Showbizzkanaal

03/12/2017

Yannick Bovy stelt kerstsingle meteen aan miljoenenpubliek voor

Yannick Bovy, Yannick Bovy was deze week te gast in “Heiligaband mit Carmen Nebel”, één van de populairste Duitse prime time shows van ster-presentatrice Carmen Nebel met ruim 6 miljoen kijkers. Voor onze crooner is dit meteen de kick off voor een gigantische Duitse media campagne in aanloop van de release van zijn album “Love Swings” bij onze Oosterburen begin 2018.

Kerstmis neemt sowieso een bijzondere plaats in het hart van Yannick. ‘Kerstmis en croonermuziek gaan hand in hand’, zegt hij. “Bing Crosby, Frank Sinatra, Michael Bublé… Ze zijn allemaal kerst-muziekiconen geworden.”

Een kerstsingle van Yannick Bovy mocht dan ook niet ontbreken en samen met zijn vader, Robert Van den Berghe, schreef hij het feel good “If only for Christmas time”, een oorwurm voor Kerstmis die door Steve Willaert werd geproduceerd. “Het feit dat ik samen met mijn vader een lied heb mogen maken en dat dit internationaal meteen zijn weg vindt, is al een mooi eindejaarsgeschenk op zich”, zegt Yannick nog.

“If only for Christmas time” is vanaf 1 december digital beschikbaar en is exclusief ook te vinden op de sfeervolle kerstcompilatie “Joe – Christmas all the way” die ook nu beschikbaar is.

16:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: yannick bovy |  Facebook | |  Print |

André Kuijpers, Sander Lantinga en André van Duin in ode aan Chriet Titulaere

vara.JPGMobiel telefoneren, koken met een magnetron en thuis winkelen vanaf je bank; het is voor ons inmiddels vanzelfsprekend. Maar dat was het dertig jaar geleden zeker niet. Toch was er één man met een vooruitziende blik, die deze ‘nieuwe’ technieken al ver van te voren voorspelde: Chriet Titulaer. AVROTROS zendt op woensdag 27 december ‘De Wondere Wereld van Chriet Titulaer’ uit, een ode aan de in april van dit jaar overleden sterrenkundige en tv-presentator. In deze eenmalig uitzending vertellen onder meer astronaut André Kuijpers, radio-dj Sander Lantinga en komiek André van Duin over hun bewondering voor de markante wetenschapper. Presentatoren Diederik Jekel en Lieven Scheire blikken vooruit en terug op verschillende technologische ontwikkelingen die Chriet door de jaren heen heeft besproken. Waar leek het in de jaren ’80 naartoe te gaan, waar staan we nu en waar brengt de toekomstige technologie ons?

Chriet Titulaer
Chriet begon zijn tv-carrière als presentator en commentator van grote wetenschappelijke gebeurtenissen, zoals de maanlanding in 1969 en de lancering van de spaceshuttle Columbia in 1981. In de jaren '80 werd hij nog bekender dankzij zijn populaire wetenschapsprogramma Wondere Wereld van de TROS. Ook was hij medeoprichter van onder meer het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst, projecten waarmee hij mensen een idee wilde geven over hoe techniek hun leefwereld zou veranderen.

Stemmen
Kijkers kunnen vanaf vandaag op de website van AVROTROS stemmen op hun favoriete ‘Chriet-fragment’. De fragmenten met de meeste stemmen komen terug in de speciale uitzending op woensdag 27 december. Kiest de kijker voor de video waarin Chriet de beeldtelefoon, de vertaalcomputer of de flatscreen tv voorspelt?

16:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: chriet titulaere, andré van duin, andré kuijpers, sander lantinga |  Facebook | |  Print |

Henk Dissel komt met een nog nooit eeder vertoonde actie

henk_dissel.jpegHenk zal begin januari uitkomen met een verrassende nieuwe single genaamd ‘Het Cafeetje’. Het is een andere sound dan wat wij normaal gewend zijn van Henk.

Special hiervoor heeft Henk een leuke actie bedacht. Hij gaat de nieuwe single personaliseren voor de kroegen, feestcafé’s en discotheken.

Wil jij als eigenaar van een kroeg, feestcafé, discotheek een gepersonaliseerde single van jouw zaak? Stuur dan snel een mailtje naar actie@henkdissel.nl en wie weet ben jij 1 van de gelukkige. Wees er snel bij want er kunnen maar beperkt aantal single’s gemaakt worden.

Na het winnen van Buma Award voor beste single, heeft Henk Woensdag voor de 3de keer de prijs  gewonnen voor beste Party artiest van Nederland.

In 2018 zal Henk weer een aantal singles uitbrengen en zal hij op 1 maart groot nieuws naar buiten brengen.

16:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: henk dissel |  Facebook | |  Print |

Kat Frankie brengt nieuw studioalbum Bad Behaviour uit

Kat Frankie, studioalbum Bad Behaviour, Op 2 februari brengt Kat Frankie haar nieuwe studioalbum Bad Behaviour uit via Groenland Records. De nieuwe single Home is vandaag uitgekomen. Eerder verscheen al de titeltrack Bad Behaviour.

Kat Frankie zegt dat ze ervan houdt als dingen ‘messy’ zijn. Dat veroorzaakt waarschijnlijk ook haar artistieke diversiteit. Complexe ritme’s zoals in geraffineerde R&B samen met bijzondere harmonieën die lijken op de oude doo-wop en folk. Maar niets klinkt vergezocht of gemaakt. Voor Kat Frankie is de sombere wereld van een singer-songwriter of de duizelingwekkende omgeving van een pop artiest niet perse gescheiden. Dit zorgt ervoor dat Bad Behaviour een divers album is geworden, waar verschillende stijlen met elkaar worden afgewisseld en het 10 nummers lang spannend blijft.

Kat Frankie is een zangeres afkomstig uit Sydney, Australie, maar woont inmiddels al zo’n 14 jaar in Berlijn. Haar muzikale carrière heeft dan ook voornamelijk in de Duitse hoofdstad plaatsgevonden. Zo bracht ze al 3 studioalbums uit en had verschillende zijprojecten zoals Schulz & Böhmermann, een project samen met Get Well Soon en Keøma waarmee ze meedeed aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival.

De nieuwe single is Home. Kat Frankie zegt hierover: “When I wrote Home it was a little bit after the #blacklivesmatter protests were gaining traction, and the debates about marriage equality were heating up in Germany and Australia. I was just getting sick of people trying to control the lives of others out of fear, or because of their religion. I was thinking about how protests are silenced or dismissed. And I was thinking that we all just want a place to ‘be’ - and about how we are when we’re in private, away from society’s controls. I thought about the idea of home, not as a physical space, but as a concept of social- and self-acceptance.”

16:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: kat frankie, studioalbum bad behaviour |  Facebook | |  Print |

Adil El Arbi en Bilall Fallah bij Variety's "10 Directors to Watch in 2018"

Het Amerikaanse vakblad "Variety" plaatst het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah in zijn lijst van 10 regisseurs waarvan het in 2018 verwacht dat ze een belangrijk kantelmoment in hun carrière zullen meemaken. Op 3 januari worden de regisseurs van o.a. Black, de Amerikaanse televisiereeks Snowfall en het eind januari bij ons in de zalen verwachte Patser officieel voorgesteld op het Palm Springs International Film Festival. Dit tijdens een door het blad georganiseerde industriebrunch.

Adil El Arbi en Bilall Fallah treden hiermee in de voetsporen van o.a. Christopher Nolan, Barry Jenkins, Lone Sherfig, en ook Michaël R. Roskam die eerder al het "10 Directors to Watch" predicaat door het Amerikaanse vakblad opgespeld kregen in Palm Springs. Naast Patser was er volgens journalist Peter Debruge bij de selectie ook het argument dat het regisseursduo op dit ogenblik verbonden is aan Beverly Hills Cop 4 dat, als alles goed gaat, volgend jaar in productie zal gaan.

In 2011 wonnen El Arbi en Fallah een VAF Wildcard met hun aan Sint-Lukas gemaakte afstudeerfilm Broeders. De Wildcard werd ingezet voor de productie van hun eerste speelfilm Image. Daarop volgde Black dat op het Toronto International Film Festival in 2015 in première ging en er de Discovery Award in de wacht sleepte. De selectie in Toronto leverde hen ook een US agent en manager op. Amerika lonkte en het regisseursduo tekende er voor de twee eerste afleveringen van de TNT televisieserie Snowfall en de piloot voor de reeks Scalped. In België werken ze ondertussen hun tweede speelfilm, Patser, af. Op 24 januari 2018 brengt distributeur KFD deze bij ons in de zalen.

Patser, dat de Engelse titel Gansta meekrijgt, is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor a team productions. In de hoofdrol zien we Matteo Simoni, samen met o.a. Nora Gharib, Junes Lazaar, Saïd Boumazoughe, Nabil Mallat en Gène Bervoets. Robrecht Heyvaert voert de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer voor de originele muziek tekende. Pieter-Jan Bergmans staat in voor de montage. De internationale rechtenverkoop is in handen van het in Parijs gevestigde Indie Sales.

Image (via de VAF Wildcard), Black en Patser kwamen tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz, in Patser.

16:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: adil el arbi, bilall fallah, 10 directors to watch |  Facebook | |  Print |