Showbizzkanaal

20/02/2018

Al meer dan 100.000 tickets de deur uit voor 40-45!

studio100.JPGVandaag maakte Studio 100 bekend dat er al meer dan 100.000 tickets verkocht zijn voor de spektakel-musical 40-45. Op meer dan 8 maanden voor de première is dat best spectaculair te noemen. Door de aanhoudende vraag naar tickets heeft Studio 100 beslist om de voorstelling te verlengen. Vanaf vandaag kunnen er tickets besteld worden voor voorstellingen tot en met 18 november 2018.

Gert Verhulst: “Ik ben ongelofelijk tevreden dat al meer dan 100.000 Vlamingen ons het vertrouwen hebben gegeven door een kaartje te kopen voor 40-45. Met Will Tura, Steve Willaert, Frank Van Laecke en Allard Blom hebben we een absoluut creatief topteam samengesteld. Daarnaast hebben we ook een Vlaamse topcast kunnen samenstellen met grote én verrassende namen. Voeg daar nog spectaculaire en grensverleggende technische hoogstandjes aan toe en dan weet je dat onze bezoekers een unieke en magische theaterervaring zullen beleven!

Vandaag werd ook de trailer van de productie ingeblikt in aanwezigheid van de volledige cast.

grensverleggend op alle vlakken
Het verhaal van 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Voor de andere rollen heeft Studio 100 telkens 2 acteurs gecast die samen in een vaste bezetting zullen spelen. Zo is er een blauwe en groene cast:
Blauwe Cast Groene Cast
Louis Jonas Van Geel Jonas Van Geel
Staf Jelle Cleymans Jelle Cleymans
Emiel Peter Van de Velde Lucas Van den Eynde
Anna Marleen Merckx Ann Tuts
Sarah Clara Cleymans Nathalie Meskens
Leon Jo De Meyere Herbert Flack

Maar niet alleen door de dubbele cast is deze productie grensverleggend: ook het technisch concept, inclusief rijdende tribunes, dat voor deze voorstelling werd bedacht is een absolute wereldprimeur. Speciaal voor 40-45 bouwt Studio 100 in Puurs een Pop-Up Theater om deze gigantische monsterproductie te kunnen huisvesten.

verhaal
40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

40-45 – vanaf 7 oktober 2018
in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

Verlengd tot en met 18 november 2018

Tickets & info via www.40-45.live

 

19:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: 40-45, studio 100 |  Facebook | |  Print |

Beste Kijkers, aflevering 7 op woensdag 21 februari om 21.10 bij VTM

vtm.JPGNa de gepeperde aflevering van vorige week zijn Nathalie Meskens, Sven De Ridder en Tine Embrechts op woensdag 21 februari helemaal afgekoeld voor een nieuwe Beste Kijkers. Sven laat zich vergezellen door ‘nieuwe Belg’ en comedyking Jan Jaap van der Wal. Tine heeft Katja Retsin uitgenodigd die, na haar Groeten Uit- avontuur in 1984, dit keer gewoon in 2017 mag blijven.

Sven die voor de allereerste keer in zijn leven geen ‘Antweirps’ spreekt, hoe vreemd zou dat klinken? Beste Kijkers test het met een lip flip, waarbij de monden van de panelleden, met dank aan beeldbewerking, van eigenaar wisselen. Sven krijgt zo plots het Gentse accent van Katja. Een verbetering of net niet? 

De Olympische Winterspelen zijn blijkbaar ook een bron van humor. Een ceremonie met knuffelberen, Finnen met een rare vorm van bezigheidstherapie, ze passeren allemaal in Pyeongchang én bij Beste Kijkers. En we komen ook te weten waarom Sven ontroert raakt door een... paperclip.  

19:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: beste kijkers, vtm, vtm beste kijkers |  Facebook | |  Print |

Phil Kevin pakt uit met brandend actuele ambiancesingle ‘Vroeger was ze Benny’

benny.jpgDat Phil Kevin een echte 'Komaan en doe het’-mentaliteit heeft, daar moeten we waarschijnlijk niemand meer van overtuigen en dat zet de sympathieke Limburger eens te meer in de verf met zijn nieuwe single ‘Vroeger was ze Benny’. Hoewel hij momenteel nog in de Vlaamse hitlijsten prijkt met ‘Ik ben je prooi’, de eerste duetsingle met zijn vrouw, pakt Phil Kevin nu dus al uit met nieuw, brandend actueel hitmateriaal. ‘Vroeger was ze Benny’ is een echte ambiancebom, met een respectvolle knipoog naar de aandacht rond transgenders sinds de outing van Bo Van Spilbeeck, een verhaal dat Phil met bewondering gevolgd heeft.

“Ik heb veel respect voor de manier waarop Bo, maar ook de media in het algemeen, dit verhaal gebracht hebben”, zegt Phil Kevin. "Hoe Bo straalde na haar outing, dat was prachtig om te zien en ik denk dat ze voor veel mensen die in eenzelfde situatie zitten, de drempel om hun ware zelf te tonen enorm verlaagd heeft. Bo is een rolmodel voor de transgenders geworden en mag daar heel trots op zijn. Eigenlijk schreeuwde ze door haar outing naar hen ‘Komaan en doe het!’ en gaf ze een sterk signaal van verdraagzaamheid en begrip naar alles en iedereen. Net toen heel deze historie losbarstte, kruiste dit nummer mijn pad en ik voelde meteen dat ik er iets mee moest doen. Het is zo aanstekelijk, er zit zoveel ambiance in, met de knipoog maar het blijft respectvol, dat vind ik heel belangrijk. Wie weet kan ‘Vroeger was ze Benny’ wel uitgroeien tot het lijflied van de transgenders, dat zou ik een hele eer vinden!”, zo besluit Phil.

'Vroeger was ze Benny', de nieuwe single van Phil Kevin kan u beluisteren op Spotify!

19:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: vroeger was ze benny, phil kevin |  Facebook | |  Print |

Karen maakt een plaat - Morgen om 20u40 bij VIER

karen.JPGKaren krijgt hulp van Tourist LeMC en Daan...
 
...en een bezoek aan haar ouderlijk huis doet haar blozen

Karen vliegt in haar eerste nummer en werkt samen met Iris Van Straten en Raymond Geerts aan tekst en klank. Op zoek naar inspiratie brengt ze samen met Tourist LeMC een bezoekje aan haar geboortedorp Mortsel. Ze bezoeken ook Karens vroegere ouderlijk huis. Daar blijken wat oude schrijfsels van Karen verstopt te zitten achter het behang...

Ook Daan helpt Karen een handje tijdens een brainstormsessie over mogelijke muzikale onderwerpen.

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: karen, vier, karen maakt een plaat |  Facebook | |  Print |

Gent West - Morgen om 21u35 bij VIER

vier.JPGVeronique moet kiezen tussen haar dochter of één van de bendeleidsters...
 
Oorlog tussen de muren van Gent West: welke kant kiest Veronique?

In Gent West woedt een strijd tussen de twee kampen van Kat en Sam. Het mikpunt van de beide ego’s blijft Veronique, die voor het eerst haar dochter terugziet. Veronique zit ongewild midden in de strijd tussen Kat en Sam. Kat dreigt ermee dat Luna wat zal overkomen als ze niet aan haar kant staat. Veronique moet noodgedwongen partij kiezen.

Eric Beckers, Sams vader, zoekt na bijna 20 jaar opnieuw contact met zijn dochter. Na lang aandringen besluit Sam hem nog één keer te willen zien. Daarna sluit ze hem voor altijd uit haar leven. Malika zit in het cachot. Sarah wil de levensomstandigheden in de isoleercellen verbeteren, maar van de cipiers moet ze geen hulp verwachten. Sarah staat alleen in haar strijd. Haar positie als directeur wordt op de proef gesteld.  Luna komt bij haar mama op bezoek. Tijdens de fouille wordt ze betrapt op het bezit van “illegale substanties”. Tom zet verbeten de zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw verder. Zonder resultaat.

Gent West - Morgen om 21u35 bij VIER

19:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: gent west, vier, vier gent west |  Facebook | |  Print |