Showbizzkanaal

19/11/2017

K3 uitgeroepen tot meest homovriendelijke mediapersoonlijkheden 2017

k3.JPGNaar jaarlijkse gewoonte reikt de Europese homozender OUTtv (te bekijken in België via de pakketten Play & Play More van Telenet) de OUTtv Media Award uit. In Vlaanderen gaat de award dit jaar naar Klaasje, Hanne en Marthe van de populaire meidengroep K3. De Vlaamse holebigemeenschap roept hiermee de meisjes uit tot de meest LHBT-vriendelijkste mediapersoonlijkheden van 2017. Via een onlinepoll hebben meer dan 1.500 mensen gestemd op de persoon die volgens hen de LHBT-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media.

Na Conchita Wurst (2014), Belgisch premier Charles Michel (2015) en Mr. Gay Europe Raf Van Puymbroeck (2016), mogen de meisjes van K3 zich dit jaar de meest LHBT-vriendelijkste mediapersoonlijkheden van 2017 noemen in Vlaanderen. Die nieuwe titel, met bijbehorende award, hebben ze te danken aan het nummer 'Prinsesje en Superman' waarin het drietal expliciet over trans- en homoseksualiteit zingt. “K3 heeft Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema’s zoals ‘homoseksualiteit’ en ‘transseksualiteit’ zo belangrijk is. Niet zozeer belangrijk voor kinderen, maar voor de volwassenen die kinderen opvoeden. Volwassenen creëren hokjesdenken: een meisje is standaard een prinses en een jongen moet sowieso superman willen zijn. Maar dat hokjesdenken dienen we nu dringend af te leren. Het normaliseren van thema’s zoals homo- en transseksualiteit, het bespreekbaar maken en het vertalen naar onze popcultuur is precies wat de OUTtv Media Award wil bereiken. Daar hielp K3 dit jaar al enorm aan mee”, zegt OUTtv-ambassadeur Jens Geerts. “Toch zijn we er nog lang niet. In 72 landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. In minstens acht landen kan het zelfs nog leiden tot de doodstraf.”

De meisjes van K3 reageerden aangenaam verrast op de titel: “Dit hadden we niet verwacht. We kregen vele positieve reacties op het liedje, maar dat het zo goed onthaald zou worden, is alleen maar positief”, zegt Klaasje. “We zien toch ook wel wat jongetjes die naar ons concert komen in een K3-regenboogjurkje”, vult Hanne aan. “Als ik later een zoontje zou hebben die graag met een jurkje naar school wil… Waarom zou ik dat niet toelaten? Wij vinden gewoon dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn”, aldus Marthe. Op de vraag op wie K3 zou stemmen volgend jaar, moeten de drie meisjes niet lang nadenken. “Voor ons mag Dries Mertens hem wel winnen. Hij was dit jaar ook al genomineerd omdat hij het taboe rondom homoseksualiteit in het voetbal wil doorbreken, dus in 2018 is het zijn beurt om de OUTtv Media Award in ontvangst te nemen”, aldus de meisjes van K3.

De OUTtv Media Award uitreiking wordt volgende week dinsdag, 21 november, om 20u uitgezonden op OUTtv.

17:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: k3, outtv, gay, homo |  Facebook | |  Print |

Cast 'Mozart! - de Musical' geeft indrukwekkend voorsmaakje in Paleis op de Meir

mozart.JPGNa twee weken onafgebroken en intens te hebben gerepeteerd in Wenen, mocht de cast van 'Mozart! - de Musical' afgelopen donderdag in het Paleis op de Meir te Antwerpen, alvast een tipje van de sluier van deze imposante spektakelmusical oplichten. Ook de wereldvermaarde componist/pianist/dirigent en Grammy-winnaar Sylvester Levay, die naast ‘Mozart!' ook de succesproducties ‘Elisabeth' en 'Marie Antoinette’ creëerde, hits schreef voor oa Elton John, Donna Summer en Sister Sledge, en samenwerkte met Hollywood-grootheden als Steven Spielberg en George Lucas, zakte persoonlijk af naar België om achter de piano plaats te nemen en "zijn" Mozart - Ruben Van keer - muzikaal te begeleiden. Nadat Ruben de aanwezigen een eerste keer wist te imponeren met zijn verbluffende versie van het nummer 'Ik ben muziek', trok het gezelschap naar de majestueuze Spiegelzaal, waar de rest van de cast - in prachtige kostuums - nog een indrukwekkend voorsmaakje gaf van wat het publiek vanaf 10 december mag verwachten in Stadsschouwburg Antwerpen. Video: https://www.youtube.com/watch?v=rzxrBBFyNeY&feature=y...

CAST
Ruben Van keer – Wolfgang Amadeus Mozart
Linde Degeest - Amadé
Anneleen Lambrecht - Amadé
Dries Van Cauwenbergh - Amadé
Paul Vaes - Leopold Mozart
Ana Milva Gomes - Barones von Waldstätten
Ilse La Monaca - Cäcilia Weber
Lillian Maandag - Nannerl Mozart
Tim Saey - Hieronymus Colloredo
Piek Van der Kaaden - Constanze Weber/Nissen
Reuben De Boel - Male swing
Stef Van Gelder - Male Swing
Anouk Roolker - Female Swing / Dance Captain - cover Aloyisa
Melinda De Vries - Female swing
Tom Buelens - Ensemble + cover Leopold Mozart
Stephania Casneuf - Ensemble + Sophia Weber + cover Nannerl
Mike Levens - Ensemble + cover Emanuel Schikaneder
Annemarijn Maandag - Ensemble + cover Sophie Weber
Sanne Mieloo- Ensemble + cover Barones von Waldstätten
Armand Pol - Ensemble + Dokter Franz Anton Mesmer + cover Karl Joseph Graf
Gerben Grimmius - Ensemble + Emanuel Schikaneder
Sander van Voorst tot Voorst - Ensemble + Karl Jozef Graaf Arco
Hannes Vandersteene - Ensemble + Fridolin Weber/Thorwart
Jeffrey Italiaander - Ensemble + cover Wolfgang Mozart
Charlotte Verduyn - Ensemble + cover Cover Constanze
Pepijn Van Bokhoven - Ensemble + cover Colloredo
Anna van der Burgt- Ensemble + Anna Maria Mozart + cover hoofdrol Cäcilia Weber
Marisa Van der Meer - Ensemble + Josepha Weber
Anouk Van Laake - Ensemble + Aloysia Weber
Pieter Van Nieuwenhuyze - Ensemble + minicover Fridolin Weber/Thorwart
Nadja (nadia) Hlavaj - Ensemble
Annemarijn Kool - Ensemble
Lesly Van Eldijk - Ensemble
Marije Van Sonsbeek - Ensemble
Meren Verhaegh - Ensemble
Wout Verstappen – Ensemble + Salieri

FACTS & FIGURES
Aantal bezoekers wereldwijd: 2,2 miljoen
Aantal shows: 2.200
8 landen: Oostenrijk, China, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Japan, Zuid-Korea, Zweden
6 talen: Tsjechisch, Duits, Hongaars, Japans, Koreaans, Zweeds

‘Mozart! – de Musical’ vanaf zondag 10 december in Stadsschouwburg Antwerpen.
Tickets & info: www.musichall.be

 

17:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ruben van keer, mozart! - de musical, paleis op de meir |  Facebook | |  Print |

Het langverwachte nieuwe seizoen van de cultserie Twin Peaks vanaf morgen op VIER

twin_peaks.JPGDe meest bekende Amerikaanse cultserie is na 26 jaar eindelijk teruggekeerd naar het kleine scherm in Vlaanderen. Het tv-fenomeen Twin Peaks begon op 8 april 1990 met de mysterieuze vraag "Who killed Laura Palmer?". Het derde seizoen pikt in vijfentwintig jaar nadat de inwoners van het schilderachtige noordwestelijke stadje Twin Peaks verbijsterd waren door de moord op hun populaire ‘homecoming queen’. FBI-agent Dale Cooper werd op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken...

David Lynch - het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema - regisseerde alle 18 delen van de nieuwe serie met een indrukwekkende topcast. Terugkerende leden van de cast zijn onder meer Kyle MacLachlan, David Duchovny en Sherilyn Fenn. Maar er zijn ook nieuwe gezichten: Monica Bellucci, Laura Dern, Ashley Judd, Tim Roth, Michael Cera en Naomi Watts zijn slechts enkele van de bekende namen die in de nieuwe Twin Peaks verschijnen.

Bekende locaties maken opnieuw hun opwachting, denk aan ‘The Red Room’ en ‘The Black Lodge’, en er staan weer heel wat mysteries de kijker op te wachten. Uiteraard vergezeld van een angstaanjagend mooie soundtrack (Angelo Badalamenti) die niet alleen in je oren, maar ook onder je huid kruipt en nog lange tijd samen met je meebeweegt. (T)rillingen gegarandeerd.  

​Twin Peaks - vanaf morgen op VIER. Telkens van maandag t.e.m. donderdag na De Slimste Mens ter Wereld.

16:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: twin peaks, vier, vier twin peaks |  Facebook | |  Print |

17/11/2017

Cast Winterrevue The Sound of Movies voorgesteld

DSC_0039.JPGRegisseur Stany Crets en zijn team starten vandaag met de repetities voor de Winterrevue The Sound of Movies. Stany laat zich opnieuw omringen met een professionele ploeg: choreografie door Laurent Flament, een live orkest aangestuurd door de onevenaarbare Eric Melaerts en styling door Griet Van Landeghem. Cast: Herbert Flack, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Shana Pieters en Laurenz Hoorelbeke. Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen. Winterrevue The Sound of Movies @ Van vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 14 januari 2018. Info & tickets: www.elckerlyc.be of www.elckerlyc.be/nl/programma/winterrevue.htm

16/11/2017

Frans Bauer op glad ijs in nieuwe kennisquiz

frans_bauer.JPGIn aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid Korea, laten Frans Bauer, Ellen Hoog en Mark Tuitert Nederland kennismaken met de teamsport Curling in een winterse kennisquiz. In het nieuwe zondagavondprogramma De Curling Quiz op NPO 1 gaan wekelijks twee teams van 3 sportieve bekende Nederlandse de strijd met elkaar aan met behulp van bezems en stenen.

De strijd wordt gevoerd onder toeziend oog van presentator Frans Bauer. De teams worden bijgestaan door twee vaste teamcaptains; voormalig-topschaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert en voormalig-tophockeyster en tweevoudig Olympisch kampioen Ellen Hoog. Zij hebben de taak om hun teams naar de overwinning te laten glijden. Na het beantwoorden van sportieve en winterse vragen moeten de teams zo goed mogelijk curlen om hun punten te vergaren.

De twee beste teams gaan de strijd met elkaar aan in de grote finale van De Curling Quiz.

Evert ten Napel, de bekendste sportcommentator van Nederland, doet vanuit de studio live verslag van de sportieve prestaties in deze 7-delige entertainende kennisquiz.

De Curling Quiz, vanaf zondag 14 januari om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 1

20:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: frans bauer, de curling quiz |  Facebook | |  Print |