Showbizzkanaal

16/04/2018

Woensdag gaat ‘The Last Game’ in première in Kinepolis Hasselt

The Last Game, film The Last Game, kinepolis antwerpen, Drie jaar werkten regisseurs Sinan Tabanli, Ilhan Akgül en mederegisseur Kurt Cammon aan de opnames en financiering van hun eerste langspeelfilm ‘The Last Game’. De veelbelovende, controversiële misdaad-drama is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de jaren 80. In Turkije werden toen door de staat (onofficieel) een 40-tal patriotten aka ‘Grijze Wolven’ gerekruteerd en naar Europa gestuurd om te strijden tegen de erkende Armeense terreurgroep ‘ASALA’. Deze ‘Grijze Wolven’ opereerden in een netwerk Parijs-Luik-Rotterdam en werden na het succesvol volbrengen van hun missie, door de Turkse staat aan hun lot overgelaten. Door hun speciale vaardigheden en kennis, werden vele van deze “gedumpte” patriotten verleid door de misdaad. ‘The Last Game’ vertelt het gewelddadige verhaal van één van deze ‘Grijze Wolven’, die spijt krijgt van zijn criminele activiteiten en daaraan gepaarde gruweldaden, en besluit om soortgelijke misdadigers en bendes, in zijn eigen kennissenkring, uit te roeien. ‘The Last Game’ werd voor 90 % in België gedraaid (Genk, Oostende, Maasmechelen, Brussel, Luik…) en strikte o.a. de Turkse steracteur Ali Sürmeli, beter bekend als Zaza Dayi, het opmerkelijke personage dat hij neerzet in de populaire Turkse serie ‘Kurtlar Vadisi’. Dé grote ster wordt echter de 63-jarige Recep Yagizoglu uit Heusden-Zolder. Deze ex-bodybuilder en gepensioneerd mijnwerker werd letterlijk van de straat geplukt, maar wordt nu al een grote toekomst als acteur voorspeld. ‘The Last Game’ gaat woensdagavond 18 april in avant-wereldpremière in Kinepolis Hasselt. Vanaf 20 april is ‘The Last Game’ te zien in 150 bioscoopzalen in Turkije en vanaf 25 april kan het grote publiek hem ook in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik gaan ontdekken.

Na enkele succesvolle kortfilms, wagen regisseurs Sinan Tabanli, Ilhan Akgül en mederegisseur Kurt Cammon zich met ‘The Last Game / Dernier Jeu’ aan hun eerste en meteen internationale langspeelfilm.

Voor Kurt Cammon was ‘The Last Game’ een spannend avontuur. Vier jaar geleden kon de filmmaker enkel terugvallen op zijn zes maanden durende filmopleiding. “Tien jaar geleden besloot ik mijn job als proces-operator op te geven en de Syntra-opleiding ‘realisator van videoproducties’ te volgen. Niet veel later groeide, samen met mederegisseurs en producers Ilhan Akgül en Sinan Tabanli, het idee om een eigen langspeelfilm te maken. De film startte als een hobbyproject en is doorheen de jaren organisch gegroeid tot een professionele langspeelfilm. De crew en acteurs werden steeds beter en professioneler. Dan geloof je in iets grootser”, vertelt de filmmaker.

Op eigen houtje zo’n ambitieuze film in elkaar boksen staat gelijk aan moedig ondernemerschap. Het is een parcours van vallen en opstaan. “De eerste investeringen in de film hebben we gefinancierd met een persoonlijke lening”, vertelt Cammon. “Gelukkig kon onze eigen productiefirma Leyal Film gaandeweg het productieproces rekenen op steun van co-producenten Stad Genk, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Wallimage en financiering via Tax Shelter.”

Cast met ‘Turkse Robert De Niro’ en van straat geplukte 63-jarige ex-bodybuilder/-mijnwerker

Voor de cast van ‘The Last Game’ deden de regisseurs een beroep op zowel niet-geschoolde als professionele acteurs, waaronder de bekende Turkse acteur Ali Sürmeli. “Ze noemen hem de Turkse Robert De Niro”, zegt Cammon die zelf een Belg van Turkse origine is. “Ali is vooral bekend als ‘Zaza Dayi ‘, door zijn rol in de populaire Turkse serie 'Kurtlar vadisi', maar dé ster van deze film wordt Recep Yagizoglu uit Heusden-Zolder. Deze ex-bodybuilder en gepensioneerde mijnwerker spreekt vloeiend 5 talen en hebben we op z’n 60ste letterlijk van de straat geplukt. In Turkije zijn ze verkocht en wordt hem een grote toekomst voorspeld. Een natuurtalent, net als Ilhan Akgül, die 15 jaar geleden verhuisde van Istanbul naar Genk en die naast een rol als acteur, ook als scenarist en regisseur betrokken is bij de film.”

De Turkse taal en cast in de film zijn niet toevallig gekozen. Cammon: “De Turkse filmindustrie is één van de grootsten wereldwijd en dat biedt heel wat mogelijkheden. Denk maar aan de uitgebreide Turkse gemeenschappen die in Europa wonen. In ieder land is er een publiek waarnaar je je film kan distribueren. Je vindt de Turkse taal overal, maar ik wil wel benadrukken dat deze film niet enkel voor een Turks publiek gemaakt werd.”

Naast het filmtechnische, is de grootste sterkte van ‘The Last Game’ het waargebeurde verhaal van de film. “Het verhaal van de ‘Grijze Wolven’ die moedig streden tegen de Armeense terreurgroep ‘ASALA’, is één van de meest omstreden en controversiële verhalen uit de jaren tachtig. De ‘Grijze Wolven’ opereerden voornamelijk in de driehoek ‘Parijs-Luik-Rotterdam’ en nadat ze hun missie volbrachten, werden ze door de Turkse staat overgelaten aan hun lot. Het is daar waar ‘The Last Game’ op inspeelt. Een misdaad-drama met een politieke achtergrond”, zegt Kurt Cammon.

SYNOPSIS ‘The Last Game’

Meftun Taylan, een ex-Grijze Wolf die in de jaren '80 door Turkije naar Europa gezonden werd om te strijden tegen de Armeense terreurgroep ASALA, kampt nu met spijtgevoelens over zijn criminele activiteiten en gruweldaden na de operaties voor het vaderland. Dromend van een zuiver geweten, ziet Meftun het als zijn taak om soortgelijke misdadigers en bendes uit te roeien. Hij kiest de doelwitten uit zijn eigen kennissenkring en roept de hulp in van Cerkez, een koelbloedige hitman, die hij laat overbrengen vanuit een Turkse gevangenis. De operaties worden één voor één met succes afgesloten. In plaats van een moreel evenwicht te vinden, verliest Meftun zichzelf helemaal. Hierna volgt een laatste taak voor Cerkez om zijn vrijheid af te kopen. Meftun laat de toekomst van Cerkez en zichzelf over aan het lot. Een speciale interpretatie van het lot weliswaar...

Nu woensdagavond 18 april gaat ‘The Last Game’, in aanwezigheid van de regisseurs, de cast, en bekende gasten, in officiële avant-wereldpremière, in de Hasseltse bioscoop Kinepolis. Vanaf 20 april verschijnt de film in 150 bioscoopzalen in Turkije én vanaf 25 april kan je de film ook ontdekken in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik.

19:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: the last game, film the last game, kinepolis antwerpen |  Facebook | |  Print |

Ketnet-wrapper Sien Wynants verwelkomt dochtertje Yoko

baby.JPGGisteren liet Ketnet-wrapper Sien Wynants weten dat Yoko geboren is. De kersverse ouders laten weten dat alles goed gaat en dat ze nu vooral genieten van de tijd samen met hun pasgeboren dochtertje.

“Eindelijk is ze er! We hebben hier enorm hard naar uitgekeken en zijn ontzettend gelukkig. Mama, papa en Yoko stellen het heel goed”, aldus Sien Wynants.

Sien geniet nu van haar moederschapsrust en zal dus even van het scherm verdwijnen. Tegen de zomer zal ze opnieuw te zien zijn op Ketnet en trekt ze er opnieuw op uit met de KetnetBand.

19:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sien wynants, yoko |  Facebook | |  Print |

Nana Mouskouri opnieuw naar België met haar Forever Young Tour

nna.JPGIn 2008 gaf Nana Mouskouri twee legendarische afscheidsconcerten in Athene. Maar als je geboren bent om te zingen, kun je nooit echt afscheid nemen van je publiek! Na The Happy Birthday Tour in 2014 en 2015, komt ze opnieuw met haar succesvolle Forever Young Tour naar België! Op 23 november staat ze in De Roma in Antwerpen en op 25 november in Le Forum in Luik.

Tijdens de Forever Young Tour leent ze haar stem aan songs van haar muzikale vrienden en mentoren Manos Hadzidakis, Nikos Gatsos, Michel Legrand, Quincy Jones, Bob Dylan, Leonard Cohen, Bobby Scott, Simon and Garfunkel, Serge Gainsbourg, Claude Lemesle, Mark Knopfler, Tony Visconti, Serge Lama, Joni Mitchell, Francis Cabrel en ... nog vele anderen.

Nana Mouskouri brak in 1961 internationaal door met 'Weisse Rosen Aus Athen', dat in meerdere talen werd uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen stuks werden verkocht. In de daarop volgende 50 jaar scoorde de zangeres met een vrijwel onveranderde verschijning - sluik haar en een donkere vierkante bril - vele hits zoals 'The Three Bells (Les Trois Cloches)', 'Quand Tu Chantes', 'Mon Enfant' en natuurlijk 'Only Love'.

Ze verkocht wereldwijd naar schatting meer dan 350 miljoen albums en heeft  300 gouden en platina platen ontvangen. Ze behoort hierdoor bij de top van de best verkopende artiesten ooit.

De Griekse Nana Mouskouri begon op jonge leeftijd als jazz-zangeres, maar groeide al snel uit tot het grootste muzikale exportproduct van haar land. Ze zong in de meest uiteenlopende stijlen: van jazz tot pop, cabaret, klassiek, opera tot pure folksongs. Griekenland werd te klein en Mouskouri vertrok naar Parijs. Na een oversteek naar New York viel ook Amerika en de rest van de wereld als een blok voor haar kristalheldere stem.

Mis de unieke kans om de vele hits uit uw jeugd nog eens te horen niet! 

Tickets te koop vanaf woensdag 18 april via greenhousetalent.be.

19:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: nana mouskouri, forever young tour |  Facebook | |  Print |

Opnames Sinterklaas-film van start: Sinterklaas en de Wakkere Nachten

sinterklaas.jpgVandaag zijn de opnames gestart van de tweede Sinterklaas-film van Sylvester en Ketnet. Sinterklaas en de Wakkere Nachten is een film in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen.

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Hoe dat verder afloopt zie je dit najaar in Sinterklaas en de Wakkere Nachten…

De Sint is dus al eerder in het land voor opnames en zal dus ook her en der in het straatbeeld verschijnen. Sinterklaas beseft dan ook dat dit voor velen even schrikken kan zijn.

De film komt tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Karlijn Sileghem en vele anderen. De Sint en de wakkere nachten is dit najaar te zien in de bioscoop en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distributions.

De wereld van Sinterklaas

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks Dag Sinterklaas. De makers wilden de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes. Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit. Dat is de Sint die we kennen van Dag Sinterklaas, de jaarlijkse intrede Hij komt, hij komt! en de andere Sint-programma’s van Ketnet in samenwerking met Hugo Matthysen en Sylvester Productions.

Deze film wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet en Kinepolis Film Distribution.

19:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: sinterklaas en de wakkere nachten, sinterklaas, kfd |  Facebook | |  Print |

15/04/2018

Nieuwe single "Eerste Liefde " van Mieke vanaf nu beschikbaar!

eerste_liefde_mieke.JPGMieke is een grote naam in de geschiedenis van de Nederlandsche en Belgische muziek. Tijdens een rijke carrière die inmiddels ruim vijf decennia beslaat heeft ze zich met regelmaat een plaats weten te veroveren op nationale en internationale hitparades en was veelvuldig te gast in diverse radio en tv programma's in binnen en buitenland. Eigenlijk behoort Mieke inmiddels een beetje tot het culturele erfgoed van de Benelux.

Na lange tijd duetten te hebben gezongen met diverse collegae is het eindelijk tijd solo weer eens voor de dag te komen met het aanstekelijke 'Eerste liefde'. In deze song is te horen dat we te maken hebben met een zangeres die met haar stem en persoonlijkheid door de jaren heen enkel aan warmte heeft gewonnen.

Vorig jaar was er het nieuwe album 'Parels' en sleept ze samen met zanger Bandit, de in België prestigieuze prijs 'De Loftrompet' in de wacht voor beste videoclip bij het populaire Ment TV. Ook was er de koninklijke bestseller 'De Nieuwe Mode van Oranje' daarin stond schrijfster Els Smit uitgebreid stil bij de song 'En opeens', die handelt over het trieste lot van Prins Friso. Ook met de documentaire 'Mieke een carrière ', oogste ze veel lof.

2017 was in vele opzichten een bijzonder jaar voor Mieke. 2018 belooft niet minder te worden.

Koop "Eerste liefde" via Itunes

18:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: mieke |  Facebook | |  Print |