Showbizzkanaal

22/02/2018

Grootse 'Ode aan Hazes' op 22 april 2018 in Lotto Arena

ode_aan_hazes.JPGMeer dan 45.000 mensen namen 14 jaar geleden in de Amsterdam ArenA afscheid van André Hazes. Zijn pakkende afscheidsceremonie werd rechtstreeks uitgezonden, goed voor ruim 6 miljoen kijkers, waarvan meer dan 1 miljoen Vlamingen. Jaren na zijn dood blijft André immens populair in de Lage Landen en zijn Hazes-klassiekers als ‘Zij gelooft in mij’, ‘Een beetje verliefd’, ‘Kleine jongen’, ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘De vlieger’ uitgegroeid tot collectief muzikaal erfgoed. Hoog tijd voor een grootse ‘Ode aan Hazes’ en die komt er op zondag 22 april 2018 om 16.30 uur in de Antwerpse Lotto Arena. Samen met een live band, brengen Volumia!-boegbeeld Xander de Buisonjé, gepassioneerd Hazes-vertolker Luc Caals, Vlaamse topzangeressen Dana Winner en Isabelle A, en Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer de grootste hits van Hazes. “Dit is een middag voor iedereen die houdt van het levenslied en de tijdloze klassiekers van André Hazes. We gaan er een groot muzikaal feest van maken, pure ambiance in een absolute topproductie!”, klinkt het bij de organisatoren. Vanaf woensdag 21 februari 2018 kan je tickets voor ‘Ode aan Hazes’ bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Als er één artiest is in Vlaanderen die de populariteit van André Hazes perfect kan inschatten, dan is het Luc Caals. Op 20 september 2014 stond Luc al eens in een uitverkochte Lotto Arena met zijn ‘Caals zingt Hazes’. “Samen met mijn uitverkochte reeks "kleinere" Hazes-concerten en doortochten in o.a. de Koningin Elisabethzaal en De Roma, was dit concert één van dé absolute hoogtepunten uit mijn carrière. Ik heb daar zo van genoten, dat ik direct heb toegezegd toen ze mij vroegen om op 22 april mee te werken aan ‘Ode aan Hazes’. Voor mij is André een iconisch figuur, die staat voor alles wat het levenslied behelst. ‘Kleine jongen’, ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘Een beetje verliefd’,…zijn tijdloze liedjes die van generatie op generatie worden doorgegeven. Straffe composities die je als artiest met liefde en passie brengt voor het publiek.”

Xander de Buisonjé
Andere blikvanger op zondag 22 april tijdens ‘Ode aan Hazes’ wordt zonder twijfel Xander de Buisonjé. Met ‘Afscheid’, ‘Hou me vast’ en ‘Het is over’ scoorde hij in de jaren negentig met Volumia! grote hits in Nederland én Vlaanderen. Tijdens de afscheidsplechtigheid van André in de Amsterdam ArenA, bracht Xander een ontroerende, pakkende versie van ‘Zij gelooft in mij’. “De rauwe stem van Xander leunt goed aan bij de liedjes en de muziek van André. Xander brengt schitterende vertolkingen, heeft pakken charisma en de juiste uitstraling om geloofwaardig nummers van Hazes te brengen”, klinkt het bij de concertorganisatoren.

Ook Dana Winner is van de partij op de grootse ‘Ode aan Hazes’ in Antwerpen. Dana bracht in 2007 het Hazes-nummer ‘Als je alles weet’ uit, een postuum duet met wijlen André. “Ik kan niet om het even welk nummer coveren, dat is bij mij een heel proces. Om te beginnen moet ik een ‘match’ hebben met een liedje. Ik herinner me nog hoe ik in 2007 alle albums van André beluisterd heb en bij ‘Als je alles weet’ was er uiteindelijk die ultieme klik. Het is niet zijn meest bekende liedje, maar ik vind het een pareltje met een prachtige tekst. Dat ik het nummer live kan brengen, op mijn eigen manier, op 22 april in de Lotto Arena, is dan ook iets waar ik enorm naar uitkijk.”

