cd : Showbizzkanaal

21/08/2017

Johan Veugelers stelt 'Beloof Me' voor!

johan_veugelers.JPGOnder massale belangstelling van fans, vrienden, familie en pers werd 'Beloof Me', het debuutalbum van Johan Veugelers vrijdagavond voorgesteld in Betekom.

Johan Veugelers, zijn producer en zijn vriendin Anja - die tevens ook verantwoordelijk is voor het management van de zanger - hebben maanden aan 'Beloof Me' gewerkt. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen de zanger vrijdagavond zijn muzikale kindje boven de doopvont hield.

Niet alleen heel wat fans, maar ook heel wat collega's waren voor de gelegenheidheid naar Betekom afgezakt. Ondermeer Luc Steeno, De Stoempers, Yves Segers, Steve Tielens, Garry Hagger, Tamara en Tom, Ida De Nijs, Danny Deroover, René Redley, Guy Neve, Sabine, Gino Verano, Jaimy, Tom Weedaege en René Troost kwamen de zanger feliciteren met de release van z'n allereerste album!

Het eerste exemplaar van zijn eerste plaat kreeg Johan Veugelers uit handen van collega Luc Steeno. "Toch wel een bijzonder moment," zei Johan na afloop. "Je werkt maanden naar iets toe en dan is het moment daar dat je je werk kan laten horen aan je fans, vrienden en familie. 'Beloof Me' is echt de kers op de taart!"

Johan heeft ook lovende woorden voor iedereen die aan het album meewerkte: “Ik ben heel blij dat ik met een zeer getalenteerd team kon samen werken. Mijn vriendin Anja verdient een apart woordje van dank, want dankzij haar kan ik onbezorgd doen wat ik doe. Zij heeft zich de afgelopen maanden werkelijk ‘gesmeten’ om dit album tot een pareltje te maken. Zonder haar – én al die andere fantastische mensen – was het me zeker niet gelukt.”

‘Beloof me’, het nieuwe album van Johan Veugelers, is vanaf nu verkrijgbaar als fysiek exemplaar én als download op iTunes. Het is jou garantie om met een lach door de dag te stappen!

06:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: johan veugelers, beloof me, album beloof me, betekom |  Facebook | |  Print |

09/08/2017

Willy Sommers (65) brengt met ‘Boven de wolken’ nieuw album uit!

DSC_0014.JPGWilly Sommers, één van de absolute grootheden van de vaderlandse showbizz, werd op 9 augustus 65 jaar en dat zal Vlaanderen geweten hebben! Niet alleen werd hij door zijn duizenden fans en de media volop in de bloemetjes gezet, de pensioengerechtigde (maar spreek hem daar vooral niet over!) jarige brengt in zijn feestweek met ‘Boven de wolken’ ook een gloednieuw album uit.

‘Boven de wolken’, met daarop uiteraard de hitsingles ‘Geen probleem’ en ‘Zeg dus niet hallo’, is een echt Sommers 2.0 album geworden, waarop eigentijdse popsongs en de betere schlagernummers schouder aan schouder een plek vonden. Willy waagt zich met producer Yannic Fonderie ook aan een wat dance-geïnspireerde versie van de klassieker van Reinhard Mey ‘Boven de wolken’en gaat op ‘Net als in een droom’ zelfs in duet met sympathieke collega Wim Soutaer.

Heel bijzonder is dat de ontdekker van Willy Sommers, schrijver/producer Roland Verlooven, met het prachtige nummer ‘L.A.T.’ een unieke bijdrage levert aan deze nieuwe CDen dat Will Tura samen met Willy het aanstekelijke nummer ‘Zondag’ schreef. Een voor velen misschien verrassende, maar gedroomde samenwerking tussen beide iconen, die na vele jaren van (onvervulde) plannen voor dit feestelijke album eindelijk werkelijkheid werd.

‘Boven de wolken’, het nieuwe album van Willy Sommers, is op 11/08 verkrijgbaar in de handel. 

Tracklist ‘Boven de wolken’

1. Geen probleem

2. 1000 keer

3. De vrouw van mijn dromen

4. Zeg dus niet hallo

5. Als je diep in mijn ogen kijkt

6. Boven de wolken

7. Net als in een droom

8. Van levensbelang

9. Zondag 

10. Pak me vast

11. Spijt komt te laat

12. L.A.T.

19:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: willy sommers, 65 jaar willy sommers, verjaardag willy sommers, album boven de wolken |  Facebook | |  Print |

07/08/2017

Zanger Danny De Roover stelt compilatie-CD "Dancing parasol vol.1" en nieuwe single voor

album.JPGDanny De Roover is naast bekende Vlaamse zanger ook de uitbater van Dancing Parasol, de Vlaamse Schlagertempel gelegen te Velzeke aan de poort van de Vlaamse Ardennen. 

Hij is echter ook bekend van zijn deelname aan het VIER-programma “The Show Must Go On”. Bart Balcaen is de platenbaas van Hitfabriek, het label dat de Vlaamse muziek een warm hart toedraagt en bestaand en nieuw talent steunt.

Op maandag 14 augustus stelt Danny De Roover zijn unieke compilatie-CD voor in Dancing Parasol. 

“Het gaat om een uniek gebeuren”, zegt Bart Balcaen, “want het is de eerste keer dat een artiest een verzamel-CD uitbrengt samen met bevriende collega-artiesten. Ik ben bijzonder tevreden dat ik daar met Hitfabriek mijn medewerking aan mag verlenen”.

Deze collega-artiesten zijn niet van de minste, want het gaat om Frank Galan, Salim Seghers, Herbert Verhaeghe, Guy Neve, Torsten, Jennifer Berton, Manuel & Sylvia, Mr. Jive, Sammy Baker en Kurt Kraemer. Vanzelfsprekend ontbreekt ook Danny De Roover niet op deze verzamel-CD die tevens samen met deze uitgave ook zijn allernieuwste single voorstelt getiteld “Vrouw Van Mijn Leven”. “Ik heb voor deze artiesten gekozen, omdat ze allen op regelmatige basis bij mij komen optreden en zij bij wijze van spreken hier kind aan huis zijn”, legt Danny De Roover uit. “Op die manier is deze compilatie-CD een win-win situatie voor ons allemaal.”

21:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's |  Facebook | |  Print |

01/08/2017

MacSwordfish brengt debuutalbum Unconverted uit

MacSwordfish, debuutalbum Unconverted, De Nederlandse jonge honden van MacSwordfish brengen op 8 september hun unieke debuutalbum getiteld Unconverted uit. Unconverted werd opgenomen in de grote concertzaal van Tivoli Oudengracht, het huidige Kytopia. Het album werd geproduceerd met Mathijn den Duijf en gemixt door Roel Verberk.

Unconverted kwam tot stand als experiment, uit liefde voor pure muziek maar ook uit protest tegen de gemakzucht. Het album is volledig analoog geproduceerd en live ingespeeld, waardoor het werken met de bijbehorende beperkingen hielp om een geheel nieuwe invalshoek te kiezen. Al is het album live opgenomen is het meer dan een liveregistratie, het is een studioalbum in de letterlijke betekenis.

“Het einddoel van de plaat is om precies te klinken zoals we op het moment van opname klonken, er is niets mooier gemaakt dan het in werkelijkheid was en daar zijn we ongelooflijk trots op.” 

MacSwordfish laat zich het beste herkennen door een rauwe stem, een huilende gitaar en opzwepende drums. De band bestaat uit zanger en gitarist Victor Wasser, gitarist Casper Heystee en drummer Mark van Reusel. De drie jongens uit Breda zijn geïnspireerd door acts als Band of Skulls en Triggerfinger in het maken van hun eigenzinnige grooverock.

De band bracht recentelijk al een video van Wolves naar buiten, de eerste single van de plaat. Bekijk Wolves hieronder.

UNCOVERTED release tour:
8   sept :: Mezz, Breda [RELEASEPARTY] vvk
22 sept :: Swaf, Hoorn
23 sept :: Cafe Stathe, Utrecht
28 sept :: Cul de Sac, Tilburg (met Bartek)
30 sept :: Altstadt, Eindhoven
27   okt :: W2, Den Bosch

21:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: macswordfish, debuutalbum unconverted |  Facebook | |  Print |

31/07/2017

Opnames nieuw album Neil Finn te volgen op Facebook

neil_finn.JPGLevende legende Neil Finn zal zijn nieuwe album op een wel heel bijzondere wijze met de wereld delen: zijn fans kunnen namelijk getuige zijn van het complete opnameproces van deze plaat via een wekelijkse live stream op Facebook.

“Elke vrijdag in augustus zal ik een live sessie uitzenden op Facebook vanuit mijn studio in Auckland. Hierbij zal ik, omringd door vrienden, familie en collega-muzikanten, oude en nieuwe songs spelen. De kijkers kunnen echt volgen hoe deze nieuwe nummers hun vorm vinden. Ondertussen werken we toe naar de laatste live sessie op 25 augustus. Op die dag zullen we het nieuwe album daadwerkelijk opnemen,” aldus Finn. Het album, dat Out Of Silence zal heten, gaat op dezelfde dag gemixt en gemasterd worden en verschijnt een week later op 1 september.

Ondanks het grote tijdsverschil met Nieuw-Zeeland zullen de sessies op een voor de Nederlandse fans zeer redelijk tijdstip plaatsvinden: elke vrijdagochtend om 9.00 uur.

Out Of Silence wordt Finns vierde soloalbum en is de opvolger van het in 2014 verschenen Dizzy Heights.

Neil Finn op Facebook: www.facebook.com/neilmullanefinn

De video aankondiging op zijn eigen website: www.neilfinn.com

21:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: neil finn, album neil finn |  Facebook | |  Print |

27/07/2017

ADYA brengt nieuw album 'Classic 4' uit bij Universal

adya_classic.jpgUniversal kondigt met gepaste trots zijn eerste samenwerking met ADYA aan voor het album ‘Classic 4’.

Adriaan Van Landschoot schrijft met zijn alias ADYA één van de meest onderbelichte succesverhalen in de Belgische muziekgeschiedenis. Zijn vorige 3 albums haalden schijnbaar moeiteloos steevast de eerste positie in de Ultratop (goed voor diverse gouden en platina awards), maar verschenen ook telkens in meer dan 60 landen. Met name in GSA landen (Germany, Switzerland & Austria) verkoopt hij meer dan een half miljoen albums.

Voor volume 4, die uitkwam op 21 juli, keert ADYA terug naar gekende klassieke muziekstukken en evergreens in een hedendaags jasje.

14:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: classic 4, universal |  Facebook | |  Print |

Canadees-Belgische superster Lara Fabian lanceert ‪op 6 oktober 2017 haar nieuwe cd ‘Camouflage’

lara_fabian.jpgHet hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu pas officieel: Lara Fabian brengt op 6 oktober een nieuwe cd uit, ‘Camouflage’. Het wordt opnieuw een Engelstalig album, dat voorafgegaan wordt door de single ‘Growing Wings’, die volgende week (4 augustus) al verschijnt. Op de dag van de single-release kunnen de fans Lara’s nieuwe cd beginnen voorbestellen via iTunes, Amazone,…

Met meer dan 20 miljoen verkochte cd’s wereldwijd, inclusief haar recent verschenen en met platina bekroonde Franse album ‘Ma vie dans la tienne’ (november 2015), behoort Lara Fabian nog altijd tot één van onze meest succesvolle Belgische artiesten aller tijden. Binnenkort voegt de sympathieke Lara een nieuw hoofdstuk toe aan haar muziekgeschiedenis, wanneer ze met 'Camouflage’ haar 13destudioalbum uitbrengt. Het wordt opnieuw een Engelstalig album, met 12 nummers die Lara zelf schreef en waarvoor ze samenwerkte met de bekende Zweed Moh Denebi en de Amerikaanse Sharon Vaughn.

Lara: “Het album is opgenomen en geproduced in drie wereldsteden; Stockholm, Los Angeles en Brussel. Alle songs zijn door de studiohanden gegaan van Zweeds awardwinnaar Moh Denebi, een man die mee aan de basis ligt van de huidige, succesvolle moderne Zweedse pop-sound, een muziekstijl die momenteel de Amerikaanse en Europese hitlijsten domineert.”

Net als Moh, won ook de Amerikaanse singer-songwriter Sharon Vaugh talrijke prijzen, onderscheidingen en awards. Zo schreef ze in het verleden nummers voor diverse pop en country artiesten, waaronder Willie Nelson, Dolly Parton, maar ook voor Agnes en Boyzone schreef ze enkele hits. Uit respect en waardering voor haar grote muzikale bijdrage aan de Amerikaanse countrymuziek, werd Sharon dit jaar door de Nashvill Songwriters Foundation opgenomen in hun legendarische ‘Hall of Fame’.

Camouflage

Over haar nieuwe cd is Lara uiteraard erg enthousiast. “’Camouflage’ is niet alleen de titel van de cd, maar het is ook een verwijzing naar een bijzondere albumtrack. Ja, de opnames zijn goed verlopen. De songs die ik heb ingezongen gaven mij de kans om mijn stemgeluid te combineren met een sterke productie. Dat laatste is een mix geworden van electro-pop, gecombineerd met klassiek orchestrale invloeden. ‘Camouflage’ heeft de sound gekregen die wij wilden creëren: modern, eigentijds, maar eveneens ook tijdloos.”

Om al in de ‘Camouflage’-sfeer te komen, lanceert Lara op 4 augustus de eerste single van haar nieuwe cd, ‘Growing Wings’. De song is de voorbode van nog meerdere songs van het album en van verrassende remixen, waar Fabian de verrassende Offer Nissim voor wist te strikken.

Lara Fabian

Lara Fabian en Engelstalige muziek is een goed huwelijk. Het eerste album dat in 1999 verscheen werd een internationaal succes. Het album, waar gereputeerde producers Glen Ballard en Walter Afanasieff aan meewerkten, bestond alleen maar uit songs die de hoogste plekken in de hitlijsten bereikten; ‘I Will Love Again’ deed het zo bijzonder goed, dat Lara ermee de eerste plek bereikte in de Amerikaanse Billboard Hot Dance Chart. Ook andere titels, zoals ‘Adagio’, ‘Love by Grace’ en ‘Broken Vow’, waren in verschillende landen een succes of werden er door verschillende artiesten (o.a. Barbara Streissand, Josh Groban) succesvol gecoverd. Na het eerste internationale succes kwam Lara in 2004 met een 2de Engelstalige album, ‘A Wonderful Life’. Op die cd stonden o.a. ‘Review my kisses’ (geschreven door Desmond Child), ‘I Guess I Loved You’ en ‘No Big Deal’. De dance-popsong ‘I Am Who I Am’ werd dankzij de Hex Hector-remix een underground clubhit.

In 2009 bracht Lara ‘Every Woman In Me’ uit, een akoestisch coveralbum waarbij de zangeres teruggreep naar liedjes en artiesten die haar sinds haar jeugdjaren inspireerden.

Vanaf 4 augustus kan het nieuwe Lara Fabian-album ‘Camouflage’ besteld worden bij iTunes, Amazone,.. De cd verschijnt internationaal op 6 oktober op Lara’s eigen muzieklabel 9 Productions en wordt in België gepromoot door Upstars en verdeeld door Warner Music Benelux.

In februari 2018 geeft Lara op Amerikaanse bodem de aftrap voor haar ‘Camouflage World Tour’. Met haar nieuwe album én haar bekendste hits, geeft ze wereldwijd 40 concerten. Het laatste optreden is voorzien in juni, in de Zenith in Parijs.

11:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: lara fabian, camouflage |  Facebook | |  Print |

17/07/2017

Foto's: Dana Winner ontvangt platina voor het album "Puur"

DSC_0044.JPGZangeres Dana Winner ontving zaterdag een platina award voor haar prachtige album "Puur" tijdens de startshow van Radio 2 Zomerhit in Blankenberge. Bekijk hier het fotoverslag! 

Dana Winner is één van de populairste zangeressen uit Vlaanderen. De artieste met de gouden stem kan intussen terugblikken op een succesvolle muziekcarrière die startte in 1989! In het VTM muziekprogramma Liefde Voor Muziek bewees ze over dé zuiverste stem van Vlaanderen te beschikken. Dit werd bevestigd toen ze afgelopen zomer van Radio 2 de Zomerhit Award overhandigd kreeg voor Beste Zangeres Van Vlaanderen.

Het album "Puur" bevat ondertussen een resem radiohits ("Weer Verder Gaan", "De Man Van Mijn Dromen", "Ik Laat Je Nu Maar Gaan", "Jij Bent De Zon" en "Ik De Maan").

12:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Fotospecial, Muziek | Tags: dana winner, platina, platina puur, album puur |  Facebook | |  Print |

07/07/2017

Langverwacht nieuwe album van ISABELLE A verschijnt vandaag! // Zo Zal Het Zijn

isabelle_a.jpgZe werd geboren als Isabelle Adam in de Gentse volkswijk De Muide, maar al gauw werd ze bekend onder de naam Isabelle A. In 1987 kwam haar eerste eigen single op de markt: “De Troika”. Op de toenmalige BRT mocht ze het jongerenprogramma TV Tam Tam presenteren. In 1990 werd haar nummer “Hé, Lekker Beest” een grote nummer één-hit die negen maanden in de hitparade bleef staan en platina haalde. Daarna volgden de hits elkaar in snel tempo op. Na vele omzwervingen (Swingpaleis, Notenclub, Natural High, samenwerkingen met Luc de Vos en Alex Callier, …) kwam in 2016 de vraag of Isabelle mee wou doen aan de derde editie van het succesvolle VTMprogramma ‘Liefde voor Muziek’. Het programma ging in april 2017 op antenne, en Isabelle werd door haar prachtige bewerkingen van andermans werk en haar zangtalent algauw uitgeroepen tot dé revelatie van het programma.

Het moment bij uitstek dus om samen met de muzikanten uit het programma en Jeroen Swinnen als producer een nieuw album op te nemen dat vandaag verschijnt. En om meteen groots uit te pakken besliste Isabelle om er meteen een dubbelalbum van te maken!

Op CD1 van 'Zo Zal Het Zijn' vinden we heel wat nieuw materiaal, waaronder de nieuwe single 'Glad ijs' waarvoor niemand minder dan Jan De Vuyst de tekst schreef. Verder heel wat klinkende namen die meeschreven aan dit nieuwe album zoals Sarah Bettens, Jasper Steverlinck, David Poltrock, Evert Verhees, Jeroen Swinnen, ...De tracklisting van CD1 wordt netjes aangevuld met 3 nieuwe studio-opnames van 3 geselecteerde songs uit het populaire VTM-programma 'Liefde Voor Muziek'. CD2 kreeg als ondertitel 'Par Amour de la Musique' mee en herbergt de 7 'Liefde Voor Muziek'-songs in originele live-versie.

30 jaar na haar eerste release als tiener is Isabelle A terug... en hoe!!

16:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: isabelle a, zo zal het zijn |  Facebook | |  Print |

LIEFDE VOOR MUZIEK | 6 weken op #1 en platina!

LIEFDE VOOR MUZIEK, platina, Sinds zijn release, meteen na de laatste uitzending van het TV- programma Liefde voor Muziek,  bezet het gelijknamige verzamelalbum de nr.1 positie in zowel de Vlaamse als Belgische Ultratop album lijst. En dit al zes weken op rij sinds zijn verschijnen op 22/05/2017.

Ondertussen gingen er ook al meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank en behaalt het album daarmee de officiële platina status. Gezien de ruime index en de huidige wekelijkse verkopen, heeft het er alles van weg dat deze compilatie één van de muzikale bestsellers van het jaar wordt. Volgens de cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK is het samen met het laatste album van Ed Sheeran nu al het best verkochte album in België van het eerste semester van 2017 (logischerwijze worden er voor dit album geen verkopen genoteerd in Franstalig België).

Deze uitzonderlijke verkopen vormen een perfecte weergave van het succes van het recente seizoen op TV gebied. Nooit lagen de kijkcijfers voor het programma hoger als voor seizoen 3 en de nummers van Clouseau, Natalia of Gers Pardoel uit het programma, gooiden week na week hoge ogen op iTunes.

Het Liefde voor Muziek album bevat 3 nummers van elk van de zeven deelnemende artiesten (Clouseau, Bart Peeters, Natalia, Josje, Lady Linn, Isabelle A en Gers Pardoel) en biedt een mooie staalkaart van de muzikale hoogtepunten uit het meest recente seizoen van het populaire VTM prime time programma.

Ondertussen worden al voorbereidingen getroffen voor een vierde seizoen.

TRACKLISTING

Clouseau Helemaal Alleen

Natalia You’ve Got A Friend

Gers Pardoel Boeng

Lady Linn Oya-Lélé

Isabelle A Lowietse

Bart Peeters Blank Of Zwart

Josje Bagagedrager

Natalia How I Danced

Clouseau Langzaam

Isabelle A I’ve Only Begun To Fight

Lady Linn In My Blood

Gers Pardoel Helemaal Alleen

Bart Peeters Tele-Romeo

Josje Ik Laat Je Nooit Meer Gaan

Clouseau Alles Voor Mij

Lady Linn Verlangen

Isabelle A Een Mooi Verhaal

Bart Peeters Nobelprijs

Natalia Sing Your Heart Out

Gers Pardoel Anne

Josje Feeling Me

16:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: liefde voor muziek, platina |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende