Showbizzkanaal

12/03/2018

Sois Belge et Tais-Toi in Capitole Gent (16 maart) en Stadsschouwburg Antwerpen (29 maart)

chris_van-aspen.JPGIn Franstalig België lopen fans storm voor de theatervoorstelling van ‘Sois Belge et Tais-Toi’. De jaarlijkse shows zijn dan ook een waar begrip in Wallonië. Dit jaar viert het gezelschap z’n 20ste verjaardag. Om dat te vieren, houdt de show ook halt in Vlaanderen: op vrijdag 16 maart in de Capitole in Gent en op donderdag 29 maart in de Stadsfeestzaal van Antwerpen. De Franstalige acteurs krijgen er het gezelschap van hun Vlaamse collega-acteurs Guga Baúl, Walter Baele en Chris Van Espen. De shows in Vlaanderen worden dus een mix van Frans én Nederlands. Vorige week repeteerden de acteurs een laatste keer samen, want vrijdag is er al de eerste show in Gent.

Het wordt een even hilarische als scherpe satire over de belangrijkste gebeurtenissen in ons land van het afgelopen jaar. Het Belgische Koningshuis, de media, maar vooral de politiek en het communautaire gekibbel zullen op de korrel worden genomen tijdens een voorstelling die bestaat uit sketches en dialogen, parodieën en imitaties, maar ook zang en dans.

De shows in Gent en Antwerpen zullen een mix worden tussen Frans én Nederlands en zullen dan ook voor ruim een kwart in het Nederlands verlopen. En wie weet duiken er plots enkele bekende Vlaamse politici hun opwachting op het podium… Enkele politici kochten trouwens wél al een ticket en zitten dus in de zaal.

20 jaar Sois Belge et Tais-Toi (met Vlaamse gastacteurs)
Vrijdag 16 maart – Capitole Gent – 20u.
Donderdag 29 maart – Stadsschouwburg Antwerpen – 20u.
Tickets te bestellen op www.teleticketservice.com of www.soisbelge.be

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: sois belge et tais-toi |  Facebook | |  Print |

Ballet Biarritz keert terug naar Antwerpen met 'Marie-Antoinette'

klassiek.JPGAfgelopen weekend, op zaterdag 10 en zondag 11 maart, presenteerden Music Hall, Malandain Ballet Biarritz en het Belgische symfonische orkest La Passione, de donkere en sensuele balletvoorstelling 'Beauty and the Beast', in een telkens tot de nok gevulde Stadsschouwburg Antwerpen. Geruggesteund door het succes en de vele positieve reacties op deze voorstelling, keert het gerenommeerde Malandain Ballet Biarritz in maart 2019 terug naar Stadsschouwburg Antwerpen met een nieuw ballet. Volgend seizoen is het verhaal van Marie-Antoinette, echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, aan de beurt. Naast haar veelbesproken dure smaak die haar de bijnaam ‘Madame Déficit’ bezorgde, had Marie-Antoinette ook een uitgesproken voorliefde voor kunst, theater en muziek. Vanuit deze invalshoek, met de focus op het theatrale, heeft choreograaf Thierry Malandain een wervelende productie uitgewerkt voor zijn 22-koppig ballet, op muziek van Joseph Haydn. Een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere ballet met een moderne twist. 'Marie-Antoinette' staat op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info: www.musichall.be

Malandain Ballet Biarritz
Het Malandain Ballet Biarritz is één van de negentien ‘Centres Choréographiques Nationaux’ (CCN) in Frankrijk. Sinds de oprichting in 1998, staat het ballet onder leiding van directeur-choreograaf Thierry Malandain en is het gehuisvest in het ‘Gare du Midi’ van Biarritz, dat omgebouwd werd tot evenementenhal. Het vaste gezelschap bestaat uit 22 dansers en hun stijl wordt doorgaans onder ‘neoklassiek’ gecatalogeerd.

‘Marie-Antoinette’
Productie: Music Hall TS ism Malandain Ballet Biarritz
Choreografie: Thierry Malandain
Muziek: Joseph Haydn
Balletgezelschap: Malandain Ballet Biarritz

‘Marie-Antoinette’, op 23 en 24 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets & info: www.musichall.be

20:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ballet biarritz, marie-antoinette, antwerpen |  Facebook | |  Print |

Guns N’ Roses kondigt Volbeat aan als special guest op 4 juli 2018 in Goffertpark

Op woensdag 4 juli 2018 komt de legendarische rockband Guns N’ Roses weer naar het Goffertpark in Nijmegen met hun NOT IN THIS LIFETIME TOUR. Vandaag kondigen ze hun special guests voor deze show aan; niemand minder dan de populaire Deense metalband Volbeat en het Franse Gojira trekken mee naar het Nijmeegse. De voorverkoop voor dit concert is reeds gestart.

Het belooft een show vol rock 'n roll en zwaar gitaarwerk te worden. Een optreden van de immens populaire Deense formatie Volbeat staat garant voor een spectaculaire live-show vol stevige gitaarriffs en een hoog meezinggehalte. Eerder bewees de band dit al door een uitverkochte Ziggo Dome op de grondvesten te laten trillen.

Gojira is ontstaan in 1996 in het Franse Ondres en speelt een technische en ritmische stijl van heavy metal met ongewone ritmische patronen, strakke staccatoriffs en breakdowns.

Het Europese deel van de Not In This Lifetime Tour heeft in 2017 meer dan 1 miljoen tickets verkocht. Dat maakt het de meest succesvolle rocktour van dit jaar en het bewijst onbetwist dat de attitude, geest en invloed van zowel Guns N’ Roses als Rock als genre nog steeds even sterk als altijd is.

Na het ontstaan van de band in 1985 heeft Guns N 'Roses een bepalende richting gegeven aan de ontluikende rock scene van Los Angeles. Hun debuut uit 1987, Appetite for Destruction (het best verkopende Amerikaanse debuut ooit, met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd) had de hele rockwereld in zijn greep. In 1991 bezetten de zevenvoudig platina albums Use Your Illusion I en Use Your Illusion II de bovenste twee plaatsen van de Billboard Top 200 direct na release. De afgelopen tien jaar heeft Guns N 'Roses overal ter wereld uitverkochte shows gespeeld en festivals geheadlined, in navolging van de veelgeprezen release van het album Chinese Democracy in 2008.

Met zes studioalbums op zak, is Guns N 'Roses een van de belangrijkste en meest invloedrijke acts in de muziekgeschiedenis en met legendarische liveoptredens weten ze miljoenen fans over de hele wereld aan zich te binden.

Guns N 'Roses is:
Axl Rose (zang, piano),
Duff McKagan (bas),
Slash (lead gitaar),
Dizzy Reed (keyboard) en
Richard Fortus (slaggitaar), Frank Ferrer (drums) en Melissa Reese (keyboard)

Guns N’ Roses - NOT IN THIS LIFETIME TOUR
plus special guests: VOLBEAT + Gojira

Woensdag 4 juli 2018 | Goffertpark Nijmegen

Aanvang: 18.00 uur | Entree: v.a. € 85,-  (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/gnr
De kaartverkoop voor dit concert is reeds gestart via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

19:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: guns n’ roses, volbeat, goffertpark |  Facebook | |  Print |

Vijf Vlaamse producties uitgenodigd op Cleveland International Film Festival

Vijf Vlaamse filmproducties zijn uitgenodigd op het Cleveland International Film Festival (5-15 april), een van de belangrijkste filmfestivals in de VS. De korte animatiefilm Catherine van Britt Raes, de jeugdfilm Cloudboy van Meikeminne Clinckspoor en de speelfilms Het tweede gelaat van Jan Verheyen, Le Fidèle van Michaël R. Roskam en Façades van Nathalie Basteyns en Kaat Beels worden in april in Cleveland vertoond.

Catherine is een korte animatiefilm van de Gentse illustratrice en animatrice Britt Raes over een meisje dat dol is op huisdieren. De film is aan een indrukwekkende reeks bezig: sinds de première in oktober 2016 staat de teller op meer dan 150 festivalselecties (waaronder SXSW, Les Arcs, Premiers Plans in Angers, Film Fest Gent en Kortfilmfestival Leuven) en een dertigtal filmprijzen, waaronder die van Beste Belgische Kortfilm op Anima en de Schooljuryprijs op het Filem’on Jeugdfilmfestival in Brussel. In december 2017 werd Catherine uitgezonden op Canvas. De productie is van Creative Conspiracy.

Ook Cloudboy, het speelfilmdebuut van Meikeminne Clinckspoor, is geselecteerd voor Cleveland International Film Festival. De jeugdfilm over een verlegen stadsjongen die de zomer bij zijn moeder en haar nieuwe gezin in Lapland moet doorbrengen, kreeg zijn internationale première op TIFF Kids in Toronto en kwam in maart 2017 uit in de Belgische bioscopen. Cloudboy is een internationale coproductie met het Antwerpse Bulletproof Cupid als hoofdproducent.

Ten slotte worden ook drie Vlaamse speelfilms in Cleveland vertoond: Het tweede gelaat, Le Fidèle en Façades. Het tweede gelaat van Jan Verheyen is een politiethriller met Koen De Bouw en Werner De Smedt in de hoofdrollen. Het is het sluitstuk van een drieluik rond het speurdersduo Vincke en Verstuyft, gebaseerd op de romans van Jef Geeraerts. Het tweede gelaat kreeg zijn wereldpremière op het Chicago International Film Festival en kwam in oktober 2017 uit in de Belgische zalen.

Le Fidèle is een donkere liefdestragedie van Michaël R. Roskam met Mattias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos in de hoofdrollen. De film werd in het najaar van 2017 geselecteerd voor de filmfestivals van Toronto en Venetië en was de officiële Belgische inzending voor de Oscars van 2018. Le Fidèle is een productie van Savage Film en het Franse Stone Angels.

Façades is een karaktergedreven drama over een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven komt te staan. De regie is van Nathalie Basteyns en Kaat Beels, die eerder samen de succesreeksen Beau Séjour (2016) en Clan (2012) draaiden. De hoofdrollen in Façades zijn voor Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen. De film werd geproduceerd door De Mensen.

Catherine, Cloudboy, Het tweede gelaat, Le Fidèle en Façades konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Sven Gatz, in Het tweede gelaat, Le Fidèle en Façades.

19:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: cleveland international film festival |  Facebook | |  Print |

Gert Verhulst en Bart De Wever verrassen Jan Smit in het Sportpaleis!

jan_smit.JPGNa uitverkochte arena’s en theaterconcerten, stond zanger Jan Smit zaterdagavond voor het eerst solo op het podium van het Antwerps Sportpaleis. “Een droom die uitkomt, zeker als je hem meemaakt met 13.000 enthousiaste fans, collega’s en gastartiesten”, zei hij na afloop van het meer dan geslaagde ‘Jan & Alleman’-concert. Met dit concert werd het Vlaamse luik van het jubileumjaar ’20 jaar Jan Smit’ feestelijk afgesloten. Jan zong zijn hits en duetten met gastartiesten André Hazes, De Romeo’s, Lindsay, Ianthe Tavernier, Christoff en K3. Het was een avond vol verrassingen, zowel voor het publiek als voor Jan Smit, want hij kreeg tot zijn eigen verbazing uit handen van Gert Verhulst een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 stuks van de nieuwe ‘Jan & Alleman’-jubileum cd. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever deed er nog een schepje bovenop en reikte Jan een speciale carrièreprijs uit voor de verkoop van meer dan 500.000 cd’s in België. In 2019 trekt Jan Smit in het najaar met een nieuwe cd op theatertournee. Hij begint 27 september 2019 in de Gentse Capitole. Hij staat ook op 4 oktober 2019 in Kursaal Oostende, op 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets voor ‘Jan Smit Live in Vlaanderen’ bestel je op www.ticketkopen.eu, of telefonisch, 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

“Goeienavond Sportpaleis”, zo opende Jan Smit zaterdagavond 10 maart zijn grote jubileumconcert in Sportpaleis Antwerpen. Het was iets over acht en het begin van een onvergetelijke avond voor de populaire volkszanger. Met 13.000 fans vierde hij het slotfeest van het Vlaamse jubileumjaar ’20 jaar Jan Smit’. Op 11-jarige leeftijd scoorde Jantje Smit met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, een song die hij destijds opdroeg aan zijn oma. Ook bij ons was het Jan zijn eerste nummer één-hit en dus was het geen toeval dat hij zaterdagavond zijn Sportpaleis concert begon met dat liedje. De voorbije 20 jaar ontpopte Jan Smit zich tot één van de populairste zangers. De vele liedjes van zijn gouden en platinaalbums werden letterlijk door ‘Jan en Alleman’ meegezongen tijdens zijn concert 

Kippenvel

Het eerste kippenvelmoment kwam er toen Jan ‘Jij bent daar’ in duet zong met Steracteur Sterartiest-revelatie Ianthe Tavernier. “Prachtig hoe onze stemmen blenden. Dit was genieten”, zei Ianthe na afloop. André Hazeszorgde voor toffe chemie, toen hij samen met Jan ‘Recht uit m’n hart’ zong en aansluitend de massa inpakte met ‘Leef’. Tijdens het eerste concertgedeelte zong Jan ‘Cupido’, ‘Stilte in de storm’, ‘Laura’ en in duet met Lindsay ‘De glimlach van een kind’. Voor de Oost-Vlaamse was het officieel haar eerste optreden sinds ze eind vorig jaar mama werd. Haar dochter Lisa-Marie genoot backstage mee van mama’s eerste optreden in het Sportpaleis bij nonkel Jan. 

Goud en carrièreprijs

Voor Jan ‘Mijn gitaar’ inzette, kwam Gert Verhulst het podium opgelopen met een gouden award. “Je nieuwe jubileum-cd ‘Jan & Alleman’ is al meer dan 10.000 keer verkocht en daarvoor mag ik je deze gouden plaat overhandigen. Proficiat!” 

Jan nam het edelmetaal dankbaar in ontvangst en terwijl de fans en de pers druk bezig waren met foto’s te maken, verscheen onaangekondigd de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever op het podium: “Jan Smit, ik heb de eer om je deze uitzonderlijke carrièreprijs uit te reiken, want de voorbije 20 jaar heb jij meer dan 500.000 cd’s verkocht.”

K3

Alvorens Jan een Bryan Adams-medley bracht met liedjes gekozen door de Radio 2-luisteraars én ‘1 minuut met jou’ opdroeg aan zijn overleden manager en ontdekker Jaap Buijs, zong hij het nummer één duet ‘Zingen, lachen, dansen’ met De Romeo’s. 

Hét moment waar Jan en zijn gezin, dat ook voltallig in het Sportpaleis was, naar uitkeken, was de doortocht van de meiden van K3. “Ze vonden het thuis vooraf al geweldig dat Hanne, Marthe en Klaasje hadden toegezegd voor mijn jubileumconcert”, zei Jan. Samen met K3 zong hij ‘Banger hart’ en aansluitend brachten de dames ook nog een medley van hun grootste K3-hits. 

Climax

Na De Romeo’s en K3, bouwde het feestgevoel zich verder op toen Jan zijn KLUBBB3-collega en vriend Christoff verwelkomde. Samen zongen ze het toepasselijke ‘‘Echte vrienden’. Vervolgens knalde Christoff met ‘Sweet Caroline’ en eindigde met ‘Het leven danst sirtaki’. 

De meester zette op het einde van het ‘Jan & Alleman’-concert de kroon op het werk en bracht samen met zijn live band ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Als de nacht verdwijnt’ als perfecte afsluiter. De 13.000 fans waren unaniem, lovend: “Het was fantastisch. Een unieke avond. Blij dat we erbij waren!”

Nieuwe theatertournee

Jan Smit: “Ik heb enorm genoten van mijn jubileumjaar in Vlaanderen, met als afsluiter dit unieke concert in het Sportpaleis. Een ervaring, voor herhaling vatbaar, maar dat is voor later. Momenteel ben ik bezig aan een nieuwe cd en in 2019 maak ik een nieuwe theatertournee door Vlaanderen. Een rondje dichtbij de fans, wat ik overigens heerlijk vind.”

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ start 27 september 2019 in de Gentse Capitole. 

4 Oktober 2019 staat Jan in Kursaal Oostende, 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets reserveer je nu online op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max €0,30/Min). 

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ is een organisatie van House of Entertainment. 

19:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: sportpaleis, gert verhulst, bart de wever, jan smit |  Facebook | |  Print |