Showbizzkanaal

08/10/2017

Warmathon keert terug naar 6 steden met nieuwe locaties en unieke decors

warmathon2017.JPGGeen Warmste Week zonder de Warmathon, het sportiefste Warmste Week-evenement van Music For Life. Ook dit jaar kan de Vlaming warmlopen voor de meer dan duizend goede doelen van Music For Life. De Warmathon keert terug naar de vijf provinciehoofdsteden en hoofdstad Brussel.

De podiumpresentatie is dit jaar in handen van Stijn Vlaeminck en Cath Luyten. Daarnaast verzorgen Freaquency (winnaar van MNM Start to DJ 2012) en Shizzle Le Sauvage (o.a. bekend van de Studio Brussel-filefuif) de muzikale animatie langs de loopparcours.

De Warmathon van Music For Life is er dit jaar van maandag 18 december tot en met zaterdag 23 december, elke dag van 14.00 uur tot 20.00 uur in een andere stad. Inschrijven kan via www.dewarmsteweek.be en kost vijftien euro.

Warmlopen onder het Atomium en langs het Begijnhof
De derde editie van de Warmathon wordt gekenmerkt door nieuwe locaties en enkele nieuwigheden. Zo wordt er in Brussel opnieuw aan de voet van het Atomium gelopen. Alleen wordt de looprichting dit jaar omgekeerd, waardoor deelnemers nu naar het Atomium toe lopen. Voor de Warmathon in Brugge ligt de start en aankomst opnieuw in het Minnewaterpark, net zoals vorig jaar. Nieuw is de doortocht langs het Begijnhof (sinds 1998 op de Unesco Werelderfgoedlijst). Uitzonderlijk voor de Warmathon blijft het Begijnhof later open en kan iedereen 's avonds in dit unieke decor rondjes lopen.

Locaties
Maandag 18 december: Gent - Citadelpark met start en finish aan 't Kuipke (nieuwe locatie)
Dinsdag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit
Woensdag 20 december: Brussel - aan de voet van het Atomium
Donderdag 21 december: Brugge  - Minnewaterpark (langs Begijnhof)
Vrijdag 22 december: Antwerpen - Stadspark nabij het historisch centrum (nieuwe locatie)
Zaterdag 23 december: Leuven - in en om Kasteelpark Arenberg (nieuwe locatie)

19:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: warmathon, warmathon 2017, radio warmathon |  Facebook | |  Print |

Sven de Leijer brengt Vrede op aarde op Eén

sven_de_leijer.JPGSven de Leijer straf je niet door hem een heel jaar lang tv te laten kijken, dat is bekend. En al zeker niet als hij uiteindelijk over de geestigste, de vreemdste en de opvallendste beelden mag vertellen in zijn eigen gloednieuwe eindejaarsprogramma op Eén.

Heel de kerstvakantie lang nodigt Sven elke dag andere gasten uit om samen met hem terug te blikken op het jaar. Hij deelt ook prijzen uit. En af en toe heeft hij ook geprobeerd om zelf het jaar mooier te maken. Onder het motto: hoe mooier het jaar, hoe mooier mijn jaaroverzicht!

Alle jaaroverzichten overal ter wereld zullen gaan over Donald Trump en terreur. Maar Sven wil net de nadruk leggen op de mooie en positieve dingen. Want uiteraard was 2017 veel meer dan alleen maar kommer en kwel. En dus doopt hij zijn jaaroverzicht met de titel Vrede op aarde.

Sven de Leijer: "In De laatste show mocht ik destijds elke week vertellen wat ik allemaal op tv had gezien. Nadien mocht ik ook filmpjes maken. In Vrede op aarde mag ik vertellen wat ik een heel jaar heb gezien, filmpjes maken en ook nog eens zelf alle gasten ontvangen. Ik vind het belachelijk spannend, maar ik kijk er ook enorm naar uit."

Olivier Goris, netmanager van Eén: "Als één persoon het in zich heeft om Vrede op aarde te brengen, dan is het wel Sven de Leijer. Zijn sympathieke en gevatte aanpak zal in alle geval zorgen voor een frisse kijk op de gebeurtenissen van dit jaar. Laat maar komen, dat eindejaar!"

Vrede op aarde, het jaaroverzicht van Sven de Leijer, tijdens de kerstvakantie op Eén.

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sven de leijer |  Facebook | |  Print |

Jacqueline Govaert brengt nieuwe single Old Records uit

album.JPGDeze week is Old Records, de nieuwe single van Jacqueline Govaert uitgekomen. Deze single wordt begeleid door een bijzondere videoclip die bestaat uit unieke beelden van Jacqueline en haar vroegere band Krezip. Gisteravond is de video bij RTL Boulevard in premiere gegaan. In het nummer blikt Jacqueline terug op deze bijzondere periode uit haar leven. Old Records is de opvolger van Back Of My Hand. Beide singles staan op Lighthearted Years, het langverwachte nieuwe album dat op 20 oktober wordt uitgebracht door Universal Music.

Jacqueline zegt zelf het volgende over deze single:

“Het horen van muziek uit een bepaalde periode kan je ook direct weer naar die tijd transporteren. De sfeer, de kleuren, de kleren die je droeg, de feestjes waar je was. Ik dompel mezelf weleens onder in zo’n nostalgische trip. Dan zet ik 'Paradise In Me' van K’s Choice weer eens op, of ‘Weak' van Skunk Anansie en voor je het weet zit ik dan m'n eigen oude platen te draaien. De eerste Krezip Demo CD, of ons debuut album ’Nothing Less'. Beetje lachen om m’n Neder-Engelse accent en genieten van de onbezonnen gedrevenheid waarmee we speelden. Daarover gaat Old Records, op je 35e over vroeger mijmeren. Je pubertijd, hoe anders het was en de muziek die daar zo’n grote rol in speelde. Mijn pubertijd stond compleet in het teken van Krezip, we begonnen met optreden en hadden de tijd van ons leven. We waren bloedserieus over onze band maar hadden ook ongelofelijk veel plezier en legden daar de basis voor een levenslange vriendschap. Toen ik nadacht over een video voor Old Records zat ik wat te fantaseren, het zou eigenlijk mooi zijn om jonge kids te filmen die een bandje starten, beetje dat 90’s sfeertje, dat klungelige van een beginnend bandje. Toen riep iemand heel slim “Heb jij dat soort beelden niet gewoon al liggen? Maar dan in het echt…”. Ik moest even wennen aan het idee om oude Krezip beelden te gebruiken, maar toen ik ons archief indook kwamen er prachtige schatten naar boven. Het was een bijzondere trip om de VHS banden van het allereerste begin te bekijken. Ivo en de kinderen waren een weekend op stap met z’n 3’en en ik heb non stop naar de puber versies van m’n vrienden en mijzelf zitten kijken. Wat een trip was dat, beetje huilen, veel lachen en nog meer leren. Ik denk dat ik voor het eerst met zoveel plezier en compassie naar de puber versie van mezelf kon kijken en voor het eerst begreep hoe bijzonder die periode is geweest, juist ook die periode voor Pinkpop 2000. “

Bekijk de videoclip hier http://www.vevo.com/watch/jacqueline-govaert/Old-Records/...

Old Records is hier te beluisteren https://open.spotify.com/album/2Mt62UoiVpVQCdxNIuuS0V

19:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: jacqueline govaert, old records |  Facebook | |  Print |

Maarten Cox - Deel van ons wij (nieuwe single)

maarten_cox.JPGIn aanloop naar de koude en donkere dagen verrast Maarten Cox met een nummer vol liefde en warmte.

Op een tedere en kwetsbare manier bezingt Maarten de komst van nieuw leven. Alle mama’s en papa’s zullen zich onmiddellijk kunnen terugvinden in de prachtige tekst en de meeslepende muziek van het Limburgse symfonisch orkest Jeugd & Muziek waarmee Maarten het nummer opnam.

Marc Cortens zorgde weer voor een knappe productie en Steve Willaert (Will Tura, Natalia, Het Vonnis, Aspe,…) voor de prachtige arrangementen.

Deel van ons wij’ is de voorbode van ‘Op Weg’, het nieuwe album van Maarten Cox dat op 13 oktober verschijnt.

19:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: maarten cox, deel van ons wij, single deel van ons wij |  Facebook | |  Print |

Marianne Vos @ Buurman, wat doet u nu?: maandag 9 oktober om 21.30 uur op Eén

marianne_vos.JPGIn de derde aflevering van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten op visite bij wielrenster Marianne Vos. Ze is nog maar 30 jaar, maar al een legende. Marianne is onder andere twaalfvoudig wereldkampioene en tweevoudig olympisch kampioene in de verschillende disciplines van de wielersport. En ze is nog lang niet klaar met winnen. Reden genoeg voor Cath Luyten om haar beter te leren kennen. 

Cath trekt naar Babyloniënbroek, in de provincie Noord-Brabant. Marianne is er opgegroeid en heeft er haar hart verloren.  Ze bouwde er een huis en woont daar samen met haar ouders en haar broer. In het huis valt aan niets te merken dat er een wielerkampioene woont met een indrukwekkend palmares. Maar in het dorp des te meer. "Het is bijna té gek," zegt Marianne daarover.

Marianne geeft Cath een verrassende inkijk in haar ziel: ze vertelt hoe haar professionele wielercarrière erg moeilijk te combineren is met een gezin. "Ik heb nog nooit een fatsoenlijke relatie gehad."  Maar ze wil stilaan graag een gezin stichten.

19:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: marianne vos, buurman, wat doet u nu? |  Facebook | |  Print |