Showbizzkanaal

02/04/2018

Claudia Cardinale is eregast op de eerste editie van het Brussels International Film Festival

film.JPGOp woensdag 20 juni 2018 mag het gloednieuwe Brussels International Film Festival de gerenommeerde internationale filmster Claudia Cardinale als eregast verwelkomen. Hoewel ze in het begin van haar carrière in de jaren ’50 en ‘60 de status van sexsymbool kreeg, bouwde ze een opmerkelijke carrière uit en is ze ongetwijfeld één van de grootste filmsterren uit de 20ste eeuw. Ze werkte o.a. samen met meesters zoals Luchino Visconti, Frederico Fellini, Abel Gance en Philippe de Broca. Vorig jaar prijkte ze nog met een oude foto op het campagnebeeld van de zeventigste editie van het filmfestival van Cannes. Ze werd meermaals voor haar carrière gelauwerd en zal op 20, 21 en 22 juni aanwezig zijn op de eerste editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF).

De Italiaanse actrice (°1938) werd ontdekt door de Franse filmpionier Abel Gance, maar haar carrière kende pas echt een boost in 1963 dank zij het meesterwerk “8 ½” van Federico Fellini - waarin ze de ideale vrouw belichaamt in de fantasie van de Marcello Mastroianni - en haar rol in “Il Gattopardo” van Luchino Visconti. Vervolgens kende ze het éne na het andere succes in Hollywood onder de regie van Henry Hathaway ofnog aan de zijde van Peter Sellers in “The Pink Panther” van Blake Edwards. In 1968 speelde ze mee in de klassieker “Once upon a time in the West” van Sergio Leone. Nadien zette ze haar carrière verder in Europa. Ze speelde ook mee in de klassiekers zoals “La Ragazza di Bube” van Luigi Comencini, “Vaghe Stelle Dell’Orsa” van Visconti, en “Fitzcarraldo” van Werner Herzog. In 2000 werd ze vanwege haar bekendheid benoemd tot UNESCO Goodwill Ambassadeur, waarmee ze de taak op zich nam vrouwenrechten te bevorderen.

Van 20 t.e.m. 22 juni zal deze grote dame uit de filmwereld de eer hebben om de eerste editie van het BRIFF te openen en de retrospectieve rond haar werk in te leiden.

Het Brussels International Film Festival vindt plaats van 20 t.e.m. 30 juni 2018. De filmvoorstellingen zullen doorgaan in Bozar, Flagey, UGC, de Galerie Cinema’s en de Vendôme. Het festival kent drie competities: een nationale, internationale en Europese competitie en organiseert daarnaast ook professionele ontmoetingen en projecties voor het jonge publiek.

Laura Lynn verrast met country ambiance in nieuwe single 'Ik trek het me niet aan'

laura_lynn.jpgLaura Lynn was de voorbije weken achter de schermen druk aan het werk aan een nieuw album dat in de zomer zal verschijnen. Onze schlagerkoningin zal verrassend uit de hoek komen met een ‘country’ getint album met veel ambiance en een hoge feel good factor.

De eerste single is daar alvast een mooi voorbeeld van. ‘Ik trek het me niet aan' is een uiterst aanstekelijk nummer, waarbij je niet kan blijven stilzitten. Producer Steve Willaert vond de perfecte match tussen ambiance en country, want een Fiddle and Steel gitaar is nooit ver weg.

“Verwacht van mij niet dat ik voortaan met een cowboyhoed ga rondlopen”, lacht Laura. “Mijn liedjes zullen country geïnspireerd zijn en heel wat country elementen bevatten, maar mijn album zal wel Laura Lynn blijven. De liedjes die we aan het opnemen zijn, zijn alvast heel aanstekelijk en perfect om een feestje mee te bouwen.”

BIj de single hoort een hele vrolijke video met line dancers, maar ook met een nietsvermoedende buurman, die oog in oog komt te staan met Laura. “Buurman, wat ziet u nu?”  Wel de beelden spreken voor zich…

Bekijk hier alvast de teaser van de videoclip: https://youtu.be/X-ejjkHU6GU

12:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: ik trek het me niet aan, single ik trek het me niet aan, laura lynn |  Facebook | |  Print |

Blood Brothers in première op 6 april

Cast Blood Brothers.pngOp vrijdagavond 6 april a.s. om 20.30 uur vindt de première plaats van de musical ‘BLOOD BROTHERS’ in de Rode Zaal van het Fakkel Theater aan de Hoogstraat te Antwerpen.

InTeam producties brengt de musical BLOOD BROTHERS, na jarenlang succes in Londen, naar Vlaanderen terug, in een vernieuwend concept met in de 13- koppige cast een mix van veelbelovende afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, live begeleid door een orkest van 6 musici.

OVER BLOODBROTHERS 

Net verlaten door haar man en opgezadeld met twee kinderen waarvoor ze amper financieel kan zorgen, krijgt Mevrouw Janssens het nieuws te horen dat ze zwanger is van een tweeling. Ten einde raad gaat ze in op de vraag van de ongewild kinderloze Mevrouw De Leeuw om één van de baby’s aan haar af te staan. De ‘deal’ gebeurt in het geheim: de jongens mogen nooit te weten komen dat ze broers zijn. Door toeval leren Mickey en Edward, allebei opgegroeid in twee totaal verschillende milieus, toch elkaar kennen. Ze worden ‘bloedbroeders’, tot grote afschuw van Mevrouw De Leeuw. Ondanks een verhuis, waarbij de jongens opnieuw gescheiden worden, kruisen later toch weer hun paden. Hun vriendschap lijkt onverwoestbaar, maar de kansen die de ene door zijn opvoeding heeft gekregen, blijken een bron van jaloezie voor de andere. Is de bloedband, die ze (onbewust) delen, sterk genoeg om toch ‘bloedbroeders’ te blijven?

Met in de hoofdrollen: Jeroen Logghe en Jervin Weckx (als de tweeling Mickey en Edward), Liesbeth Roose als Mevrouw Janssens en Sarah Kefi als Mevrouw De Leeuw. Verder: Emelien Raats (Linda) en Berten Vanderbruggen (Sammy). Pieter Van Keymeulen, bekend van o.a. ‘Spring’ (Studio 100), maakt zijn rentré op het podium als Verteller.

In het ensemble: Elias Bosmans, Pieter Van Bavel, Filip Vanderhoeven, Annelies Van Dorsselaer, Eline Goetgeluk en Phaedra Segers.

Het grootste deel van de maincast is afgestudeerd aan gereputeerde musicalopleidingen, oa Musicalafdeling Conservatorium Brussel en Fontys Hogeschool Tilburg. 

BLOOD BROTHERS, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West end en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio100 in Zaal Elckerlyck. 

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, brengt het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘BLOOD BROTHERS’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij legt InTeam de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Hans Focking (producent), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (bewegingsregie)

Orkest: olv Pietro Ramman (piano), Jacob Hus (basgitaar), Keanu De Poorter (keyboard), Sam Enthoven (slagwerk), Thomas Renard (gitaar), Jan Schaeken (saxofoon)

VOORSTELLINGEN op 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14 en 15 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Tickets: www.fakkeltheater.be

Foto: Hans Gerritsen

12:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: blood brothers, theater blood brothers |  Facebook | |  Print |

Stukken van Mensen neemt ongeziene start: twee originele Bruegels te koop aangeboden

Stukken van Mensen, Bruegels, En Koen Crucke waagt zijn kans met een zeldzame litho.

Binnenkort is het weer tijd voor onvervalste onderhandelingen volgens de regels van de kunst, want Evy Gruyaert presenteert vanaf dinsdag 3 april het derde seizoen van Stukken van Mensen op VIER. Vijf topdealers onderhandelen met verkopers gedreven door een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Elke aflevering passeren vier objecten de revue die gekocht kunnen worden door vier dealers. Wie bewijst zich als heer en meester van de pokerface, dealer of verkoper?

De experts hebben in dit programma al heel wat bijzondere dingen de revue zien passeren, maar in de eerste aflevering worden Patrick, Boris, Paul en Emely geconfronteerd met twee voorwerpen die zelfs hen met verstomming slaan: twee originele schilderijen van de hand van niemand minder dan Jan Bruegel de Jonge. Onder draconische veiligheidsmaatregelen en begeleid door een team van bewakingsagenten, werden de stukken naar de locatie gevoerd. De werken kosten immers écht stukken van mensen: wie een bod wil doen, zal minstens zes nullen op tafel moeten gooien…

Ook Koen Crucke hoopt een zeldzaam kunstwerk te kunnen verkopen: een zwartwit litho uit de Belle Epoque van de Peruviaanse schilder Albert Lynch. De dealers kunnen verder nog bieden op de tennisracket waarmee Justine Henin in 2004 goud won op de Olympische Spelen, en een prachtige Eames-stoel uit 1956.

Het derde seizoen van Stukken van Mensen - Vanaf dinsdag 3 april om 21u35 op VIER.

12:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: stukken van mensen, bruegels |  Facebook | |  Print |

31/03/2018

Foto's: "Nonkel Jef & de verloren zoon" in première

DSC_5182.JPGVrijdagavond ging "Nonkel Jef & de verloren zoon" in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De nieuwe theateravonturen van de Kempense boer Nonkel Jef, gespeeld door Ivo Pauwels en van de acteurs Luc Verhoeven, Dirk Lavrysen, Linda De Ridder, Brik Van Dyck, Patrick Onzia en Diana More. 

Tal van BV's waren uitgenodigd, Marilou Mermans, Ann De Winne, Margot Hallemans, Bram Bierkens, Annie Geeraerts, Ray Verhaeghe, Door Van Boeckel, Sven Ridder en Jan Van Dyke. Bekijk hier de foto's! 

Nonkel Jef is terug! Samen met zijn vrienden Odette, Sander en Zotten Dré geniet Vlaanderens meest bekende boer van zijn oude dag op zijn hoeve. Maar als een gladde projectontwikkelaar uit de stad de boerderij wil gaan kopen, gaan de koeien aan het dansen. Kiest Nonkel Jef voor het grote geld? Of blijft hij trouw aan zijn Kempische koppigheid? En lijkt die roodharige landmeter niet sprekend op een oude bekende? Is-ie 't of is-ie 't niet? Dit is het stuk waarin we de terugkeer van Izzy mogen meemaken. En jawel, acteur Luc Verhoeven is van de partij!

Nog tot en met 15 april in Theater Elckerlyc. Vervolgens op tour door Vlaanderen van 21 april tot en met 31 mei 2018.

Info & tickets: www.nonkeljefinhettheater.be