Showbizzkanaal

20/02/2018

Gent West - Morgen om 21u35 bij VIER

vier.JPGVeronique moet kiezen tussen haar dochter of één van de bendeleidsters...
 
Oorlog tussen de muren van Gent West: welke kant kiest Veronique?

In Gent West woedt een strijd tussen de twee kampen van Kat en Sam. Het mikpunt van de beide ego’s blijft Veronique, die voor het eerst haar dochter terugziet. Veronique zit ongewild midden in de strijd tussen Kat en Sam. Kat dreigt ermee dat Luna wat zal overkomen als ze niet aan haar kant staat. Veronique moet noodgedwongen partij kiezen.

Eric Beckers, Sams vader, zoekt na bijna 20 jaar opnieuw contact met zijn dochter. Na lang aandringen besluit Sam hem nog één keer te willen zien. Daarna sluit ze hem voor altijd uit haar leven. Malika zit in het cachot. Sarah wil de levensomstandigheden in de isoleercellen verbeteren, maar van de cipiers moet ze geen hulp verwachten. Sarah staat alleen in haar strijd. Haar positie als directeur wordt op de proef gesteld.  Luna komt bij haar mama op bezoek. Tijdens de fouille wordt ze betrapt op het bezit van “illegale substanties”. Tom zet verbeten de zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw verder. Zonder resultaat.

Gent West - Morgen om 21u35 bij VIER

19:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: gent west, vier, vier gent west |  Facebook | |  Print |

19/02/2018

Jenny Tura steelt de show in Alloo Bij Will Tura, dinsdag 20 februari 2018 om 21.40 bij VTM

Jenny Tura, Alloo Bij Will Tura, Wie Will Tura wat beter kent, weet dat hij liever iets vertelt met zijn liedjes dan via interviews. “Ik ben een zanger. Dit is mijn leven. Ik ben verslaafd aan mijn muziek”, het is niet toevallig één van zijn songteksten. Zestig jaar staat hij ondertussen op de planken, maar toch raken weinig journalisten echt dicht bij Will. Luk Alloo heeft natuurlijk een streepje voor. Hij kent Will al jaren privé. Heel uitzonderlijk mag Luk zijn schoonvader Will nu dagenlang volgen en allerlei verrassingen laten beleven. Al houdt Will niet echt van verrassingen. “Je had me moeten verwittigen van alles wat je over me vindt”, zegt hij met uitgestreken gezicht tegen Luk.

Een van die verrassingen is een trip naar Wills roots  in het West-Vlaamse Veurne. Daar zet Luk hem opnieuw achter het stuur van zijn allereerste auto, een Volkwagen Kever Cabrio uit 1958, “een sproetje”, zegt Will, “the car of my life”. Samen rijden ze naar de plaats waar hij zijn allereerste optreden deed in Veurne, zaal Eldorado, al blijkt het gebouw niet meer te bestaan.

Heel pakkend wordt het als Will zijn allereerste date met zijn vrouw Jenny kan overdoen, in hetzelfde café in Brussel, aan hetzelfde tafeltje als toen, meer dan 45 jaar geleden. Jenny herinnert zich dat ze eerst niet echt onder de indruk was van de populaire zanger. “Ik weet dat ik toen ‘meneer’ zei. Hij deed zijn best. Maar ik wou nooit een eerste stap zetten. Dat moest hij doen. Hij was een knappe man, maar ik was niet meteen verliefd.” Will vertelt over wat hij ziet als het geheim van hun huwelijk. “Ze heeft altijd goed gedoseerd. Ze was altijd een vrouw die wist wat ze wou, maar me nooit vleide. Ik was Arthur Blanckaert voor haar, en niet Will Tura.”

Er is geen Vlaming die de naam Will Tura niet kent. En dat terwijl het weinig had gescheeld of de jonge Arthur Blanckaert was eind jaren ’50 het podium opgekropen als James Blanca. Dat was de naam die zijn ontdekker Walter Richard toen aan zijn poulain wou geven. Will was het zelf bijna vergeten, maar bij een bezoek aan zijn ouderlijke woning in Veurne, duiken er oude krantenknipsels op. Het huis wordt nu bewoond door een fan van Tura, en die verzamelde heel wat knipsels. Will groeide op in dat huis, en haalt herinneringen op aan zijn ouders, zijn zus en zijn broers. “We hingen echt aan mekaar, mijn familie is nog altijd heel close. Een clan, op zijn Italiaans. Dat was fantastisch.” Als Will besluit op het strand te gaan joggen, loopt hij binnen bij zijn oudere zus Jacqueline. Nog altijd zijn die twee handen op één buik. “Al in het derde leerjaar zeiden ze: Tuur luistert niet tijdens de les, met zijn hoofd zit hij nog in de zangles. Het was altijd muziek.” 

Maar de man die al heel zijn leven met muziek bezig is en in Vlaanderen alles heeft bereikt, blijft ook op zijn 77ste nog zenuwachtig als hij moet optreden. “Het is eigenaardig, dat besef ik. Soms begrijp ik het zelf niet. Ik ben een twijfelaar. Bij alles wat ik doe, stel ik de vraag: doe ik het goed genoeg? Maar Ik ben ook altijd verwend door mijn publiek. Soms komen ze voor de 20ste keer. En is opnieuw de zaal uitverkocht. Dat is een geweldig medicijn.”

20:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jenny tura, alloo bij will tura |  Facebook | |  Print |

Groeten Uit 1991: op dinsdag 20 februari 2018 om 20.35 bij VTM

Groeten Uit 1991, vtm, vtm Groeten Uit 1991, 1991. Het jaar van de megadiscotheken, de Zwarte Zondag en de live uitgezonden operatie Desert Storm in Irak. Maar ook het jaar van de grungemuziek, de eerste Miss Belgian Beauty Rani De Coninck en de doorbraak van de inlineskates. Op tv slaan tienerharten sneller bij de begintune van Beverly Hills 90210, laat David Lynch het mysterieuze Twin Peaks los op de wereld, leren we The Fresh Prince kennen en breekt Tien Om Te Zien kijkcijferrecords. In dat wonderlijke jaar is Evi Hanssen 12 jaar oud.

Samen met haar zonen Scout (8) en Mac (7) keert Evi in Groeten Uit terug naar de oudheid, althans volgens Scout. “En teruggaan naar de oudheid, dat doe je maar één keer in je leven”, klinkt het. De reis naar het verleden gebeurt met een Toyota Starlett. Zonder servostuur of gps, maar mét cassettespeler en hits van Red Hot Chili Peppers, Nirvana of Bryan Adams. In hun verblijf uit de nineties vallen ook de videocassettes op. Scout en Mac hebben geen idee waar ze voor dienen. “Je moet er door kijken”, probeert Scout. En ook “de Playboy”, beter bekend als de Game Boy, is voor de jongens onbekend terrein.

 De kleerkast voor hun driedaagse is er één die ver van Evi afstaat. “Echt verschrikkelijk. Dit is zó lelijk. Ik herken mezelf er niet in. Maar het is het jaar 1991 en ik onderga dit. Ik geef mij over.” De baggy broeken, sneakers en hoge tailles zorgen dan ook voor hilariteit. Maar zoals elke vrijdagavond in de jaren 90 trekt Evi eerst het uniform van haar zangkoor De Notekrakers aan. “Dat performen zat altijd al in mij”, vertelt ze. Speciaal voor Groeten Uit komen alle koorleden van weleer nog één keer samen voor een repetitie.

De tv-avond laat Scout en Mac kennismaken met Fort Boyard, Het Huis Van Wantrouwen en Videodinges met Frank Dingenen. “Dat was zoals YouTube, wat toen nog niet bestond. Mensen stuurden hun video’s naar deze show”, legt Evi uit. De volgende dag amuseren Scout en Mac zich met het schrijven van een brief naar hun pennenvriend en krijgt ook Evi post van haar Britse jeugdvriendin Curly. ’s Avonds mag het bezoek genieten van Evi’s favoriete maaltijd toen ze 12 was: macaroni. Wanneer Scout na een lange avond nog niet naar bed wil, lijken de tijden dan toch niet zo veranderd te zijn…

20:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: groeten uit 1991, vtm, vtm groeten uit 1991 |  Facebook | |  Print |

Leeuwenkuil, dinsdag 20 februari 2018 om 21u35 op VIER

vier.JPGMorgen ontvangen onze leeuwen opnieuw heel wat beginnende of ervaren ondernemers uit alle takken van de bedrijfswereld. Zij krijgen drie minuten de tijd om de vijf leeuwen voor zich te winnen. Maar om tot een deal te komen heb je niet alleen kennis nodig, maar ook een stevige portie lef en durf. Dat laatste blijkt in deze derde aflevering alvast geen probleem.

De 27-jarige Jonas (Sint-Niklaas) startte vijf jaar geleden het familiebedrijf Benj & Soto op. Zij maken designmeubilair volgens een heel eigen productieproces. Zijn vader is kunstenaar en uitvinder en Jonas krijgt nu de taak om de eer van de familie hoog te houden. Hij vraagt 100.000 euro in ruil voor 10 procent van de aandelen.

Joeri (Zoersel) begon enkele jaren geleden met het maken van houten spatborden en fietsaccesoires. Met de komst van koning winter zag hij zijn verkoop echter snel afnemen en besloot hij ook aan de slag te gaan met leder. Hij werkt nu nog in een horecazaak, maar wil graag zijn eigen droom waarmaken; creatief directeur worden van zijn eigen bedrijf. Maar daar gaan de manen van onze leeuwen blijkbaar wat van rechtstaan.  

Tylaine (Heist op den Berg) waagt haar kans in de leeuwenkuil met een eigen kledinglijn voor vrouwen. Maar Tylaine is ook muzikante en de ondernemers vrezen dat ze moeilijk kan kiezen tussen de twee liefdes in haar leven.

De zeventwintigjarige Andy (Heers) is eigenaar van twee winkels in slaapcomfort, maar als fervent sporter en fitnessfreak wil hij gezonde maaltijden aanbieden op maat van de klant en geleverd aan huis. Hij vraagt 60.000 euro voor tien procent van de aandelen. Voor zijn elevatorpitch heeft hij ook wat levende materie meegebracht.

En dan is er nog Kim (Rijkevorsel) die als echte dierenfanatic op zoek gaat naar een biologische en composteerbare variant voor kattenbakvulling.

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: leeuwenkuil, vier leeuwenkuil |  Facebook | |  Print |

18/02/2018

"Gouden Vijver" - Van 09 maart 2018 tot en met 22 april 2018 in EWT te Deurne

Door Van Boeckel, Tristan Stienlet, Matteo Heyrman, Emre Özyer, Theo van Baarle, Monique Truyens, Daisy Thys, Michaël Zanders, Ben Bervoets, Gouden Vijver, ewt Gouden Vijver, Dit prachtige stuk 'On Golden Pond', dat werd verfilmd met oa. Henry Fonda, Kathrine Hepburn en Jane Fonda, vertelt met de nodige humor en heel veel menselijkheid het verhaal van een gepensioneerd koppel dat iedere zomer naar hun bungalow aan het meer trekt om er te genieten van de natuur. Zijn relatie met hun dochter is nooit opperbest geweest en zijn chagrijnigheid wordt met de dag groter. Dit jaar komt de dochter op bezoek, samen met haar nieuwe vriend. Ook het zoontje van deze man is van de partij en zal zorgen voor een hele ommekeer in het alledaagse zomerleven aan Gouden Vijver.

Door Van Boeckel regisseert enkele oude rotten in het vak en brengt u, zoals we dat van hem gewend zijn, weer een pareltje van een voorstelling.

Cast: Theo van Baarle, Monique Truyens, Daisy Thys, Michaël Zanders, Ben Bervoets en afwisselend Matteo Heyrman, Emre Özyer of Tristan Stienlet als de kleine benjamin van de bende.

Praktische info: van 9 maart tot 22 april, iedere donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u30, zondagmatinee om 15u. Maandag 9 en 16 april om 20u30. 

Info & tickets: www.ewt.be