Met Isabelle A kan ‘Ode aan Hazes’ uitpakken met nog een absolute topstem uit Vlaanderen. Ook Isabelle moest niet lang nadenken toen ze gevraagd werd. “Hoewel het echte levenslied misschien niet is wat ik normaal breng, kan ik als artiest enkel maar respect opbrengen voor iemand die zo’n stempel gedrukt heeft op zijn genre en zoveel nummers heeft gemaakt die door jong en oud worden meegezongen, generatie na generatie. Muziek draait voor mij om gevoel en overtuiging, en die zaken stak André Hazes in overvloed in zijn nummers en optredens. Ik ga mijn uiterste best doen om hem op 22 april de eer aan te doen die hij verdient.”

Voor Steracteur Sterartiest-winnaar Michiel De Meyer is optreden in de Lotto Arena, tussen deze gevestigde waarden, een volgende stap in de realisatie van zijn muzikale droom. “Wie had enkele maanden geleden gedacht dat ik ooit op dezelfde affiche zou staan als Xander de Buisonjé, Isabelle A en Dana Winner, een topper uit Nederland en twee van de strafste stemmen van Vlaanderen? Ik moet toegeven dat ik dat zelf ook niet meteen had verwacht. Onlangs liet ik me in ‘Van Gils & Gasten’ ontvallen dat op eigen kracht het Sportpaleis laten vollopen, mijn grote muzikale droom is. Of dat er ooit van komt, dat zullen we wel zien, dromen mag hé. Met ‘Ode aan Hazes’ eren we een absoluut icoon, dus laat me nu eerst maar eens bewijzen dat ik me staande kan houden tussen deze toppers op het podium van de Lotto Arena”, besluit Michiel met de glimlach.

Tickets voor ‘Ode aan Hazes’, op zondag 22 april 2018 om 16.30 uur (deuren 15.30 uur) in de Antwerpse Lotto Arena, met live band en gastartiesten Dana Winner, Xander de Buisonjé, Isabelle A, Luc Caals en Michiel De Meyer, kan je vanaf woensdag 21 februari om 09.00 uur bestellen op www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

19:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: xander de buisonjé, luc caals, ode aan hazes, dana winner, isabelle a |  Facebook | |  Print |

20/02/2018

Al meer dan 100.000 tickets de deur uit voor 40-45!

studio100.JPGVandaag maakte Studio 100 bekend dat er al meer dan 100.000 tickets verkocht zijn voor de spektakel-musical 40-45. Op meer dan 8 maanden voor de première is dat best spectaculair te noemen. Door de aanhoudende vraag naar tickets heeft Studio 100 beslist om de voorstelling te verlengen. Vanaf vandaag kunnen er tickets besteld worden voor voorstellingen tot en met 18 november 2018.

Gert Verhulst: “Ik ben ongelofelijk tevreden dat al meer dan 100.000 Vlamingen ons het vertrouwen hebben gegeven door een kaartje te kopen voor 40-45. Met Will Tura, Steve Willaert, Frank Van Laecke en Allard Blom hebben we een absoluut creatief topteam samengesteld. Daarnaast hebben we ook een Vlaamse topcast kunnen samenstellen met grote én verrassende namen. Voeg daar nog spectaculaire en grensverleggende technische hoogstandjes aan toe en dan weet je dat onze bezoekers een unieke en magische theaterervaring zullen beleven!

Vandaag werd ook de trailer van de productie ingeblikt in aanwezigheid van de volledige cast.

grensverleggend op alle vlakken
Het verhaal van 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en groene cast:
Blauwe Cast Groene Cast
Louis Jonas Van Geel Jonas Van Geel
Staf Jelle Cleymans Jelle Cleymans
Emiel Peter Van de Velde Lucas Van den Eynde
Anna Marleen Merckx Ann Tuts
Sarah Clara Cleymans Nathalie Meskens
Leon Jo De Meyere Herbert Flack

Maar niet alleen door de dubbele cast is deze productie grensverleggend: ook het technisch concept, inclusief rijdende tribunes, dat voor deze voorstelling werd bedacht is een absolute wereldprimeur. Speciaal voor 40-45 bouwt Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze gigantische monsterproductie te kunnen huisvesten.

verhaal
40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

40-45 – vanaf 7 oktober 2018
in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

Verlengd tot en met 18 november 2018

Tickets & info via www.40-45.live

 

19:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: 40-45, studio 100 |  Facebook | |  Print |

Beste Kijkers, aflevering 7 op woensdag 21 februari om 21.10 bij VTM

vtm.JPGNa de gepeperde aflevering van vorige week zijn Nathalie Meskens, Sven De Ridder en Tine Embrechts op woensdag 21 februari helemaal afgekoeld voor een nieuwe Beste Kijkers. Sven laat zich vergezellen door ‘nieuwe Belg’ en comedyking Jan Jaap van der Wal. Tine heeft Katja Retsin uitgenodigd die, na haar Groeten Uit- avontuur in 1984, dit keer gewoon in 2017 mag blijven.

Sven die voor de allereerste keer in zijn leven geen ‘Antweirps’ spreekt, hoe vreemd zou dat klinken? Beste Kijkers test het met een lip flip, waarbij de monden van de panelleden, met dank aan beeldbewerking, van eigenaar wisselen. Sven krijgt zo plots het Gentse accent van Katja. Een verbetering of net niet? 

De Olympische Winterspelen zijn blijkbaar ook een bron van humor. Een ceremonie met knuffelberen, Finnen met een rare vorm van bezigheidstherapie, ze passeren allemaal in Pyeongchang én bij Beste Kijkers. En we komen ook te weten waarom Sven ontroert raakt door een... paperclip.  

19:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: beste kijkers, vtm, vtm beste kijkers |  Facebook | |  Print |

Phil Kevin pakt uit met brandend actuele ambiancesingle ‘Vroeger was ze Benny’

benny.jpgDat Phil Kevin een echte 'Komaan en doe het’-mentaliteit heeft, daar moeten we waarschijnlijk niemand meer van overtuigen en dat zet de sympathieke Limburger eens te meer in de verf met zijn nieuwe single ‘Vroeger was ze Benny’. Hoewel hij momenteel nog in de Vlaamse hitlijsten prijkt met ‘Ik ben je prooi’, de eerste duetsingle met zijn vrouw, pakt Phil Kevin nu dus al uit met nieuw, brandend actueel hitmateriaal. ‘Vroeger was ze Benny’ is een echte ambiancebom, met een respectvolle knipoog naar de aandacht rond transgenders sinds de outing van Bo Van Spilbeeck, een verhaal dat Phil met bewondering gevolgd heeft.

“Ik heb veel respect voor de manier waarop Bo, maar ook de media in het algemeen, dit verhaal gebracht hebben”, zegt Phil Kevin. "Hoe Bo straalde na haar outing, dat was prachtig om te zien en ik denk dat ze voor veel mensen die in eenzelfde situatie zitten, de drempel om hun ware zelf te tonen enorm verlaagd heeft. Bo is een rolmodel voor de transgenders geworden en mag daar heel trots op zijn. Eigenlijk schreeuwde ze door haar outing naar hen ‘Komaan en doe het!’ en gaf ze een sterk signaal van verdraagzaamheid en begrip naar alles en iedereen. Net toen heel deze historie losbarstte, kruiste dit nummer mijn pad en ik voelde meteen dat ik er iets mee moest doen. Het is zo aanstekelijk, er zit zoveel ambiance in, met de knipoog maar het blijft respectvol, dat vind ik heel belangrijk. Wie weet kan ‘Vroeger was ze Benny’ wel uitgroeien tot het lijflied van de transgenders, dat zou ik een hele eer vinden!”, zo besluit Phil.

'Vroeger was ze Benny', de nieuwe single van Phil Kevin kan u beluisteren op Spotify!

19:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: vroeger was ze benny, phil kevin |  Facebook | |  Print |

Karen maakt een plaat - Morgen om 20u40 bij VIER

karen.JPGKaren krijgt hulp van Tourist LeMC en Daan...
 
...en een bezoek aan haar ouderlijk huis doet haar blozen

Karen vliegt in haar eerste nummer en werkt samen met Iris Van Straten en Raymond Geerts aan tekst en klank. Op zoek naar inspiratie brengt ze samen met Tourist LeMC een bezoekje aan haar geboortedorp Mortsel. Ze bezoeken ook Karens vroegere ouderlijk huis. Daar blijken wat oude schrijfsels van Karen verstopt te zitten achter het behang...

Ook Daan helpt Karen een handje tijdens een brainstormsessie over mogelijke muzikale onderwerpen.

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: karen, vier, karen maakt een plaat |  Facebook | |  Print |