Showbizzkanaal

20/09/2017

​Voor de leeuwen: donderdag 21 september 2017 om 20.40 uur op Eén

bart_peeters.JPGEén ding hebben de acht jonge talenten in Voor de leeuwen sowieso gemeen: ze zien de eregast van deze week als een held. Dat maakt het natuurlijk extra zenuwslopend om Vlaanderens uberkomiek aan het lachen te moeten brengen. Gelukkig levert het onmetelijke oeuvre van Urbanus – van sketches en liedjes tot theatershows, films en strips- méér dan inspiratie genoeg. Om nog te zwijgen van zijn legendarische quotes en oneliners.

06:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ​voor de leeuwen, eén, eén ​voor de leeuwen |  Facebook | |  Print |

Jan Smit krijgt unieke onderscheiding voor 20 jaar carrière in Vlaanderen

jan_smit.JPGDe Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet heeft Jan Smit volgende week dinsdag, 26 september, uitgenodigd in z’n ambtswoning in Antwerpen, voor de uitreiking van een bijzondere onderscheiding naar aanleiding van Jan z’n 20-jaar carrière in Vlaanderen. Dit jaar is het twee decennia geleden dat de 11-jarige Jantje Smit doorbrak met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, een nummer dat hij opdroeg aan z’n oma. Simultaan werd het liedje een nummer één hit in Nederland en Vlaanderen. Het was het begin van een indrukwekkende carrière voor de Volendammer, die doorheen de jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde in de internationale showbizz. Consul-generaal Frans Bijvoet: “Op z’n 31ste is hij nog steeds één van de beste en grootste culturele exportproducten van Nederland, die het internationaal ook erg goed doet. Jan heeft niet alleen een succesvolle solocarrière uitgebouwd, samen met zijn KLUBBB3-collega’s Christoff en Florian Silbereisen, scoort hij ook internationaal. Dinsdag wil ik Jan bedanken én feliciteren voor zijn unieke verdienste in België. De voorbije twintig jaar heeft hij veel harten veroverd van de Vlamingen én de Nederlanders die in Vlaanderen wonen, maar ook van alle Belgen die houden van zijn Duitstalig repertoire. De mensen hebben de figuur Jan Smit en zijn muziek ingesloten in hun harten. Vanwege al deze verdiensten krijgt hij de bijzondere onderscheiding: ’Carrièreprijs voor 20 jaar Jan Smit in België'.

Jan Smit is blij verrast en reageert erkentelijk op de onderscheiding: “Ik vind het sowieso al fijn dat mensen mij uitnodigen en ik vind het een eer dat ik aanstaande dinsdag verwacht wordt in de ambtswoning van de Nederlandse Consul-generaal. België is voor mij erg belangrijk als Nederlandse artiest. Al meer dan twintig jaar voel ik mij hier thuis. Hier wonen mijn vrienden, collega-artiesten en het publiek dat mij telkens begroet met een warme welkom. Dankbaar en geëmotioneerd neem ik volgende week de prijs en erkenning in ontvangst. Dit wordt voor mij een bijzondere dag, net als 10 maart, wanneer ik voor het eerst mijn opwachting maak in het Antwerpse Sportpaleis. Het concert Jan & Alleman wordt het hoogtepunt van het jubileumjaar 20 jaar Jan Smit in België.”

Tickets voor het Sportpaleis-concert van Jan Smit, ‘Jan & Alleman’, op zaterdag 10 maart, kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

06:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: jan smit, vlaanderen, frans bijvoet |  Facebook | |  Print |

Bert Visscher als trouwambtenaar in Prinses op de Erwt

Cabaretier verleent stem aan familiemusical van Langhout Theaterproducties

Na het grote succes van de met 5 sterren bekroonde De Nieuwe Kleren van de Keizer brengt Langhout Theaterproducties dit jaar het sprookje De Prinses op de Erwt naar de Nederlandse theaters. Niemand minder dan Cabaretier Bert Visscher is aan het einde van deze voorstelling te horen als trouwambtenaar. De hoofdrollen worden gespeeld door Femke Hermans (o.a. Nijntje op de fiets) en Joost Kamer (o.a. Elizabeth, Sound of Music en De Tweeling). De Prinses op de Erwt is een vrolijke bewerking van het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. De voorstelling is vanaf 24 september 2017 t/m 13 mei 2018 te zien door heel Nederland.

Prinses op de Erwt
Prins Koen moet trouwen, maar hij vindt meisjes stom. Tot hij in het bos Annabel tegen komt. Is dat meisje wel geschikt om met hem te trouwen? Dankzij konijnen en natuurlijk de erwt komt gelukkig alles goed. Een avond met vrolijke liedjes, mooie kostuums en veel humor wordt op ludieke wijze het sprookje van prinses Annabel verteld. Een familievoorstelling voor jong en oud!

Naast Femke Hermans en Joost Kamer worden de overige rollen gespeeld door: Sanne Franssen, Brian Verhagen, Annebeth Moolenburgh en producent van de voorstelling Hans Langhout. De regie is in handen van Benno Hoogveld en muziek is gemaakt door Jasper Westerhof.

Praktische informatie
De Prinses op de Erwt is vanaf 24 september 2017 t/m 13 mei 2018 te zien door heel Nederland. Voor meer informatie en een volledige speellijst ga naar: www.langhout-theater.nl.

06:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: bert visscher, prinses op de erwt |  Facebook | |  Print |

18/09/2017

Liefde, verraad en volwassen worden in The Hills-opvolger Siesta Key op MTV

The Hills, mtv, Vanaf 23 september elke zaterdag om 19.00 uur op MTV

Viacom-zender MTV neemt je mee naar het paradijselijke Siesta Key, een nieuwe realityshow van de makers van het populaire Laguna Beach. Volg vanaf 23 september elke zondag om 19.00 uur de extravagante levens van Alex en zijn vriendengroep die door de omgeving worden beschouwd als de Siesta Key Elite: een groep waar stiekem iedereen bij wil horen, zeker wanneer Alex één van zijn beroemde huisfeesten geeft.

New girl Kelsey verhuist naar Siesta Key en komt vrij snel in contact met Alex en zijn BFF Chloe wanneer ze in de lokale strandbar gaat werken. De Siesta Key crew beleeft een epische zomer en geeft een persoonlijke kijk in hun leven. Van liefdesproblemen, verraad en volwassen worden tot first world problems zoals de juiste strandoutfit uitzoeken; niets is meer geheim wanneer de camera's draaien.

Siesta Key is vanaf 23 september iedere zaterdag om 19.00 uur exclusief te zien op MTV.

Over MTV Benelux
MTV is het Youth & Entertainment-merk binnen de portfolio van Viacom International Media Networks Benelux. MTV brengt entertainment en richt zich op de belevingswereld van jongeren. Als onderdeel van Viacom, één van 's werelds grootste internationale mediabedrijven, is het voor MTV mogelijk om de Nederlandse en Belgische MTV-fans toegang te geven tot internationale sterren en shows, zoals Catfish, Teen Mom, MTV EMA en vele andere. Ook lokale producties spelen een grote rol bij MTV, zoals Ex on the Beach: Double Dutch en Dutch Ridiculousness. MTV is in Nederland te zien via Ziggo op kanaal #23 en KPN op kanaal #20 en in België te zien via Proximus op kanaal #213 en via Telenet op kanaal #19. Meer informatie over MTV is te vinden via mtv.nl en mtv.be.

21:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the hills, mtv, siesta key, mtv siesta key |  Facebook | |  Print |

ZES richt zijn schijnwerpers woensdag op The Emmy Awards

zes.JPGHet is alweer tijd om terug te blikken op een jaar vol uitmuntend televisiegeweld. Afgelopen nacht vond de 69e editie van The Emmy Awards plaats in het Microsoft Theater in Los Angeles met gastheer Stephen Colbert. De Emmy's, de meest prestigieuze Amerikaanse televisie-awards, worden uitgereikt om de uitzonderlijkste prestaties van het afgelopen jaar in de schijnwerpers te zetten. The Handmaid’s Tale, Black Mirror en Big Little Lies vielen o.a. in de prijzen. Op woensdag 20 september zendt ZES de samenvatting van de uitreiking uit.

Op zes oktober blaast ZES zijn eerste kaarsje uit. Het eenjarig bestaan van de zender wordt die dag gevierd met de komst van het gloednieuwe CSI: Cyber, een spin-off van het succesvolle CSI. Dit najaar heeft ZES trouwens nog een hoop superhelden in petto. Vanaf zondag 24 september flitst Supergirl opnieuw voorbij in het tweede seizoen en het langverwachte Legends of Tomorrow maakt in november zijn opwachting.

De samenvatting van The Emmy Awards 2017 - woensdag 20/9 om 20u35
​Supergirl - vanaf zondag 24/9 vanaf 17u00 (marathonuitzending)
​CSI: Cyber - vanaf vrijdag 6/10 (marathonuitzending)

20:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: zes, the emmy awards |  Facebook | |  Print |