cd : Showbizzkanaal

06/04/2017

Clouseau viert 30-jarig bestaan met een unieke Best Of Box Set

clouseau_30.JPGClouseau bestaat 30 jaar en om dat jubileum te vieren brengt Vlaanderens grootste Nederlandstalige band in het najaar een unieke Best Of Box Set uit.

Gespreid over meerdere schijfjes zal de unieke carrière van Clouseau belicht worden. Grote hits en onbekende parels zij aan zij, gebundeld in een box waarin ook nooit eerder uitgegeven beeldmateriaal belicht wordt.

Fan-oproep

Om de tracklisting te bepalen doet Clouseau tussen 5 april en 5 mei 2017 beroep op de fans. 30 dagen lang kunnen zij hun stem laten gelden op www.clouseau30.be . Op een speciaal ontworpen wedstrijdpagina kan iedereen zijn drie favoriete Clouseau songs aanduiden uit de volledige discografie van de band tussen 1987 en 2017. Wie deelneemt maakt bovendien kans op een Meet & Greet met Koen en Kris na een optreden uit de live concertreeks Clouseau30 en een gesigneerde Clouseau30 Best Of Box Set.

Stemmen kan tot en met vrijdag 5/5/2017 op www.clouseau30.be

De definitieve tracklisting en alle albumdetails worden in de loop van de maand juni vrijgegeven. 

Clouseau30 Live

Om hun jubileum extra in de verf te zetten plant Clouseau in het najaar van 2017 en in januari 2018 een intieme, verrassende theatertournee die overal in Vlaanderen, en ook in Nederland, halt houdt. Deze keer geen overdonderende lichteffecten en verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere bezetting met vele verrassende versies van bekende hits.

07:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: clouseau, clouseau 30, clouseau 30 jaar |  Facebook | |  Print |

02/04/2017

BlitZ viert 10de verjaardag met nieuw album en groot feest!

blitz.jpegPrecies 10 jaar geleden zetten Pieterjan Beheydt en Jens Declerck hun eerste stapjes met hun project “BlitZ”. Interactieve kindershows brengen met bijhorende vernieuwende kindermuziek was het doel vanaf dag 1. En daar zijn de jongens ondertussen meer dan in geslaagd. Met optredens over het hele land, catchy singles die het jonge volkje én heel wat ouders bekoren, doet BlitZ het ondertussen al 10 jaar lang.

Hun recente single “Chill Relax” scoorde de afgelopen weken sterk op iTunes en YouTube en kan gerust één van hun grootste hits tot nu toe genoemd worden. Ondertussen zaten de jongens ook niet stil en doken ze de studio in voor de opnames van hun derde album dat “10” zal heten. 10 BlitZe hits waaronder de recente singles aangevuld met nieuw materiaal! De CD ligt vanaf 22 april in de winkel!

En of dat nog niet genoeg is, geven de jongens ook nog een groot feest om hun tiende verjaardag te vieren! Dit doen ze in Club Verso te Ingelmunster op zaterdagnamiddag 22 april met een spetterende showcase! Ontdek als eerste de nieuwe nummers uit het album en geniet van een coole afterparty op de maat van de kleinsten onder ons! De grootste fans én hun ouders kunnen er exclusief bij zijn door gratis tickets te winnen via www.blitzonline.be!

12:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: blitz, blitz 10 jaar |  Facebook | |  Print |

01/04/2017

THE KELLY FAMILY | New album out now

the_kelly_family.JPG12 jaar na hun laatste album release brengt The Kelly Family vandaag de CD ‘We got love’ uit. Een CD waarop het Iers-Amerikaanse gezin hun grote hits in een nieuw jasje heeft gestoken. De eerste single, ‘Nanana’, werd meteen in zowat heel Europa door radio opgepikt en afgelopen zaterdag maakte The Kelly Family een sensationele comeback in prime time op de Duitse televisie. Ze kregen een minutenlange staande ovatie van de duizenden aanwezigen waardoor er tranen vloeiden bij de Kelly’s die nooit van zo’n comeback hadden durven dromen.

The Kelly Family verkocht in de jaren ’80 en ’90 zo’n 20 miljoen CD’s en was de meest succesvolle zingende familie van hun generatie. Ze scoorden nummer 1 hits met o.a. ‘Fell In Love With An Alien’ en ‘An Angel’. Met hun concerten bereikten ze ruim 2,5 miljoen bezoekers. Maar eind jaren ’90 besloten de Kelly kids om hun eigen muzikale weg te gaan. Zowel muzikaal als op sportief vlak scoorden de 2de generatie Kelly goed.

Eind 2016 deed Angelo Kelly een optreden op de Duitse tv en de respons van het publiek was toen zo hartverwarmend dat het plan ontstond om met zijn broers en zussen The Kelly Family nieuw muzikaal leven in te blazen. De grootste hits ondergingen een opmerkelijke metamorfose en zo kwam het album ‘We got love’ tot stand.

Maar dat hun come back zo’n succes zou worden, konden de Kelly’s nooit dromen.   “Dit is als een sprookje”, liet Kathy Kelly zich zaterdag ontvallen. ‘Ik heb hier geen woorden voor. Het publiek geeft ons opnieuw vleugels”.

Voor de eerste Duitse concerten van The Kelly Family loopt het alvast storm. Ruim 75,000 tickets gingen er de eerste week de deur uit. Straks wordt ook de Europese tour aangekondigd en Angelo Kelly liet alvast weten dat ze er naar uitkijken om ook naar Vlaanderen te komen.

19:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: the kelly family, cd the kelly family |  Facebook | |  Print |

27/03/2017

Rood & Wit - NIEUWE SINGLE voor legendarisch Antwerps trio KATASTROOF

katastroof.jpg2017 is een echt keerpunt in de geschiedenis van 'The Great Old'! Na dertien lange jaren in de tweede divisie te hebben gespeeld keert Antwerp FC eindelijk terug bij 'de grote jongens', de competitie in eerste afdeling A. De Antwerpse groep Katastroof, die eerder al scoorde met songs als ''s zondags oep den antwerp' (1982) en 'wij zen voor den Antwerp' (1991), was er als de kippen bij om een nieuwe hommage te brengen aan dé club van 't Stad. De titel 'ROOD & WIT' laat uiteraard aan duidelijkheid niets te wensen over, de ondertitel 'COYR' staat uiteraard voor 'Come On You Reds!'.

De voetbalploeg met stamnummer één zal vanaf nu opnieuw geschiedenis schrijven in de Belgische voetbalcompetitie.

'Rood & Wit' is tevens de voorbode van alweer een nieuw Katastroof album dat eind mei '17 verschijnt en deze keer wordt het een behoorlijk lijvig album. Het te verschijnen album '40 Jaar Katastroof' zal maar liefst 3 schijfjes bevatten, 2 CD's met daarop hun 40 grootste hits (1 voor/uit elk jaar) en op CD3 stelt het beruchte trio een volledig nieuw album aan de mensheid voor. Om de feestelijkheden en de geboorte van de nieuwe plaat wat extra kracht bij te zetten treedt Katastroof op zaterdag 27 mei a.s. op de Grote Markt van Antwerpen op met heel wat muzikale gasten.

De voorbode 'Rood & Wit' is nu alvast digitaal verkrijgbaar als download of via streaming, op het album is het wachten tot 19 mei.

20:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Singles | Tags: katastroof, rood & wit, single rood & wit |  Facebook | |  Print |

20/03/2017

Lindsay lanceert 7de album: “Bij dit album heb ik geen compromissen gesloten!”

lindsay.jpgVanaf nu ligt ‘Liefde & vertrouwen’, het nieuwe album van zangeres Lindsay in de winkels. “Niets mis met mensen die muziek digitaal aankopen of streamen, maar ik ben nog iemand die graag geld uitgeeft aan fysieke cd’s. Voor mij is, naast de inhoud uiteraard, ook de verpakking heel belangrijk. Daarom hebben we de nodige tijd, moeite en centen gestoken in een fotosessie, die verwerkt is in de booklet én waar de aparte foto is uitgekomen die als hoesfoto gebruikt wordt. Ik ga de komende weken met plezier mijn albums tekenen voor de fans, waardoor ‘Liefde & vertrouwen’ voor hen een nog persoonlijker karakter krijgt”, zegt Lindsay enthousiast.

Samen met haar collega-artiesten, telt Lindsay bijna letterlijk af naar volgend weekend, wanneer de Schlagerfestival-gekte weer vier dagen losbarst in de Hasseltse Ethias Arena. De Oost-Vlaamse is één van de blikvangers en in aanloop naar de festiviteiten, pakt ze het slim aan om haar 7de album ‘Liefde & vertrouwen’ los te laten op de mensheid. Lindsay blijft trouw aan haar genre en haar publiek. “Ik heb geen compromissen gesloten bij het maken van dit album. Dit is er echt ééntje voor mijn fans, voor de mensen die ook de voorbije jaren mijn albums hebben gekocht en die massaal blijven komen naar mijn optredens."

De carrière van Lindsay kan je gerust omschrijven als florissant; vijf van de zes eerder uitgebrachte albums, bereikten de gouden status. Lindsay groeide de voorbije negen jaar als soloartieste uit tot een vaste waarde in de muziekwereld. Met veel wilskracht en met haar eigen repertoire, kroop ze uit de schaduw van haar broer Christoff.

Op haar nieuwe cd strooit ze met ‘Liefde & vertrouwen’, twee woorden die voor haar onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Naast de bekende singles ‘Hartstilstand’ en ‘De grootste liefde’, verrast Lindsay haar fans met twee bijzondere duetten. Het eerste is een duet met Laura Lynn, ‘Kalispera Griekenland’. “Laura en ik zijn goede vriendinnen. Ik wou al lang eens een duet opnemen met een vrouwelijke collega en ik ben blij dat Laura dat meteen zag zitten. ‘Kalispera Griekenland’ laat ons samen wegdromen naar een mooie zomer. Als nieuwe single past hij perfect, zeker met de start van de lente in het vooruitzicht.”

De tweede zangpartner van Lindsay die je hoort op ‘Liefde & vertrouwen’, is Luc Steeno. Samen namen ze ‘Je verovert mijn hart’ op, een liedje waar Jan Smit de tekst voor schreef. Een bijzondere vermelding is er nog voor het 12de en laatste liedje ‘Zon, zee en strand’. Je herkent het als je gaat kijken naar de Romeo’s-bioscoopfilm H.I.T. Lindsay zingt het liedje en speelt in de film ook een opmerkelijke gastrol.

Vanaf nu is het nieuwe Lindsay album ‘Liefde & vertrouwen’ (Top Act / Universal Music) beschikbaar.

08:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: lindsay, liefde & vertrouwen, album liefde & vertrouwen |  Facebook | |  Print |

12/03/2017

Trementina brengt derde studioalbum 810 uit

album.JPGDe Chileense band Trementina brengt op 24 maart haar derde studioalbum ’810’ uit via Burger Records.

De band bestaande uit Vanessa Cea (zang), Cristobal Ortiz (gitaar), Lucas Martinic (bass) en Andrés (drums), maakt muziek voor lucide dromen. De muziek is intens en bezwerend, waar de melancholiek vanaf druipt.

Trementina is een typische DIY band en heeft ‘810’ tijdens een koude winter in Valdivia, hun thuishaven, opgenomen. Valdivia ligt ongeveer 810km ten zuiden van Santiago, Chili. Voor het album heeft Trementina een duizelingwekkende symfonie gecreëerd doordrenkt met noise en hallucinerende gitaren waarover de dromerige stem van Vanessa Cea prachtig vloeit.

Het plotselinge vertrek van hun drummer dwong de band ertoe breder en creatiever te denken en zo werden ze geïnspireerd door onder andere Brian Eno en Robin Guthrie. Het negen nummers tellende album bevat hierdoor verschillende stijlen. Zo klinkt albumopener Please, Let's Go Away alsof het is opgenomen in een kosmische kathedraal, Out of the Lights alsof het een opium-trip is en op A Place Up in the Sky komen Afrikaanse texturen terug.

810 is een jeugdige bedevaart richting het zuiden van Chili tijdens een indrukwekkende dagdroom.

11:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: studioalbum 810, 810, cd 810 |  Facebook | |  Print |

50 jaar Palingsound – Nu uit op DVD en dubbel CD!

sound.JPGPalingsound (een term bedacht door Willem van Kooten, vroeger bekend als radio DJ Joost den Draaijer) is al ruim 50 jaar een begrip in Nederland!

Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick en Simon, de term is algemeen bekend en hele generaties groeiden op met de harmonieuze muziek afkomstig uit het Volendamse vissersdorp.

De onuitputtelijke bron van Volendamse ‘klassieke’ popmuziek vormt de basis voor de theatershow “50 jaar Palingsound”, die de MON AMOUR BAND al 3 seizoenen in alle theaters van Nederland speelt. Het is een reis door de tijd die voert vanaf de jaren zestig tot het heden.

Met prachtige liedjes, fraaie, sfeervolle beelden op de achtergrond en de mooie verhalen die worden verteld door hoofdpersonen als Piet Veerman en Arnold Mühren en door de MON AMOUR BAND zelf.

In theater Geert Teis te Stadskanaal is op 14 januari 2017 de hele theatershow vastgelegd en deze is nu als DVD en als dubbel CD verkrijgbaar! Zowel de DVD als de dubbel CD zijn voorzien van een rijk geïllustreerd boekje en zijn hiermee nu al een collectors items.

Op de DVD/CD zijn legendarische nummers terug te vinden van The Cats, George Baker, Maribelle, Piet Veerman, Next-One en natuurlijk BZN. Denk b.v. aan “Mooi Volendam”, “One Way Wind”, “Sailin’ Home”, “Una Paloma Blanca” en “Mon Amour”

Maar ook minder bekende namen als Jen Rog, Alles, Maddog, Left Side en de muziek van recente Volendammer artiesten zoals Jan Smit, Nick en Simon en de 3-J’s zijn vertegenwoordigd met liedjes als “Confusion in my mind”, “Vrienden voor het leven”, “Mijn Dorp” en “De Soldaat”!

De DVD en dubbel CD worden uitgebracht door platenmaatschappij Red Bullet.

10:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, DVD/Blu-ray | Tags: 50 jaar palingsound, the cats, bz, jan smit, nick & simon |  Facebook | |  Print |

26/02/2017

Verloren Herbert in nieuw, fris uptempo nummer

herbert.JPGOngeveer een jaar geleden bracht zanger en presentator Herbert Verhaeghe het album ‘Tijd’ uit.  De plaat bewees z’n deugdelijkheid want zowat alle singles uit het album scoorden in de hitlijsten.  In 2017 wil Herbert het nog beter doen en daarom trekken hij en z’n producer Peter Keereman deze keer alle registers open.  ‘Zonder jou’, de nieuwe single van Herbert Verhaeghe en tevens de voorloper van het album dat er in de loop van 2017 aan komt, is een muzikaal hoogstandje geworden!

Daar waar Herbert met zijn eindejaarssingle ‘Een Ongewone Reis’ de kaart van de gevoelige ballade trok, kiest hij met ‘Zonder jou’ opnieuw voor een opzwepend nummer.  De song neemt je onmiddellijk beet door z’n stevige intro, het heerlijke catchy refrein dat blijft nazinderen en een tekst waarvoor Herbert – zoals steeds – z’n inspiratie putte uit het leven van elke dag.

Wanneer je van iemand houdt, is het vaak moeilijk om zonder die persoon te leven.  Of je nu samenwoont, getrouwd bent of pas verliefd bent: je wil bij die ene persoon zijn van wie je houdt.  Wanneer je geliefde om de één of de andere reden niet bij je kan zijn, dan voel je je verloren.  Net dat aspect van verloren zijn, je onvolledig voelen wanneer je als yin je yang ontbreekt, dat bezingt Herbert Verhaeghe in ‘Zonder Jou’. 

'Andere' Herbert in videoclip
Herbert Verhaeghe, of je hem nu te zien krijgt als zanger of als presentator, komt steeds piekfijn voor de dag.  Haren in de plooi, gekleed volgens de laatste mode, glad geschoren…
 
In de videoclip van ‘Zonder Jou’ zullen de fans een totaal andere Herbert te zien krijgen.  “Om visueel te onderstrepen dat ik me zonder mijn geliefde verloren voel, vonden we het een ludiek idee om me eens ongeschoren en wat ‘verwaaid’ voor de camera te brengen,” zegt Herbert. "Als ik ga optreden, wil ik verzorgd op het podium staan. Maar de persoon in de videoclip vindt het leven zonder zijn geliefde nogal moeilijk en laat zich op z’n minst gezegd nogal gaan,” lacht hij. 
 
De fans hoeven echter niet te vrezen: in de clip is gelukkig ook ruimte gelaten om Herbert in beeld te brengen zoals iedereen hem kent: fris en fruitig!

Nieuw album
Herbert Verhaeghe en zijn producer Peter Keereman willen na de albums 'BijZoNder', 'Kleur' en 'Tijd' de lat nog hoger leggen.  ‘Zonder jou’ is alvast een eerste staaltje van wat fans mogen verwachten van de nieuwe full-CD die midden september ’17 verschijnt.   
 
Tekstueel wordt de plaat volledig gedragen door Herbert, productioneel staat Peter Keereman weer achter de knoppen; niets aan het toeval overlatend en ervoor zorgend dat de nieuwe plaat van Herbert Verhaeghe opnieuw een muzikaal pareltje wordt.

19:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: herbert verhaeghe, zonder jou |  Facebook | |  Print |

19/02/2017

Album De Stoempers - Te Gek

stompers.jpgAfgelopen maandag vierde dit vrolijke viertal in avant-première de geboorte van hun eerste album "Te Gek" in hun thuisbasis, 'Schlagercafé De Kroon' en daarvoor zakten tal van collega's maar al te graag af naar Poederlee.

'De Stoempers' zagen ongeveer 2 jaar geleden het levenslicht en bestaan uit Annelies Winten (ex-The Sunsets), Johan Veugelers (ex-The Sunsets) en Ive Rénaarts en Kurt Crabbé die al jarenlang solo meedraaiden in het Vlaamse muzieklandschap. Voor hun eerste single 'Kom En Sluit Maar Aan' werkten ze toevallig voor het eerst samen en die samenwerking smaakte naar meer want al gauw besloot dit viertal om voortaan samen door het muzikale leven te gaan.

We zijn vandaag 2 jaar en heel wat singles later... en Vlaanderen zingt ondertussen hun vrolijke deuntjes uit volle borst mee. 'Kom En Sluit Maar Aan', 'Als Ik Nog Een Keer Zou Trouwen', 'We Geven Gas', 'Tsjakkiediekkie Boem Boem' en '30,40,50 Jaar', alle reeds verschenen singles zijn sinds vandaag verzameld op 1 uniek debuutalbum 'Te Gek'. Uiteraard ontbreekt ook de nieuwe single 'Je Bent Te Gek' niet en De Stoempers vervolledigden hun eerste album met nog meer ambiancehits zoals 'Hela Ho!', 'Ik Wil Maar Kijken', 'De Kurk', 'Ons Stamcafé', etc...

De Stoempers staan garant voor ambiance en feest van de bovenste plank en maken tegenwoordig ieder Vlaams podium onveilig met hun pretentieloze en felgesmaakte mix van covers en eigen nummers, opgesmukt met leuke accordeon-melodietjes!

Het debuutalbum 'Te Gek' is vanaf vandaag te koop in de winkel en kan digitaal ook worden teruggevonden op iTunes en de courante streamingplatforms.

22:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: de stoempers, te gek, album de stoempers |  Facebook | |  Print |

14/02/2017

"Momentum" het Nederlandstalige album van Do

bo.jpgVrijdag 17 februari 2017 brengt zangeres DO voor het eerst in haar carrière een Nederlandstalig album uit. Het album draagt de titel ‘Momentum’. Met Momentum vangt DO de afgelopen 15 jaar in woorden en melodieën. Elke ontroering, elk gevecht en elke lach die zich heeft afgespeeld in haar wereld zijn omgezet in een album met 11 prachtige nieuwe liedjes. ‘Nooit Meer Een Ander’ is de single afkomstig van het album.

Het album is zomer 2015 ontstaan tijdens een writing camp op een prachtige kasteelboerderij bij Dijon, Frankrijk. Met een tiental Nederlandse componisten, waaronder o.a. Han Kooreneef, Joost Marsman, singer-songwriter David Benjamin en Jaap Reesema, heeft ze op deze idyllische plek aan nieuw materiaal gewerkt. Het album is geproduceerd door Arno Krabman en vocal producer Allan Eshuijs.

DO: ‘Nederlandstalig spreekt tot de verbeelding en gaat ongecensureerd recht op z’n doel af. Je wordt niet gehinderd door Engelse woorden waar je de vertaling wel van weet maar de emotie ervan niet direct kunt plaatsen. Na het grote succes met ‘Hij Gelooft In Mij’ uit het TV programma ‘De Beste Zangers’ was het een makkelijke keus om deze nieuwe weg in te slaan. Ik ben trotser dan ooit tevoren, nooit eerder is een plaat zo persoonlijk geweest als deze. De liedjes hebben bij mij elke snaar op de juiste manier geraakt.’

DO heeft een rijke zang- en TV carrière. Op haar 21e brak ze in één keer door bij het grote publiek met haar #1 hit ‘Heaven’. Dit succes bracht haar over de hele wereld van Verenigde Staten en Duitsland tot Japan. Hierna volgden een aantal Engelstalige albums. In 2004 had ze samen met Marco Borsato haar eerste Nederlandstalige #1 hit te pakken getiteld ‘Voorbij’. De afgelopen jaren heeft DO zich ook gericht op het presenteren van een aantal TV programma’s en het ouderschap van haar twee kindjes. November 2016 is haar prachtige dochter Loulou geboren.

Het is nu weer de tijd om haar liefde voor de muziek te volgen met haar nieuwe album ‘Momentum’.

14:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: do, album do |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende