Showbizzkanaal

07/02/2018

Sportlegende Jean-Marie Pfaff duikt op in nieuwe Ketnet Musical – Team U.P.!

pfaff.JPGDe iconische Vlaamse sportlegende Jean-Marie Pfaff gaat in de nieuwe Ketnet Musical – Team U.P. gestalte geven aan Franky Champion, de vader van het hoofdpersonage Lars. Vandaag werd hij officieel voorgesteld aan de cast, die meteen super-enthousiast reageerde! De cast was danig onder de indruk van het roemrijke verleden van Pfaff als voetballer en Rode Duivel. Jean-Marie Pfaff zal niet live meespelen in de nieuwe musical, maar hij zal wel een paar keer op een verrassende manier opduiken tijdens de voorstelling.

verhaal
In het topsportinternaat U.P., waar kracht en prestatie hoog in het vaandel staan, is alles één grote competitie. Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Wie is de populairste? Alles draait om één ding: de allerbeste zijn.

In deze school komt Lars terecht, de zoon van een groot sporter. Dit hoort zo voor een zoon van een sportman, maar Lars zou eigenlijk liever muziek maken dan sporten. Op U.P. is niet iedereen even blij met zijn komst. En wanneer de directrice, omwille van zijn vaders bekendheid, Lars voortrekt, is het hek van de dam en staat de hele school op stelten.

publiekslieveling
Al voor het vierde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. De vorige edities, Kadanza, Kadanza Together en Unidamu, waren regelrechte toppers met in totaal meer dan 125.000 bezoekers, succesvolle televisiereeksen en diverse Gouden K’s. En nu is er dus Ketnet Musical-Team U.P., die een maand voor de première al kan rekenen op meer dan 30.000 bezoekers!

De musical wordt een mix van liedjes rond 20 jaar Ketnet. Er zullen nummers voorbij komen uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met enkele gloednieuwe songs.

De musical gaat in première op 3 maart in Plopsa Theater De Panne. Verder zijn er voorstellingen gepland in Hasselt, Gent, Oostende en Antwerpen.
speeldata
Plopsa Theater De Panne 3&4/03
Ethias Theater Hasselt 7/04
Capitole Gent 28&29/04 - 1/05
Kursaal Oostende 10/05
Stadsschouwburg Antwerpen 19, 20, 21&27/05

Alle info via www.ketnetmusical.be & www.studio100.com

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: jean-marie pfaff, ketnet musical – team u.p.! |  Facebook | |  Print |

06/02/2018

Marieke Vervoort. De andere kant van de medaille - TWEEDE DRUK

marieke.pngDeze week rolde de tweede druk van het boek van Marieke Vervoort (1979) van de persen. Iedereen kent de sympathieke ‘Wielemie’. Niet alleen in Vlaanderen maar tot in Rio de Janeiro en New-York toe. Met ‘De andere kant van de medaille’ beschrijft auteur Karel Michiels de terugblik van Marieke op haar leven en op het levenseinde. Zij verwezenlijkte in haar leven meer dromen dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden: Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees & wereldkampioen. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardig ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires. Marieke Vervoort was een van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit gekend heeft. De andere kant van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond. In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Ze vertelt openlijk over het levenseinde in haar boek. Dit is het moedigste levensverhaal van Vlaanderen en verre omstreken. En zeer herkenbaar voor iedereen want Marieke is zoals we zelf zijn.

Marieke schenkt alle opbrengsten van het boek aan haar VZW Wielemie.

21:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: marieke vervoort |  Facebook | |  Print |

Eerste trailer Westworld seizoen 2

telenet.JPGNaast ‘die ene’ sensationele serie over Zeven Koninkrijken heeft HBO nog een andere topper in huis. Een waanzinnig populaire en mysterieuze serie boordevol twists, verrassingen en koelbloedige moorden. De kiemen van een licht ontvlambare revolutie? Check. Welkom terug in de wondere wereld van Westworld!

HBO lanceerde de eerste trailer van het tweede seizoen van ‘Westworld’ tijdens de Super Bowl van afgelopen weekend. Onder een pianoversie van Kanye Wests ‘Runaway’ aanschouwen we de terugkeer van Jeffrey Wrights Bernard Lowe, Thandie Newtons Maeve Millay en Evan Rachel Woods Dolores Abernathy. Nu deze ‘hosts’ het geheim achter hun bestaan ontdekten, maken ze zich op om ‘hun wereld’ te veroveren. Samen met een nieuwe, angstaanjagende host zijn ze bereid om daarvoor hard, meedogenloos en allesvernietigend toe te slaan. Het eerste seizoen ontrafelde zich als een onoplosbare puzzel en ook dit tweede seizoen belooft een heuse breinbreker te worden. Ben jij klaar voor een nieuwe trip naar ‘Westworld’?

Westworld seizoen 2 start tijdens de nacht van 22 op 23 april, live met de US
Wekelijks verschijnt er een nieuwe episode
Seizoen 1 van Westworld verschijnt integraal op 26 maart terug in Play More.

21:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: westworld seizoen 2, telenet |  Facebook | |  Print |

De Zonen van Van As - Aflevering 1 van seizoen 4 op woensdag 7 februari om 20.30 bij VTM

De Zonen van Van As, vtm, vtm De Zonen van Van As, De nv Van As begint op woensdag 7 februari aan een nieuw werkjaar. Dan gaat seizoen 4 van de succesvolle comedy van start. En in tegenstelling tot het financieel geklungel in de reeks, kan de serie zelf een mooi bedrijfsresultaat voorleggen. De Vlaamse comedy rond kleine zelfstandigen en grote ego’s scoorde in zijn vorig seizoen gemiddeld 658.000 kijkers en 31,7% marktaandeel (VVA 18-54, live+7). 

In aflevering 1 meldt Dimitri (gespeeld door Sid Van Oerle, bekend als Kobe uit Thuis) zich als arbeider aan bij Van As. Dimitri is de zoon van Victor Brepols (Dirk van Dyck) en net afgestudeerd. Zijn vader hoopt dat een job bij de afbraakfirma van Dimitri een echte man zal maken, maar zijn rechtlijnige principes botsen al snel op het gefoefel en de bedrijfscultuur bij Van As.

Later in aflevering drie van dit seizoen komt ook Zjang in dienst,  gespeeld door Sam Louwyck. Louwyck is een van de zeldzame Vlaamse acteurs die meer in het buitenland werken. Zo stond hij twee jaar geleden nog tegenover de Italiaanse superster Monica Belluci, een avontuur dat hem samen met haar op de rode loper van het Filmfestival van Cannes deed belanden. Andere opvallende rollen speelde hij in Cargo, Eigen Kweek en Rundskop. Andere nieuwkomer in de cast is Sid Van Oerle (Kobe uit Thuis). Halverwege seizoen 4 keert ook kleinzoon Kevin Van As (Jonas van Geel) terug uit Australië, maar hij is niet echt veranderd en start al snel zijn eigen louche zaakjes. 

De rol van Maaike Cafmeyer wordt dan weer uitgebreid. Zij dook midden vorig seizoen voor het eerst op als Belinda, de ex van Zjempie (Peter Van den Eede), en Belinda is er om te blijven. Want in seizoen 4 laten de vrouwen van het familiebedrijf zich niet in een hoekje duwen. Linde (Rilke Eyckermans) weet Dick (Ben Segers) helemaal rond haar vinger te draaien, Belinda wil een man en Rita (Els Béatse) staat op haar strepen na alweer een flater van Eddy Van As (Jan Van Looveren). Zelfs Frakke (Carry Goossens) gaat op zoek naar een lief.

Seizoen vier start waar drie eindigde: Eddy en Herman slagen er niet in het zakelijk even goed te doen als hun vader Frans (Jaak Van Assche). Meer nog, ze zijn in de val getrapt die Daan (Sven De Ridder) voor hen had opgezet: ze hebben een verkeerd gebouw afgebroken. De firma Van As moet nu een astronomische schadeclaim aan de stad betalen, mogelijk hun ondergang. Maar de Van Askes hebben nog één geheim wapen: een geheugenstick waarop onder meer informatie staat over de zwarte boekhouding van Daan. Daan wil de stick terug in ruil voor veel geld. Eddy wil de stick eerst onderzoeken en ontdekt dat er ook compromitterende informatie opstaat van grote aannemers en politici… Eddy kopieert de informatie en is vastbesloten van die te gebruiken. De zaak loopt uit de hand en het komt tot een finale confrontatie tussen pater familias Frans en zijn oudste zoon.

AFLEVERING 1: DIMITRI - WOENSDAG 7 FEBRUARI 2018

Frakke moet van Frans een nieuwe werkkracht onder zijn vleugels nemen: Dimitri (Sid Van Oerle). Frakke neemt Dimitri tegen zijn zin mee naar een afbraakpand. In een afgesloten gedeelte stoten ze op tientallen splinternieuwe elektronische toestellen, wellicht de buit van een dievenbende. 

21:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de zonen van van as, vtm, vtm de zonen van van as |  Facebook | |  Print |

Volledig oeuvre Lynyrd Skynyrd samengevat op Collected

album.JPGOp 2 maart 2018 verschijnt de nieuwe Lynyrd Skynyrd verzamelaar Collected. Hierop vind je een verzameling van de grootste hits van de band, maar ook de betere albumtracks en een bijzondere verzameling aan demo’s en live opnames.

Lynyrd Skynyrd kan worden gezien als één van de grondleggers van de southern rock. In 1973 brengen ze hun debuutalbum uit, met daarop de klassiekers Free Bird en Tuesday’s Gone. Het tweede album, Second Coming, dat nog geen jaar later in de schappen kwam te liggen, bevatte Skynyrd’s grootste hit: Sweet Home Alabama.

Ze hielden het tempo erin en brachten in de drie jaar daarop maar liefst drie platen uit. Maar op 20 oktober 1977 – drie dagen na de release van hun vijfde album Street Survivors – bleek hun geluk toch een eind te kennen. Na een concert in Greenville, South Carolina, nemen de band en crew een vliegtuig naar hun volgende optreden. Een tekort aan brandstof zorgt echter voor problemen en bij de onvermijdelijke crash komen bandleden Ronnie van Zant en Steve Gaines, achtergrondzangeres Cassie Gaines, de roadmanager en de twee piloten om het leven. De rest van de band raakt zwaargewond.

Pas na tien jaar besluit de band weer samen te komen, met naast vijf oorspronkelijke leden ook de jongere broer van de overleden zanger Ronnie: Johnny van Zant. Vanaf dat moment neemt hij de vocalen voor zijn rekening. Daarna onderbreekt de band hun constante getour eigenlijk alleen nog om de studio in te duiken; tussen 1991 en 2012 brengen ze nog negen albums uit.

Op Collected komen voor het eerst in de geschiedenis de twee incarnaties van Lynyrd Skynyrd bij elkaar. Van alle albums die de band opnam zijn tracks terug te vinden op de eerste twee discs van deze set. Op de derde disc staat een aantal early recordings, demo’s en live opnames.

Lynyrd Skynyrd verkocht wereldwijd tientallen miljoenen albums en werd in 2006 nog opgenomen in de beroemde Rock and Roll Hall of Fame. Onlangs kondigde de band hun afscheidstournee aan, die zeker tot diep in 2018 zal gaan duren.

Lynyrd Skynyrd verschijnt als 3CD op 2 maart. De 2LP versie verschijnt dit voorjaar via Music On Vinyl.

21:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: lynyrd skynyrd |  Facebook | |  Print |