boeken : Showbizzkanaal

07/03/2018

Auteur Mark Heirman overleden

mark_heirman.JPGMark was een van de vaste waarden bij Houtekiet. Elk jaar leverde hij trouw zijn manuscript in, dat telkens weer van een even hoog niveau was zowel inhoudelijk als stilistisch. Op dit moment werkte hij aan een boek over de zwarte pest in Europa, dat postuum bij Houtekiet zal verschijnen. Wij herinneren ons Mark als een fijne, gedreven man. Het was een plezier om met hem samen te werken. Leo de Haes, editor at large bij Houtekiet: ‘Ik heb ruim 20 boeken van Mark mogen begeleiden, en dat was altijd een feest. Zodra hij een onderwerp had, dompelde hij er zich helemaal in onder en stak hij iedereen aan met zijn enthousiasme. Ook voor mij als uitgever was dit telkens weer een opkikker. Hij werkte ook zeer gedisciplineerd,  ik heb hem daarom altijd bewonderd. In een mum van tijd was hij een expert over elk onderwerp dat hij aansneed en hij wist er altijd een hoogst persoonlijke visie aan te geven. Hij stak in elk boek een rode draad die niemand anders, hoe geleerd ook, gezien had. Dat maakte hem zeer origineel. Tegelijk stond hij zeer open voor elke suggestie of opmerking. Hij stond ondanks zijn eruditie zeer onbevangen in de wereld, was bescheiden en bijna kinderlijk nieuwsgierig. Zijn werk had internationaal niveau.’

20:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: mark heirman, overlijden mark heirman |  Facebook | |  Print |

06/02/2018

Marieke Vervoort. De andere kant van de medaille - TWEEDE DRUK

marieke.pngDeze week rolde de tweede druk van het boek van Marieke Vervoort (1979) van de persen. Iedereen kent de sympathieke ‘Wielemie’. Niet alleen in Vlaanderen maar tot in Rio de Janeiro en New-York toe. Met ‘De andere kant van de medaille’ beschrijft auteur Karel Michiels de terugblik van Marieke op haar leven en op het levenseinde. Zij verwezenlijkte in haar leven meer dromen dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden: Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees & wereldkampioen. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardig ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires. Marieke Vervoort was een van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit gekend heeft. De andere kant van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond. In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Ze vertelt openlijk over het levenseinde in haar boek. Dit is het moedigste levensverhaal van Vlaanderen en verre omstreken. En zeer herkenbaar voor iedereen want Marieke is zoals we zelf zijn.

Marieke schenkt alle opbrengsten van het boek aan haar VZW Wielemie.

21:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: marieke vervoort |  Facebook | |  Print |

06/01/2018

Gordon komt in februari met biografie

gordon.JPGHij verkocht miljoenen platen, stond in bomvolle theaters, sporthallen en arena's, en maakte enkele van de best bekeken en meest spraakmakende tv-programma's: Gordon Heuckeroth.

Van zijn jeugd in AmsterdamNoord tot aan de villa's in het Gooi, van marktkoopman naar de zegereeksen met de Toppers in de Arena, over de zoektocht naar liefde en geluk en de keerzijde van roem. In deze biografie spaart hij niemand. Vooral zichzelf niet.

Nederlandstalig 304 pagina's 9789048840243 februari 2018

19:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: gordon, biografie gordon, gordon heuckeroth |  Facebook | |  Print |

11/11/2017

Na de film Verborgen verlangen volgt het boek "Verborgen verleiding"

verboden_verleiding.JPGVanaf 22 november is de feelgoodfilm Verborgen Verlangen te zien in de bioscoop.  Astrid Coppens vertolkt hierin haar eerste (film)hoofdrol.  Ze speelt Louise Elsschot, een schoenenverkoopster die zich voordoet als auteur van het literaire meesterwerk Verborgen Verlangen en die zich ontpopt tot ware mediaster.  Echte fans hoeven na de vertoning geen afscheid te nemen, want bij Manteau verschijnt deze week alvast Verboden Verleiding: het vervolg in boekvorm op de film Verborgen Verlangen. 

Als kers op de taart komen Astrid Coppens en Dominique Van Malder (in de film noodgedwongen de ghostwriter van de succesroman) aanstaande zondag 12 november naar de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerp Expo voor een signeersessie in primeur van het boek Verboden Verleiding.  Een gehandtekend exemplaar bemachtigen kan tussen 14u en 16u bij WPG Uitgevers in Hal 4.  

Het boek Verboden Verleiding werd geschreven door Karel Soffers, die eerder scenario’s schreef voor onder meer Professor T., Aspe, Vermist en Familie.

synopsis Verboden Verleiding - Louise Elsschot en de prijs van succes

Het gaat Louise Elsschot voor de wind: het boek Verborgen Verlangen is een immens succes, ze heeft een eigen schoenenzaak, vormt een gelukkig koppel met uitgever Vincent Van Brakel en verwacht haar eerste kindje.  Maar al snel blijkt dat een leven in de schijnwerpers ook een schaduwkant heeft.

Wanneer Louise een belangrijke rol krijgt in de langverwachte verfilming van het boek, gaat de bal aan het rollen. Nu ze eindelijk de kans krijgt om haar ambities waar te maken, slaagt ze er maar moeilijk in om die te verzoenen met haar nieuwe gezinsleven. En dan is er nog die zonderlinge man die haar sinds de Boekenbeurs lijkt te volgen.  Hoelang zal ze haar geheim nog kunnen bewaren?

_________________________________________________
Verboden Verleiding, geschreven door Karel Soffers
ISBN 9789022334720 | 114 blz. | € 15 | Paperback
Ook verkrijgbaar als e-book
Verschijnt op 13 november 2017 bij Manteau

22:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: manteau, astrid coppens, verborgen verleiding, boek verborgen verleiding |  Facebook | |  Print |

30/10/2017

Zorgbedrijf Antwerpen stelt ‘Het recept van mijn leven’ voor

Zorgbedrijf Antwerpen lanceert ‘Het recept van mijn leven’: een boek met de smakelijkste herinneringen van 24 bekende en minder bekende mensen die een band hebben met het Zorgbedrijf.

De pers is van harte welkom op de voorstelling op donderdag 2 november om 10.30 uur op het auteurspodium van de Boekenbeurs (hal 3 stand 315), Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. Tv-kok Jeroen Meus, die ook meewerkte aan het boek, en de bijna 102-jarige Martha Katz bereiden er samen Katz’ ossenstaartsoep, een van de 24 recepten uit het boek.

Iedereen heeft wel een recept of een maaltijd waaraan hij of zij bijzondere herinneringen overhoudt. In ‘Het recept van mijn leven’ delen 24 bekende en minder bekende mensen hun heerlijke recepten en smakelijke verhalen: onder meer tv-kok Jeroen Meus, de bijna 102-jarige Martha Katz, zanger Will Ferdy, filmmaker Robbe De Hert, mama Gerdje Verheyden van Slongs Dievanons en andere klanten van Zorgbedrijf Antwerpen laten in hun potten kijken.

Het is niet zomaar een kookboek of een verhalenboek, maar een uniek boek opgebouwd zoals een levensverhaal. Met thema’s als kinder- en jeugdjaren, karakter, vriendschap, liefde, (groot)ouderschap en grijs- en wijsheid.

Het ‘recept van mijn leven’ bouwt zo voort op het succes van Mijn Boek, waarbij Zorgbedrijf Antwerpen senioren de kans geeft hun herinneringen op te (laten) tekenen in een levensverhaalboek. Daarnaast hecht Zorgbedrijf Antwerpen bijzonder veel belang aan gezonde en vooral ook lekkere voeding voor alle klanten en kan het bedrijf zelfs een Gault Millau Catering Award voorleggen.

In ‘Het recept van mijn leven’ brengt Zorgbedrijf Antwerpen de expertise op het vlak van maaltijden en levensverhalen samen. Het boek bevat 24 smakelijke verhalen die gerechten bundelen met herinneringen. Alle vertellers die hun recept delen, hebben een band met Zorgbedrijf Antwerpen: het zijn bewoners van serviceflats en woonzorgcentra, klanten van dienstencentra, familieleden van medewerkers… . Dat geldt ook voor de Bekende Vlamingen in het boek. 

Met ‘Het recept van mijn leven’ is Zorgbedrijf Antwerpen voor het derde jaar op rij aanwezig op de Boekenbeurs. Van het schrijf-uw-levensverhaal-invulboek dat Zorgbedrijf Antwerpen er vorig jaar lanceerde, zijn intussen meer dan 400 exemplaren verkocht. Zowat 150 mensen lieten de voorbije drie jaar hun levensverhaal al optekenen door een levensverhaalschrijver.

Praktisch:

· Stand ‘Mijn Boek’ van Zorgbedrijf Antwerpen op de Boekenbeurs in hal 4 (stand 439)

· Het recept van mijn leven’ is te koop op de Boekenbeurs, op www.deschakel.be en in alle dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen

· Tijdens de lanceringsperiode op de Boekenbeurs is het boek overal te koop aan de voordeelprijs van 19,95 euro in plaats van 21,95 euro

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: jan van rijswijcklaan, het recept van mijn leven, jeroen meus |  Facebook | |  Print |

25/10/2017

Humberto Tan schrijft 40e sinterklaasboek

Humberto Tan schrijft dit jaar het 40e sinterklaasboek met de titel Het geheim van de gouden pepernoot. Hij is een van de drie schrijvers die in opdracht van UNOX een exclusief sinterklaasboek hebben geschreven. Net als de drie voorgaande jaren brengt UNOX de traditionele sinterklaasboeken, bij de Jumbo supermarkten, uit met daarin weer een verrassende hoofdrol voor Sinterklaas en de Pieten. De tweede en derde schrijver van 2017 worden in een later stadium bekend gemaakt.

Voor de populaire tv-presentator is het sinterklaasboek niet zijn eerste boek dat hij heeft geschreven. Eerder verscheen van zijn hand Rondom Tan en bundelde hij zijn sportcolumns in het boek Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen. ‘Tegen dit aanbod kon en wilde ik geen nee zeggen,’ laat Humberto Tan weten. ‘Ik vond het enorm leuk om in de gedachtewereld van kinderen te kruipen en een verhaal rond Sinterklaas te verzinnen’.
De illustraties in het boek van Humberto zijn gemaakt door Alice Hoogstad. Alice Hoogstad illustreert al jaren met veel succes kinderboeken. Zij won in 2015 de Gouden Penseel met Monsterboek. Haar werk kreeg ook veel internationale prijzen. Haar prentenboek Bolder en de Boot werd verfilmd door de KRO voor het programma Mijn mooiste prentenboek.

Gratis letterspelletjes voor alle scholen
‘Lezen is in ons gezin een belangrijke activiteit omdat lezen je fantasiewereld prikkelt en je ontwikkeling stimuleert,’ aldus Humberto Tan. ‘Daarom vind ik het mooi dat alle scholen in Nederland een gratis lespakket kunnen downloaden met allerlei letterspelletjes en versiertips voor school.’

Meer dan een half miljoen sinterklaasboeken
De sinterklaasboeken zijn sinds 2003 een groot succes. In de afgelopen 13 jaar verschenen er tot nu toe 39 boeken. Het is voor het vierde opeenvolgende jaar dat UNOX de sinterklaasboeken uitbrengt bij Jumbo Supermarkten. Met een jaarlijkse oplage van een half miljoen behoren de sinterklaasboeken tot de meest gelezen boeken in Nederland.

De sinterklaasboeken zijn vanaf 13 november verkrijgbaar bij alle filialen van Jumbo Supermarkten. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl.

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: humberto tan, sinterklaasboek |  Facebook | |  Print |

26/09/2017

‘Robby Rensenbrink schilderde op het veld, alles was mooi aan zijn spel’

boek.jpgSamen met Johan Cruijff behoort Rob Rensenbrink ongetwijfeld tot de sierlijkste voetballers die de Lage Landen ooit gekend hebben. Ook in België behaalde Rensenbrink grote triomfen, zoals twee landstitels, vijf Belgische bekers, twee keer de Europa Cup voor bekerwinnaars en in 1976 veroverde hij De Gouden Schoen als beste speler van het Belgische voetbal. Aan de vooravond van de veertigste verjaardag van Rensenbrinks beroemdste bal op de paal tijdens de WK-finale van 1978 verschijnt nu de biografie van deze legendarische voetballer.

Jan Mulder

Ter ere van Rob Rensenbrinks 70e verjaardag verschijnt op maandag 2 oktober het boek Rob Rensenbrink – Het slangenmens  In deze biografie, geschreven door Bert Nederlof, kijkt Rensenbrink terug op zijn prachtige carrière met oud-collega’s als Paul Van Himst, Henk Houwaart, Willem van Hanegem en Jan Boskamp.

Het voorwoord is geschreven door Jan Mulder.

Rob Rensenbrink - Het slangenmens
Bert Nederlof
Uitgeverij Edicola
978 94 92500595
€ 19,95 - 288 pag.
Verschijnt op 2 oktober

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: robby rensenbrink, boek robby rensenbrink, anderlecht, rensenbrinks, voetbal |  Facebook | |  Print |

20/09/2017

Nieuw boek Nathalie Meskens : Plan Boost

plan_bost.JPGInhoudelijk :

Enkelemaandengeledendoken de eerstefoto’s op van eenstralende, energieke, ravissante Nathalie Meskens. En met de foto’skwamenook de vragen. Eénvraagblijftzeelke dag opnieuwhoren: ‘wat is je geheim?’. Hoe kreegzeeendergelijkemetamorfosevoorelkaar in combinatie met haardrukkeleven van optredens, eenzaakrunnen, langedraai- dagen en eensociaalnetwerkonderhouden? In ‘Plan Boost’ geeftzehaar ‘geheim’ prijs.Zevertelt hoe zeresoluutkoosvooreenlevensstijl die haargezondheidvooropplaatst. Eenlevensstijl die draaitomvoeding die je energiegeeft, fysiekénmentaal. Maar bovenal: omlekkereten. In haarnieuwekookboekdeeltze de recepten die haarlevenveranderden. Geen plan B, maar een plan Boost.

“Met eten bezig zijn is al lang een passie en dus is het maken van een kookboek één groot feest. Het is zoals elk project, dat ik met liefde doe, een heerlijk avontuur. Ik kan dan ook niet kan wachten om dit te delen met de buitenwereld.”Nathalie Meskens

Een foodie is Nathalie altijd al geweest. En nu ookeen foodie met eenmissie: tonen hoe je op eenfantastischlek- kereéneenvoudigemanier je stukkenbeter in je velkandoenvoelen! Zeschreefeerder twee Thaisekookboeken, ‘So good, not normal’ en ‘Too good, not normal’.

Vermeldingonderaanartikel:

 “Plan Boost”is verschenenbijBorgerhoff&Lamberigts en kost  24,99 euro.  Voormeerinfo: http://www.borgerhoff-lamberigts.be

Verschijningsdatum: mid oktober 2017

Technischekenmerken:

Titel: Plan Boost

Auteur: Nathalie Meskens

Formaat: 190 x 245 mm - hardcover

Aantalpagina's:  176

Prijs: 24,99 euro

21:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: nathalie meskens, plan boost, boek plan boost |  Facebook | |  Print |

05/09/2017

Wills Kracht: Graphic Novel voor Borstkankermaand oktober

wills_kracht.JPGAutobiografische graphic novel over borstkanker

Op 3 oktober, in de borstkankermaand, zal de autobiografische graphic novel Wills kracht verschijnen.

Scenarist en illustrator Willem Ritstier vertelt zijn persoonlijke verhaal in grafische en kleurrijke stijl, zonder zwaarmoedig te worden.

Willem Ritstier (1959) is scenarist en illustrator. Zijn strips verschenen onder andere in EPPO, Robbedoes, Kuifje, Suske & Wiske weekblad, Strip Glossy, AD, Telegraaf, Kidsweek. Wills kracht is zijn eerste graphic novel. In februari 2017 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Willem Ritstier | Wills kracht
9789021408927 | € 19,99
170 x 240 mm | paperback

11:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: kaker, oktober |  Facebook | |  Print |

21/08/2017

Jeroen Meus inspireert de lezer met 101 nooit eerder gepubliceerde recepten in 'Dagelijkse kost 2'

Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus, Dagelijkse Kost: op maandag 28 augustus opnieuw op televisie én in de boekhandel!

"Eten kan voor mij nooit een hype zijn. Daar voel ik me te nederig voor. Hoe is het mogelijk dat we van de essentie van ons bestaan een trend durven maken? Of claimen het allemaal te weten? Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat ik nog veel moet leren. Eten moet vooral gekoesterd worden en niet geclaimd.

Gerechten zeggen veel over wie we zijn. Worst met rodekool of een lekkere stoverij, dat zijn wíj toch gewoon?" -

Uit: Voorwoord Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus
Elke dag weer inspireert Jeroen Meus honderdduizenden mensen met zijn Dagelijkse kost- gerechten. Gerechten zonder franjes, voorbij elke trend of hype. Simpelweg lekker. Bereid met gezond verstand. Deze rode draad loopt ook doorheen zijn nieuwe boek Dagelijkse kost 2, dat verschijnt op 28 augustus.

Vanavond had mijn vrouw een heerlijke zomerse stoemp gemaakt. Met alleen groenten. De pot was leeg. Morgen gaat de andijvie eraan. In witte saus, met een kotelet en puree. Ik maak een vulkaan en giet de braadjus in de krater. Een feestmaaltijd die tegelijkertijd een nieuwe herinnering plant in dat kleine hoofdje van mijn zoon. Dat is eten voor mij, echt eten. Zonder franjes maar met mijn gezond verstand.

Voor Dagelijkse kost 2 brengt Jeroen Meus 101 nooit eerder gepubliceerde recepten samen in een prachtig vormgegeven boek, afgewisseld met karakteristieke foto's van Thomas Sweertvaegher en zijn eigen filosofie over voeding, koken en bij uitbreiding het leven. Echte klassiekers, verrassende veggie stoofpotjes, frisse salades en snelle pasta's: stuk voor stuk klaargemaakt met liefde en passie.

Dagelijkse kost 2
Jeroen Meus
Verschijnt op 28 augustus 2017
ISBN 978 90 223 3423 2
€ 24.99

19:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: dagelijkse kost 2, jeroen meus |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende