Showbizzkanaal

15/02/2018

Tiki-Waka is de nieuwe family funcoaster van Walibi

walibi.JPGTijdens een werfbezoek in het park werd de naam van de nieuwe attractie bekend gemaakt: Tiki-Waka. Een race met een hoek af (Waka!) in een exotische Tiki-stijl. De nieuwe coaster zal zich in een nieuwe exotische zone, Exotic World, bevinden voor topattractie Challenge of Tutankhamon. 

Klaar voor een krankzinnige rit met het hele gezin op een exotisch circuit ? Wil je graag racen over de hoofden van andere bezoekers over de wouden van Walibi, de snelheid voelen en de gekste bekken trekken? Beleef dan Tiki-Waka! De familie-attractie van de Duitse attractiebouwer Gerstlauer zal 500 meter lang zijn en zal een snelheid bereiken tot 55 km/uur. Al vanaf 1 meter kunnen kinderen de attractie samen met hun ouders ervaren.

Kiddie Bay in Aqualibi

De herthematisering van Aqualibi is volop aan de gang: vanaf de paasvakantie zullen bezoekers ondergedompeld worden in een Caraïbische sfeer. Een extensie van 700 m² voor kinderen die niet kunnen zwemmen, Kiddie Bay, is ook in volle opbouw.

In juni 2017 kondigde Walibi Belgium aan dat er 100 miljoen euro geïnvesteerd ging worden in het park om er verschillende werelden te creëren. 12 miljoen werd al aan bovenstaande werken besteed.

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: walibi, tiki-waka |  Facebook | |  Print |

GIRL van Lukas Dhont scoort internationaal!

girl.JPGThe Match Factory, de in Keulen gevestigde sales agent die eerder al Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown in het buitenland verkocht, zal nu ook Girl, het speelfilmdebuut van Lukas Dhont internationaal vertegenwoordigen. De aankondiging valt samen met de start van het Internationaal Filmfestival van Berlijn en werd meteen gevolgd door nieuws over een eerste buitenlandse verkoop. De in Parijs gevestigde distributeur Diaphana Films verwierf de rechten voor Frankrijk. Regisseur Lukas Dhont en producent Dirk Impens zijn zeer opgetogen over de bereikte overeenkomst met The Match Factory.

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

De film werd ontwikkeld in het kader van de Résidence van het Filmfestival van Cannes, en won als project al de Work in Progress awards op zowel CONNeXT als op het Festival van de Europese Film in Les Arcs. Dat leverde de film enkele weken terug al het “hottest project from Benelux” predicaat op in het internationale vakblad Screen International.

GIRL “is een project dat we volgen sinds CONNeXT in Gent en Les Arcs,” verklaarde Karin Beyens, hoofd acquisities bij Diaphana. “We werden getroffen door de unieke, viscerale visie van deze debuterende filmmaker.” The Match Factory Head of Sales Thania Dimitrakopoulou: "We zijn zeer verheugd om samen met Lukas te werken aan zijn betoverende en gewaagde debuutfilm en dit met partners als producent Dirk Impens van Menuet, en Diaphana als de Franse distributeur. We zijn allen overtuigd van de geweldige indruk die een film als Girl zal maken op zowel het publiek als de critici en kijken dan ook erg uit om deze met de wereld te delen." Verwacht wordt dat de film in de loop van de zomer klaar zal zijn.

GIRL vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De 15-jarige nieuwkomer Victor Polster kruipt in de huid van de hoofdrol Lara. Arieh Worthalter speelt Lara’s vader, en verder zien we o.a. ook Valentijn Dhaenens en Katelijne Damen in belangrijke rollen. Frank van den Eeden (Home) tekende voor de fotografie, Alain Dessauvage (Rundskop) monteerde de film, terwijl de internationaal vermaarde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui instond voor de balletscènes. Producent is Dirk Impens (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen, Daens).

Lukas Dhont viel eerder ook al op met met korte films als L’infini (2014), dat voor de Oscars was gekwalificeerd, en het met prijzen overladen Corps perdu (2012).

De film is een coproductie met het Waalse Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films en kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz., le Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Nederlands Filmfonds, de Belgische Tax Shelter en Telenet.

20:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: girl, lukas dhont |  Facebook | |  Print |

Matteo Simoni wordt Master van Filmfestival Oostende 2018

filmfestival_oostende2018.JPGFilmfestival Oostende (FFO) kiest elk jaar een Master, als curator van het festival. Dit jaar valt deze eer te beurt aan acteur Matteo Simoni. Simoni volgt, als gastheer van de twaalfde editie van FFO, Wim Opbrouck op.

Matteo Simoni werd geselecteerd als één van de tien meest beloftevolle acteurs in Europa: hij is één van acteurs en actrices die momenteel op de Berlinale aan het publiek worden voorgesteld als 'Shooting Star'. Simoni komt daarmee terecht in een rij van internationale film- en tv-sterren zoals Rachel Weisz, Carey Mulligan, Alicia Vikander en Daniel Craig, die eerder geselecteerd werden voor de Shooting Stars. Voor België werden onder anderen Jérémie Renier, Matthias Schoenaerts, Kevin Janssens en Martha Canga Antonio in het verleden als Shooting Stars verkozen.

Peter Craeymeersch, directeur van FFO:

“Matteo heeft in de voorbije jaren zijn veelzijdigheid en talent als acteur bewezen, van zijn vertolking van Rocco Granata in Marina tot deze in Patser, alle rollen speelde hij met een moeiteloze flair. Met Matteo kiezen we de jongste master in de geschiedenis van FFO.  Hij is voor mij één van de boegbeelden van het aanstormende talent dat Vlaanderen rijk is en die alles in zijn mars heeft om internationaal door te breken.”
Matteo Simoni:

“Ik vind het ontzettend interessant dat het Filmfestival Oostende steeds meer groeit en kwaliteit uitstraalt. Om als jongste Master ooit gevraagd te worden is een hele eer. Dat is spannend maar des te meer een uitdaging. Ik zal er alles aan doen om jullie met een Limburgse lach te verwelkomen.”
Simoni is vooral bekend van zijn schitterende vertolking in de film Marina (2013) van Oscar-genomineerd regisseur Stijn Coninx. In deze biopic vertolkt Matteo de Belgisch-Italiaanse Rocco Granata, die met ‘Marina’ een wereldhit scoorde. Matteo leerde voor deze rol accentloos Italiaans spreken en hij ontving daarom terecht een Ensor-nominatie voor Beste Acteur.

Matteo Simoni speelde ook één van de hoofdrollen in de hitserie Safety First, waarvan in 2016 de film in de bioscoop verscheen. Voor zijn rol als ‘Smos’ ontving Matteo twee jaar achtereen de Vlaamse Televisiester voor Beste Acteur.

In 2016 was hij te zien in Jan Eelens comedyreeks Callboys, waar wekelijks 38% van de Vlaamse kijkers op afstemde en die genomineerd werd voor de International Emmy Awards 2017. FFO rolde daarom in 2016 al de rode loper uit voor Matteo en de andere Callboys. 

Sinds eind januari is Matteo te zien in Patser, de nieuwe film van Adil el Arbi and Bilal Fallah, de regisseurs van Black (2015). De film deed het onmiddellijk erg goed in de zalen. In de eerste vijf dagen gingen 82.000 bezoekers naar de film kijken en intussen staat de teller al bijna op 250.000 bezoekers. Ook in Nederland haalt de film fantastische cijfers.

Matteo werkt momenteel aan de opnames van de dramaserie De Bende van Jan De Lichte, een historische fictiereeks geregisseerd door Maarten Moerkerke en D’Ardennen-regisseur Robin Pront, waarin hij de titelrol speelt. Deze serie zal dit jaar op VTM te zien zijn.

Filmfestival Oostende belooft in 2018 opnieuw een complementair programma, waarbij internationale kwaliteitsfilms gecombineerd worden met talent van eigen bodem.

Filmfestival Oostende vindt plaats van 7 t.e.m. 15 september 2018.

19:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: matteo simoni, filmfestival oostende, filmfestival oostende 2018 |  Facebook | |  Print |

Kinepolis Group huldigt nieuwe Landmark bioscoop in St. Albert in

kinepolis.JPGGisteren huldigden Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, en Bill Walker, CEO van Landmark Cinemas Canada, een gloednieuw bioscoopcomplex met recliner zetels in, in Jensen Lakes Crossing in St. Albert, Canada. Vanaf vandaag, 15 februari, is de bioscoop open voor het grote publiek.

Alle acht zalen zijn volledig uitgerust met luxueuze, gemotoriseerde recliner zetels. Deze nieuwe premium bioscoopervaring biedt bezoekers gemotoriseerde, volledig uitklapbare zetels - met een verlengde voetsteun - waarin ze ongestoord kunnen genieten van een ontspannende filmbeleving.

"Een film ervaren vanuit het comfort van Landmarks premium recliner zetels is een unieke beleving," zei Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. "We kijken ernaar uit om filmliefhebbers in St. Albert en uit de omringende regio's hier te ontvangen en hen kennis te laten maken met deze nieuwe bioscoopervaring."

"We zijn opgetogen over deze opening van Landmark Cinemas in Jensen Lakes Crossing," zei Darin Rayburn, Chief Executive Officer van projectontwikkelaar Melcor Developments. "Deze opening is een belangrijke mijlpaal want het brengt onze visie van de gemeenschap die we voor ogen hebben tot leven. Jensen Lakes Crossing zal een waaier aan restaurantmogelijkheden bieden, brede voetpaden en pleinen en zal zo gastvrije ruimtes creëren waar mensen kunnen samenkomen in dé vrijetijdsbestemming van St. Albert."

Kinepolis Group verwierf Landmark Cinemas Canada in december 2017. Landmark, met hoofdkantoor in Calgary (Alberta), telt momenteel - inclusief de pas geopende bioscoop in St. Albert - 44 bioscoopcomplexen, van verschillende grootte, allen gesitueerd in het Centrum en het Westen van Canada. Landmark Cinemas is Canada's tweede grootste bioscoopuitbater, met een marktaandeel van 10%. De nieuw geopende bioscoop in St. Albert was één van de nieuwbouwprojecten die inbegrepen zat in de overname-overeenkomst.

19:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis group, landmark bioscoop |  Facebook | |  Print |

Vijf decennia Louis Armstrong verzameld op Louis Armstrong - Collected

Louis Armstrong, Satchmo, De mooiste songs van jazz-icoon Louis Armstrong zijn gebundeld op het nieuwe album Collected. Deze verzameling bevat favorieten als When The Saints Go Marching In, Blueberry Hill, Hello Dolly! en uiteraard

What A Wonderful World. Collected is vanaf 16 maart overal verkrijgbaar als 3CD. De 2LP versie verschijnt dit voorjaar via Music On Vinyl.

De legendarische Armstrong maakte wereldwijd een onvergetelijke indruk als zanger en muzikant en wordt door velen gezien als de meest invloedrijke jazzartiest in de geschiedenis. Zijn carrière bestreek maar liefst vijf decennia, een periode waarin vele hits ter wereld kwamen. Stuk voor stuk herkenbaar door Armstrongs rauwe stem, briljante trompetspel en zijn altijd hoorbare passie voor de muziek en het leven.

Naast de reeds genoemde songs bevat Collected natuurlijk ook zijn befaamde duetten met onder meer Ella Fitzgerald (They Can’t Take That Away From Me), Gabriele (Onkel Satchmo’s Lullaby), Bing Crosby (Gone Fishin’) en Danny Kaye (The Five Pennies Saints). Uiteraard ontbreken ook de beste songs uit het begin van zijn loopbaan en de onbekendere parels uit zijn hoogtijdagen niet.

Eén ding is zeker, “Satchmo” heeft met zijn muziek de wereld een beetje mooier gemaakt!

“I see trees of green, red roses too

I see them bloom for me and you

And I think to myself…

what a wonderful world.”

19:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: louis armstrong, satchmo |  Facebook | |  Print |