hollandse-muziek : Showbizzkanaal

27/01/2013

Angela Groothuizen met "De helft van mij hoog" in Nederlandse Single Top 100

angela.JPGAngela Groothuizen heeft haar hit te pakken. De zangeres is binnengekomen op nummer 19 van de Single Top 100 met het nummer "De helft van mij."

Angela bracht het nummer vorige week zaterdag in het Tros programma "De beste zangers van Nederland." Bastiaan Ragas die het nummer samen schreef met Veldhuis & Kemper was zichtbaar ontroerd door de vertolking van zijn lied door Angela Groothuizen.

Met de Dolly Dots scoorde Groothuizen in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw hits aan de lopende band. De laatste jaren weet Angela ook als solo zangeres regelmatig de hitlijsten te vinden met nummers als "Bier en bitterballen" en "Niets blijft."

Het grote publiek kent haar de laatste tijd vooral als coach/jurylid van programma's als "X Factor" en "The Voice of Holland."

"Ik ben van huis uit natuurlijk zangeres. Daar ligt mijn hart. Ik vind het heerlijk om nieuw talent te adviseren en mogelijk een paar procent beter te maken. Dat ligt in het verlengde van mijn vak en daar word ik heel blij van, maar het voelt fantastisch om zelf weer een hit te scoren. Het is een prachtig lied, daar kan iedereen die aan de single heeft meegewerkt heel trots op zijn Dat het nummer echter zo goed is ontvangen had ik wel gehoopt maar totaal niet verwacht. De reacties op de social media waren overweldigend.” Zo vertelt de zangeres.

“De Beste zangers van Nederland” is elke zaterdag te zien bij de Tros op Nederland 1. Op het Spaanse eiland Ibiza zingen de deelnemers elkaars repertoire. Overdag zijn ze de beste vrienden, maar 's avonds barst de ‘concurrentiestrijd’ los. In elke aflevering gaat één van de zangers of zangeressen op zoek naar zijn of haar ideale vervanger.

De nieuwe single van Angela Groothuizen “De helft van mij” is uitgebracht door CNR Music en te downloaden via de bekende downloadportals.

Volgende week begint de reprise van Angela’s theatertour “Angela en de Optigan”.

De speeldata staan op www.angelagroothuizen.nl

21:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Singles | Tags: angela groothuizen, hit angela groothuizen, hit, single top 100 |  Facebook | |  Print |

17/01/2013

Nieuwe single Brigitte Nijman ode aan de liefde

Brigitte Nijman heeft haar tweede single, Verslaafd aan jou, gelanceerd. Het lied, met een tekst van Marcus van Wattum en Pieter van Schooten, is op het lijf van de sympathieke zangeres geschreven. ‘Verslaafd aan jou gaat over de kwaliteit van het leven,’ zegt Brigitte Nijman. ‘De tekst kan je biografisch noemen. Ik ben verslaafd aan de mooie aspecten van het leven. Liefde, familie en vrienden zijn voor mij heel belangrijk. Zonder hen kan ik niet. De mooi geschreven tekst komt daarom recht uit mijn hart.’

Verslaafd aan jou is de tweede single van Brigitte Nijman. Vorig jaar augustus bracht ze de Cd De Mooiste Dag uit. Daarvoor was de muzikale duizendpoot een jaar lang bezig geweest om te bepalen naar welke muziekrichting haar hart uitgaat. ‘Ik wil muziek maken dat een breed publiek aanspreekt en waar ik veel van mijzelf in kwijt kan. Muziek is een taal die iedereen spreekt en daar kun je heel veel emoties in kwijt.’

De laatste jaren was Brigitte tot twee keer toe te zien met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, stond ze in vele succesvolle theaterproducties en heeft ze een bijzondere herinnering aan de theatervoorstelling Goud, waarin ze op sublieme wijze de rol van een jonge Willeke Alberti vertolkte. ‘Dat was voor mij het moment dat ik voor mijzelf wist: dit is wat ik wil. Ik wil mensen raken met mooie melodieën en aansprekende teksten.’

Brigitte toert tot en met mei met De Zonnebloem Theater Tournee door het land. Meer dan twintigduizend toeschouwers hebben deze voorstelling inmiddels gezien.

De single Verslaafd aan jou is onder meer te downloaden op de website van Brigitte Nijman

Info: www.brigittenijman.nl

Nieuwe single van Gerard Joling De Nacht Voorbij

gerard_joling.JPGGerard Joling zet in 2013 zijn glansrijke zangcarrière voort met de release van de splinternieuwe single, getiteld De Nacht Voorbij. Het vrolijke, uptempo nummer is van de hand van Jan Smit en wordt morgen, vrijdag 18 januari, uitgebracht op VoSound Records, het platenlabel van Jan Smit. De single is de voorloper van een gloednieuw album van Gerard dat komend voorjaar wordt uitgebracht.

Gerard, inmiddels een kleine 30 jaar in het vak, heeft een indrukwekkende reeks nationale en internationale successen achter zijn naam staan. Talloze onderscheidingen, gouden en platina awards vielen hem ten deel. Ook met De Toppers, de gelegenheidsformatie waar hij deel van uitmaakt, boekt hij groot succes.

Maar het vakmanschap van Gerard Joling omvat niet alleen zijn zangtalent, ook als tv-celebrity scoort hij als geen ander. Hij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar kijkcijferkanon vanwege zijn presentatie van tv-shows, waarvan “Sterren Dansen Op Het IJs” en "Sterren Springen" de meest recente, uiterst succesvolle voorbeelden zijn.

01/10/2012

Top 10 hit en Buma NL Award voor Danny Froger

froger.JPGAfgelopen week mocht Danny Froger al de 'Buma NL Award' voor 'Beste Nieuwkomer' in ontvangst nemen en nu scoort hij ook nog zijn eerste Top 10 notering met het nummer 'Harder'. Wist hij met zijn eerste single 'Vandaag'  de zestiende plaats te bereiken, vandaag stijgt hij met het nummer 'Harder' van 36 door naar nummer 9. In alle andere hitlijsten van o.a. Radio NL, TV Oranje en Sterrren.nl staat het nummer op de 2e plaats. Ongekend succes voor de zoon van René Froger die geheel op eigen wijze de paden van het artiestenvak bewandelt en dus niet geheel zonder succes.

'Ik ben enorm blij met het eerste halfjaar van mijn muzikale carrière. Het blijft toch altijd afwachten of het publiek net zo enthousiast is als ik ben. Na twee singles kan ik in ieder geval zeggen dat het er op lijkt dat ik een serieuze kans krijg. Als je dan ook nog eens een prijs mag ontvangen als 'Beste Nieuwkomer' kun je niet anders dan helemaal uit je dak gaan, toch? In de studio zijn we druk bezig met de volgende single en een album, dus ik kan jullie beloven; er komt nog veel meer!', aldus Danny.

11:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Muziek | Tags: buma nl award, top 10 hit, danny froger |  Facebook | |  Print |

20/07/2012

Gouden plaat voor EK-single Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid

wolter_kroes.JPGHet is geen nieuws meer dat het EK 2012 niet heeft gebracht wat we ervan hadden verwacht, maar gelukkig geldt dat niet voor iedereen.

Zo hebben Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid vandaag een gouden plaat ontvangen voor de verkoop van meer dan 10.000 singles van ‘Ben je ook voor Nederland? (De Geluksvogeltjesdans)’.

Elk EK of WK barst de strijd weer los om de grootste EK hit te scoren.
Dit jaar was de strijd echter snel gestreden aangezien de drie Nederlandse Sterren Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid vrijwel direct in de top van de Nederlandse single charts waren terug te vinden met hun EK hit.

Bij de single, wat een bewerking is van de vogeltjesdans en geproduceerd is door Fluitsma & van Tijn, hoort ook een hilarische videoclip waarin de voetballers van het Nederlands Elftal een prominente rol hebben gespeeld. Zo hebben o.a. de voetballers Ibrahim Afellay, Mark van Bommel, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Nigel de Jong, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg een belangrijke rol in de komische video die op YouTube inmiddels meer dan twee miljoen keer is bekeken.

Naast het feit dat de videoclip een grote online hit is geworden was de track ‘Ben je ook voor Nederland?’ niet meer weg te denken van radio en tv aangezien het nummer gebruikt werd in de EK-commercial van C1000 die inmiddels de succesvolle campagne hebben afgesloten.

14:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Singles | Tags: wolter kroes, yes-r, ernst daniël smid, vogeltjesdans |  Facebook | |  Print |

08/06/2012

Rene Schuurmans 'Oranje de kleur van ons hart' wint E.K hit verkiezing

Vanmorgen is bij ‘Evers Staat Op’, op Radio 538 in Nederland, de E.K. single 2012 verkozen. Alle stemmen zijn geteld. Zowel die van de luisteraars via sms als van de vakjury, bestaande uit: André Ooijer, Willem van Hanegem en Evert ten Napel (voorzitter). De single die maandag bij de genomineerden zat en er vrijdag in alle vroegte via een wildcard namens het Evers Staat Op-team bij kwam, behaalde veruit de meeste stemmen. Luisteraars en vakjury bleken verrassend op één lijn te liggen en verkozen Rene Schuurmans met ‘Oranje, de kleur van ons hart’ tot de EK Hit! Schuurmans kreeg 37% (de meeste) van de stemmen door de luisteraars en alle mogelijke punten (15) van de vakjury.


11:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Radio | Tags: oranje de kleur van ons hart, oranje de kleur van ons hart |  Facebook | |  Print |

06/06/2012

EK lied Europa..Wij Worden Kampioen! van Peter Beense

peter_beense.JPGWe Are Soccer en vele anderen zijn van mening dat Peter dit nummer tot de nieuwste EK HIT 2012 gaat maken met zijn grandioze stemgeluid. Peter kreeg het liedje op zijn vakantie adres in Spanje te horen en wist niet hoe snel hij naar Nederland moest komen om dit in te zingen. Peter: Ik hoorde het nummer en het kippenvel stond van kruin tot voetzolen in een warm Spanje op mijn lichaam.

Peter: Dit is een nummer naar mijn hart. Een gedragen lied met emotie waar het oranjegevoel van ons Nederland niet tegen te houden is. Ik ben zeer verheugt om dit lied te mogen vertegenwoordigen voor mijn land.

Mijn platenmaatschappij CNR was het hier helemaal mee eens en we hebben alles op alles gezet om dit prachtige lied nog op tijd af te krijgen voordat het EK zou beginnen. We hebben keihard gewerkt en het resultaat laat niets te wensen over. Het is geweldig geworden. Ray van Zuijlen die de stem van Johan Cruijff nadoet, komt af en toe door mijn gezang heen met Cruijffiaanse simpelheid. Te hilarisch voor woorden en wat een idee zeg. Echt geweldig!

Ik hoop dat een ieder die het EK lied beluistert, hetzelfde ervaart als ik dat doe.

18:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Muziek | Tags: peter beense, ek lied europa, platenmaatschappij cnr |  Facebook | |  Print |

04/06/2012

Nieuwe videoclip Vinzzent heeft positieve vibe

vinzent.JPGVoor zijn nieuwe single ‘Niet morgen maar vandaag’ nam Vinzzent afgelopen week zijn videoclip op. Samen met 50 enthousiaste studenten voer Vinzzent in de volle zon door de Amsterdamse grachten. Ook werd er een actie opgezet voor de fans om filmpjes in te sturen met hun moment van ‘Niet morgen maar vandaag’.

Vinzzent kreeg voor deze videoclip hulp van Ritsaart Westenberg en Emin Kececi van het Amsterdams Studenten Corps. Na het optreden van hun jaarlijkse A.E.N.E.A.S filmfestival kwamen zij met het idee om voor de videoclip met een aantal studenten door de Amsterdamse grachten te varen.

Positieve Vibe

Er heerste een geweldige sfeer op de boot wat zelfs een positieve vibe gaf aan het publiek langs de kant. Er werd spontaan meegedanst en gezwaaid. Ook de politie was positief en zag het na drie waarschuwingen om het geluid iets te dempen toch door de vingers.

Filmpjesactie

De filmpjesactie werd door de fans erg goed ontvangen. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een filmpje in te zenden met zijn/haar moment van ‘Niet morgen maar vandaag’.
Na een selectie zijn er een aantal inzendingen toegevoegd aan de videoclip. Helaas konden niet alle filmpjes in de clip gemonteerd worden.

Vinzzent is erg blij met het resultaat; “De videoclip straalt de boodschap ‘Niet morgen maar vandaag’ helemaal uit. Het leuke is dat het dit keer grotendeels is bedacht door twee studenten. Zij lieten ons even in hun wereld en bezorgde mij en mijn team een onvergetelijke dag. Ook de ingezonden filmpjes zijn ontzettend leuk en grappig geworden en maken het tot een clip van iedereen.”

Zoals Samuel L. Jackson al eens vroeg:

Vincent! We happy? Vincent: Yeah, we happy.

Klik hier om de videoclip te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=ujgSb5CMSDY

30/05/2012

Nieuwe videoclip Vinzzent heeft positieve vibe

vinzent.JPGVoor zijn nieuwe single ‘Niet morgen maar vandaag’ nam Vinzzent afgelopen week zijn videoclip op. Samen met 50 enthousiaste studenten voer Vinzzent in de volle zon door de Amsterdamse grachten. Ook werd er een actie opgezet voor de fans om filmpjes in te sturen met hun moment van ‘Niet morgen maar vandaag’.

Vinzzent kreeg voor deze videoclip hulp van Ritsaart Westenberg en Emin Kececi van het Amsterdams Studenten Corps. Na het optreden van hun jaarlijkse A.E.N.E.A.S filmfestival kwamen zij met het idee om voor de videoclip met een aantal studenten door de Amsterdamse grachten te varen.

Positieve Vibe

Er heerste een geweldige sfeer op de boot wat zelfs een positieve vibe gaf aan het publiek langs de kant. Er werd spontaan meegedanst en gezwaaid. Ook de politie was positief en zag het na drie waarschuwingen om het geluid iets te dempen toch door de vingers.

Filmpjesactie

De filmpjesactie werd door de fans erg goed ontvangen. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een filmpje in te zenden met zijn/haar moment van ‘Niet morgen maar vandaag’. Na een selectie zijn er een aantal inzendingen toegevoegd aan de videoclip. Helaas konden niet alle filmpjes in de clip gemonteerd worden.

Vinzzent is erg blij met het resultaat; “De videoclip straalt de boodschap ‘Niet morgen maar vandaag’ helemaal uit. Het leuke is dat het dit keer grotendeels is bedacht door twee studenten. Zij lieten ons even in hun wereld en bezorgde mij en mijn team een onvergetelijke dag. Ook de ingezonden filmpjes zijn ontzettend leuk en grappig geworden en maken het tot een clip van iedereen.”

Zoals Samuel L. Jackson al eens vroeg:

Vincent! We happy? Vincent: Yeah, we happy.

Klik hier om de videoclip te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=ujgSb5CMSDY

11:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek, Muziek | Tags: vinzzent, videoclip vinzzent, niet morgen maar vandaag |  Facebook | |  Print |

27/05/2012

Kevin Smit vliegt de Nederlandse top100 binnen met nieuwe album ‘Duizend rode rozen’

kevin_smit.JPGDuizend rode rozen lijkt nu al een groot succes voor de nog maar 20 jarige Kevin Smit uit Hoogeveen. Afgelopen zaterdag 19 mei jl. presenteerde hij zijn nieuwste album tijdens een avondvullende show in zalencentrum den Kaat in Zuidwolde het nieuwste album kwam vandaag binnen op nummer 41 in de charts van week 21. Het album ‘Duizend rode rozen’ die maar liefst 14 tracks bevat, is een heel nieuw fris album geworden en bevat onder andere een duet met Bert Koops de zanger van Mooi Wark. Het album is geschreven en geproduceerd door Martin Sterken, ook zijn er liedjes geschreven door Emile Hartkamp, Rene en Erikah Karst, en 2 liedjes door Kevin zelf. Het nieuwe album ‘Duizend rode rozen’ is verkrijgbaar o.a. via www.cdhal.nl

11:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek | Tags: kevin smit, nederlandse top100, duizend rode rozen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende