cd : Showbizzkanaal

22/03/2018

Wim Soutaer brengt "Neem Me Bij de Hand" uit (30/3)

wim_soutaer.JPGExact vijftien jaar na zijn monsterhit ‘Allemaal’ brengt Wim Soutaer een nieuw nummer uit. ‘Neem me bij de hand’ is niet alleen de perfecte opvolger van Wims vorige single ‘Wachten Op Margot’, maar ook meteen de voorbode van een gloednieuw album ‘Verbonden’. Wim schreef zowel de tekst als de muziek van alle dertien nummers zelf. Het resultaat: een album waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft, vol melodieuze en dromerige tracks.

In 2003 maakt Vlaanderen voor het eerst kennis met Wim Soutaer, nadat hij op de derde plaats eindigt in de zangwedstrijd ‘Idool’. Diezelfde zomer komt ‘Allemaal’ uit, de allereerste single van Wim én meteen een hit. Anno 2018 kent iédereen de songtekst nog steeds vanbuiten.

Met zijn band Soulbrothers brengt Wim elke weekend legendarische covers op podia in heel Vlaanderen. Al kroop de zanger ondertussen ook in de studio om te werken aan nieuwe, eigen muziek. Het resultaat is ‘Verbonden’, een album waarop een erg persoonlijke en gevoelige kant van de sympathieke zanger te horen is. Zijn recente hits worden aangevuld met heel wat nieuw werk.

Neem Me Bij De Hand

Het afgelopen jaar stond Wim in de hitlijsten met de singles ‘Nummer 1’, ‘Dans voor mij’ en ‘Wachten op Margot’. Dat laatste nummer schreef Wim voor het één-programma ‘Sorry voor Alles’. Margot, het meisje dat tijdens het programma werd beetgenomen en grote fan van de zanger, zong zélf de backing vocals van het liedje in. Het nummer sloeg zo aan, dat Wim besliste het nummer ook echt uit te brengen. Het nummer haalde moeiteloos de koppositie in de Vlaamse top 50 én de tracklist van zijn vierde album. 

‘Neem Me Bij De Hand’, de eerste single van dat album, is een erg dansbaar, zomers nummer met een eigentijdse sound. Tussen de dertien andere liedjes: dromerige ballads die worden afgewisseld met fijne meezingers en nummers die je doen dromen van zwoele zomeravonden op verlaten stranden.

Wim Soutaer: “Omdat ik de nummers zelf schreef, geef ik meteen ook mijn ziel bloot. Dat maakt het ook erg spannend, want dit album weerspiegelt voor de volle 100% wie ik ben. De naam van het album ‘Verbonden’ is trouwens een knipoog naar één van mijn grootste hits: Allemaal.”

Uniek dubbelconcert met Willy Sommers op 5 mei

Op 5 mei staat Wim Soutaer samen met Willy Sommers op het podium van de Oktoberhallen in Wieze. Tijdens het unieke dubbelconcert brengen ze elk hun grootste hits, maar er zullen ook duetten van de twee zangers te horen zijn. Na een meer dan twee-uur-durende show volgt een afterparty met The Soulbrothers. Tickets kosten 40 euro en zijn te verkrijgen via www.teleticketservice.be

19:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: wim soutaer, neem me bij de hand, album neem me bij de hand |  Facebook | |  Print |

18/03/2018

TheColorGrey: EP 'For What It's Worth' uit op 30 maart!

muziek.jpgOp vrijdag 30 maart verschijnt 'For What It’s Worth', een nieuwe  - 8 songs tellende -  EP van urban singer/rapper/songwriter/producer TheColorGrey. 

Na het grote succes van zijn debuutalbum 'REBELATION' (2017) met klappers als 'Need To Know' en de Afrekening hit 'On & On', releaste TheColorGrey eind 2017 de EP 'In Between Phases'  die als brug diende tussen zijn debuut en het  nieuwe 'For What It’s Worth'. 

Uit 'For What It’s Worth' verscheen in januari al een eerste vooruitgeschoven single. Gedreven door de uitgepuurde en zwoele R&B-vocals van Will Michiels werd het hitsige 'You Got To Show Me' Hotshot op Studio Brussel en internationaal opgepikt dankzij o.a. Spotify’s New Music Friday playlists en Apple Music’s Top Songs.

***

Tracklisting

'For What It's Worth'
1. Couldn’t Have Been More Wrong

2. Swerve

3. Blackberry

4. The Status

5. Count On Me

6. Jamaica

7. The Thirst

8. You Got To Show Me

18:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: thecolorgrey |  Facebook | |  Print |

17/03/2018

Axelle Red brengt nieuw album 'Exil' uit en staat op 2 juni 2018 in AB

Axelle Red, Exil, album Exil, Vijf jaar na haar laatste studioplaat 'Rouge Ardent’ (5de best verkochte album in België in 2013) en twee jaar na haar akoestisch album 'Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuw album 'Exil'. Het album verschijnt vandaag en op 2 juni stelt ze dit voor in AB.

Met haar laatste 'Acoustic Tour’ gaf Axelle Red meer dan 200 concerten in België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en doorheen Zuidoost-Azië.

Om het vervolg te schrijven op 'Rouge Ardent’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren.

Op Exil staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan een van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker Sensualité. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor oa. The Hollies, Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien - ze delen samen de credits voor enkele nummers op Rouge ardent.

Peiken schonk vijf jaar na Sensualité een wereldhit aan Meredith Brooks, het voor een Grammy genomineerde Bitch.  Haar naam staat ook in het adresboekje van grootheden als Gloria Gaynor, Christina Aguilera en Selena Gomez.

Op het album 'Exil', weg van de studiomuzikanten, met iets meer pop en rock dan soul in de sound, exploreert ze volop haar stem. 'Met kracht een paar tonen hoger zingen, en toch die 'grain’ houden: dat was de nieuwe uitdaging. Mijn stem is het belangrijkste instrument op de plaat.’

Op 2 juni staat Axelle Red in de Ancienne Belgique. Tickets zijn te koop via www.abconcerts.be.

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten | Tags: axelle red, exil, album exil |  Facebook | |  Print |

13/03/2018

Sharon den Adel brengt soloalbum uit

Within Temptation zangeres Sharon den Adel kondigt vandaag haar eerste soloalbum aan. ‘My Indigo’ zal begin 2018 uitkomen.

"Twee jaar geleden kwam ik terug van tour. Normaal gesproken ga ik meteen de studio in, met veel inspiratie en veel energie. Maar dit keer was het anders, de liedjes kwamen niet vanzelf. Daar bovenop kwamen ook tegenslagen in de persoonlijke sfeer, waardoor ik mezelf ging afvragen; wil ik dit leven met de band nog wel. Alles was teveel. ”

Het was een noodzakelijkheid voor Sharon om tijd voor zichzelf te nemen, in die periode heeft Sharon alles losgelaten. Tot haar eigen verrassing begint ze wel weer met het schrijven van liedjes, het werkte bevrijdend. Het resulteerde totaal onverwacht in een persoonlijk album met een geheel andere stijl dan wat we van Sharon gewend zijn. “Het was niet mijn doel om een solo project te starten maar de liedjes zijn zo special voor mij dat ik het toch graag met de wereld wil delen”.

19:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: sharon den adel |  Facebook | |  Print |

11/03/2018

Legendarisch oeuvre Fats Domino gebundeld op 'Fats Domino - Collected'

fats_domino.jpgOp 30 maart komt er een gloednieuw verzamelalbum uit van een van de meest invloedrijke artiesten uit de muziekgeschiedenis: Fats Domino. Op Fats Domino Collected is zijn beste en meest spraakmakende muziek verzameld op drie CD’s. Later dit jaar zal het album ook verschijnen op dubbel vinyl.

Er is slechts een handjevol artiesten dat de geschiedenis in zal gaan als grondleggers van de hedendaagse popmuziek. Elvis Presley, Chuck Berry en Buddy Holly zijn een paar van die namen. Maar ook Fats Domino mag absoluut niet ontbreken in die lijst. Door zijn unieke mix van jazz en boogiewoogie - bovendien een stuk sneller gespeeld dan in die tijd gebruikelijk was - kan Fats worden gezien als één van de grondleggers van de rock ‘n’ roll.

Al vanaf zijn debuut The Fat Man (1950) baarde hij opzien door zijn soepele maar razendsnelle pianospel en ontspannen manier van zingen. In de 50’s en 60’s scoorde hij hit na hit en speelde hij in de grootste zalen over de hele wereld. Ook later, toen de hits afnamen, bleef Domino een graag geziene live artiest. Zelfs diep in de jaren 80 gaf hij jaarlijks nog honderden shows. Bovendien keerde hij regelmatig terug naar ‘zijn stad’ New Orleans, de bakermat van de rock ‘n’ roll, tot hij in 2017 op 89-jarige leeftijd overleed.

Fats liet de wereld een prachtig en belangrijk muzikaal oeuvre na, waarvan het beste is verzameld op Fats Domino Collected. Op de drie CD’s vind je zijn bekendste songs, waaronder Ain’t That A Shame, Walking To New Orleans, Jambalaya (On The Bayou), Red Sails In The Sunset en natuurlijk zijn iconische song Blueberry Hill.

11:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: fats domino - collected, fats domino |  Facebook | |  Print |

Milo Meskens lost album info & videoclip 'Stone Cold Liar'

milo_meskens.JPGDe toekomst ziet er goed uit voor Milo Meskens, de singer-songwriter heeft inmiddels al 3 kleppers op zijn conto, met de steun van alle Vlaamse radio’s.

Na een prachtige start met zijn nieuwste single ‘Stone Cold Liar’ is vanaf vandaag ook de officiële videoclip beschikbaar. De verhaallijn van Milo’s videoclip bevat verschillende personages die elk bedrogen zijn door een vriend(in) of familielid. Dat bedrog en de pijn die het met zich meebrengt wordt in de videoclip van ‘Stone Cold Liar’ in beeld gebracht. De clip is gemaakt door Maarten Verhulst, winnaar van een Emmy Award voor ‘Sorry voor alles’.  

Zijn debuutplaat, ‘Contrast’, waarin alle hitsingles én nieuw werk verzameld zijn, verschijnt op 30 maart.

+ 'Here With Me' werd in no time een radiohit en kreeg airplay op meer dan 15 radio’s, verspreid over 10 verschillende landen. De song heeft ook meer dan 2 miljoen streams op de teller

+ 'New Beginning' kampeerde meer dan een half jaar (!) in de Belgische Ultratop- & airplaycharts en werd een gigantische airplayhit (top 5 airplay charts). Ook deze song zit ondertussen boven 1 miljoen streams.

+ Milo werd genomineerd voor de Music Industry Awards 2018 (‘Doorbraak’ en ‘Hit van het jaar’ voor “New Beginning”)

+ ‘Stone Cold Liar’ kende een fantastische start en kwam in week van release binnen op #2 in de Vlaamse airplay charts.

Milo speelt dit voorjaar verschillende shows: Paradiso, Amsterdam (12.04), Ancienne Belgique, Brussel (24.04) en Het Depot, Leuven (16.05).

TRACKLISTING ‘CONTRAST’

New Beginning

Twenty One

Let You Go

Memory Card

Stone Cold Liar

Time

Calibration

Storms

I Don’t Know You Anymore

Here With Me

11:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: milo meskens, stone cold liar |  Facebook | |  Print |

09/03/2018

Frans Bauer op 2 in de Vlaamse Ultratop Album Charts

frans_bauer.jpgDat Frans Bauer geen enkele uitdaging uit de weg gaat weten we al langer. Maar wat hij nu presteert is alweer topsport in de muziekindustrie. De populaire zanger moet alleen Karen Damen laten voorgaan in de Vlaamse Ultratop Album Charts van deze week. Frans laat internationale grootheden als Ed Sheeran, Justin Timberlake en Moby achter zich in de Top 10. Bauer komt binnen op 2 met zijn nieuwe album “Levenslied” en kan z’n geluk niet op : “Dit is toch niet normaal… ik ben de gelukkigste man op aarde! Op twee binnen in Vlaanderen en die wereldnamen achter me laten. Ik heb geen woorden”. De nieuwe singel “Blijf vanavond heel even bij mij” gaat terug naar de roots waarmee Frans groot geworden is en verpulvert zijn vorige records op vlak van airplay. Dat hij Karen Damen moet laten voorgaan vind hij niet eens erg : “Karen is gewoonweg een super meid en ik gun haar naast een nummer één weldra ook nog een volle Lotto Arena” aldus Frans Bauer die later dit voorjaar zelf in Vlaanderen te zien is met zijn nieuwe theatertour (www.tourdefrans.be). Met “Levenslied” scoort Frans zijn achtste top 3-album in de Ultratop.

20:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: frans bauer, levenslied |  Facebook | |  Print |

02/03/2018

Raymond van het Groenewoud onthult nieuw Best Of-album 'Archivaris'

Archivaris, album Archivaris, Raymond van het Groenewoud, Archivaris is de cd die het levenswerk van Raymond van het Groenewoud verzamelt: een door hemzelf samengestelde blauwdruk van meer dan 50 jaar songschrijverschap. Muziek geflankeerd door een booklet waarin Raymond zijn verhaal doet in de vorm van een eigenzinnige introspectie die de leidraad vormt bij zijn muzikale evolutie.

Zonder Raymond zou het Vlaamse muzieklandschap er niet hetzelfde hebben uitgezien. En dat mag letterlijk genomen worden. Doorheen zijn carrière plaveide hij de weg voor tal van genres binnen onze landsgrenzen: Rock ’n Roll & Rythm ‘N Blues horen we in de eerste 20 tracks die starten met ‘Maria, Maria, Ik Hou Van Jou’, naar Prince refererende pop bij 'Genieten', Gospel bij ‘Liefde Voor Muziek’, Reggae met de radiohit 'Stapelgek Op Jou', luistermuziek is te horen op de LP intiem, Bossa Nova met 'Chachacha', Chanson in 'Je Veux De L’amour' en dat naast een lange lijst van iconische hits zoals o.a. ‘Meisjes’, ‘Brussels By Night’ en ‘Vlaanderen Boven’.

Dat Raymond begin dit jaar een lifetime achievement award in ontvangst mocht nemen op de MIA’s is dan ook een terechte bekroning van zijn oeuvre.

Archivaris is een boeiende reis doorheen de tijd en het hoofd van de meester op een pad dat altijd laveert tussen het grote en kleine gebaar. Het verschaft inkijk in een louterende zoektocht waarbinnen hij zich gaandeweg ontpopt tot een ware chroniqueur van de ziel doorheen bekend werk en vergeten pareltjes. Elk menselijk gevoel komt uiteindelijk aan bod in dit caleidoscopische oeuvre, u bij deze warm aangeboden.

Archivaris komt uit op 30 maart op Warner Music Benelux.

* * *

CD1

Maria, Maria , Ik Hou Van Jou
Nee, Ik Wil Niet Sterven Vannacht
Lieve Sonja
Je Moest eens weten Hoe Gelukkig Ik Was
Bierfeesten
Rock 'N Roll
Mier Te Zijn
Meisjes
Bij Elkaar
Crazy Pub
Feest
Zjoske Schone Meid
Daniëlle
Daddeemelee
Waar Ik Niet Tegen Kan
Vlaanderen Boven
'k Heb Je Graag
Mama Moet Komen
Het Verschil Met Mijn Vriend Jan
Chachacha
Je Veux De L'Amour

CD2
Stapelgek Op Jou
Sire Rock En Roll
Het Spek Is Aangebrand
Ontevreden
Ik Ben Alleen
Mijnheer De Postbode
Niets Heeft Nog Zin
Omdat Ik Van Je Hou
Hallelujah, Ze Is Van Mij
Bostella
In De Gracht
Intimiteit
Gelukkig Zijn
Liefde Voor Muziek
Genieten (Hier in je hitte)
De Helleveeg
Eerlijkheid
Total Loss - Gratis Bier In Nederland
Liefde Is Een Wortel
Torremolinos
Warme Dagen
Je Zou Eens Moeten Weten - Hoe Lekker Dat Is

CD3
Ze Dansen
Ze Weet Niet Wat Ze Doet
Zien We Morgen Nog Het Licht
Ik Ben God Niet
Niet Huilen
Dit Is M'n Verhaal
Lied Van De Zee
Er is geen haast
Commentaar
Winkelstraat
Vrouwen
Wachten Op De Wagen In De Nacht
In M'n Hoofd
Twee Meisjes
Jij En Ik
Zo Zot Van Haar

CD4
In the groove
Jouw Liefde
Goesting - Live
Onze Nieuwe Single
Het Gaat Om Ons - Live
L'étranger c'est mon ami
Bij Jou Te Zijn - Live
Brussels by night
Moedertaal
Weg met Amerika
Er is er geen een zoals jij
Het Wonder Voorbij
Ik Zal Jouw Man Zijn
Zanger Zonder Meer
Aan De Meet
Tot Morgen

21:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: archivaris, album archivaris, raymond van het groenewoud |  Facebook | |  Print |

25/02/2018

Eerste soloproject voor Tylaine Van den Broeck

tylaine_van_den-Broeck.JPGPianiste Tylaine Van den Broeck brengt in februari haar eerste soloproject uit : ‘Tussen hemel en aarde’ of TRA CIELO E TERRA.  Op 18 februari 2018 zal zij in première haar album voorstellen in het Cultureel Centrum van Heist-Op-Den-Berg. Vanaf 19 februari 2018 zal dit prachtige album te koop zijn op iTunes. Tylaine componeerde alle muziekstukken op het album zelf . De dromerige pianocomposities worden  voor sommige songs zelfs ondersteund door de prachtige, warme klanken van de cello. TRA CIELO E TERRA is trouwens de soundtrack van de kortfilm ‘Harry’, in een regie van Ed Vanderweyden en met Amaryllis Uitterlinden als één van de castleden

Tylaine is in Vlaanderen al lang geen onbekende meer. We kennen haar van haar fantastisch pianowerk bij het Golden Symphonic Orchestra, waarmee ze de wereld rondtoerde en tevens het begeleidingsorkest van Helmut Lotti. Ze werkte mee aan de CD van Udo ‘Over Prinsen, over draken’.

Hiernaast is ze pianiste voor tal van artiesten. Om er een paar te noemen : Erik & Sanne, Andrei Lugovski, Lisa Del Bo, Tom Dice, Matthieu & Guillaume, Maartje Van Neygen. En bovendien is ze al 12 jaar de vaste pianiste van Maurice Engelen en Praga Khan.

Naast haar muzikale passie is Tylaine ook heel gepassioneerd bezig met mode. Sinds 2012 heeft ze haar eigen modelabel : Maison Tylaine. Ze ontwierp al verscheidene collecties en telkens kon ze rekenen op een  leuke ambassadrice om haar creaties te promoten (Barbara Dex, Maartje Van Neygen, Maureen, Stephanie Meire, Maxine Michiels, ...) Tylaine was ook één van de twaalf laureaten tijdens het programma ‘De Designers’, een wedstrijd voor mode-ontwerpers in 2010 op VTM.

Een fantastisch palmares, waaruit blijkt dat Tylaine een creatieve duizendpoot is en zich altijd met ander talent goed weet te omringen. Dat ze ook solo haar talent kwijt kan én wil, bewijst dit unieke soloproject.

Luister, geniet en droom weg bij de prachtige muziekstukken van TRA CIELO E TERRA!

Download vandaag nog het album : https://itunes.apple.com/be/album/between-heaven-and-eart...

20:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: tylaine van den broeck |  Facebook | |  Print |

18/02/2018

Salvatore Adamo 'Si vous saviez...' | ALBUM OUT NOW

adamo.JPGSalvatore Adamo brengt vandaag “Si vous saviez” uit, zijn 25ste studioalbum.

Hij werkte hiervoor samen met Clément Ducol (Camille, Vincent Delerm, Vianney) en Maxime Le Guil (Morrissey, Christophe, Camille, Justice, Hans Zimmer…). Salvatore, die dit jaar al 55 jaar op de planken staat, nam de plaat op met een 40-koppig live orkest.

Met zijn 74 jaar en concerten in alle uithoeken van de wereld, heeft hij heel wat te vertellen. En zoals het Adamo betaamt neemt hij geen blad voor de mond.
Zelfs met zijn rood-zwarte outfit – niet perfect in balans – kleurt hij buiten de lijntjes.
Maar hij doet dat wel op zijn immer charmante en bescheiden manier.

LIVE

· 15.03 – L’Olympia, Paris
· 16.03 – L’Olympia, Paris
· 30.03 – CC, Lier
· 31.03 – Stadsschouwburg, Kortrijk
· 07.04 – De Spil, Roeselare
· 08.04 – 30CC, Leuven
· 14.04 – Ter Duinenkerk, Koksijde
· 29.04 – CC, Hasselt
· 30.04 – Casino, Blankenberg
· 26.05 – Stadsschouwburg, Antwerpen
· 31.10 – Bozar, Brussel
  
SIGNEERSESSIES

· 17.02 – 16h – FNAC (Gulden Vlies), Brussel
· 24.02 – 16h – FNAC, Antwerpen

TRACKLIST

Je te chanterai la chanson
Un rêve
Sans toucher terre
Juste un “Je t’aime“ (ft. Camille)
Si vous saviez
Méfie toi
Le pianola
Nu
Tes chaînes
Toujours, forever…
Et tant d’amour
Ma mère disait
Racines

14:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: salvatore adamo |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende