festivals : Showbizzkanaal

10/04/2018

Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival

boef.pngMet het Replay Festival, op zaterdag 28 april 2018 in het Herentalse Netepark, gaat het nieuwe festivalseizoen officieel van start. Headliners op de drie volwaardig overdekte stages zijn o.a. Kenn Colt, Nore en Pure, Coone, Billy Kenny, Yolotanker en Lowriderz. Een herkansing op het festival is er ook voor Boef, nadat hij begin dit jaar een optreden in Vlaanderen moest afbreken wegens technische problemen. Boef komt naar Herentals met een nieuwe nummer één YouTube-hit, want zijn actuele single ‘Sofiane’ verpulvert YouTube- en Spotify-records en is inmiddels goed voor drie miljoen views en meer dan 680.000 streams. “Het Daydream festival is vertrokken naar het buitenland, waardoor het Replay Festival de openingsplaats heeft ingenomen op de festivalkalender. Dat zorgt voor extra belangstelling, ook uit het buitenland, want dankzij onze brede programmatie verwelkomen we deze maand niet alleen Belgische bezoekers, maar ook Nederlanders, Duitsers, Fransen én Spanjaarden zijn op 28 april op de afspraak”, zegt festivalorganistor Jelte. Als je zeker wil zijn van je tickets en je plek op het Replay Festival, dan bestel je best vandaag nog je kaarten op www.replayfestival.be

“We zitten op kruissnelheid en hebben nu al 30 % meer tickets in de voorverkoop gedraaid als het voorbije jaar. De winter is eindelijk voorbij en de mensen zijn blij dat ze weer kunnen genieten van frisse buitenlucht en goeie muziek, twee zaken die wij aanbieden. Overdekt, want ook als het regent gaan alle optredens door, maar staan de artiesten en ons publiek droog. Daar hebben we opnieuw voor gezorgd”, zegt Jelte.

Blikvangers

Voor het publiek wordt het op het Replay Festival uitkijken naar de doortocht van Nore en Pure, een band die de voorbije weken nog op het Ultra Music festival stond in Miami. De Zwitserse met Zuid-Afrikaanse roots scoort momenteel een dikke hit met ‘Sphinx’. Andere hoogtepunten zijn de optredens van Billy Kenny, een Amerikaanse-dj die het vaste gezicht is van het beroemde Dirtybird-label. “Vorige maand stond hij nog op ‘Snowbombing’, het grootste Canadese winterfestival. Het is de tweede keer dat hij naar België komt. Eerder stond hij op Tomorrowland en wij konden hem nu strikken voor een exclusieve set. Het is een dj die je moet gehoord en gezien hebben, want hij ontgoochelt nooit”, zegt Jelte. Voor de Belgische Hardstyle-dj Coone deze zomer voor het eerst op de mainstage van Tomorrowland staat, draait hij 28 april op het Replay Festival. “Coone, de grondlegger van de Hardstyle, is van De Kempen, dus ver moet hij niet rijden om tot bij ons te geraken en hij heeft er goesting in, zei hij een paar dagen geleden nog toen ik hem tegen het lijf liep”, zegt festivalorganisator Jelte enthousiast.

Boef

Op het Replay Festival wordt het vooral uitkijken naar healdiner en blikvanger Boef, die zijn comeback maakt op de Vlaamse podia, nadat hij begin dit jaar een optreden moest onderbreken wegens technische problemen. Dat laatste zal in het Herentalse Netepark niet het geval zijn, want het festival staat erom bekend samen te werken met de beste licht- en geluidsbedrijven van België. Boef keert niet met lege handen terug naar ons land, maar wel met een dikke nummer één-hit: ‘Soufiane’. “Vorige week vrijdag kwam de single uit en deze week staat het op nummer één in de You Tube hitlijst met meer dan drie miljoen views en 680.000 streams op Spotify. Boef schrijf hiermee geschiedenis en noteert met ‘Soufiane’, een verwijzing naar zijn echte naam Soufiane Boussaadia, een nieuw persoonlijk record. “We zijn blijven geloven in Boef, toen we hem vastlegden, maar ook toen hij in het oog stond van een ware mediastorm. De cijfers bewijzen zijn populariteit en de enorme steun die hij geniet van zijn fans”, zegt Jelte. “Ons festival groeit in bezoekersaantallen, dankzij Boef, maar ook dankzij de internationale en regionale line-up die wij programmeren. De artiesten zorgen dat wij mensen over de vloer krijgen uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. Regionaal brengen topartiesten Yolotanker (de vaste partner van Gunther D., is van Herentals) én Lowriderz (het duo heeft eveneens Herentalse roots) volk op de been die hen in hun hometown nog eens aan het werk willen zien.”

Eten

Niet alleen de muziek en de omgeving, ook eten op het komende Replay Festival wordt een beleving. Jelte: “Dit jaar hebben we de food in eigen beheer, wat wil zeggen dat we een echt, authentiek festivalaanbod hebben op de menukaart. De gerechten worden vers bereid door een chef die backstage met zijn kookteam achter de vuren staat. We geloven in een lekkere portie frieten met stoofvlees, een verse burger, een lekkere kebab of een vers gemaakte hotdog. Kwalitatief, vers voedsel tegen een aanvaardbare festivalprijs, dat is onze missie.”

De laatste uitsmijter die we nog kunnen meegeven, is de circustent die op het Replay Festival opgesteld wordt rond de Dixi wc’s. Een tent waar ReneOpSedee de leukste en meest passende beats zal verzorgen.

Het Replay Festival vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 in het Netepark in Herentals. Tickets en info: www.replayfestival.be/tickets of bij Club Human op de Herentalse Grote Markt.

06:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: boef, replay festival, replay festival 2018 |  Facebook | |  Print |

17/03/2018

Marktrock Aalst 2018 met o.a. Milo Meskens, Absynthe Minded, Ozark Henry, Daan en Bart Peeters

Bye bye school, hello summer! 

Organisator LIVE Entertainment en stad Aalst hebben zonet de affiche voor Marktrock Aalst 2018 bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is dat het stadsfestival voortaan wordt georganiseerd als start van de zomervakantie, namelijk op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018. Er komt ook opnieuw een editie van Marktrock for Kids op zaterdag, dit jaar zowel in de voor- als in de namiddag.  

Dit is de line-up van Marktrock Aalst 2018:

Vrijdag 29 juni 2018

18u30 - 19u30 Milo Meskens
20u00 - 21u00 Ozark Henry
21u45 - 23u00 Bart Peeters
23u30 - 01u00 DJ Romeo Blanco
Zaterdag 30 juni 2018

18u30 - 19u30 Delv!s
20u00 - 21u00 TBC
21u45 - 23u00 Absynthe Minded
23u30 - 01u00 Daan
Marktrock for Kids op zaterdag 30 juni 2018 

11u00 - 12u00 Ketnetband
12u30 - 13u15 Kaatje
13u45 - 14u30 Helden
Vanaf 09u00 springkastelen en sportinitiaties 
Tickets

Een dagticket Marktrock Aalst kost €21,50. Een ticket voor Marktrock for kids kost €15,00. Er zijn ook groep en combi tickets ter beschikking aan een voordeeltarief. 

De ticketverkoop start op zaterdag 17 maart 2018 om 09u00 bij onze ticketpartner EventSquare.

 

20:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: marktrock aalst 2018, milo meskens, absynthe minded, ozark henry, daan, bart peeters |  Facebook | |  Print |

07/03/2018

Clouseau naar Live At 2018

Clouseau, Live At 2018, Clouseau speelt hun laatste Nederlandse concert van 2018 tijdens Live At. De Belgische groep rondom zanger Koen Wauters is op maandag 30 juli te zien bij deze zesde editie van Live At. Eerder werden Brigitte Kaandorp, De Dijk, Graham Nash, De Edwin Evers Band, K's Choice, Venice en alt-J al aangekondigd. De kaartverkoop voor het concert van Clouseau start aanstaande zaterdag 10 maart om 09:00 uur.

Clouseau
Clouseau draait al meer dan 20 jaar op het hoogste niveau mee en is zowel in België als in Nederland nog altijd ongekend populair. Tijdens dit exclusieve concert speelt de band ook grote hits als Daar Gaat Ze, Laat Me Nu Toch Niet Alleen, Altijd Heb Ik Je Lief, Anne en natuurlijk Passie. Voor de band is dit het voorlopig laatste concert in Nederland.

Many more to come
Eerder werden Brigitte Kaandorp Wereldtournee, De Dijk, Graham Nash, De Edwin Evers Band, K's Choice, Venice en alt-J al aangekondigd voor de reeks openluchtconcerten in het Amsterdamse Bostheater tijdens de zomermaanden van 2018. De komende maanden wordt de rest van het programma onthuld.

Ticketinfo
Kaarten voor Clouseau op maandag 30 juli zijn €42,- incl. €3 servicekosten en excl. transactie- en/of verzendkosten. De kaarten zijn vanaf zaterdag 10 maart om 09:00 uur verkrijgbaar via www.liveAtAmsterdamseBos.nl en www.eventim.nl.

 

20:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: clouseau, live at 2018 |  Facebook | |  Print |

05/03/2018

Marktrock Aalst op 29 en 30 juni 2018

Marktrock Aalst verhuist naar het eerste weekend van de zomervakantie! Het stadsfestival zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni 2018. Zo wordt Marktrock Aalst één van de allereerste zomerfestivals! De eerste namen van de line-up worden weldra bekend gemaakt.

De ticketverkoop start op zaterdag 17 maart 2018 om 9u00. 

16:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: marktrock aalst |  Facebook | |  Print |

14/02/2018

Sterke affiche voor Pennenzakkenrock 2018

muziek.JPGHet Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer kijkt al reikhalzend uit naar de voorlaatste schooldag, want op donderdag 28 juni 2018 is het opnieuw zover: Pennenzakkenrock 2018. “De line up is zo goed als compleet, met nog één knaller van een artiest achter de hand”, verklapt Jan De Haes, gedeputeerde bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen. “Met getalenteerde artiesten op een nog groter hoofdpodium, meer dan 50 randanimaties en een heus vliegend podium belooft het weer een (24e!) topeditie te worden.”

Tal van artiesten van het hoofdpodium vielen al in de prijzen. We verwelkomen ‘Band van het jaar’ Ghost Rockers en ‘Muziek en tv-ster’ Laura Tesoro. Daarnaast staan niemand minder dan de winnaar van Steracteur Sterartiest Michiel De Meyer, Vanechelpoel en de KetnetBand op het programma. En tenslotte de mysterieuze, laatste topper…

Aan het dj-podium van de mainstage kan je je dansbenen strekken met DJ F.R.A.N.K. die de sfeer van Legacy Festival naar Pennenzakkenrock brengt. DJ Double U, Pat Krimson en de winnaar van de dj-contest 2017 vervolledigen de lijst. DJ Tom La Barraca sluit het feest af en lanceert mee de dj-set van de winnaar van de dj-contest 2018. Pennenzakkenrock blijft daarmee kansen bieden aan jong talent.

Vliegend derde podium

Dit jaar investeert de organisatie in een derde podium. Een echte hoogvlieger en dat mag je letterlijk nemen: de Flying DJ-Booth voor jong dj-talent. De deelnemers van de dj-contest spelen in de voormiddag op 10 meter hoogte voor een uitgelaten menigte op het festivalstrand. In de namiddag schakelen we het podium in als 2e vliegende attractie voor de Pennenzakkenrockers. Poolparty verzekerd! Inschrijven voor de dj-contest kan via info@pennenzakkenrock.be (van 8 tot 14 jaar).

Wanneer:
Donderdag 28 juni 2018 van 8 uur tot 16.30 uur

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Meer info en tickets:
www.pennenzakkenrock.be

20:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: pennenzakkenrock 2018 |  Facebook | |  Print |

30/01/2018

Vijf nieuwe bands voor London Calling Festival

London Calling Festival, Na de bekendmaking van de eerste tien bands vorige week, voegt London Calling Festival nu vijf nieuwe acts toe aan haar programma. Ook YUNGBLUD, LOMA, Mattiel, Palm en Stella Donnelly zijn van de partij op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei in Paradiso. Weekendkaarten in de vorm van de Indiestadpas 2018 zijn al verkrijgbaar. Dagkaarten gaan op een later tijdstip in de verkoop.

YUNGBLUD
De 19-jarige Dominic Harrison, beter bekend als YUNGBLUD, viel als kleuter met zijn neus in de muzikale boter. Zijn opa handelde in vintage gitaren en zijn vader zat in de jaren '70 in de band T-Rex. Hij werd bedolven onder de muziek van The Beatles, The Clash, The Jam en Bob Dylan. Zelf klinkt hij als een jonge Alex Turner (Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets), maakt hij catchy Britrock met een punkattitude en schopt hij maar wat graag tegen de gevestigde orde.

LOMA
LOMA mag dan een gloednieuw project zijn, maar de bandleden hebben ieder al vele kilometers gemaakt in de muziek. Zo kun je Jonathan Meiburg kennen als de zanger van Shearwater, Emily Cross als de multi-instrumentalist van Cross Record en Dan Duszynski als de sound engineer van diezelfde band uit Chicago. Met LOMA maakt het trio subtiele, gelaagde indiepop met prachtige vocalen van Cross en Meiburg.

Mattiel
Afgelopen september bracht Mattiel haar debuutalbum uit op het wereldwijd geliefde Burger Records. De uit Atlanta afkomstige zangeres, designer en illustrator maakt retropop en rock 'n roll met schelle vocalen en invloeden van soul en blues.

Stella Donnelly
De Australische singer-songwriter Stella Donnelly maakt kleine liedjes met keiharde, eerlijke songteksten die uit haar nog jonge leven gegrepen zijn. Tekstueel doet het denken aan Courtney Barnett, maar muzikaal gezien neigt het meer naar een uitgeklede versie van PJ Harvey.

Palm
De bandleden van Palm leerden elkaar kennen op de middelbare school in New York. De gezamenlijke liefde voor rock en punk zorgde ervoor dat ze binnen de kortste keren samen in een oefenruimte stonden. Dat resulteerde in het debuutalbum 'Trading Basics' waarop je Eve Alpert en Kasra Kurt's gitaren soms ruzie maken in chaotische postpunk nummers en op andere momenten elkaar vlekkeloos aanvullen in de wat subtielere rockliedjes. Muziekblogs vergeleken hun geluid al met Stereolab, Slint, Sonic Youth en Broadcast. Dit jaar is het tijd voor de tweede plaat 'Rock Island'.

London Calling Festival
Het London Calling Festival bestaat 26 jaar en de eerste editie van 2018 vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei in Paradiso. Een weekendkaart staat gelijk aan de Indiestadpas 2018. Met deze pas kunnen pashouders het hele kalenderjaar lang naar indieconcerten van Paradiso. Dagkaarten voor London Calling Festival gaan op een later tijdstip in de verkoop. Alle informatie over het programma, de Indiestadpas 2018 en tickets is te vinden op de website van het festival.

20:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: london calling festival |  Facebook | |  Print |

11/11/2017

Bengelpop 2018 op 3 dagen tijd uitverkocht...

De inschrijvingen voor de zestiende editie van Bengelpop zijn 3 dagen bezig en het maximum aantal is al bereikt! Dit festival voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar zal op dinsdag 26 juni 2018 ongetwijfeld weer heel wat kinderhartjes doen sneller kloppen op het mooie domein van Recreatie- en Natuurpark Keiheuvel in Balen.

5.000 kinderen uit 80 scholen

Er hebben intussen al zo’n 80 scholen ingeschreven uit de provincie Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant: ruim 2.640 leerlingen van het eerste leerjaar en 2.450 leerlingen van het tweede leerjaar. Daarmee is het maximum aantal van 5.000 kinderen bereikt. In het verleden was de limiet vastgesteld op 4.000 kinderen, maar door de grote vraag in 2017 heeft de organisatie haar terrein wat herschikt en extra animaties voorzien. Zo blijft het niet alleen veilig, maar ook aangenaam en niet té mega voor deze doelgroep.

Inschrijven op wachtlijst kan nog

De organisatie bekijkt nu of het terrein nog verder kan uitgebreid worden zodat de capaciteit nog wat verhoogd kan worden. Scholen die nog interesse hebben om naar Bengelpop te komen, mogen zich nog zeker aanmelden via de inschrijvingsmodule van de website www.bengelpop.be. Zij komen zo op een wachtlijst terecht en krijgen bericht als er nog plaats is of niet.

Alle info: www.bengelpop.be  – e-mail info@bengelpop.be  - tel. 014/81 03 01

22:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: bengelpop 201 |  Facebook | |  Print |

05/11/2017

Nieuw festival Rap NL op 19 mei 2018 naar Antwerpse Lotto Arena

rap_indoor.jpgGeen muzikale stroming die het momenteel beter doet dan de Nederlandstalige rap en hiphop. Massaal worden de video’s op YouTube bekeken, geliked en geshared op de social media. De muziek wordt ook massaal gestreamd, waardoor de artiesten immens populair zijn bij tieners, twintigers, maar ook dertigers en veertigers. Inspelend op die populariteit, vindt op 19 mei in de Antwerpse Lotto Arena, de eerste editie plaats van het indoorfestival Rap NL. “Wij strikten Kraantje Pappie, ‘Kind van de Duivel’ Jebroer en de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, die met ‘ZINA’ momenteel een dikke hit scoort. Het zijn nog maar de eerste drie namen van een line-up die de komende weken wordt uitgebreid” klinkt het bij organisatoren Benelive Entertainment en PSE Belgium.

Tickets voor het Rap NL-festival kunnen vanaf maandag 30 oktober om 09.00 uur besteld worden via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Voor de Nederlandstalige rap- en hiphop scène zijn het hoogdagen, want het genre zit met miljoenen YouTube-views en streams helemaal in de lift. “Kids, jonge tieners maar ook twintigers, dertigers en jeugdige veertigers hebben het genre in hun hart gesloten. Sterke teksten, gevoelige onderwerpen, straffe muzikale producties en artiesten die niet alleen schitteren in de studio’s, maar die het ook als entertainer waarmaken op het podium, kunnen deels de verklaring zijn voor het succes. Een succes dat aanhoudt, zeker als je kijkt naar de charts of luistert naar de radio, waar zo goed als alle zenders inmiddels een plek hebben gevonden voor deze muziek op hun playlists. Rap NL werkt net als het muziekgenre verbroederend. We hebben de grote namen uit Nederland kunnen overtuigen om het podium te delen met artiesten van bij ons, binnen de unieke omgeving van de Antwerpse Lotto Arena. Op 19 mei schrijven we muziekgeschiedenis op het eerste, grote indoor Rap NL-festival van de Lage Landen”, zeggen organisatoren Benelive Entertainment en PSE enthousiast.

19:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: festival rap nl, antwerpse lotto arena |  Facebook | |  Print |

07/07/2017

North Sea Jazz en Rotterdam verlengen samenwerking

Zojuist is bij de opening van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival een nieuwe overeenkomst getekend waarmee de samenwerking tussen het festival en de stad Rotterdam verlengd wordt. Het festival blijft tenminste tot en met 2022 in Rotterdam plaatsvinden.

Dit weekend beleeft het festival alweer zijn twaalfde editie in Rotterdam Ahoy, de 42e in totaal.

Jan Willem Luyken, directeur van North Sea Jazz: “De manier waarop de stad Rotterdam ons vanaf begin heeft ondersteund en omarmd is geweldig en ik ben zeer blij dat we deze samenwerking voortzetten.” Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van gemeente Rotterdam sluit zich hier volmondig bij aan. “North Sea Jazz bewijst zich al jaren als één van de iconische, Rotterdamse ev enementen met internationale uitstraling. Het festival is steeds dieper geworteld in de stad. Dit is mede te danken aan het gelieerde fringe festival North Sea Round Town, dat het festival met een gratis programma toegankelijk houdt voor alle Rotterdammers. We zijn dan ook trots dat North Sea Jazz de komende jaren in Rotterdam blijft!” Ook is het Havenbedrijf zeer content met de verlenging. President-directeur Allard Castelein: “ Het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival draagt bij aan een goed woon- en leefklimaat in de regio. Dat is belangrijk voor het vestigingsklimaat in de haven. Bovendien wordt het festival zeer gewaardeerd door onze relaties en klanten. Daarom zetten wij onze samenwerking graag voort.”

De komst van het festival in 2006 heeft ook bijdragen aan de verdere internationale profilering van Rotterdam. Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals: “Rotterdam heeft de afgelopen jaren een grote internationale opmars gemaakt als evenementen- en toeri stenstad. Daarin heeft North Sea Jazz en het daaraan gelieerde fringe festival North Sea Round Town een grote rol gespeeld en zal het gelukkig die rol blijven spelen.” Ook tot groot genoegen van Rotterdam Ahoy. “North Sea Jazz is een van de jaarlijkse hoogtepunten op onze agenda.”, aldus directeur Peter van der Veer, We kijken er helemaal naar uit het festival en zijn publiek binnenkort te mogen verwelkomen in ons verbouwde Ahoy. Samen op naar een nog mooiere toekomst.”

15:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: north sea jazz, rotterdam |  Facebook | |  Print |

25/06/2017

Overrompeling op eerste dag Rock@Edegem

Op de eerste festivaldag van de 18de editie van Rock@Edegem was het over de koppen lopen. Het feestje van Was het nu 80, 90 of 2000? van radiozender Studio Brussel was een succes. “Volgens schattingen waren er een dikke 5000 mensen op ons Gemeenteplein,” zegt persverantwoordelijke Tom De Noël. “Rond 20 uur zakten meteen heel wat fuifgangers af, opvallend ook veel ouders met hun kinderen en die konden de muziek ook zeker en vast smaken.”

Rond 22 uur kroop MC en Studio Brussel-baas Jan Van Biesen mee achter de draaitafels, het publiek nam toen meteen het plein voor het podium in beslag. “Het was echt drummen aan de toog, 3 tapkranen stonden vanaf toen tot 1u30 heel de tijd open, er werd echt enorm goed gedronken. De boodschap om goed te drinken om ons festival gratis gehouden is dus niet in dovemans oren gevallen,” zegt een trotse werkgroep.

“We willen de mensen echt nadrukkelijk bedanken voor hun geduld aan de toog, we roeiden met de riemen de we hadden, kandidaten om vrijwillig mee te werken zijn uiteraard welkom. Zonder onze vrijwilligers is er geen festival.”

Vandaag gaan we verder en starten om 14 uur voor de kinderen. Het programma op www.rockedegem.be

10:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: rock@edegem, jan van biesen, rock@edegem 2017 |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende