Showbizzkanaal

13/04/2018

Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt!

rossi.jpg“Vandaag mag ik er eindelijk aan beginnen”, zegt de Duitse superster Semino Rossi. Op z’n 55ste is hij klaar voor zijn nieuwe, Europese ‘Ein Teil von Mir’-tournee. De komende 6 weken geeft hij 30 concerten, die morgenavond beginnen in de Duitse Esperantohalle van Fulda. Op 18 mei staat Semino met zijn gezelschap in de Hasseltse Ethias Arena en voor dat concert bestel je op www.ticketkopen.eu de allerlaatste tickets. Met de start van de tournee, verschijnt er vandaag ook een nieuwe single van Semino Rossi, getiteld ‘Königin des Sommers’, eveneens terug te vinden op het recentste succesalbum ‘Ein Teil von Mir’.

Laat de zomer maar beginnen, want Semino Rossi is er klaar voor, zeker met zijn ‘Königin des Sommers’. Uwe Busse schreef de tekst en Thorsten Brötzmann verzorgde de productie van deze hartverwarmende meezinger. “Ik ben het volledig met je eens dat dit nummer een zomerhit is. Het is zo herkenbaar dat het in je hoofd blijft zitten, waardoor je het direct meezingt”, zegt Semino. “Centraal staat de liefde voor de vrouw. Vrouwen weten oprechte complimenten te appreciëren. Of je het zegt met een gedicht of zingt in een lied, zolang het maar woorden zijn die recht uit je hart komen, want dat is het belangrijkste. ‘Königin des Sommers’ gaat over de liefde en waardering voor vrouwen, die in de zomermaanden een extra dimensie krijgt.”

Het nieuwe Semino Rossi-album ‘Ein Teil von Mir’ heeft de Oostenrijkse charmezanger met Argentijnse roots geen windeieren gelegd. Het album stond op 1 in de Oostenrijkse charts, op 2 in de Zwitserse, 4 in de Duitse hitlijst én ook in België is de cd een bestseller, goed voor een top-10 notering. “Voor dit album werkte ik samen met een nieuw team dat mij goeie vibes gaf. Moderne Schlager met veel power, da’s de beste omschrijving voor het nieuwe album en het effect is dat ik met mijn muziek een nieuw publiek bereik: jonge mensen die houden van mijn liedjes en die zich amuseren op mijn concerten. Geweldig.”

De nieuwe Semino Rossi-single ‘Königin des Sommers’ verschijnt vrijdag 14 april op het Sony-label en is terug te vinden op het album ‘Ein Teil von Mir’. Semino Rossi staat met zijn Europese ‘Ein Teil von Mir-‘tournee op vrijdag 18 mei 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De laatste tickets bestel je op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

'Königin des Sommers' van Semino Rossi is nu te koop op iTunes of via streaming beschikbaar op Spotify.

21:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: semino rossi, königin des sommers, hasselt |  Facebook | |  Print |

Avec kondigt nieuw album aan en brengt nieuwe single Love uit

muziek.JPGDe Oostenrijkse zangeres AVEC kondigt haar nieuwe studioalbum getiteld Heaven / Hell aan. Het album zal op 14 september via Earcandy Recordings verschijnen. Vandaag verschijnt de eerste single Love van het album. 

Love is het eerste nieuwe nummer wat Avec uitbrengt na haar in 2017 verschenen debuutalbum What If We Never Forget waar de hit Waiting For op stond. 

Love is een nummer doordrenkt met sentiment. Liefde uit het verleden, het heden en de toekomst. De onvermijdelijke verweving- en de onvoorspelbaarheid van de liefde. Vrolijke gitaarlijnen en melancholische pianostukken mengen zich met de fluwelen zang van Avec. De drums tillen het liedje naar een hoger level en zorgen voor een aantrekkelijk en catchy nummer. Love werd opgenomen met Tommy McLaughlin in de Attica Audio Studio in Ierland.

