film : Showbizzkanaal

15/02/2018

GIRL van Lukas Dhont scoort internationaal!

girl.JPGThe Match Factory, de in Keulen gevestigde sales agent die eerder al Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown in het buitenland verkocht, zal nu ook Girl, het speelfilmdebuut van Lukas Dhont internationaal vertegenwoordigen. De aankondiging valt samen met de start van het Internationaal Filmfestival van Berlijn en werd meteen gevolgd door nieuws over een eerste buitenlandse verkoop. De in Parijs gevestigde distributeur Diaphana Films verwierf de rechten voor Frankrijk. Regisseur Lukas Dhont en producent Dirk Impens zijn zeer opgetogen over de bereikte overeenkomst met The Match Factory.

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

De film werd ontwikkeld in het kader van de Résidence van het Filmfestival van Cannes, en won als project al de Work in Progress awards op zowel CONNeXT als op het Festival van de Europese Film in Les Arcs. Dat leverde de film enkele weken terug al het “hottest project from Benelux” predicaat op in het internationale vakblad Screen International.

GIRL “is een project dat we volgen sinds CONNeXT in Gent en Les Arcs,” verklaarde Karin Beyens, hoofd acquisities bij Diaphana. “We werden getroffen door de unieke, viscerale visie van deze debuterende filmmaker.” The Match Factory Head of Sales Thania Dimitrakopoulou: "We zijn zeer verheugd om samen met Lukas te werken aan zijn betoverende en gewaagde debuutfilm en dit met partners als producent Dirk Impens van Menuet, en Diaphana als de Franse distributeur. We zijn allen overtuigd van de geweldige indruk die een film als Girl zal maken op zowel het publiek als de critici en kijken dan ook erg uit om deze met de wereld te delen." Verwacht wordt dat de film in de loop van de zomer klaar zal zijn.

GIRL vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De 15-jarige nieuwkomer Victor Polster kruipt in de huid van de hoofdrol Lara. Arieh Worthalter speelt Lara’s vader, en verder zien we o.a. ook Valentijn Dhaenens en Katelijne Damen in belangrijke rollen. Frank van den Eeden (Home) tekende voor de fotografie, Alain Dessauvage (Rundskop) monteerde de film, terwijl de internationaal vermaarde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui instond voor de balletscènes. Producent is Dirk Impens (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen, Daens).

Lukas Dhont viel eerder ook al op met met korte films als L’infini (2014), dat voor de Oscars was gekwalificeerd, en het met prijzen overladen Corps perdu (2012).

De film is een coproductie met het Waalse Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films en kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz., le Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Nederlands Filmfonds, de Belgische Tax Shelter en Telenet.

20:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: girl, lukas dhont |  Facebook | |  Print |

Kinepolis Group huldigt nieuwe Landmark bioscoop in St. Albert in

kinepolis.JPGGisteren huldigden Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, en Bill Walker, CEO van Landmark Cinemas Canada, een gloednieuw bioscoopcomplex met recliner zetels in, in Jensen Lakes Crossing in St. Albert, Canada. Vanaf vandaag, 15 februari, is de bioscoop open voor het grote publiek.

Alle acht zalen zijn volledig uitgerust met luxueuze, gemotoriseerde recliner zetels. Deze nieuwe premium bioscoopervaring biedt bezoekers gemotoriseerde, volledig uitklapbare zetels - met een verlengde voetsteun - waarin ze ongestoord kunnen genieten van een ontspannende filmbeleving.

"Een film ervaren vanuit het comfort van Landmarks premium recliner zetels is een unieke beleving," zei Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. "We kijken ernaar uit om filmliefhebbers in St. Albert en uit de omringende regio's hier te ontvangen en hen kennis te laten maken met deze nieuwe bioscoopervaring."

"We zijn opgetogen over deze opening van Landmark Cinemas in Jensen Lakes Crossing," zei Darin Rayburn, Chief Executive Officer van projectontwikkelaar Melcor Developments. "Deze opening is een belangrijke mijlpaal want het brengt onze visie van de gemeenschap die we voor ogen hebben tot leven. Jensen Lakes Crossing zal een waaier aan restaurantmogelijkheden bieden, brede voetpaden en pleinen en zal zo gastvrije ruimtes creëren waar mensen kunnen samenkomen in dé vrijetijdsbestemming van St. Albert."

Kinepolis Group verwierf Landmark Cinemas Canada in december 2017. Landmark, met hoofdkantoor in Calgary (Alberta), telt momenteel - inclusief de pas geopende bioscoop in St. Albert - 44 bioscoopcomplexen, van verschillende grootte, allen gesitueerd in het Centrum en het Westen van Canada. Landmark Cinemas is Canada's tweede grootste bioscoopuitbater, met een marktaandeel van 10%. De nieuw geopende bioscoop in St. Albert was één van de nieuwbouwprojecten die inbegrepen zat in de overname-overeenkomst.

19:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis group, landmark bioscoop |  Facebook | |  Print |

13/02/2018

Rosie & Moussa geselecteerd voor TIFF Kids

Rosie & Moussa van Dorothée van den Berghe is geselecteerd voor TIFF Kids, een van de meest toonaangevende internationale jeugdfilmfestivals en onderdeel van het prestigieuze Toronto International Film Festival. Dat maakte de organisatie zonet bekend. Naast TIFF Kids haalde Rosie & Moussa ook selecties binnen voor het Canadese Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM) en het Tsjechische Zlín Film Festival. De wereldpremière van Rosie & Moussa had het voorbije weekend plaats op het J.E.F. jeugdfilmfestival in Antwerpen.

Rosie & Moussa is een verfilming van de gelijknamige verhalenreeks van auteur Michael De Cock en illustratrice Judith Van Istendael. De film begint bij Rosie die met haar moeder naar de andere kant van de stad verhuist, naar een nieuw appartementsgebouw waar ze Moussa leert kennen. Samen gaan ze tot op het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken in de gevangenis. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken?

Rosie & Moussa is de derde speelfilm van Dorothée van den Berghe, na My Queen Karo (2009) en Meisje (2002). De opnames vonden in de zomer van 2017 plaats in Brussel. De hoofdrollen worden gespeeld door Savannah Vandendriessche en Imad Bojri, met bijrollen voor Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Mourade Zeguendi, Katelijne Damen en Damiaan De Schrijver.

Rosie & Moussa is een productie van Helena Vlogaert, Bram Sterckx en Bo De Group voor Caviar. De film wordt internationaal vertegenwoordigd door de Canadese sales agent Attraction Distribution. Jan Vancaillie verzorgde de cinematografie, Marie-Hélène Dozo deed de montage en Christian Monheim het geluid. De film wordt van een soundtrack voorzien door de Brusselse muzikanten Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan.

De internationale première van Rosie & Moussa zal plaatshebben op het Festival International du Film pour Enfants de Montréal (FIFEM), waar de film in de officiële competitie speelt. Nadien gaat de film naar Toronto, waar hij kans maakt op de TIFF Kids Festival People's Choice Award voor speelfilms. De Belgische release van Rosie & Moussa staat gepland op 28 maart.

Rosie & Moussa kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz, in de film.

20:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: rosie & moussa, tiff kids |  Facebook | |  Print |

12/02/2018

'PATSER' componist Hannes De Maeyer releaset muziek uit de bioscoophit van het jaar

patser.JPGPATSER componist Hannes De Maeyer releaset originele muziek van dé bioscoophype van het moment

België en Nederland gaan plat voor Patser, de derde langspeelfilm van Adil El Arbi & Bilall Fallah. Vanaf vandaag kan je ook nagenieten met de bijhorende fenomenale soundtrack.

Het volledige 'Patser (Original Motion Picture Soundtrack)' album met originele muziek van Hannes De Maeyer is nu beschikbaar.

Na amper twee weken in de Belgische zalen verplettert Patser alle records. Ook in Nederland scoort de nieuwste film van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah geweldig goed.
De film vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op 't Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte Patsers: snel rijk worden en leven zoals Tony Montana in Scarface. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect.

Na Black & Image werkten Adil & Bilall voor de originele muziek van Patser opnieuw samen met Hannes De Maeyer. Belangrijke inspiratiebronnen voor de score waren zowel de iconische 80's filmscores van onder andere Scarface, Terminator en Midnight Express, als de meer recentere '80's revival' soundtracks zoals de muziek uit Drive & Stranger Things. Die mix, onder een sausje van hedendaagse electronica invloeden, zorgt voor een perfecte muzikale vertaling van de energie en sfeer uit de film.

Regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah over de samenwerking met Hannes De Maeyer:
"Hannes De Maeyer is onze broeder. Samen met hem hebben we ons allereerste programma gemaakt en onze films Image, Black en Patser. Hij heeft de unieke capaciteit om onze visie volledig te matchen met zijn muziek en de kwaliteit van onze films naar een veel hoger niveau te brengen. Voor Patser zochten we een 80's sound die die ons deed denken aan videogames en de coole films uit die periode. Daarnaast is het spannende muziek die vol emotie zit. Patser zou nooit zoveel succes gehad hebben zonder de muziek van Hannes. De muziek van Hannes voor Patser is next level shiiiiit!"

19:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Muziek | Tags: hannes de maeyer, patser, film patser |  Facebook | |  Print |

Trailer van Baba Yega: The Movie klaar

kfd.JPGNa de teaserlancering in december, is inmiddels de trailer van Baba Yega: The Movie klaar. De film wordt vanaf 28 maart in de bioscopen verwacht.

Vijf ruimtewezens (Baba Yega) komen met hun ruimteschip in de problemen en één van hen stort neer op Aarde. Tijdens de zoektocht naar deze verloren Baba, raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen.  Samen met haar helper Grieg ontvoert Cordelia “jeugdig gespuis”, alle kinderen die ook maar een beetje ondeugend zijn.

De verloren Baba komt ondertussen in contact met Alima, een jong meisje dat recent doof geworden is, en haar broer Noah.  Ook zij krijgen het aan de stok met de geheime organisatie van Cordelia.

Naast de Baba Yega’s, spelen o.a. ook Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Louwyck mee in de film.

Baba Yega zag in 2016 het licht met hun deelname aan Belgium’s Got Talent.  Ze stootten meteen door naar de finale, waar ze bovendien ook nog de eerste plek wegkaapten.  Een nieuwe megahype was geboren.  Dat bewijzen ook hun sociale media: meerdere Youtube hits van meer dan 1 miljoen views met een uitschieter van 5,5 miljoen views, 150.000 volgers op Facebook volgers en 31.000 op Instagram.

Maar daar stopt het sprookje niet.  De Baba’s deden ook mee aan de Duitse versie van Got Talent, Das Supertalent 2017.  Ook het Duitse publiek was meteen gewonnen voor de dansformatie en voor de ogen van maar liefst 3,8 miljoen TV-kijkers schopten ze het tot in de finale.

Schrijversduo De Gebroeders Van Ostade (ex-School is Cool) zorgde voor het verhaal.  Broer Andrew, die ook in de film meespeelt, kennen we van de tv-serie DE16 en van Jan Fabres’ laatste theatervoorstellingen.  Broer Michael, eveneens regisseur van de film, won in 2012 een VAF WILDCARD voor fictie waarmee hij zich samen met zijn broer in jeugdfilm specialiseerde.

Niet alleen voor Baba Yega, maar ook voor producenten Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van het productiehuis Geronimo is het de eerste langspeelfilm. Het productiehuis is vooral bekend van Helden Van Hier op VTM en de Emmy-genomineerde programma’s Flying Doctors, Missie Mosango en Soundtrack.

De film kwam tot stand met steun van o.a. Screen Flanders, VTM, Kinepolis Film Distribution en Telenet, en wordt vanaf 28 maart 2018 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

19:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: baba yega: the movie, kfd, trailer baba yega: the movie |  Facebook | |  Print |

04/02/2018

JEF festival rolt rode loper voor Vlaamse topcast van ZOOks

film.JPGOp zondagnamiddag 4 februari werd in hetpaleis het JEF festial geopend met de wereldpremière van de Vlaamse animatiefilm ZOOks van Kristoff en Dimitri Leue. Naast de regisseurs en de acteurs Frank Focketyn, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Daisy Ip, Warre Borgmans, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij, kwamen ook festivalmeters Frances Lefebure en Daphne Wellens, en Prins Laurent met zijn gezin naar de film kijken.

Warre Borgmans verwelkomde de meer dan 500 aanwezigen. Op z'n onnavolgbaar komische manier attendeerde hij het publiek op het festivalthema 'JEF kok' en de talloze masterclasses die tijdens de festivalweek worden georganiseerd voor jonge filmfreaks. Hij vroeg de festivalmeters Frances Lefebure en Daphne Wellens naar hun liefde voor film. Daphne: "Film kan je troosten, aan het lachen maken, inspireren en nog zo veel meer, dus je moet er zo jong mogelijk van beginnen genieten."

Voor Prins Laurent en Prinses Claire was het de derde keer dat ze de opening van het JEF festival in Antwerpen bijwoonden. Samen met hun kinderen keken ze in primeur naar de Vlaamse film ZOOks, in aanwezigheid van de sterrencast. De film is een hedendaags sprookje dat zich afspeelt in een wereld waarin de mens volledig gescheiden leeft van de natuur.

Na de feestelijke opening in Antwerpen, volgen er voor ZOOks nog regionale premières op de JEF festivallocaties in Brugge, Gent, Kortrijk en Strombeek-Bever. Tijdens de krokusvakantie, vanaf 10 tot en met 20 februari, kan een publiek van alle leeftijden in 5 steden in Vlaanderen genieten van nog veel meer jeugdfilmpremières, exclusieve filmevenementen, masterclasses, medialabs en nog veel meer!

Tickets en info op www.jeffestival.be.

ZOOks is een productie van Potemkino, in co-productie met SANCTA, The Fridge.tv en VRT/Ketnet.

21:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: zooks, warre borgmans, prinses claire, prins laurent |  Facebook | |  Print |

Foto's: "De Buurtpolitie: De Tunnel" in première

DSC_3128.JPGVanmiddag ging de film van "De Buurtpolitie: De Tunnel" in première in Kinepolis Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag!

In "De Buurtpolitie: De Tunnel" wordt het korps geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Op hetzelfde moment onderzoeken ze een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie. Tot ze in diezelfde wijk op een lange, diepe tunnel stoten… Wie heeft die gegraven? Waar leidt die naartoe? En vooral… waarom is die tunnel gevuld met springstof?

Cast: Willy Herremans, Eric Peeters, Manoe Frateur, Ilse La Monaca, Andy Peelman, Nicoline Hummel, Johan Kalifa Bals, Ianthe Tavernier, Henny Seroeyen, Dorien Reynaert, Souliman De Croock en Tim Ost.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 7 februari 2018 in de Vlaamse bioscoopzalen. De film wordt geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint, in samenwerking met VTM, Telenet en De Persgroep.

 

 

21:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Fotospecial |  Facebook | |  Print |

31/01/2018

Adil El Arbi en Bilall Fallah voor Bad Boys 3

film.JPG“Whatcha gonna do?” Adil El Arbi en Bilall Fallah staan op het punt te tekenen bij het Amerikaanse Sony voor de regie van Bad Boys For Life. Dat meldt het managementkantoor van Ken Lambrechts. De komische actiefilm is, na de piloot voor de dramaseries Snowfall en Scalped, het derde Amerikaanse project voor de twee jonge filmmakers.

Bad Boys For Life is de derde film in de franchise met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrol. Smith en Lawrence vertolken de door George Gallo in het leven geroepen personages Mike Lowrey en Marcus Burnett; detectives bij de drugsbrigade van Miami, beste vrienden en … bad boys. “Dat zijn dé patsers van Miami!” geven El Arbi en Fallah mee.

Adil en Bilall volgen regisseur Michael Bay op die zowel de eerste als tweede film voor zijn rekening neemt. Producer is opnieuw Jerry Bruckheimer. Over Bruckheimer zeggen Adil en Bilall: “Da’s een fucking legende. Hij heeft ongelofelijk veel gerealiseerd. Zijn films zijn films die ge in de cinema gaat zien. Ze zijn cool, groots en Hollywoodiaans. Als ge hoort dat Bruckheimer u promoot en verkoopt bij de studio en de sterren van de film denkt ge: ‘Holy shit! For real?’ Jerry zegt heel weinig, maar als hij spreekt, spreekt hij money business.”Over het doorslaggevende Skype-gesprek met Will Smith zeggen Adil en Bilall: “We kregen zijn nummer toegestuurd. We hebben twee dagen de ballen niet gehad om hem te bellen. Toen we hem aan de lijn hadden, merkten we meteen: ‘Da’s gewoon The Fresh Prince’. Hij is super charmant en grappig. Hij is een grote fan van BLACK. Het klikte kei goed.”

Het regisseursduo ging vorige week nog in première met hun derde langspeelfilm PATSER, nu te zien in de cinema. “PATSER is next level shit. Bad Boys is bigger than life. Het is een droom die uitkomt.”

Adil & Bilall reizen eerstdaags af naar Los Angeles om het contract te laten landen en verder aan het script te werken.

20:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: adil el arbi, bilall fallah, bad boys 3 |  Facebook | |  Print |

30/01/2018

Foto's: Film "Patser" in première

kfd,patser,film patser,cast patser,kinepolis antwerpen,bram renders,adil el arbi,bilall fallah,nabil ben yadir,nora gharib,matteo simoni,nabil mallat,saïd boumazoughe,junes lazaarDe Antwerpse Kinepolis was weer eens dé place to be als je BV's wilt spotten, want de avant-première van "Patser" heeft een massa bekend volk gelokt. Bekijk hier het fotoverslag!

De film vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden op ‘t Kiel die ervan dromen om te leven als echte Patsers, namelijk snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.  Living the good live met snelle patserbakken, dikke villa’s, veel bling bling en… respect.

Het scenario is van de hand van Bram Renders, Adil El Arbi, Bilall Fallah en Nabil Ben Yadir. Cast: Nora Gharib, Matteo Simoni, Nabil Mallat, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar. 

 

Ceres genomineerd voor Glashütte Original Documentary Award

De documentaire Ceres van Janet van den Brand is genomineerd voor de Glashütte Original Documentary Award, de prijs voor beste documentaire film op de Berlinale. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. In totaal zijn 18 films genomineerd, verspreid over alle officiële programma’s van de Berlinale. Aan de prijs is een premie van 50.000 EUR verbonden. De Glashütte Original Documentary Award wordt op zaterdag 24 februari uitgereikt tijdens het slotgala van de 68ste editie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn.

Ceres is een poëtische documentaire over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. De seizoenen trekken voorbij, gewassen worden gezaaid en geoogst, dieren worden geboren en geslacht. De kinderen worden geconfronteerd met de grillen van de natuur en het leven dat de aarde geeft en neemt.

Ceres werd geschreven en geregisseerd door Janet van den Brand, een jonge Nederlandse filmmaakster die in Brussel woont en werkt en eerder al de korte films Rosa, zusje van Anna (2012) en Hondsdagen (2015) regisseerde. De documentaire werd geproduceerd door Maarten Bernaerts en Barbara Dyck voor Diplodokus, in coproductie met Tangerine Tree, Belga Productions en de Evangelische Omroep.

Ceres beleeft op de Berlinale zijn internationale première en wordt er in competitie vertoond in het Generation Kplus-programma. De 18 genomineerden voor de Glashütte Original Documentary Award komen uit uiteenlopende festivalsecties en de winnaar mag een premie van 50.000 EUR mee naar huis nemen, te verdelen tussen de regisseur en de producent. De jury voor de Glashütte Original Documentary Award bestaat dit jaar uit de Portugese curator en festivaldirecteur Cíntia Gil, de Duitse regisseur Ulrike Ottinger en de Amerikaanse journalist en filmmaker Eric Schlosser.

Ceres kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz.

20:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: ceres, glashütte original documentary award |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende