concerten : Showbizzkanaal

16/04/2018

Nana Mouskouri opnieuw naar België met haar Forever Young Tour

nna.JPGIn 2008 gaf Nana Mouskouri twee legendarische afscheidsconcerten in Athene. Maar als je geboren bent om te zingen, kun je nooit echt afscheid nemen van je publiek! Na The Happy Birthday Tour in 2014 en 2015, komt ze opnieuw met haar succesvolle Forever Young Tour naar België! Op 23 november staat ze in De Roma in Antwerpen en op 25 november in Le Forum in Luik.

Tijdens de Forever Young Tour leent ze haar stem aan songs van haar muzikale vrienden en mentoren Manos Hadzidakis, Nikos Gatsos, Michel Legrand, Quincy Jones, Bob Dylan, Leonard Cohen, Bobby Scott, Simon and Garfunkel, Serge Gainsbourg, Claude Lemesle, Mark Knopfler, Tony Visconti, Serge Lama, Joni Mitchell, Francis Cabrel en ... nog vele anderen.

Nana Mouskouri brak in 1961 internationaal door met 'Weisse Rosen Aus Athen', dat in meerdere talen werd uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen stuks werden verkocht. In de daarop volgende 50 jaar scoorde de zangeres met een vrijwel onveranderde verschijning - sluik haar en een donkere vierkante bril - vele hits zoals 'The Three Bells (Les Trois Cloches)', 'Quand Tu Chantes', 'Mon Enfant' en natuurlijk 'Only Love'.

Ze verkocht wereldwijd naar schatting meer dan 350 miljoen albums en heeft  300 gouden en platina platen ontvangen. Ze behoort hierdoor bij de top van de best verkopende artiesten ooit.

De Griekse Nana Mouskouri begon op jonge leeftijd als jazz-zangeres, maar groeide al snel uit tot het grootste muzikale exportproduct van haar land. Ze zong in de meest uiteenlopende stijlen: van jazz tot pop, cabaret, klassiek, opera tot pure folksongs. Griekenland werd te klein en Mouskouri vertrok naar Parijs. Na een oversteek naar New York viel ook Amerika en de rest van de wereld als een blok voor haar kristalheldere stem.

Mis de unieke kans om de vele hits uit uw jeugd nog eens te horen niet! 

Tickets te koop vanaf woensdag 18 april via greenhousetalent.be.

19:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: nana mouskouri, forever young tour |  Facebook | |  Print |

13/04/2018

Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt!

rossi.jpg“Vandaag mag ik er eindelijk aan beginnen”, zegt de Duitse superster Semino Rossi. Op z’n 55ste is hij klaar voor zijn nieuwe, Europese ‘Ein Teil von Mir’-tournee. De komende 6 weken geeft hij 30 concerten, die morgenavond beginnen in de Duitse Esperantohalle van Fulda. Op 18 mei staat Semino met zijn gezelschap in de Hasseltse Ethias Arena en voor dat concert bestel je op www.ticketkopen.eu de allerlaatste tickets. Met de start van de tournee, verschijnt er vandaag ook een nieuwe single van Semino Rossi, getiteld ‘Königin des Sommers’, eveneens terug te vinden op het recentste succesalbum ‘Ein Teil von Mir’.

Laat de zomer maar beginnen, want Semino Rossi is er klaar voor, zeker met zijn ‘Königin des Sommers’. Uwe Busse schreef de tekst en Thorsten Brötzmann verzorgde de productie van deze hartverwarmende meezinger. “Ik ben het volledig met je eens dat dit nummer een zomerhit is. Het is zo herkenbaar dat het in je hoofd blijft zitten, waardoor je het direct meezingt”, zegt Semino. “Centraal staat de liefde voor de vrouw. Vrouwen weten oprechte complimenten te appreciëren. Of je het zegt met een gedicht of zingt in een lied, zolang het maar woorden zijn die recht uit je hart komen, want dat is het belangrijkste. ‘Königin des Sommers’ gaat over de liefde en waardering voor vrouwen, die in de zomermaanden een extra dimensie krijgt.”

Het nieuwe Semino Rossi-album ‘Ein Teil von Mir’ heeft de Oostenrijkse charmezanger met Argentijnse roots geen windeieren gelegd. Het album stond op 1 in de Oostenrijkse charts, op 2 in de Zwitserse, 4 in de Duitse hitlijst én ook in België is de cd een bestseller, goed voor een top-10 notering. “Voor dit album werkte ik samen met een nieuw team dat mij goeie vibes gaf. Moderne Schlager met veel power, da’s de beste omschrijving voor het nieuwe album en het effect is dat ik met mijn muziek een nieuw publiek bereik: jonge mensen die houden van mijn liedjes en die zich amuseren op mijn concerten. Geweldig.”

De nieuwe Semino Rossi-single ‘Königin des Sommers’ verschijnt vrijdag 14 april op het Sony-label en is terug te vinden op het album ‘Ein Teil von Mir’. Semino Rossi staat met zijn Europese ‘Ein Teil von Mir-‘tournee op vrijdag 18 mei 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De laatste tickets bestel je op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

'Königin des Sommers' van Semino Rossi is nu te koop op iTunes of via streaming beschikbaar op Spotify.

21:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: semino rossi, königin des sommers, hasselt |  Facebook | |  Print |

René Froger terug naar de Antwerpse Stadsschouwburg op 2 maart 2019

renne_froger.JPGIn het seizoen 2018/2019 keert René Froger na 3 jaar terug in de Nederlandse en Belgische theaters. Een theatershow van René Froger staat altijd borg voor kwaliteit, een avond lang zingen, swingen en genieten van deze ras-entertainer nummer 1. Van de Engelstalige powerballades en swingende evergreens tot aan de Nederlandstalige meezingers; alle muzikale pareltjes passeren in zijn bijzondere nieuwe theatershow ‘Favourites in Concert’ de revue. Het ultieme feest der herkenning! Een muzikale smaakmaker van de bovenste plank die bewijst niet voor niets ruim 30 jaar garant te staan voor uitverkochte theatertournees en concerten. Samen met zijn orkest en Frogettes zal hij u ook nu weer weten te verrassen. René Froger ‘Favourites in Concert’ is van 3 oktober 2018 tot en met 30 maart 2019 te zien in 25 theater in Nederland en België.

Tickets: www.stadsschouwburgantwerpen.be

21:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: rené froger, 30 jaar rené froger, concert rené froger |  Facebook | |  Print |

11/04/2018

Jacqueline Govaert op 31 januari 2019 voor het eerst naar Carré, Amsterdam

Jacqueline Govaert, Carré, amsterdam, Jacqueline Govaert geeft op 31 januari 2019 een bijzonder optreden in Koninklijk Theater Carré. Na de release van haar album Lighthearted Years in het najaar van 2017 en een uitverkochte clubtour waaronder een uitverkochte Paradiso dit voorjaar kan een debuut in Carré niet uitblijven. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 14 april om 10:00 uur.

Na haar successen als frontvrouw van de band Krezip koos Jacqueline Govaert voor een solo-carrière. In 2010 kwam haar debuutalbum Good Life uit, vier jaar later volgde het album Songs To Soothe. In oktober vorig jaar verscheen het derde album van de zangeres, Lighhearted Years, waarvan singles Back Of My Hand en Old Records al veelvuldig op de radio te horen zijn.

Lighthearted Years
Lighthearted Years, het derde album van Jacqueline, gaat over het contrast tussen haar tienerjaren met als rode draad Krezip en haar huidige leven met als rode draad de liefde voor haar vriend. De zangeres maakte het album samen met producer Mitchell Froom, die al eerder werkte met o.a. Sheryl Crow, Crowded House, Paul McCartney en Elvis Costello. Onlangs nam Jacqueline een selectie van haar songs opnieuw op met een strijkkwartet: een bijzondere versie van single For All Time met singer-songwriter Matthew Crosby is hiervan het resultaat. De single verschijnt aanstaande vrijdag 13 april.

Ticketinfo
Kaarten voor de show van Jacqueline Govaert kosten €22-35 (incl. servicekosten en theatertoeslag en excl. transactie- en/of verzendkosten) en zijn verkrijgbaar via Carre.nl. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 14 april om 10:00 uur.

20:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: jacqueline govaert, carré, amsterdam |  Facebook | |  Print |

10/04/2018

Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende

hollies.JPG“Een verrassing van formaat”, zo omschrijven de talrijke fans van The Hollies het nieuws dat de legendarische band van o.a. ‘The Air That I Breath’, ‘Bus Stop’ en ‘Carrie Ann’ op dinsdag 30 april 2019 een éénmalig concert geeft in het Oostendse Kursaal. “De originele bandleden hebben weer goesting en besloten om tijdens hun nieuwe tournee ook één concert te geven op Belgische bodem. Voor wie hen ooit aan het werk zag, of wie ze ooit eens aan het werk wil zien, is het concert van The Hollies opnieuw een afspraak met de muziekgeschiedenis”, zegt Sofie Vandenbroucke van organisator Concertevents. Tickets voor het concert van The Hollies kunnen vanaf vandaag besteld worden op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660.601 (Max. €0,30/Min). “Je moet snel zijn, want er komt maar één concert en de plaatsen in het Kursaal zijn beperkt.”

The Hollies zijn één van de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse Pop Invasie van de jaren '60. Hun stijgende onderscheidende harmonieën, briljant gemaakte liedjes en gecultiveerde muzikaliteit, heeft gezorgd voor de levensduur van één van de meest geliefde groepen sinds The Rock Revolution. Vooral in combinatie met de uitgebreide back catalogus van hits van The Hollies.

De band werd in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot midden van de jaren '70, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles - in die periode hadden ze 15 top 10-hits in de Lage Landen en 18 top 10-hits in Engeland. Songs zoals 'Just One Look', 'I’m Alive', 'Stop Stop Stop', 'Dear Eloise’ en 'Listen To Me’, om er een paar te noemen.

In 1968 vertrok Nash uit de groep om zich aan te sluiten bij David Crosby en Stephen Hills, die ook wel bekend staan als Crosby, Stills and Nash. Maar The Hollies bleven doorbreken, niet alleen in Europa, maar overal in de wereld. Hun grootste hits kwamen later, zoals: 'The Air That I Breathe', 'He Ain’t Heavy, He’s My Brother’, 'Bus Stop' of 'Sorry Suzanne'.

The Hollies stonden ook bekend als echte innovators. Ze gebruikten ongewone instrumenten bij hun opnames in Abbey Road te London. Instrumenten zoals de banjo, tubular bells, celeste, glockenspiel of zelfs doedelzakken werden gebruikt. Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruikmaakten van driestemmige zang.

Tot op de dag van vandaag toert de band elk jaar door Engeland, Duitsland en Scandinavië. “In België smeken de fans al jaren voor een concert, dus we zijn erg blij dat ze dinsdag 30 april 2019 toegevoegd hebben aan hun agenda”, zegt de West-Vlaamse organisator Concertevents.

The Hollies, ‘A Highway Of Hits’ is een 2 uur durende show, met de originele bandleden en hits zoals ‘The Air That I Breathe’, ‘Just One Look’,’Stop, Stop, Stop’, ‘Long Cool Woman (In A Black Dress)’,’Sandy’, ‘I’m Alive’, ‘Bus Stop’, ‘Carrie Anne’, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’ ...en nog veel meer wereldberoemde nummers van een band die doorheen de geschiedenis wereldwijd miljoenen platen verkocht.

Formatie:
Bobby Elliott - Drums en percussie
Tony Hicks - Gitaar en zang
Ray Stiles - Bass en zang
Ian Parker - Keyboard en zang
Steve Laurie - Gitaar en zang
Peter Howarth - Gitaar en zang

Tickets voor The Hollies ‘A Highway Of Hits’ op dinsdag 30 april 2019 in het Kursaal Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660601 (Max. €0,30/Min).

Meer info over de band vind je op http://www.hollies.co.uk/

06:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: hollies, hollies oostende |  Facebook | |  Print |

07/04/2018

Concert Helene Fischer in GelreDome binnen uur uitverkocht

helene_fischer.JPGDe Duitse Helene Fischer is in haar thuisland één van de grootste popsterren aller tijden en door de grote vraag van Nederlandse fans besloot ze haar 'Die Stadion-Tournee' ook naar Nederland te brengen. En met succes! De ruim 26.000 beschikbare tickets waren binnen een uur verkocht. Duizenden fans kunnen zich verheugen op de show op 15 september in GelreDome. Er zijn vooralsnog geen extra concerten voor Nederland gepland. 

Wachtlijst
Fans wordt aangeraden om geen tickets te kopen via onofficiële websites. De enige officiële verkooppunten zijn Ticketmaster en Eventim Duitsland. Via Ticketmaster kunnen fans zich aanmelden voor een wachtlijst. Zij ontvangen dan een e-mail als er nog kaarten vrijkomen voor de show. Klik hier voor de wachtlijst.

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: helene fischer, concert helene fischer |  Facebook | |  Print |

Jan Smit gaat na 4 jaar weer de Nederlandse theaters in

jan_smit.JPGVoor het eerst in 4 jaar zal Jan Smit weer in de Nederlandse theaters te zien zijn. De theatertour ‘Met Andere Woorden’ gaat van start op 26 september in Zaandam.

De afgelopen jaren stonden voor Jan Smit in het teken van zijn 20-jarig jubileum wat hij uitgebreid vierde in zowel Nederland met de ‘Elfstedentour’, als in België met een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Zijn Duitse avontuur met KluBBB3 bracht hem in concertzalen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken. Vanaf september 2018 is Jan terug op eigen bodem voor een intieme show in alle grote theaters van Nederland.

De theatertour vangt aan op 26 september en loopt tot 20 december. Informatie over kaarten voor één van de 35 shows en een volledig overzicht van alle speeldata kun je vinden op www.jansmit.com of ga naar www.ntk.nl.

20:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: jan smit, theaters jan smit |  Facebook | |  Print |

04/04/2018

Duitslands grootste popster Helene Fischer op 15 september 2018 in GelreDome

helene_fischer.JPGDe Duitse Helene Fischer is in haar thuisland één van de grootste popsterren aller tijden en door de grote vraag van Nederlandse fans brengt ze haar 'Die Stadion-Tournee’ nu ook naar Nederland. De 33-jarige Fischer staat op 15 september in GelreDome, Arnhem. Sinds haar debuut in 2005 verkocht ze meer dan 15 miljoen albums, won ze diverse prestigieuze awards en heeft ze het Duitse record van 'meeste legale downloads’ voor het album Farbenspiel (2013). Haar laatste tour 'Helene Fischer Live 2017/2018’ bestond uit 63 shows met meer dan 700.000 verkochte tickets. 'Die Stadion-Tournee’, waarmee ze GelreDome aandoet wordt haar grootste tournee ooit. De tour bestaat tot nu toe uit 15 shows langs grote (deels outdoor) arena’s in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en nu dus ook Nederland. De kaartverkoop voor deze show start op vrijdag 6 april om 10:00 uur via Ticketmaster.

Het grote succes van Helene Fischer is te verklaren door de combinatie van haar nuchtere persoonlijkheid en aanstekelijke nummers. Ze weet als geen ander alle lagen van de samenleving bij elkaar te brengen. Ze heeft, sinds haar debuut in 2005, de Duitstalige muziek met veel succes in een modern jasje gestoken en is daarmee het schlager-genre al lang ontstegen.

Dat de vraag naar een concert van de popster groot is blijkt wel uit diverse acties van fans op o.a. social media. Oktoberfestfan.nl publiceerde een poll waarin maar liefst 29.000 fans lieten weten dat ze dolgraag een concert van Helene Fischer in Nederland zouden willen. Vorige week kwam Fischer in Nederland landelijk in het nieuws door een uit de hand gelopen 1 april grap van een Gelderlandse zanger die aangaf twee concerten te organiseren met Fischer. Het gevolg: duizenden teleurgestelde en boze fans. Maar goed nieuws, ze komt deze keer echt. Het belooft het zomerfeest van het jaar te worden op 15 september in GelreDome.

20:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: helene fischer, concert helene fischer |  Facebook | |  Print |

28/03/2018

Lindsay vindt en zingt over ‘Ware liefde’

lindsay.JPG“Ben jij de ‘Ware liefde’?”, vraagt Lindsay in haar nieuwe single ‘Ware liefde’ die vrijdag verscheen. Het nummer is de voorbode van haar album ’10 jaar Lindsay’, dat ze voorstelt tijdens haar jubileumconcert op zondag 29 april 2018 in concertzaal De Doos te Geraardsbergen. ‘Ware Liefde’ is een verrassende compositie van Udo, Eva Jane Smeenck en Yannic Fonderie. “De voorbije week zong ik mijn nieuwe single en reageerden de mensen dolenthousiast op mijn frisse, melodieuze popsong. Afgelopen maandag, tijdens de Ment-opnames voor ‘De Vlaamse Top 10’ in Antwerpen, vroegen een aantal collega’s waar ik dit liedje heb gevonden en allemaal waren ze verrast toen ik zei dat Udo, Eva Jane en Yannick voor mij een origineel, maar heel herkenbaar nummer hebben geschreven.”

Over de liefde raakt een mens niet uitgepraat en uitgezongen. “Geef toe, het is toch één van de mooiste onderwerpen waarover je kan zingen”, zegt Lindsay. Na ‘Een verlangen te groot’, een liedje waar Lindsay zelf de tekst voor schreef en Jan Smit de muziek, duikt de Oost-Vlaamse blondine nu de lente in met een nieuwe uptempo single. “Toen ik de demo van ‘Ware liefde’ hoorde, wist ik: “Dit wordt mijn liedje, dit past helemaal bij mij”, zegt Lindsay. “Ik ervaar dagelijks de liefde in mijn leven. Voor mij is het een belangrijke bouwsteen en ik durf zeggen dat ik heel gelukkig ben met mijn vriend Kris, en onze dochter Lisa-Marie uiteraard. Ik ben gezond, gelukkig en als artieste vind ik het fijn om mensen te raken en te ontroeren met mijn muziek. Als mijn publiek gelukkig is, ben ik dat ook.”

Zondag 29 april stelt Lindsay haar nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’ voor tijdens haar jubileumconcert. “Het wordt een speciaal album, dat uitkomt in twee versies: Een luxe versie met exclusief fotomateriaal en een gewone versie. Op beide albums staan alle Lindsay-hits verzameld van de voorbije tien jaar. Ik kan het amper geloven dat de tijd zo snel voorbijgevlogen is, maar dat komt ervan als een mens zich amuseert.”

De nieuwe single ‘Ware liefde’ en het nieuwe album ’10 jaar Lindsay’, verschijnen beiden op het Top Act Music-label van Universal Music.

Tickets voor het éénmalige verjaardagsconcert ’10 jaar Lindsay’, op zondagnamiddag 29 april 2018 in De Doos te Geraardsbergen, kan je nu bestellen via www.ticketkopen.eu

Lindsay’s verjaardagconcert is een organisatie van House of Entertainment.

iTunes: https://itunes.apple.com/be/album/ware-liefde-single/1361...

21:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten | Tags: lindsay, ware liefde |  Facebook | |  Print |

Nick & Simon met theatershow 'Aangenaam' in Stadsschouwburg Antwerpen

nick_simon.JPGKort nadat Nick & Simon hun zevende studio album lanceerden, vertrokken ze ook weer op tournee door de theaters. De perfecte gelegenheid om hun gloednieuw werk voor te stellen, met uiteraard de bijbehorende anekdotes. Meer dan ooit tevoren zullen zij de verhalen hierachter prijs geven. Nick & Simon zouden Nick & Simon niet zijn als ze hun grote hits niet zouden spelen, dus ook deze komen uitgebreid aan bod.

Hun theatertour 'Aangenaam' ging op 11 oktober '17 van start en zal hen aan het einde van de rit naar meer dan 50 theaters en schouwburgen doorheen heel Nederland hebben gebracht.

Maar de heren laten ook hun Vlaamse fans niet in de kou staan. Op vrijdag 25 mei 2018 kan je hen aan het werk zien in Stadsschouwburg Antwerpen.

Tickets: www.teleticketservice.com

20:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: aangenaam, stadsschouwburg antwerpen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende