film : Showbizzkanaal

16/04/2018

Vlaamse coproductie Nos batailles naar Semaine de la Critique

Nos batailles, de tweede speelfilm van de Brusselse filmmaker Guillaume Senez, is geselecteerd voor de Semaine de la Critique, de oudste nevensectie van het Festival van Cannes. Vlaams coproducent is Bart Van Langendonck (Rundskop), met Isabelle Truc van Iota Production als hoofdproducent. Vorige week raakte al bekend dat Lukas Dhonts speelfilmdebuut Girl in wereldpremière gaat in het officiële Un Certain Regard-programma van het Festival van Cannes.

Nos batailles vertelt het aangrijpende verhaal van een man die vecht tegen onrechtvaardigheid op het werk. Wanneer zijn vrouw het huis verlaat en niet meer terugkeert moet hij noodgedwongen ook thuis zijn verantwoordelijkheid nemen en de zorg voor zijn kinderen opnemen. De hoofdrollen in Nos batailles worden gespeeld door Romain Dury, Laure Calamy, Lucie Debay, Basile Grunberger en Léna Girard Voss.

Nos batailles is een productie van Iota Production, in coproductie met het Franse Les Films Pelléas en het Brusselse Savage Film. Be For Films vertegenwoordigt de film internationaal en Cinéart verdeelt de film in de Benelux.

Als Vlaamse coproductie kreeg Nos batailles productiesteun in het kader van de samenwerkingsovereenkomst van het VAF/Filmfonds met het Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel van de Franse Gemeenschap van België. Ook de vorige film van Guillaume Senez, Keeper, die in 2015 in wereldpremière ging op het Festival van Locarno, kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

19:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: nos batailles, semaine de la critique |  Facebook | |  Print |

Woensdag gaat ‘The Last Game’ in première in Kinepolis Hasselt

The Last Game, film The Last Game, kinepolis antwerpen, Drie jaar werkten regisseurs Sinan Tabanli, Ilhan Akgül en mederegisseur Kurt Cammon aan de opnames en financiering van hun eerste langspeelfilm ‘The Last Game’. De veelbelovende, controversiële misdaad-drama is gebaseerd op waargebeurde feiten uit de jaren 80. In Turkije werden toen door de staat (onofficieel) een 40-tal patriotten aka ‘Grijze Wolven’ gerekruteerd en naar Europa gestuurd om te strijden tegen de erkende Armeense terreurgroep ‘ASALA’. Deze ‘Grijze Wolven’ opereerden in een netwerk Parijs-Luik-Rotterdam en werden na het succesvol volbrengen van hun missie, door de Turkse staat aan hun lot overgelaten. Door hun speciale vaardigheden en kennis, werden vele van deze “gedumpte” patriotten verleid door de misdaad. ‘The Last Game’ vertelt het gewelddadige verhaal van één van deze ‘Grijze Wolven’, die spijt krijgt van zijn criminele activiteiten en daaraan gepaarde gruweldaden, en besluit om soortgelijke misdadigers en bendes, in zijn eigen kennissenkring, uit te roeien. ‘The Last Game’ werd voor 90 % in België gedraaid (Genk, Oostende, Maasmechelen, Brussel, Luik…) en strikte o.a. de Turkse steracteur Ali Sürmeli, beter bekend als Zaza Dayi, het opmerkelijke personage dat hij neerzet in de populaire Turkse serie ‘Kurtlar Vadisi’. Dé grote ster wordt echter de 63-jarige Recep Yagizoglu uit Heusden-Zolder. Deze ex-bodybuilder en gepensioneerd mijnwerker werd letterlijk van de straat geplukt, maar wordt nu al een grote toekomst als acteur voorspeld. ‘The Last Game’ gaat woensdagavond 18 april in avant-wereldpremière in Kinepolis Hasselt. Vanaf 20 april is ‘The Last Game’ te zien in 150 bioscoopzalen in Turkije en vanaf 25 april kan het grote publiek hem ook in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik gaan ontdekken.

Na enkele succesvolle kortfilms, wagen regisseurs Sinan Tabanli, Ilhan Akgül en mederegisseur Kurt Cammon zich met ‘The Last Game / Dernier Jeu’ aan hun eerste en meteen internationale langspeelfilm.

Voor Kurt Cammon was ‘The Last Game’ een spannend avontuur. Vier jaar geleden kon de filmmaker enkel terugvallen op zijn zes maanden durende filmopleiding. “Tien jaar geleden besloot ik mijn job als proces-operator op te geven en de Syntra-opleiding ‘realisator van videoproducties’ te volgen. Niet veel later groeide, samen met mederegisseurs en producers Ilhan Akgül en Sinan Tabanli, het idee om een eigen langspeelfilm te maken. De film startte als een hobbyproject en is doorheen de jaren organisch gegroeid tot een professionele langspeelfilm. De crew en acteurs werden steeds beter en professioneler. Dan geloof je in iets grootser”, vertelt de filmmaker.

Op eigen houtje zo’n ambitieuze film in elkaar boksen staat gelijk aan moedig ondernemerschap. Het is een parcours van vallen en opstaan. “De eerste investeringen in de film hebben we gefinancierd met een persoonlijke lening”, vertelt Cammon. “Gelukkig kon onze eigen productiefirma Leyal Film gaandeweg het productieproces rekenen op steun van co-producenten Stad Genk, het Vlaams Audiovisueel Fonds, Wallimage en financiering via Tax Shelter.”

Cast met ‘Turkse Robert De Niro’ en van straat geplukte 63-jarige ex-bodybuilder/-mijnwerker

Voor de cast van ‘The Last Game’ deden de regisseurs een beroep op zowel niet-geschoolde als professionele acteurs, waaronder de bekende Turkse acteur Ali Sürmeli. “Ze noemen hem de Turkse Robert De Niro”, zegt Cammon die zelf een Belg van Turkse origine is. “Ali is vooral bekend als ‘Zaza Dayi ‘, door zijn rol in de populaire Turkse serie 'Kurtlar vadisi', maar dé ster van deze film wordt Recep Yagizoglu uit Heusden-Zolder. Deze ex-bodybuilder en gepensioneerde mijnwerker spreekt vloeiend 5 talen en hebben we op z’n 60ste letterlijk van de straat geplukt. In Turkije zijn ze verkocht en wordt hem een grote toekomst voorspeld. Een natuurtalent, net als Ilhan Akgül, die 15 jaar geleden verhuisde van Istanbul naar Genk en die naast een rol als acteur, ook als scenarist en regisseur betrokken is bij de film.”

De Turkse taal en cast in de film zijn niet toevallig gekozen. Cammon: “De Turkse filmindustrie is één van de grootsten wereldwijd en dat biedt heel wat mogelijkheden. Denk maar aan de uitgebreide Turkse gemeenschappen die in Europa wonen. In ieder land is er een publiek waarnaar je je film kan distribueren. Je vindt de Turkse taal overal, maar ik wil wel benadrukken dat deze film niet enkel voor een Turks publiek gemaakt werd.”

Naast het filmtechnische, is de grootste sterkte van ‘The Last Game’ het waargebeurde verhaal van de film. “Het verhaal van de ‘Grijze Wolven’ die moedig streden tegen de Armeense terreurgroep ‘ASALA’, is één van de meest omstreden en controversiële verhalen uit de jaren tachtig. De ‘Grijze Wolven’ opereerden voornamelijk in de driehoek ‘Parijs-Luik-Rotterdam’ en nadat ze hun missie volbrachten, werden ze door de Turkse staat overgelaten aan hun lot. Het is daar waar ‘The Last Game’ op inspeelt. Een misdaad-drama met een politieke achtergrond”, zegt Kurt Cammon.

SYNOPSIS ‘The Last Game’

Meftun Taylan, een ex-Grijze Wolf die in de jaren '80 door Turkije naar Europa gezonden werd om te strijden tegen de Armeense terreurgroep ASALA, kampt nu met spijtgevoelens over zijn criminele activiteiten en gruweldaden na de operaties voor het vaderland. Dromend van een zuiver geweten, ziet Meftun het als zijn taak om soortgelijke misdadigers en bendes uit te roeien. Hij kiest de doelwitten uit zijn eigen kennissenkring en roept de hulp in van Cerkez, een koelbloedige hitman, die hij laat overbrengen vanuit een Turkse gevangenis. De operaties worden één voor één met succes afgesloten. In plaats van een moreel evenwicht te vinden, verliest Meftun zichzelf helemaal. Hierna volgt een laatste taak voor Cerkez om zijn vrijheid af te kopen. Meftun laat de toekomst van Cerkez en zichzelf over aan het lot. Een speciale interpretatie van het lot weliswaar...

Nu woensdagavond 18 april gaat ‘The Last Game’, in aanwezigheid van de regisseurs, de cast, en bekende gasten, in officiële avant-wereldpremière, in de Hasseltse bioscoop Kinepolis. Vanaf 20 april verschijnt de film in 150 bioscoopzalen in Turkije én vanaf 25 april kan je de film ook ontdekken in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik.

19:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: the last game, film the last game, kinepolis antwerpen |  Facebook | |  Print |

Opnames Sinterklaas-film van start: Sinterklaas en de Wakkere Nachten

sinterklaas.jpgVandaag zijn de opnames gestart van de tweede Sinterklaas-film van Sylvester en Ketnet. Sinterklaas en de Wakkere Nachten is een film in een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen.

Het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

Hoe dat verder afloopt zie je dit najaar in Sinterklaas en de Wakkere Nachten…

De Sint is dus al eerder in het land voor opnames en zal dus ook her en der in het straatbeeld verschijnen. Sinterklaas beseft dan ook dat dit voor velen even schrikken kan zijn.

De film komt tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Karlijn Sileghem en vele anderen. De Sint en de wakkere nachten is dit najaar te zien in de bioscoop en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distributions.

De wereld van Sinterklaas

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks Dag Sinterklaas. De makers wilden de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes. Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit. Dat is de Sint die we kennen van Dag Sinterklaas, de jaarlijkse intrede Hij komt, hij komt! en de andere Sint-programma’s van Ketnet in samenwerking met Hugo Matthysen en Sylvester Productions.

Deze film wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet en Kinepolis Film Distribution.

19:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: sinterklaas en de wakkere nachten, sinterklaas, kfd |  Facebook | |  Print |

07/04/2018

350.000 bezoekers voor Patser

kfd.JPGDe derde film van Adil & Bilall heeft de kaap van de 350.000 bezoekers gehaald en dat werd gisteren uitbundig gevierd in de Carré van Willebroek in aanwezigheid van beide regisseurs, patsers Nora Gharib en Junes Lazaar, en heel wat fans. 

De film staat in Vlaanderen nog steeds in de top 10 van de Vlaamse bezoekersaantallen, is inmiddels in zijn 11de speelweek en staat nog in heel wat Vlaamse bioscopen geprogrammeerd.

Indien we de bezoekersaantallen van Nederland en Frankrijk meerekenen, staat de teller op ruim 500.000 bezoekers.

Patser betekende een heuse rollercoaster voor het regisseursduo.  Zij zijn ontzettend blij én fier met dit resultaat en blikken vol vertrouwen en goesting vooruit naar Patsers die in 2020 in de bioscopen verwacht wordt.

Patser is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution en Indie Sales.

Patser wordt sinds 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

20:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire |  Facebook | |  Print |

04/04/2018

Minister Gatz ondersteunt lancering De Filmclub

Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz maakt 240.000 EUR vrij voor de opstart van een grootschalig pilootproject rond filmwijsheid bij kinderen en jongeren. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap lanceren het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), jeugdfilmorganisatie JEF en alle grote Vlaamse filmorganisaties De Filmclub. Bedoeling is dat dit initiatief bij de start van het schooljaar 2018-19 gelanceerd wordt en uitgroeit tot een community van jonge filmliefhebbers in Vlaanderen en Brussel.

Minister Sven Gatz: “Investeren in filmwijsheid vind ik van groot belang om kinderen en jongeren al van jonge leeftijd maar ook in hun adolescentie kwaliteitsvolle films te leren herkennen en appreciëren. Film maakt immers een onmisbaar en waardevol onderdeel uit van onze cultuur. Het is de moeite meer dan waard om de liefde voor deze cultuurvorm te stimuleren in een educatief kader.”

De Filmclub gaat in september van dit jaar van start in minstens 72 scholen verspreid over alle Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In De Filmclub kunnen kinderen en jongeren één keer per week, buiten de lesuren, van een zorgvuldig gecureerd aanbod aan kwaliteitsfilms genieten. De Filmclub-begeleiders zijn vrijwilligers (leerkrachten, jeugdwerkers, ouders of grootouders, oud-leerlingen, …) met een hart voor film. Geïnteresseerden kunnen zich via de Filmclub-website aanmelden.

Het programma van De Filmclub richt zich in de eerste plaats op kinderen uit de derde kleuterklas en het vijfde en zesde leerjaar en jongeren uit het vijfde en zesde middelbaar. Het aanbod is breed: alle onderwerpen en genres komen aan bod, ook tijdloze klassiekers, animatiefilms en documentaires, de grote en de kleine verhalen.

De Filmclub heeft grote ambities. Door jonge mensen met een interesse in film wekelijks onder te dompelen in de rijkdom en diversiteit van de filmcultuur wil De Filmclub inzetten op de vorming van een nieuwe generatie filmliefhebbers. Net zoals sport- of leesclubs is het een ontmoetingsplek waar leden op regelmatige basis samenkomen en waar ze de meerwaarde van het filmkijken in groep ontdekken.

Die gedeelde beleving biedt een venster op de wereld en leidt als vanzelf tot reflectie en een ruimer bewustzijn. De Filmclub wil zo ingang vinden in de leefwereld van kinderen en jongeren. Onderzoek bij de leden van Into Film Clubs, de succesformule in het Verenigd Koninkrijk (met meer dan 11.000 clubs!) waar De Filmclub op is geïnspireerd, toont aan dat de collectieve beleving van kwalitatieve filmcultuur een grote impact heeft op de zelfontplooiing.

Via het lidmaatschap bouwt De Filmclub aan een actieve community, met interactie tussen de verschillende filmclubs onderling. Het initiatief wil ook een wegwijzer naar cinema zijn. Om kwaliteitsfilm breed toegankelijk te maken voor de jonge doelgroep is de onderwijssector een belangrijke partner. Distributeurs, vertoners, filmfestivals en andere initiatieven uit de audiovisuele sector worden uitgenodigd om in te spelen op het initiatief.

Jeugdfilmorganisatie JEF coördineert De Filmclub, terwijl het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) de samenwerking met alle grote filmorganisaties in goede banen leidt.

Partners zijn o.a. Afrika Filmfestival, Anima, Bevrijdingsfilms, Cinea, Dalton Distribution, Docpoppies, Docville, Film Fest Gent, Film Festival Oostende, Filmmagie, Internationaal Kortfilmfestival Leuven, KASKcinema, Mooov en Vertigo.

20:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: minister gatz, de filmclub |  Facebook | |  Print |

29/03/2018

Vlaamse Scenarioprijzen voor 'Beau Séjour' en 'Facades'

prijzen.JPGDe Scenaristengilde reikte deze avond de 'Scenarioprijs voor beste langspeelfilm' uit aan Jan Pepermans voor ’Façades’. Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers kaapten met 'Beau Séjour’ de 'Scenarioprijs voor beste televisieserie' weg.

De 'Scenarioprijs voor beste langspeelfilm' is ondertussen aan zijn tiende editie toe. Jan Pepermans had de prijs niet zien aankomen: “Als scenarist is het al een enorm cadeau om fijne en getalenteerde mensen te treffen die je script willen verfilmen. Ook nog eens bekroond worden voor de woorden die zij zo mooi en respectvol hebben geïnterpreteerd voelt alsof Sinterklaas en Kerst samenvallen. Ik ben er ongelofelijk blij mee en ik zal hem koesteren als de twijfel weer eens toeslaat bij het schrijven.”

'Façades' is een karaktergedreven drama over een vrouw die onverwacht op een kantelpunt in haar leven komt te staan. De film werd geregisseerd door Kaat Beels & Nathalie Basteyns en in de hoofdrollen zien we Natali Broods, Johan Leysen en Theo Maassen.

De Scenaristengilde reikte dit jaar ook voor de vierde keer de ’Scenarioprijs voor beste televisieserie’ uit. Net zoals bij de twee vorige edities kwamen enkel eerste seizoenen van (nieuwe) reeksen in aanmerking. Bovendien moest de laatste aflevering in 2017 zijn uitgezonden. Deze prijs ging naar Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Benjamin Sprengers voor 'Beau Séjour'.

Het team Sanne, Benjamin en Bert voelt zich vereerd om deze prijs uit de handen van collega's te ontvangen. “Het was een werk van lange adem om over tien afleveringen heen de puzzel in elkaar te steken. We hopen dat onze sector nog meer kan professionaliseren, dat er nog meer jong talent kan komen bovendrijven en bovenal dat er genoeg geïnvesteerd wordt in minder evidente ideeën zoals 'Beau Séjour' er in eerste instantie ook eentje was. In het bijzonder willen we onze scriptdoctors Heidi Hermans en Willem Wallyn (winnaar Scenaristengilde Scenarioprijs 2017) bedanken, zonder hen was 'Beau Séjour' nooit geworden wat het nu is.”

Deze rauwe en hedendaagse whodunit, ook in een regie van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen. Lynn Van Royen vertolkt de hoofdrol als Kato.

Met de Scenarioprijzen wil de Vlaamse Scenaristengilde de vaak anonieme schepper van een film of serie in de spotlights plaatsen. Tenslotte legt de scenarist de basis van élke succesvolle film of serie. Zoals steeds konden de leden van de Scenaristengilde ook dit jaar via de website van de gilde stemmen op de scenario’s voor film en tv-reeksen.

'Façades' en 'Beau Séjour' zijn beide geproduceerd door De Mensen en geregisseerd door Nathalie Basteyns ('Jes', 'Clan') en Kaat Beels ('Swooni', 'Clan').

21:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: beau séjour, facades, vlaamse scenarioprijzen |  Facebook | |  Print |

Urbanus-animatiefilm volgend jaar in de bioscoop

kfd.JPGDeze week worden de stemmen opgenomen voor “De Vuilnisheld”, een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek.

In “De Vuilnisheld” sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

Samen met het Gallische dorp van Asterix, is Tollembeek het bekendste dorp uit onze stripgeschiedenis. Volgend jaar vieren de Tollembekenaars, samen met hun bedenkers Willy Linthout en Urbanus, hun 35ste verjaardag. Sinds de publicatie van het eerste album “Het Fritkotmysterie” eind 1983, tekenden en bedachten Willy Linthout en Urbain Servranckx meer dan 175 absurde verhalen met de zotte figuurtjes uit Tollembeek. Meerdere generaties fans groeiden op met de ondeugende strips, waarvan bijna 10 miljoen exemplaren werden verkocht. Het scenario van “De Vuilnisheld” is een origineel verhaal, geschreven door Urbain Servranckx en Jimmy Simons.

Net zoals de strips, is de film een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. Stemmenregisseur Vincent Bal bracht een mooie cast bijeen: Urbain Servranckx (Urbanus), Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers (moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts & Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif).

De regie is in handen van Erik Verkerk en Joost Van den Bosch, Vincent Bal doet de stemmenregie, het scenario is geschreven door Urbain Servranckx en Jimmy Simons, en de muziek wordt gecomponeerd door Steve Willaert. De animatie gebeurt bij Studio Ka-Ching Cartoons in Nederland en Studio Bal Gehakt en Fabrique Fantastique in België. De stemopnames gebeuren bij Option Media.

“Urbanus: de Vuilnisheld” is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BOSBROS en één, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film wordt op 27 februari 2019 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en komt uit in België en Nederland.

20:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: urbanus-animatiefilm |  Facebook | |  Print |

28/03/2018

Vlaamse familiefilm Rosie & Moussa in première in gloednieuwe cinema

film.JPGZaterdag ging in de nieuwe Brusselse cinema Palace de familiefilm Rosie & Moussain première. Behalve regisseur Dorothée van den Berghe en de jonge hoofdacteurs Savannah Vandendriessche en Imad Borji, waren ook de rest van de cast, o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt, en muzikanten Le Motel en Témé Tan op de afspraak. Ze werden verwelkomd door Ketnet wrapster Sarah Mouhamou. De volle zaal genoot van een prachtige film die zich richt tot kinderen, maar met thema’s die ook ouders aanspreken.

Rosie & Moussa speelde een thuismatch in cinema Palace. Gezien één van de hoofdacteurs en de regisseur in Brussel wonen en de soundtrack op-en-top Brussels is (dankzij Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan) verdiende de film een première in het hart van de stad. Het werd een feestelijk evenement, inclusief DJ-set van DJ Iron en Q&A’s met alle eregasten: acteurs Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Katelijne Damen, Bert Haelvoet, Mourade Zeguendi, regisseur Dorothée van den Berghe, auteur Michael De Cock (die het scenario schreef) en illustratrice Judith Vanistendael.

De film draait vanaf 28 maart in meer dan 20 bioscopen in Vlaanderen en Brussel, en was eerder al te zien op internationale filmfestivals FIFEM Montréal (waar het de Prijs voor Beste Kinderfilm in de wacht sleepte) en TIFF Kids Toronto.

Rosie & Moussa is een productie van Caviar, in coproductie met Climax Films en Ketnet, gedistribueerd door JEF en dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, with the support of the MEDIA Programme of the European Union.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/0Vl8TNz1cgI

20:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: rosie & moussa, film rosie & moussa |  Facebook | |  Print |

Cast "De Collega’s 2.0" is bekend

20180328 cast.jpgExact 40 jaar na de iconische tv-reeks De Collega’s, starten half mei 2018 de opnames van De Collega’s 2.0, een nieuwe langspeelfilm gebaseerd op het concept van de legendarische collega’s. 

Eerder was al bekend dat Ben Segers, acteur en fervent verzamelaar van De Collega’s, de rol van Freek Van Praet op zich neemt (het personage van Jean De Pesser in de originele serie). 

De overige cast werd vanmiddag tijdens een persconferentie in Genk bekend gemaakt door regisseur Jan Verheyen: Steve Geerts (Spitsbroers, Allemaal Familie, Met Man en Macht) neemt de rol op zich van afdelingshoofd Alexander De Groot, Veerle Dobbelaere (Gent West, Smoorverliefd, SM Rechter) speelt de directrice en Ikram Aoulad (Het Tweede Gelaat, Cordon) de directiesecretaresse.  De verschillende dossierbeheerders worden vertolkt door Eva van der Gucht (De Dokter Bea Show, Iedereen Beroemd!), Tatyana Beloy (Gent West, Spoed), Mathijs F. Scheepers (Spitsbroers, Dode Hoek), Mathias Vergels (Thuis, Noordzee Texas), Jurgen Delnaet  (Halfweg, Aanrijding in Moscou) en nieuwkomer Loes Swaenepoel.  Steph Goossens tenslotte speelt de logistieke medewerker.

Regisseur Jan Verheyen werd aan boord gehaald teneinde de legendarische collega’s van onder het stof te halen en nieuw leven in te blazen.  Hij is bijzonder blij met deze ensemblecast: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het vinden van ‘de nieuwe Collega’s’ en ik ben érg blij met de groep die het geworden is.  Het is een, denk ik, verrassende combinatie van nieuwe en vertrouwde gezichten uit zowel film, theater als televisie. Veel mensen ook met wie ik nog niet eerder gewerkt heb, en die zelf ook nog niet samen hebben gespeeld – een ‘willekeurige’ groep dus, net zoals échte Collega’s die door het lot worden samengebracht. Ik heb al een aantal ensemblefilms mogen regisseren (‘Team Spirit’, ‘Zot van A.’, de twee F.C. De Kampioenen-films) en het is altijd boeiend te ontdekken welke groepsdynamiek ontstaat en hoe realiteit en fictie elkaar beïnvloeden. Ik kijk uit naar een spannend avontuur met een buitengewone groep getalenteerde individuen.”

Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in de film.  Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagnaer.

Synopsis: De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd.  Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet.  Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…
 
De Collega’s 2.0  is een productie van Fobic Films  (Hasta La Vista, Auwch!, #hetisingewikkeld), in coproductie met VTM.  De film wordt gemaakt in samenwerking met Telenet Stap, Stad Mechelen, Stad Genk, De Nationale Loterij, Creative Europe Media, Flanders Film Funding en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en wordt vanaf 12 december 2018 in de Belgische bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

27/03/2018

Regisseur Robin Pront werkt aan een Zillion-film

zillion_film.jpgVandaag werd bekend gemaakt dat het nieuwe filmproject ZILLION van Robin Pront artistieke ontwikkelingspremie kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fonds. FBO en Woestijnvis produceren de film. Robin Pront schreef het scenario samen met Kevin Meul. Matteo Simoni heeft inmiddels toegezegd voor de rol van Dennis Black Magic. De opnames zullen begin 2019 van start gaan. ZILLION wordt de tweede film van Robin Pront na zijn succesvolle debuut D'ARDENNEN, die internationaal gerenommeerd was en in 2016 de Belgische inzending voor de Oscars.

Regisseur Robin Pront werkt aan een film die geïnspireerd is door de ZILLION-saga. De Antwerpse megadiscotheek ZILLION opende de deuren in 1997, bestond amper vijf jaar maar eigenaar Frank Verstraeten bouwde de discotheek al bij leven uit tot een mythe, niet in het minst door de sfeer van schandalen, kleurrijke figuren, mooie vrouwen, technologische hoogstandjes, drank en drugs die de discotheek omringde. Het is een wereld die Pront erg graag in een film wil gieten.

"Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest. Wie d’Ardennen heeft gezien weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dance-muziek en bijhorende Johnny and Marina cultuur die er eind jaren negentig heerste. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillion vibe naar het scherm te brengen", aldus Robin Pront.

Pront oogstte veel lof voor zijn debuutfilm D’ARDENNEN met o.m. Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval (2015) en werd vorig jaar nog door vakblad Variety aangestipt als één van hun 10 Europeanen ‘to watch’. FBO produceerde eerder o.a. DE PREMIER en onlangs nog met Woestijnvis de reeks DE DAG.

19:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: zillion-film, robin pront, antwerpen, dancing de zillion |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende