Duitsland, de ruige natuurgebieden van Ameland, het wad en het moerasgebied “Nationaal Park De Alde Feanen”. In België is “Kasteel Bouillon” het decor en tenslotte worden de grootste gevechtscenès in preHistorisch dorp in Eindhoven opgenomen. Alle filmlocaties zijn op historische grond gevestigd.

Roel Reiné is, net als bij Michiel de Ruyter, zowel regisseur als Director of Photography. Na het succes van Michiel de Ruyter kreeg Reiné de kans om voor Netflix een aflevering van Black Sails te regisseren. Onder andere door de manier waarop hij voor Universal de Amerikaanse actiefilms Death Race 2 en The Scorpion King 3 regisseerde, werd hij gevraagd om de eerste 2 afleveringen van de Marvel reeks Inhumans voor zijn rekening te nemen die vanaf deze week wereldwijd exclusief in IMAX-bioscopen zijn te zien.
Klaas de Jong (Tuintje in Mijn Hart, Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon-films) tekent voor de productie vanuit het productiehuis Farmhouse Film & TV (www.farmhousefilm.nl). Het scenario van de film is geschreven door Alex van Galen.

Over de film
700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden: boven de rivieren leven de Friezen, Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. Zij willen doen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is: heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. Ze azen op het belangrijkste handelscentrum van Europa, waar de Friese koning Aldigisl regeert. De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD.

Concreet opnames
Er wordt vanaf dinsdag 17/10 tm dinsdag 24/10 in Bouillon gedraaid. Banks is aanwezig op deze dagen.

Donderdag 19/10 (overdag)
Zaterdag 21/10 (overdag)
Dinsdag 24/10 (nacht vanaf 19.30 – 0.30 am) zijn Jonathan Banks en alle Vlaamse acteurs op set.
INDIEN U GRAAG MEE FIGUREERT, MAIL DAN NAAR figuratie@farmhousefilm.nl

19:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities | Tags: breaking bad, film redbad, jonathan banks |  Facebook | |  Print |

Queen stoot ABBA van de troon in de Top 2000 van Joe

queen.jpgNa twee weken non-stop muziek is de nummer 1 van de Top 2000 bekend: Queen stoot met Bohemian Rhapsody ABBA van de troon en staat zo voor de zevende keer helemaal bovenaan in de lijst. Dancing Queen van ABBA daalt één plaats naar nummer 2 en de King of Pop Michael Jackson is een nieuwkomer in de top 3 met zijn Billie Jean. Om de nieuwe nummer 1 te eren, maakten Sven Ornelis, Anke Buckinx, Rani De Coninck, Raf Van Brussel en de andere Joe-dj’s de bekende albumcover Queen II uit 1974 na.

Op maandag 2 oktober 2017 trapte het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx de Top 2000 af met Waterfront van Simple Minds. De hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst is geen verrassing: Ed Sheeran heeft op korte tijd grote populariteit vergaard, waardoor de Joe-luisteraars hem met Shape of You naar nummer 74 stemden. Het plotse overlijden van Linkin Park-frontzanger Chester Bennington liet de Joe-luisteraars niet onberoerd: In The End van Linkin Park komt nieuw binnen in de lijst op nummer 1154. Op 1544 staat het oudste liedje uit de lijst: Mad About the Boy van Dinah Washington, dat is uitgekomen in 1952.

Clouseau bestaat dit jaar 30 jaar en de Joe-luisteraars zijn hen nog lang niet moe. De broers staan maar liefst 22 keer in de lijst en mogen zich zo bekronen tot de best scorende Belgische groep. Net zoals vorig jaar moeten ze de eerste plaats, met maar één nummer verschil, afgeven aan de onsterfelijke Michael Jackson, die maar liefst met 23 noteringen in de Top 2000 staat. ABBA moet ook hier tevreden zijn met zilver en volgt Michael Jackson op de voet met 21 nummers in de lijst. Verder pakt Madonna de derde plaats met 20 noteringen, Queen staat er 18 keer in, David Bowie 15 keer en Prince 14 keer.

De top 10 van de Top 2000:

Queen - Bohemian Rhapsody
ABBA - Dancing Queen
Michael Jackson - Billie Jean
Bryan Adams - Summer Of '69
Prince - Purple Rain
Eagles - Hotel California
Rolling Stones - Angie
Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
Gorki - Mia
Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light

18:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: queen, abba, radio, clouseau |  Facebook | |  Print |

Teaser Patser scoort met meer dan 1.000.000 views

patser.JPGNog voor de film in de zalen te zien is, verpulvert PATSER, de nieuwe film van Adil en Bilall reeds alle records.  In nog geen 24u tijd haalde de pas vrijgegeven teaser meer dan 1.000.000 views via de verschillende sociale media, mede dankzij de push van DJ en gastacteur Dimitri Vegas. 

“Dit is absoluut fantastisch,” aldus Dimitri. “Mike en ik waren al heel blij met onze rol in de film, maar deze respons hadden we nooit verwacht!”.

Het feestje bleef echter niet duren want deze ochtend haalde Facebook het filmpje offline.  De reden? De teaser is opgebouwd rond de zeven hoofdzonden en bij de hoofdzonde ‘lust’ bleken de beelden te expliciet te zijn voor het preutse Facebook.

Adil en Bilall reageren: “Dees is echt fucked up shit! Echt jammer dat Facebook beslist heeft om de teaser offline te halen vanwege enkele tepels. Anderzijds zijn we echt content: 1.000.000 views op de eerste beelden van onze film hadden we nooit verwacht.  Dit is mothafokking patser!” (lachen)

PATSER vertelt het verhaal van vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die echte patsers willen worden. Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

De film wordt vanaf 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Wie de teaser in vol ornaat wil zien kan momenteel enkel terecht op youtube - zie hieronder.

PATSER is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution (KFD) en Indie Sales.

18:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: teaser patser, film patser, kfd, kinepolis |  Facebook | |  Print |

Peter Van den Begin gelauwerd op Film Fest Gent 2017

peter_van_de_begin.JPGDe Acteursgilde, de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs en actrices, reikte gisteravond tijdens Film Fest Gent voor het eerst acteursprijzen uit. Grote winnaar was Peter Van den Begin die bekroond werd als meest gewaardeerde acteur in zowel film als theater. Daarnaast werden ook prijzen uitgereikt voor televisie en ging een Special Mention naar Pierre Drouot van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De uitreiking werd gevolgd door de wereldpremière van ‘Façades’, de nieuwe film van Kaat Beels en Nathalie Basteyns.

De Acteursgilde bekroont tijdens de Avond van het Filmberoep de meest opmerkelijke prestaties in film, televisie en theater. De presentatie van de prijsuitreiking was dit jaar in handen van Michaël Pas en Sachli Gholamalizad. Burgemeester van Gent Daniël Termont beet de spits af door de prijs voor meest gewaardeerde actrice in een televisiereeks toe te kennen aan Ruth Becquart (‘Chaussée d’amour’). De prijs voor beste acteur in een reeks ging naar Josse De Pauw, een van haar tegenspelers in diezelfde reeks.

Peter Van den Begin kreeg dan weer de onderscheiding voor meest gewaardeerde acteur in een podiumproductie uit handen van Nic Balthazar, naar aanleiding van zijn rol in het theaterstuk ‘Risjaar Drei’. Meest gewaardeerde actrice in een theaterrol werd Janne Desmet voor het stuk ‘Chasse Patate’ van Studio Orka.

Van den Begin werd nog een tweede keer gelauwerd, ditmaal als beste acteur in film voor zijn rol in de mockumentary road movie ‘King of the Belgians’. De prijs werd uitgereikt door regisseur Hans Herbots, die ook Viviane De Muynck bekroonde voor haar vertolking in Hilde Van Mieghems ‘Sprakeloos’.

De winnaars kregen elk een met de hand ingekleurde ets van de Belgische schilder, tekenaar en graficus Fred Bervoets.

Verder werd ook een Special Mention uitgereikt aan Pierre Drouot die eind dit jaar een punt zet achter zijn jarenlange carrière bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). 

De uitreiking van de Acteursgildeprijzen werd gevolgd door de wereldpremière van ‘Façades’ van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, het regisseursduo achter onder meer ‘Clan’ en ‘Beau Séjour’. De voornaamste rollen in de film, een karaktergedreven drama over familie, zelfbedrog en de kunst van het vergeven, zijn weggelegd voor Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen.

De Avond van het Filmberoep is een organisatie van de Acteursgilde, in samenwerking met Film Fest Gent en met de steun van KOAN en PlayRight. Bekijk hier wie de genomineerden in de drie categorieën waren.

Het 44e Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema. Het volledige programma is terug te vinden op www.filmfestival.be.

18:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: peter van den begin, vlaamse acteursgildeprijzen 2017 |  Facebook | |  Print |

Cath Luyten op stap met Buurman Rob de Nijs, die 75 wordt!

rob_de_nijs.JPGDe voorlopig laatste aflevering van 'Buurman, wat doet u nu?' met Rob de Nijs, wordt nu maandagavond 16 oktober uitgezonden op Eén, om 21.30 uur. Het nieuwe Rob de Nijs-album ’Niet voor het laatst’ verschijnt 27 oktoberen tickets voor Rob 75, op zaterdag 9 december in de Antwerpse Lotto Arena, kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Op 2de kerstdag wordt hij 75, maar omdat het tijdens de feestdagen niet zo handig is, viert Rob de Nijs bij ons al op zaterdag 9 december zijn verjaardag. Net als bij z’n 70ste verjaardag, trekt hij opnieuw naar de Antwerpse Lotto Arena en dit keer doet hij dat met een nieuwe cd, ’Niet voor het laatst’, die op 27 oktober verschijnt. Nog meer Rob de Nijs zie je morgenavond in de voorlopig laatste aflevering van ‘Buurman, wat doet u nu?’ Na maanden aandringen slaagde reporter Cath Luyten erin om Rob te overtuigen mee te werken aan haar programma. Het werd openhartige, hartverwarmende televisie.

“Nog één keer wil ik uitpakken met een groots arena-concert voor mijn verjaardag, maar daarna houdt het op. Schrijf maar op dat Rob 75 op 9 december 2017 mijn laatste doortocht wordt in de Lotto Arena. Ik stop niet met zingen, ben je gek. Dat is mijn leven en zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik doorgaan, alleen is de tijd van de grootse stadionconcerten en arena’s voorbij. Ik heb dat gehad en ik wil graag in schoonheid eindigen, op 9 december, samen met mijn liveband, aangevuld met extra muzikanten en gastartiesten, waaronder Lissa Lewis. We maken er één groot muziekfeest van voor de Rob de Nijs-fans. Dit is een feest dat ze echt niet mogen missen”, zegt Rob de Nijs enthousiast.

Nog voor het Rob 75-concert in de Lotto Arena, brengt Sony Music op 27 oktober een nieuw album uit, getiteld: ’Niet voor het laatst’. Opmerkelijk is dat er tussen de 12 stukken ook 2 duetten staan met z’n zoon Robbert. Als opwarmer voor het album is er nu al de nieuwe single, ‘Morgen kom je terug’, geschreven door Spinvis en in Vlaanderen door de grote radiostations laaiend enthousiast onthaald en terug te vinden op de playlists.

Nog meer Rob de Nijs zie je morgenavond in de laatste aflevering van ‘Buurman, wat doet u nu?’ Reporter Cathy Luyten slaagde erin om de privacy waar Rob erg op gesteld is, te doorbreken en overtuigde hem met voldoende vertrouwen om toch mee te werken aan dit programma.

Voor Cath het goed en wel besefte, zat ze aan de keukentafel gezellig te kletsen met Rob en diens vrouw Jet (48), in het bijzijn van hun zoontje Julius (5). Rob vertelt openhartig over zijn kinderen. Zo ook over autistische tweede zoon Yoshi. Rob heeft daar altijd openlijk over gepraat en wijdde zelfs één van zijn songs aan hem. “Er zijn zoveel mensen die een kindje hebben dat niet helemaal perfect is. Je moet tonen dat ze geïntegreerd zijn in je leven en hun eigen plaats hebben.”

18:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: buurman rob de nijs, rob de nijs |  Facebook | |  Print |