Avec zegt zelf over het nummer:  “Love is such a powerful force - it can make you feel like heaven and as soon as you feel safe, you turn around and you’re stuck in hell! It can be self-destructive and at some point it might break you, but in the end, love is a very innocent thing and means nothing less than acceptance, trust and forgiveness - love more! This song is the oldest one on the record - I wrote it in April 2016 and we’ve been playing it live ever since. While recording this one all the sudden it started raining so heavily and that’s what you can hear at the end of the track - it’s amazing!”. Beluister Love hier.

Na indruk te hebben gemaakt op festivals als Eurosonic en Reeperbahn, staat ze volgende maand op The Great Escape festival in Brighton (GB). In november 2018 komt Avec naar de Benelux voor een clubtour:

03 nov - Simplon, Groningen
04 nov - Lichting, Eindhoven
20 nov - Melkweg, Amsterdam
21 nov - Luxor Live, Arnhem
22 nov - Tivoli Vredenburg, Utrecht
23 nov - Alter Schlachthof, Eupen (BE)
*kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan

21:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: avec, zangeres avec |  Facebook | |  Print |

Jeroen van der Boom deelt muzikale passie met Maan, Ali B, Trijntje en OG3NE in nieuw seizoen van De Beste Liedjes Van…

jeroen_van_der_boom.JPGJeroen van der Boom neemt weer plaats achter zijn piano in het nieuwe seizoen van De Beste Liedjes Van… In dit muzikale programma, dat vanaf zaterdag 21 april te zien is bij SBS6, ontvangt Jeroen wekelijks een bijzondere gast, waarmee hij zijn gezamenlijke passie voor muziek deelt.

Lisa, Amy en Shelley van OG3NE, Trijntje, Ali B en Maan zijn de hoofdgasten van dit nieuwe seizoen. Met hen maakt Jeroen een muzikale reis door hun leven. Waar komt hun passie voor muziek vandaan? Wie inspireert hen? Wat is hun drijfveer? Ze spelen samen favoriete hits uit het heden en het verleden. Elke week komt een special guest op verzoek van de hoofdgast een duet zingen, maar ook diverse andere gasten maken hun opwachting, zoals Kenny B, Sevn Alias, Romy Monteiro, Jennie Lena, Brace, Yes-R, Shirma Rouse en Jim van der Zee.

Eurovisie Songfestival
Op zaterdag 5 mei, een week voorafgaand aan het Eurovisie Songfestival, staat De Beste Liedjes Van… helemaal in het teken van dit evenement. Vele muzikale hoogtepunten van ruim 60 jaar Eurovisie Songfestival komen voorbij, samen gezongen met hoofdgast Gerard Joling en Marga Bult en Lisa, Amy en Shelley van OG3NE.

De Beste Liedjes Van… wordt geproduceerd door FTV Productions.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zaterdag 21 april 23.00 - 24.00 uur.

21:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jeroen van der boom, de beste liedjes van |  Facebook | |  Print |

Nieuwe Vlaamse radio NRJ start dit najaar op FM

SBS Media Belgium, de samenwerking tussen Mediahuis en De Vijver Media,plant om dit najaar vanuit Antwerpen de uitzendingen te starten op FM van een nieuwe Vlaamse radio voor actieve stedelingen: NRJ. Via kernsteden in Oost-Vlaanderen (Gent/Lokeren/Aalst/Sint-Niklaas), in Antwerpen (Antwerpen/Mechelen), in Vlaams-Brabant (Brussel/Leuven/Vilvoorde), in Limburg (Hasselt/Genk) en in West-Vlaanderen (Oostende/Brugge/Roeselare/Kortrijk) heeft NRJ een theoretisch FM-bereik van 65% van de Vlaamse bevolking.

“Het ijzersterke internationale merk NRJ krijgt vanaf het najaar een volledig eigen creatieve Vlaamse invulling”, zegt directeur Tom Klerkx, die zowel de Vlaamse radio Nostalgie aanstuurt als de nieuwe radio NRJ (zeg: ‘energy’). “Op vrijdag 25 mei organiseren wij in Antwerpen een talentendag voor jonge Vlaamse radiomakers: we geven nieuw talent meteen de kans om dit nieuwe radiostation samen creatief verder uit te bouwen. De oproep wordt binnenkort gelanceerd.”

NRJ richt zich op actieve luisteraars (doelgroep 14-44) en focust op hun leven en populaire muziek in de Vlaamse steden. De nieuwe radio is na de zomer via FM, online en via de kabel te beluisteren. In de toekomst zal dit ook via DAB+ mogelijk zijn. Twee Vlaamse media-groepen vormen de integrale aandeelhoudersstructuur van NRJ Vlaanderen: 50 % Mediahuis (oa De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 % De Vijver Media (o.a. SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES). Via Mediahuis is er een rechtstreekse link en wordt er ook operationeel samengewerkt met de landelijke Mediahuis-radio Nostalgie. SBS Media Belgium koestert nog steeds de ambitie om naast NRJ ook een landelijke radio op te kunnen starten.

In Vlaanderen is NRJ te ontvangen via het kleinste FM-frequentiepakket, daarom kiest de nieuwe Vlaamse radio er bewust voor om de krachten te kunnen bundelen binnen het grootste internationale radio-netwerk: NRJ is actief in meer dan 15 landen zoals Zweden, Duitsland, Frankrijk en Rusland.

Meer informatie over het NRJ-zendschema en de commerciële regie in Vlaanderen volgt de komende maanden.

21:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: vlaamse radio nrj, fm, radio |  Facebook | |  Print |

De Kreuners stellen best of album "De Singles" voor!

de_kreuners.JPGMaakten ze eind vorig jaar nog een comeback met een nieuwe single ‘Viktoria’, is er anno 2018 opnieuw goed nieuws voor de fans van De Kreuners: de legendarische Vlaamse rockgroep stelt een gloednieuw best of album voor!

“De Kreuners stoppen nooit”, zo luidde de slogan op de T-shirts die verkocht werden tijdens de drie laatste uitverkochte Sportpaleisconcerten van de groep. En dat was niet gelogen! In november 2017 lanceerden de rockers een nieuwe single ‘Viktoria (edit 2018)’, een cover van ‘Victoria’ van The Kinks.

En dat was niet het einde van de goednieuwsshow. Al snel kondigde de band een Vlaamse tournee aan met een aantal zaalshows, waaronder een (ondertussen uitverkochte) AB show op 19 juni, en een reeks prachtige zomerfestivals. Alle reeds bekend gemaakte data kan je terugvinden op hun website.

Walter: “We zijn mekaar regelmatig blijven zien – Altijd heel plezant. Ze hangen meestal  de vlag uit als we ergens afspreken (lacht). We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was, en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiekot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op, en vooral: het was weer heel plezant.  Alle agenda’s vielen goed voor volgende zomer, en de organisatoren zijn ook blij dat we weer opduiken. We kijken er echt naar uit.”

Het vijftal verklapte vorig jaar al dat er nog “een karrevracht aan andere releases” zou volgen. Die belofte komen ze na met een dubbel-cd gevuld met hun allergrootste hits, onder de naam 'De Singles'. Het best of album is vanaf 11 mei overal verkrijgbaar en kan vanaf vandaag al voorbesteld worden op iTunes en Bol.com.

 * * *

TRACKLISTING


CD1Nummer 1
Nee Oh Nee
Ik dans wel Met Mezelf 
Gezellig Samenzijn
Zij Heeft Stijl
Layla
Cous-Cous Kreten  
Beest
Kom Terug, Ik Mis Je 
Vuil Water
Sha-La
Jongens Hebben Geluk
Deserteren
Voor Wat Het Waard Is
Koeskoes Kreten (De Kreuners & Koloriek)
Verliefd Op Chris Lomme


CD2
Zo Jong
Ik Wil Je
Nu Of Nooit
Maak Me Wakker
Help Me Door De Nacht
Het Regent Meer Dan Vroeger
In De Zin Van Mijn Leven
De Hemel Nooit Beloofd
Er Komt Een Tijd
Wat Komen Moet Dat Komt
Meisje Meisje
Ja!
Pinguïns In Texas
Stil In Mij
Das Wat Ik Zeggen Wou
Radio
Viktoria (Edit 2018)

21:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: de kreuners, de singles |  Facebook | |  Print |