Showbizzkanaal

13/03/2018

Sharon den Adel brengt soloalbum uit

Within Temptation zangeres Sharon den Adel kondigt vandaag haar eerste soloalbum aan. ‘My Indigo’ zal begin 2018 uitkomen.

"Twee jaar geleden kwam ik terug van tour. Normaal gesproken ga ik meteen de studio in, met veel inspiratie en veel energie. Maar dit keer was het anders, de liedjes kwamen niet vanzelf. Daar bovenop kwamen ook tegenslagen in de persoonlijke sfeer, waardoor ik mezelf ging afvragen; wil ik dit leven met de band nog wel. Alles was teveel. ”

Het was een noodzakelijkheid voor Sharon om tijd voor zichzelf te nemen, in die periode heeft Sharon alles losgelaten. Tot haar eigen verrassing begint ze wel weer met het schrijven van liedjes, het werkte bevrijdend. Het resulteerde totaal onverwacht in een persoonlijk album met een geheel andere stijl dan wat we van Sharon gewend zijn. “Het was niet mijn doel om een solo project te starten maar de liedjes zijn zo special voor mij dat ik het toch graag met de wereld wil delen”.

19:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: sharon den adel |  Facebook | |  Print |

Eerste single uit 'Liefde Voor Muziek' // Niels Destadsbader - Verover Mij

niels.jpgLiefde voor Muziek maakt zich klaar voor een nieuwe topeditie. Zeven straffe stemmen doorbreken binnenkort alle muzikale grenzen door elkaars songs op een originele manier te coveren. Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Sarah en Gert Bettens van K’s Choice, Silvy De Bie van Sylver, Sharon den Adel van Within Temptation en Niels Destadsbader lenen hun meest gekoesterde songs uit en laten zich verrassen door de nieuwe versies van hun collega’s.

Niels Destadsbader heeft vanmiddag via z'n sociale media in absolute primeur zijn eerste single uit Liefde voor Muziek de wereld in gestuurd. Hij doopte 'Believe' – één van de grootste hits van K’s Choice – om tot 'Verover Mij'.

'Verover Mij' van Niels Destadsbader is vanaf donderdag 15 maart 2018 te koop als digitale download of via streaming. Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is binnenkort bij VTM te zien.

19:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: liefde voor muziek, niels destadsbader, verover mij |  Facebook | |  Print |

OPNAMES GESTART VAN “DRIJVEN”, de eerste langspeelfilm van ANKE BLONDÉ

kfd.JPGGisteren zijn de opnames gestart van ‘Drijven’ (voorlopige werktitel), het speelfilmdebuut van Anke Blondé.  De film wordt een dramatische komedie over een vrouw die zichzelf herontdekt. 

Het hoofdpersonage Dorien wordt gespeeld door Kim Snauwaert die hiermee haar eerste hoofdrol in een langspeelfilm vertolkt.  Jelle De Beule speelt haar echtgenoot, Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck geven gestalte aan haar ouders.  De rest van de cast wordt vervolledigd door o.a. Robrecht Vanden Thoren, Wine Dierickx en Sebastien Dewaele.

“Ik herinner me nog precies het moment waarop ik dacht: is dit hét?”, vertelt filmmaker Anke Blondé. “Door een samenloop van omstandigheden was alle logica op een gegeven moment zoek in mijn leven.  Ik verkeerde in een totale staat van verwarring. Niet alleen op persoonlijk vlak maar ook maatschappelijk implodeerden er vaste waarden.  Dat gevoel heb ik altijd vastgehouden terwijl ik aan het scenario werkte.  De vragen waar ik toen mee worstelde, liggen aan de basis van dit scenario.  Ik ben heel enthousiast over mijn cast & crew die samen met mij het avontuur tussen humor en tragiek aangaan.” 

“Drijven” is het regiedebuut van Anke Blondé.  Eerder regisseerde ze de kortfilm “Dura Lex” waarvoor ze internationaal erkenning kreeg.  Anke schreef eveneens het scenario in samenwerking met Jean-Claude van Rijckeghem en Isabelle Fauvel.  Producent is Dries Phlypo van het Gentse productiehuis A Private View.

In “Drijven” heeft de 37-jarige Dorien op het eerste gezicht niets om over te klagen.  Ze heeft een succesvolle man, is moeder van twee en heeft de dierenartsenpraktijk van haar vader overgenomen. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op leugens en haar man verdenkt van overspel slaagt ze er niet in met hen over die knobbel in haar borst te praten.  Ze gaat beseffen dat ze gevangen zit in een leven dat ze helemaal niet wilde.

Er zal gedurende 28 dagen gefilmd worden in onder meer Gent en Mol. 

“Drijven” is een coproductie van A Private View en Viking Film.  De film komt tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Casa Kafka Pictures, Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius, het Creative Europe Media Programma, Telenet en het Gentse Stadsmarketingfonds. 

De film wordt in de bioscoop verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

19:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: drijven, kfd, kinepolis film distribution (kfd) |  Facebook | |  Print |

Maarten Cox & Gunter Reniers in 'Bloedbroeders'

maarten_cox.jpgZanger en presentator Maarten Cox, acteur Gunter Reniers(o.a.De Kotmadam) en Limburgse vedette Kathleen Smolders voeren de cast aan van ‘Bloedbroeders, de musical’ in Theater De Roxy in St-Truiden.

Reniers : “Ik zag deze musical voor het eerst meer dan 20 jaar geleden in Londen.  Ik was op slag verliefd op het verhaal en de muziek.  Ik ben zo blij dat we nu, zoveel jaren later, deze prachtige musical naar Limburg kunnen halen en dat ik er ook zelf in kan meespelen in een volledige vlaamse versie !’’ 

Voor de regie werd regisseur, auteur en acteur Yves Caspar ingeschakeld.  Na zijn versies van ‘Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf’, ‘Vriendinnen’, ‘Kalendermeisjes’ en vele andere voorstellingen wil hij nu ook van ‘Bloedbroeders’ een pareltje maken. 

Caspar : “Bloedbroeders heeft alles !  Het drama wordt afgewisseld met komedie en voortdurend klinkt de prachtige muziek.  Kathleen Smolders bewees in haar eigen personality-shows ‘La Smolders’ en ‘Smolders & de mannen’ dat ze kan zingen én komisch talent heeft.  In ‘Bloedbroeders’ gaat ze nog een stapje verder en zorgt ze ook voor de nodige dramatiek.  De rol van Maarten Cox is op zijn lijf geschreven.  Hij presenteert de voorstelling als het ware en op enkele momenten bepaalt hij mee de loop van het verhaal.  De broers Mickey en Eddy, om wie de voorstelling draait, worden met verve gespeeld door Gunter Reniers en Ronald Ilsbroux.  Ikzelf speel Sammy, hun oudere broer.  De Hasseltse Dorien Schrijnemakers studeerde enkele jaren geleden af aan de musicalafdeling van het conservatorium van Brussel.  Zij maakt met de rol van ‘Linda’ een prachtig debuut in Theater De Roxy.  Verder kunnen we ook nu weer een beroep doen op enkele zeer getalenteerde liefhebbers : Cindy Vangeffelen, Johan Van Herk, Debbie van den Neucker, Ann Thierie, VivianeAppeltans en Liesbeth Lahaye.  De muzikale leiding zit bij Dirk-Kan Kerris en via de haspengouwse academie vonden we onze jonge, beloftevolle drummer Arno Salmon.”

Het verhaal :

‘Bloedbroeders’ is het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Hun moeder is een alleenstaande vrouw uit het arbeidersmilieu. Zij kan maar net de eindjes aan elkaar knopen en staat noodgedwongen één van haar pasgeboren zonen af aan haar rijke, kinderloze werkgeefster. Onder druk van deze laatste, maken de vrouwen de afspraak dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan mogen afweten.
Maar wanneer ze zeven zijn, ontmoeten de jongens elkaar per toeval toch. Ondanks hun verschillende achtergrond en opvoeding, ontstaat er tussen de twee een hechte vriendschapsband. Naarmate de jongens ouder worden, worden de verschillen tussen beiden steeds duidelijker en kent hun vriendschap vele beproevingen. Het lot van beide jongens lijkt mijlenver uit elkaar te liggen... tot ze er achter komen dat ze broers zijn.

Bloedbroeders is een musical die u móet gezien hebben! Een bijzonder grappig, maar tegelijk ook dramatisch verhaal dat niemand onberoerd laat.

Praktisch :

Speeldata 23-24-25 maart 6-7-8-12-13-14-20-21-22 april – telkens om 20u15, op zondag enkel om 15u

Waar : Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden

Tickets (€16) www.deroxy.be 0479/027052

19:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: maarten cox, gunter reniers, bloedbroeders |  Facebook | |  Print |

Rosie & Moussa wint Kinderjuryprijs in Montré

Dorothée van den Berghes Rosie & Moussa heeft de Prijs van de Kinderjury gewonnen op het 21ste Internationaal Kinderfilmfestival van Montréal (FIFEM, 3-11 maart). Dat maakte de organisatie zopas bekend. Rosie & Moussa komt op 28 maart bij ons uit in de bioscoop. Het is de eerste film die wordt gerealiseerd in het kader van het stimulansbeleid voor kinder- en jeugdfilms dat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in 2014 lanceerde.

“Een betere prijs dan die van de jongerenjury op FIFEM kon ik me niet dromen als start voor Rosie & Moussa", laat regisseur Dorothée van den Berghe weten in een eerste reactie. "Ik heb de film namelijk gemaakt voor jongeren en bij deze blijkt dat het ook aanslaat bij deze doelgroep. Nu is het uitkijken naar de reacties van het Vlaamse publiek wanneer de film op 28 maart bij ons in de zalen te zien is.” De Kinderjury van FIFEM prees Rosie & Moussa voor zijn "uitzonderlijke en veelzijdige acteerprestaties, indrukwekkende beelden, boeiende personages en verrassende scènes."

Rosie & Moussa is een verfilming van de gelijknamige verhalenreeks van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Van Istendael. De film begint bij Rosie die met haar moeder naar de andere kant van de stad verhuist, naar een nieuw appartementsgebouw waar ze Moussa leert kennen. Samen gaan ze tot op het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken in de gevangenis. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken?

Savannah Vandendriessche en Imad Borji spelen Rosie en Moussa. Daarnaast zijn er bijrollen voor Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Mourade Zeguendi, Katelijne Damen en Damiaan De Schrijver. De fotografie werd verzorgd door Jan Vancaille, met Marie-Hélène Dozo als monteur. Le Motel componeerde de muziek, in samenwerking met de Brusselse muzikanten Zwangere Guy en Témé Tan. Christian Monheim stond in voor het geluid. De producenten van Rosie & Moussa zijn Helena Vlogaert en Bo De Group voor Caviar. De Belgische distributeur is J.E.F. en Attraction Distribution verkoopt de film internationaal.

De wereldpremière van Rosie & Moussa had begin februari plaats op het J.E.F. jeugdfilmfestival in Antwerpen. Daarna volgde de internationale première in Montréal waar de film, naast de Prijs van de Kinderjury, lovende kritieken kreeg in de pers. Het dagblad Le Journal de Montréal tipte Rosie & Moussa als een van de "sept films à ne pas manquer", terwijl de film voor Radio Canada een van de "trois découvertes" van FIFEM was. Ook voor televisieomroep CBC was Rosie & Moussa een van de "five films to watch" in Montréal.

Begin april is Rosie & Moussa opnieuw in Canada te zien, als slotfilm van TIFF Kids van het Toronto International Film Festival (de film maakt er ook kans op de People's Choice Award voor speelfilms). Daarna volgen nog selecties voor het Tsjechische Zlín Film Festival en het Giffoni Film Festival in Italië, twee vooraanstaande internationale jeugdfilmfestivals.

Rosie & Moussa is de eerste film die wordt gerealiseerd als resultaat van het stimulansbeleid voor kinder- en jeugdfilms dat het VAF in 2014 lanceerde. Naast een scenariopremie kreeg auteur Michael De Cock daardoor de kans om het scenario uit te werken tijdens Cinekid Script Lab-sessies in Amsterdam en Berlijn, onder begeleiding van een persoonlijke coach.

Rosie & Moussa kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz, in de film.

19:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film trailers | Tags: rosie & moussa, film rosie & moussa |  Facebook | |  Print |