Showbizzkanaal

06/02/2018

Kinderkopkes: vanaf 19 februari 2018 elke maandag om 21.30 uur op Eén.

Kinderkopkes, “De waarheid komt uit een kindermond?” Laten we dan eens echt luisteren naar wat kinderen te zeggen hebben. In het nieuwe Kinderkopkes gaat Kristel Verbekevanaf maandag 19 februari met jongens en meisjes tussen 9 en 13 jaar in gesprek over wat hen bezig houdt. Ze praat met hen over hun levensdoel, over drukke ouders, over geluk, maar ook over brute pech. Niet de ouders, leerkrachten of deskundigen, maar de kinderen zelf vertellen hoe zij het leven zien. Simpelweg door te praten, geven de kinderen Kristel een kijkje in hun hoofd. Hun pure blik, zonder vooroordelen, stereotypen en andere volwassen hersenspinsels, zorgt voor een glimlach of doet net even slikken.

21:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: kinderkopkes |  Facebook | |  Print |

Yannick Bovy maakt Valentijnslied voor zijn aanstaande bruid

bovy.jpgCrooner Yannick Bovy trouwt in juni met zijn grote liefde Stefanie. In aanloop van die heugelijke gebeurtenis heeft Yannick Bovy een bijzonder Valentijnslied opgenomen voor zijn aanstaande bruid. Yannick brengt het nummer ‘Valentine’ op 14/02 live in “De Madammen’ op Radio 2.

‘Ik leerde het nummer ‘Valentine’ kennen door Will Tura”, zegt Yannick. ‘Hij had er ooit een prachtige Nederlandse versie van opgenomen en de melodie sprak me zo aan dat ik vroeg of ik er een Engelse tekst mocht op schrijven. De tekst gaat echt over mijn relatie met Stef en komt helemaal uit mijn hart.”

Yannick en Stefanie trouwen in juni in Italië in het bijzijn van familie en vrienden.

“We hebben het heel druk met de voorbereidingen daarvoor, maar toch gaat de komende maanden mijn meeste aandacht naar de buitenlandse release van mijn album ‘Love Swings’ in o.a. Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Thailand. Er gaat momenteel geen week voorbije of ik zit in het vliegtuig. “

21:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: yannick bovy, yannick, valentijnslied |  Facebook | |  Print |

"Vegas aan de Dijle" in theater Het Klokhuis in Antwerpen

vegas.JPGVorige maand was het nog prominent in het nieuws: komt het megacomplex Uplace er nu of niet? Het hele dossier lijkt meer en meer op een soap. Voor theaterhuis De Proefkonijnen stof genoeg dus om er z'n nieuw theaterstuk op te baseren: "Vegas aan De Dijle".

De nieuwe tragikomedie van het gezelschap concentreert zich op de vraag wat als de toekomst voor de deur staat en je daardoor net datgene kwijtraakt waar je al je herinneringen koestert? Het overkomt namelijk Marcel, de eigenaar van een noodlijdende bloemenkwekerij. Zijn nieuwe schoonzoon heeft grootse plannen waarvoor de familiezaak moet wijken...

Het is de start van een reeks komische gebeurtenissen, maar tegelijkertijd is volgens de auteur, Randall Van Duytekom, de productie veel meer dan dat. 'Het gaat over de strijd tussen generaties, met daarin heel wat actuele thema's. Moeten we bijvoorbeeld de ongebreidelde vernieuwing blijven stimuleren of toch een beetje terug naar vroeger? Kiezen we voor snelheid of authenticiteit?'

Wat de cast betreft is het gezelschap in ieder geval niet bang van vernieuwing. Zo strikt het rijzende ster en hoofdrolspeelster uit Gent West: Charlotte Anne Bongaerts. En een ander verrassend debuut: Mathieu Engels, bekend als de blonde helft van de zingende broers Mathieu & Guillaume. Zij worden bijgestaan door ervaren toppers als Ron Cornet, Ken Verdoodt en Jos Dom. De jonge theatermaker Randall Van Duytekom is dan ook erg opgetogen dat hij voor zijn vijftiende theaterproductie zo'n topcast kon samenbrengen.

"Vegas aan de Dijle" is te zien vanaf 8 februari in theater Het Klokhuis in Antwerpen en belooft nu al een voorstelling te worden zoals je ze niet vaak ziet in de Vlaamse theaters. Absurde humor gecombineerd met een ijzersterk, meeslepend verhaal.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

21:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater |  Facebook | |  Print |

Zanger Andrei Lugovski vergiftigd met thallium

andrei.JPGZanger Andrei Lugovski (34) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een poging tot vergiftiging. De van oorsprong Wit-Rus kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. Het is niet duidelijk wanneer Lugovski het gif toegediend zou gekregen hebben. In het dossier zijn nog geen verdachten opgepakt. Het parket geeft geen verdere commentaar over de zaak. De zangcarrière van Andrei Lugovski startte in 2007 met zijn deelname aan de talentenjacht ‘Idool’. Hij eindigde uiteindelijk als derde in de finale. Sindsdien werkte de Oostendenaar onder andere al samen met Christoff en Will Tura. Kort voor Kerstmis gaf hij nog een concert in de Sint-Janskerk in Oostende samen met Johnny Logan, ex Eurovisiesongfestivalwinnaar, en met Gunther Neefs.

21:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: andrei lugovski, thallium |  Facebook | |  Print |

Afloop aflevering 2 van Blind Getrouwd, maandag 5 februari 2018 bij VTM

vtm.JPG“De kogel is door de kerk en nu kan het experiment beginnen. We gaan ons allebei smijten!”, klonk het enthousiast bij leerkracht en personal trainer Damiano meteen na zijn jawoord aan de 30-jarige Antwerpse Wendy. De eerste indruk van mekaar was alvast positief:

“Hij heeft een hele mooie glimlach, mooie ogen en hij is groot. Damiano is een mooie man. Ik dacht meteen: met zo iemand zie ik me wel samen zijn”, lachte Wendy. Ook Damiano heeft geen seconde getwijfeld: “Er is een leuke vibe, we lachen allebei en zijn allebei sociaal. Dit is een goede start. Wendy heeft een hele leuke energie, ik ben benieuwd om haar te leren kennen”.

Vanuit het stadhuis vertrok het kersverse koppel op trouwshoot, toch wel een aparte ervaring als je mekaar nog maar net kent. Wendy had er weinig problemen mee, maar was toch een beetje onzeker: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel fijn en romantisch vond, hand in hand lopen tijdens de shoot. Maar ik heb de hele tijd zo’n stemmetje in m’n hoofd dat vraagt: “vindt hij dat ook wel fijn?” Dat weet ik niet, he”. Damiano gaf toe dat het geen evidentie is: “Het is heel moeilijk om trouwfoto’s te maken met iemand die je niet kent. Je moet in elkaars ogen kijken, mekaar vastpakken. Dat is niet makkelijk he.”

Na de shoot was het hoog tijd om alle stress even van zich af te dansen. Niet alleen Wendy en Damiano zelf, maar ook de familie en vrienden die al wekenlang zenuwachtig mee aftelden naar de grote dag. Na een leuk feest, trok het stel richting het hotel voor wat welverdiende rust. “Het is wel wennen dat er ineens een man in boxershort, en met geen verkeerd lichaam in mijn kamer rondloopt. Ik ga niet zeggen dat ik dat erg vind”, lachte Wendy. Een mooie start dus voor de twee. 

Zal dat ook het geval zijn met Tim en Esther en Toon en Frie, de laatste twee koppels die door de experten werden samengesteld? Je ziet het in de derde aflevering van Blind Getrouwd op maandag 12 februari. 

20:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: blind getrouwd, vtm, vtm blind getrouwd |  Facebook | |  Print |