Showbizzkanaal

29/03/2018

Vlaamse Scenarioprijzen voor 'Beau Séjour' en 'Facades'

prijzen.JPGDe Scenaristengilde reikte deze avond de 'Scenarioprijs voor beste langspeelfilm' uit aan Jan Pepermans voor ’Façades’. Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers kaapten met 'Beau Séjour’ de 'Scenarioprijs voor beste televisieserie' weg.

De 'Scenarioprijs voor beste langspeelfilm' is ondertussen aan zijn tiende editie toe. Jan Pepermans had de prijs niet zien aankomen: “Als scenarist is het al een enorm cadeau om fijne en getalenteerde mensen te treffen die je script willen verfilmen. Ook nog eens bekroond worden voor de woorden die zij zo mooi en respectvol hebben geïnterpreteerd voelt alsof Sinterklaas en Kerst samenvallen. Ik ben er ongelofelijk blij mee en ik zal hem koesteren als de twijfel weer eens toeslaat bij het schrijven.”

'Façades' is een karaktergedreven drama over een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven komt te staan. De film werd geregisseerd door Kaat Beels & Nathalie Basteyns en in de hoofdrollen zien we Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen.

De Scenaristengilde reikte dit jaar ook voor de vierde keer de ’Scenarioprijs voor beste televisieserie’ uit. Net zoals bij de twee vorige edities kwamen enkel eerste seizoenen van (nieuwe) reeksen in aanmerking. Bovendien moest de laatste aflevering in 2017 zijn uitgezonden. Deze prijs ging naar Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers voor 'Beau Séjour'.

Het team Sanne, Benjamin en Bert voelt zich vereerd om deze prijs uit de handen van collega's te ontvangen. “Het was een werk van lange adem om over tien afleveringen heen de puzzel in elkaar te steken. We hopen dat onze sector nog meer kan professionaliseren, dat er nog meer jong talent kan komen bovendrijven en bovenal dat er genoeg geïnvesteerd wordt in minder evidente ideeën zoals 'Beau Séjour' er in eerste instantie ook eentje was. In het bijzonder willen we onze scriptdoctors Heidi Hermans en Willem Wallyn (winnaar Scenaristengilde Scenarioprijs 2017) bedanken, zonder hen was 'Beau Séjour' nooit geworden wat het nu is.”

Deze rauwe en hedendaagse whodunit, ook in een regie van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen vertolkt de hoofdrol als Kato.

Met de Scenarioprijzen wil de Vlaamse Scenaristengilde de vaak anonieme schepper van een film of serie in de spotlights plaatsen. Tenslotte legt de scenarist de basis van élke succesvolle film of serie. Zoals steeds konden de leden van de Scenaristengilde ook dit jaar via de website van de gilde stemmen op de scenario’s voor film en tv-reeksen.

'Façades' en 'Beau Séjour' zijn beide geproduceerd door De Mensen en geregisseerd door Nathalie Basteyns ('Jes', 'Clan') en Kaat Beels ('Swooni', 'Clan').

21:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: beau séjour, facades, vlaamse scenarioprijzen |  Facebook | |  Print |

Urbanus-animatiefilm volgend jaar in de bioscoop

kfd.JPGDeze week worden de stemmen opgenomen voor “De Vuilnisheld”, een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek.

In “De Vuilnisheld” sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

Samen met het Gallische dorp van Asterix, is Tollembeek het bekendste dorp uit onze stripgeschiedenis. Volgend jaar vieren de Tollembekenaars, samen met hun bedenkers Willy Linthout en Urbanus, hun 35ste verjaardag. Sinds de publicatie van het eerste album “Het Fritkotmysterie” eind 1983, tekenden en bedachten Willy Linthout en Urbain Servranckx meer dan 175 absurde verhalen met de zotte figuurtjes uit Tollembeek. Meerdere generaties fans groeiden op met de ondeugende strips, waarvan bijna 10 miljoen exemplaren werden verkocht. Het scenario van “De Vuilnisheld” is een origineel verhaal, geschreven door Urbain Servranckx en Jimmy Simons.

Net zoals de strips, is de film een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. Stemmenregisseur Vincent Bal bracht een mooie cast bijeen: Urbain Servranckx (Urbanus), Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers (moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts & Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif).

De regie is in handen van Erik Verkerk en Joost Van den Bosch, Vincent Bal doet de stemmenregie, het scenario is geschreven door Urbain Servranckx en Jimmy Simons, en de muziek wordt gecomponeerd door Steve Willaert. De animatie gebeurt bij Studio Ka-Ching Cartoons in Nederland en Studio Bal Gehakt en Fabrique Fantastique in België. De stemopnames gebeuren bij Option Media.

“Urbanus: de Vuilnisheld” is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BOSBROS en één, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film wordt op 27 februari 2019 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en komt uit in België en Nederland.

20:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: urbanus-animatiefilm |  Facebook | |  Print |

Breezers doen een comeback op I love the 90’s!

I love the 90’s, I love the 90’s 2018, Alarm voor de Breezer-fans, want het zeemzoete drankje met slecht 4 % alcohol maakt op 7 april 2018 zijn comeback in de Hasseltse Ethias, tijdens de 11de editie van I love the 90’s – The party. “Ja, het is een stunt van formaat dat we op de grootste 90’s party van Europa, dankzij de samenwerking met Bacardi Martini, de populaire Breezers uit de jaren negentig kunnen aanbieden aan ons publiek. Orange, Lime en Watermelon zijn de populaire smaken die onze bezoekers kunnen ontdekken of opnieuw herontdekken. In de jaren negentig dronk je Breezers als je uitging, en de Breezer-cultuur was zo populair dat er tien jaar geleden nog 30 miljoen liter werd verkochten van het likeurhoudende drankje. Na de Buffalo’s, Tamagothi’s en Pokémons, vieren we de terugkeer van de Breezers op onze party en als je ze met mate drinkt, blijft het zoete, 4 % alcoholhoudende drankje de ganse party smaken”, zegt Kris Bloemen namens de organisatie.

Tijdens of tussen de optredens van o.a. Right Said Fred, DJ Pat Krimson, Chesney Hawkes, Cherry Moon Trax, DJ Ward of headliner Aqua, kunnen er op I love the 90’s Breezers besteld worden aan de toog. In ons land is het de eerste keer dat een concertorganisatie op zo’n grote schaal Breezer aanbiedt aan het publiek.

I Love the 90’s – The party vindt plaats op zaterdag 7 april 2018 in de Ethias Arena, Hasselt, met optredens van o.a. Right Said Fred, Chesney Hawkes, DJ Ward, DJ Paul Elstak, Cherry Moon Trax, DJ Ward, DJ Pat Krimson en headliner Aqua. De allerlaatste tickets bestel je nu op www.ilovethe90s.be

20:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: i love the 90’s, i love the 90’s 2018 |  Facebook | |  Print |

Marijke Vandebuerie wordt algemeen directeur Film Fest Gent

De Raad van Bestuur van Film Fest Gent heeft Marijke Vandebuerie aangesteld als algemeen directeur van het filmfestival. Zij verlaat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), waar ze sinds 2013 als zakelijk leider aan verbonden is.

Film Fest Gent-voorzitter Claire Tillekaerts is verheugd dat deze vacature relatief snel ingevuld raakte, in volle voorbereiding van de 45e editie van Film Fest Gent: “De Raad van Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Marijke, met haar sterke reputatie binnen en kennis van de sector een enorme aanwinst zal zijn voor Film Fest Gent. Ook het volledige festivalteam verheugt zich erop om samen met Marijke, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte de volgende edities in goede banen te leiden.”

Directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost: “Ik zou de waarheid ernstig geweld aandoen mocht ik hier beweren dat ik het vertrek van Marijke niet betreur. Namens zowel de Raad van Bestuur als het voltallige team, en niet in het minst namens mijzelf, dank ik Marijke van harte voor haar tomeloze inzet voor het VAF. En voor de bijzonder aangename samenwerking. Tenslotte wens ik haar alle succes toe met deze nieuwe uitdaging en feliciteer ik het Film Fest Gent met deze toptransfer.”

Marijke is zeer enthousiast om deze taak op zich te nemen: “Het is met pijn in het hart dat ik het VAF achterlaat maar bij Film Fest Gent komt veel van wat ik in het verleden gedaan heb samen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met het team de unieke rol die het festival speelt verder uit te bouwen.”

Marijke Vandebuerie was in 1987 medeoprichter van de Gentse muziekclub Democrazy. Nadien trok ze naar Brussel waar ze opeenvolgend algemeen directeur bij Beursschouwburg (1997-2002) en Brussel Deze Week (2002-2013) was. Sinds 2013 is ze zakelijk leider bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.

20:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: marijke vandebuerie, film fest gent, film fest gent 2018 |  Facebook | |  Print |

Voorlaatste aflevering van Blind Getrouwd op maandag 2 april om 20.35 bij VTM

vtm.JPGWie wil getrouwd blijven, wie wil scheiden? Met gemiddeld 1.330.740 kijkers (live+7) tot op heden, goed voor een marktaandeel van 48,9% (VVA 18-54), is het duidelijk dat Vlaanderen staat te popelen om te weten wat de koppels beslist hebben, vijf weken na de start van het Blind Getrouwd-experiment.

Toon en Frie, Lieve en Aljosja, Wendy en Damiano en Tim en Esther brengen hun laatste avond van het avontuur elk in hun eigen woning door, zodat ze zich in alle rust kunnen voorbereiden op de belangrijke beslissing die ze moeten nemen.

Is er voldoende basis voor Lieve en Aljosja om samen aan een amoureuze toekomst te werken? Toon en Frie liepen een vlekkeloos parcours, maar is dat voldoende? Blijven Damiano en Wendy goede vrienden, of is er toch iets meer gegroeid ondertussen? En hangen Tim en Esther binnenkort hun gepersonaliseerde huisnummer dat Tim al liet maken, tegen de gevel van een nieuwe woonst?

20:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: blind getrouwd, vtm, vtm blind getrouwd |  Facebook | |  Print |