Showbizzkanaal : Archieven

26/09/2017

Extra shows voor musical Pippi Langkous

Pippi Langkous, Extra shows, Productiehuis Uitgezonderd. heeft de juiste keuze gemaakt om de roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld opnieuw naar het theater te brengen. Vlaanderen wil deze stoere musical voor geen geld van de wereld missen. Een dikke maand voor de eerste voorstelling gingen reeds 5000 tickets de deur uit en mag men al twee extra voorstellingen aankondigen.

Volgens de makers heeft de goede ticketverkoop meerdere redenen : "Pippi Langkous is voor de ene pure nostalgie en voor de andere een ware heldin. Dat deze musical nog eens bezet wordt met enkele verrassende namen zoals William Boeva, Eline Demunck en Free Souffriau geeft de mensen een extra reden om te komen zien” , verklaren producenten James Cooke en Bob Jennes.

Het productiehuis is dan ook bijzonder fier dat ze nu reeds twee extra shows mogen openzetten. Vanaf vandaag kunnen de Pippi-fans nu ook tickets boeken voor de extra voorstellingen op 29 oktober en 1 november, beide om 17 uur.

De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit gevestigde musicalwaarden Free Souffriau, Bert Verbeke, An Lauwereyns, Peter Thyssen en Goele Deraedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans en Dorian Liveyns en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva. Uitgezonderd. brengt de familiemusical 'Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie, in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken : oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen.

Na het grote succes van de musical 'Pippi Langkous' komt deze spring-in-'t-veld opnieuw naar het theater. Deze keer zet ze de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maak regisseur Tijl Dauwe (bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling!

De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland.

Een aanrader voor al wie fan is van de vrolijke spring-in-het-veld en een fantasierijke verbeelding heeft.

ROLVERDELING "PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN"
Free Souffriau: Pippi - Lieveling
An Lauwereyns: oma - Anderson - Takatukalander 3
Goele Deraedt: moeder - Takatukalander 1
Dorian Liveyns: Tommy
Charlotte Peetermans: Annika
Bert Verbeke: Bert, Donder-Karel
Eline De Munck: Schavuit, Van Den Berg, Takatukalander 2
Peter Thyssen: Efraim, Agent, Piraat
William Boeva: Blom

PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN - PRAKTISCHE INFO

Tickets: www.uitgezonderd.be of 070-691.002

Locatie
Theater Elckerlyc - Antwerpen
Frankrijklei 85-87

Voorstellingen - HERFSTVAKANTIE 2017

28 oktober 2017 14u00
29 oktober 2017 14u00
29 oktober 2017 17u00 - EXTRA SHOW
1 november 2017 14u00
1 november 2017 17u00 - EXTRA SHOW
2 november 2017 14u00
3 november 2017 14u00
4 november 2017 14u00
5 november 2017 14u00

Creatives
Regie: Tijl Dauwe
Tekst: Stany Crets
Muziek: Ronny Mosuse

20:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: pippi langkous, extra shows |  Facebook | |  Print |

Barbara Dex geeft eerste concert in Bulgarije!

Barbara Dex heeft deze week voor het eerst een live concert gegeven in Bulgarije. Barbara verblijft er met 220 TVL kijkers en presentator Rudi Moesen aan het mooie Goudstrand in Varna. Het is een traditie op de jaarlijkse kijkersreis van de regionale zender TV Limburg dat de artiest ter plaatste ook een optreden geeft. Een vol uur lang ging Dex er tegenaan met live begeleiding van muzikant Marc Stans. Naast haar grote hits ging Barbara ook de soul tour op en bracht ze de nieuwe song 'Niet huilen mama'. Het is de voorloper van een cd en concertreeks met een ode aan haar vader Marc Dex. Afsluiter was natuurlijk haar eurovisiehit 'Iemand zoals jij' waarna Barbara tranen in haar ogen kreeg van de staande ovatie en het minutenlang applaus. Het was een avond om nooit te vergeten. Barbara Dex heeft vele Limburgse harten gestolen.

20:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: barbara dex, bulgarije, concerten barbara dex |  Facebook | |  Print |

Hasselt maakt zich klaar voor 2 dj’s van wereldformaat

Hasselt, Na de eerder aangekondigde komst van wereldster David Guetta naar de Ethias Arena op vrijdag 20 oktober, is er nu opnieuw een grote naam uit de DJ-wereld die  Hasselt afzakt. Op zaterdag 14 oktober komt de dj KUNGS naar Versuz voor een uniek optreden. Beide Franse dj’s behoren tot de absolute wereldtop en speelden afgelopen zomer op de grootste festivals en in de grootste clubs. Het belooft dan ook een muzikaal ‘warme herfst’ te worden op de Grenslandhallensite.

KUNGS is de artiestennaam van de in Frankrijk geboren Valentin Brunel. Hoewel hij amper 20 jaar oud is, heeft deze dj en producer al enkele wereldhits op zijn naam staan. Al van jongs af aan werkte hij aan remixen voor oa. Axwell & Ingrosso en Lost Frequencies. Hiermee werkte hij zich achter de schermen in de kijker van enkele grote dj’s. David Guetta was één van de eerste om hem onder te arm te nemen en liet hem in januari 2016 het voorprogramma verzorgen van zijn Europese ‘Listen Tour’.
 
Zijn grote doorbraak als DJ/artiest kwam er met zijn remix van “This Girl”, een song origineel van de hand van de Australische Cooking on 3 Burners. Het werd dé zomerhit van 2016 en een nr #1 hit in heel wat landen.  Al snel volgde een eigen album Layers, waaruit de hits ‘Don’t you know’ en ‘I feel so bad’ voortvloeiden
 
Met een eigen album en 3 wereldhits behoort KUNGS tot de absolute top. Afgelopen maanden speelde hij in gerenommeerde clubs en op grote festivals als; Coachella, Lollapoolza Berlin, Tomorrowland, Ultra Music Festvial,… en was hij ook supporting act van David Guetta tijdens zijn BIG concerten  in de bekende club Ushuaïa op Ibiza.

Zaterdag 14 oktober staat KUNGS achter de draaitafel van VERSUZ voor een uniek optreden.

Een week later is het de beurt aan David Guetta om maar liefst 12.000 concertgangers aan het dansen te krijgen in de Ethias Arena. De zaal is dan ook de perfecte locatie om een productie van de omvang van de show waarmee David Guetta de wereld rondtoert onderdak te bieden. Ook dit jaar zal de DJ er neerstrijken met een meer dan indrukwekkende show!

Een niet te missen kans omdat het, naast zijn optreden op Tomorrowland, het enige optreden is van Guetta op Belgische bodem!

En Guetta komt niet alleen…Regi zal voor een spetterend einde van het concert zorgen.

Geen betere ‘special guest’ dan de man achter de nummer één hit van het moment. Een paar weken geleden stootte Regi met zijn single ‘Where Did You Go (Summer Love)’ monster/zomerhit Despacito van de troon.

Verder op de line-up: Maarten Vancoillie. Vancoillie is niet enkel radiopresentator op Q-Music, maar ook dj. Op 20 oktober verzorgt hij het voorprogramma van David Guetta.

*Beide events zijn een samenwerking tussen de Luikse eventorganisator LEGENDZ en Versuz en de Ethias Arena/Sportpaleis groep.
‘KUNGS’ @ Versuz
Zaterdag 14 oktober 2017 – Ethias Arena Hasselt – 21:00 - 04:00
EARLY BIRD TICKET: € 10,- (€1,50 administration fee)
REGULAR PRE SALE TICKET : € 15,- (€1,50 administration fee)
https://www.versuz.be/nl/events/20171014_versuz-presents-...

12:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: hasselt, david guetta, dj kungs |  Facebook | |  Print |

Radio 2 Antwerpen stapt mee in project ‘De hangar’

Radio 2 Antwerpen, Radio 2 Antwerpen zal een nieuw onderkomen vinden in De hangar, dat is de huidige Hangar 26 aan de Scheldekaaien die momenteel wordt verbouwd. De regionale redactie zal er vanaf januari 2019 onderdak vinden. De raad van bestuur van VRT heeft hiervoor vandaag het licht op groen gezet. 

Jan Knudde, nethoofd Radio 2: “Een nieuwe ontmoetingsplaats tussen het MAS en de Schelde, die het Eilandje verbindt met het historische stadcentrum. Als radiozender die dicht bij z’n publiek wil staan, is deze nieuwe locatie een uitgelezen plek voor Radio 2. In het nieuwe project zullen we heel wat nieuwe partners treffen, de Scheldekaaien lenen zich bovendien ideaal voor evenementen. Vlakbij de nieuwe, goed zichtbare studio zullen we onze Antwerpse luisteraars perfect kunnen verwelkomen.”

Paul De Wyngaert, projectverantwoordelijke: “In De hangar zullen we een efficiënte omgeving gepast voor een moderne omroep vinden. Het gebouw biedt een radiostudio en alle faciliteiten om mee te spelen in de snel veranderende mediawereld. De nieuwe locatie zal ook zeer bereikbaar zijn met een tramhalte aan de voordeur en zelfs een veerdienst in de buurt.”

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio 2 antwerpen, de hangar |  Facebook | |  Print |

Ik Gun Geluk, zondag 8 oktober 2017 om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO 1

Ik Gun Geluk, jaap jongbloed, In het tv-programma Ik Gun Geluk reizen twee Nederlandse ouderparen samen met Jaap Jongbloed af naar de Filippijnen. Daar draaien zij een week mee in de verzorging van een lokaal gezin waarvan het kind een soortgelijke handicap heeft als die van hun eigen kind. De emotionele special met Jaap Jongbloed, ambassadeur van het Liliane Fonds, biedt een bijzondere blik in de levens van gezinnen met kinderen met een handicap in Nederland en de Filippijnen. Wat zijn de verschillen met Nederland? Wat zijn de overeenkomsten? En wat kunnen de Nederlandse en Filippijnse gezinnen van elkaar leren? Ik Gun Geluk is zondag 8 oktober om 18.10 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Een van de ouders die met Jaap Jongbloed afreist naar de Filippijnen is Froukje uit Zoetermeer. Moeder Froukje neemt grotendeels de dagelijkse zorg voor hun twee tweelingen voor haar rekening. Dat is extra zwaar omdat een van haar zoons, de achtjarige Noud, een hersenbeschadiging (Cerebale Parese) heeft door vroeggeboorte.
Evert en Karin uit Groningen, de ouders van de zesjarige Roy, reizen ook af naar de Filippijnen. Ook Roy heeft een hersenbeschadiging, maar is net als Noud meer dan zijn handicap. Roy en Noud doen allebei aan racerunnen. Roy wil later brandweerman worden en Noud droomt ervan om ooit zanger te worden.

Een kind met een handicap; dat vraagt niet alleen veel van het kind, maar ook van de ouders. Zeker als het kind opgroeit in een land waar extreme armoede heerst, de toegang tot voorzieningen zoals medische zorg slecht geregeld is en acceptatie door de omgeving niet de normaalste zaak van de wereld is.

Liliane Fonds/Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)
Het programma is een initiatief van het Liliane Fonds en wordt gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Beide organisaties geloven in een wereld waarin kinderen met een beperking vanzelfsprekend mee kunnen doen. Jaap Jongbloed is al meer dan 35 jaar ambassadeur van het Liliane Fonds.

Tegelijkertijd met het tv-programma loopt de campagne Ik Gun Geluk.

12:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ik gun geluk, jaap jongbloed |  Facebook | |  Print |