Showbizzkanaal : Archieven

27/09/2017

Roger Waters tweemaal in Ziggo Dome op 18 en 19 juni 2018

Roger Waters, concert Roger Waters, Roger Waters, het creatieve brein achter Pink Floyd, geeft twee concerten in Ziggo Dome in Amsterdam op 18 en 19 juni. De voorverkoop van deze concerten, die onderdeel uitmaken van zijn Us + Them tournee, start op vrijdag 29 september om 10.00 uur.

Na 63 uitverkochte concerten in de Verenigde Staten en Canada dit jaar komt de Us + Them tournee in 2018 naar Europa. Us + Them brengt hoogtepunten uit Waters' omvangrijke, baanbrekende oeuvre met nummers van Pink Floyds grootste albums (‘Wish You Were Here’, ‘The Wall’, ‘Animals’, ‘Dark Side of the Moon’) en nummers van zijn nieuwe alom geprezen album ‘Is This the Life We Really Want?’.

De tourtitel is afgeleid van het nummer ‘Us And Them’ van een van de bestverkochte albums aller tijden, het Pink Floyd album ‘The Dark Side of the Moon’.

“We gaan met een nieuwe show op tournee,” vertelde Roger Waters bij de start van de tour in Amerika. “Het is een mix van dingen uit mijn lange carrière, dingen uit mijn jaren met Pink Floyd, wat nieuwe dingen. Zo’n 80% oud ma teriaal en 20% nieuw, maar het wordt allemaal door een algemeen thema verbonden. Het wordt een coole show, dat ik beloof je. Het wordt spectaculair, zoals al mijn shows.”

De legendarische live-optredens van Roger Waters staan bekend als meeslepende, zintuiglijke ervaringen met een hoge kwaliteit, state-of-the-art audiovisuele productie en adembenemend quad geluid. Deze nieuwe tour is daar geen uitzondering op, na maanden van zorgvuldige planning en visionair vakmanschap, staat er een bezielde show die het publiek met groots spektakel meeneemt op een muzikale reis.

Roger Waters - Us + Them is de eerste Europese tournee van Waters sinds The Wall Live (2010-2013), zijn uitverkochte wereldtournee die mondiaal door meer dan 4 miljoen fans tijdens 219 shows werd gezien.

Roger Waters - Us + Them

18 en 19 juni 2018 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang:20.00 uur | Entree: vanaf € 65 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/rogerwaters.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

08:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: roger waters, concert roger waters |  Facebook | |  Print |

"ADELA EN HELENA" in première

chtis_lomme.JPGADELA EN HELENA ging op dinsdag 26 september in première met in de hoofdrollen Katelijne Verbeke, Simone Milsdochter en Chris Lomme.

Er zijn ruim 40 voorstellingen gepland. Regisseur Ignace Cornelissen mocht samen met prominenten en pers het beklijvende resultaat aanschouwen. Het verhaal, dat Kris Van Steenberge neerschreef, is op zijn minst aangrijpend te noemen. De personages van Adela en Helena zijn gebaseerd op het leven van de moeders van Jean Kluger en Hans Kusters. Beide dames zochten hun heil en de hoop op een beter leven in een ander land, nl. België.

PRAKTISCHE INFO

Tickets: € 26,00 (inclusief € 2 reserveringskost)
Info: www.hanskustersmusic.be

Van 21 september tot en met 30 september in het Fakkeltheater Antwerpen. Vervolgens te zien doorheen Vlaanderen tot eind december. Info: www.hanskustersmusic.be
Ticketinformatie en tour: http://hanskustersmusic.be/nl/adela-en-helena/

06:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: adela en helena, première adela en helena |  Facebook | |  Print |

Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert

jan_smi_k3.JPGDinsdag kreeg Jan Smit van de Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet een feestelijke ontvangst in z’n ambtswoning én een bijzondere carrièreprijs voor ’20 jaar Jan Smit in België’. Met deze prijs wordt het Belgische jubileumjaar van de populaire volkszanger definitief op gang getrokken, met als hoogtepunt het Sportpaleis-concert Jan & Alleman, dat plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018. “Ik weet niet hoe vaak we al voorbij het impressionante Sportpaleis zijn gereden, maar als kleine jonge droomde ik er al van om minstens één keer in mijn leven daar een concert te mogen geven. Met mijn liveband speel ik al mijn hits en er komen ook gastartiesten langs waar ik een duet mee ga zingen. Het was al bekend dat mijn vriend André Hazes langskomt en vandaag ben ik ontzettend trots dat ik mag aankondigen dat de meiden van K3 hebben toegezegd. Ik ga met Hanne, Marthe en Klaasje samenwerken voor mijn Sportpaleis-concert en het vervolg. Samen met mijn kinderen, die overigens grote K3-fans zijn, ben ik ontzettend blij en trots dat zij er ook bij zijn. Ik kijk er naar uit om samen met hun ploeg en met Miguel Wiels een liedje te schrijven, maar ik ga met K3 ook op stap in Nederland”, zegt Jan Smit geanimeerd.

Na de lancering van het veelvoudig met goud en platina bekroonde album ’10.000 Luchtballonnen’, staken Hanne, Klaasje en Marthe vorig jaar met ‘Ushuaia’ de Radio 2 Zomerhit-trofee op zak en bevestigde het gelijknamige album hun succesverhaal. K3 heeft er net een drukke zomer opzitten met heel veel optredens. Op televisie zijn De Avonturen van K3 en Iedereen K3 voltreffers, en het trio is ook klaar om met een nieuw album, gekoppeld aan hun eerste bioscoopfilm ‘K3 Love Cruise’, toe te slaan.

Het Jan & Alleman Sportpaleis-concert van Jan Smit, vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018, met gastartiesten André Hazes en K3. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Wie een ticket koopt, krijgt na afloop van het concert de gratis nieuwe en exclusieve Jan Smit-verzamelaar ’Jan Smit, 20 Jaar hits’ mee naar huis. Op die cd staat ook Jan’s nieuwste single ‘De wereld rond’, die je nu al digitaal kan aankopen en streamen.

06:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten, Muziek | Tags: jan smit, k3, jan smi sportpaleis |  Facebook | |  Print |

26/09/2017

Hans Kusters en Jean Kluger ontvangen Muze van Sabam tijdens première “Adela en Helena”

Hans-Peter Kusters en Jean Kluger ontvingen vanavond hun Muze uit handen van Sabam CEO Christophe Depreter in het Fakkeltheater, in aanwezigheid van tal van collega’s. Dit gebeurde op de première van “Adela en Helena”, het theaterstuk gebaseerd op het leven van hun moeders.

Hiermee bekroont de auteursvereniging de indrukwekkende carrières van deze legendes in het vak, die samen vele liedjes aan ons collectief geheugen toevoegden, als componist, producer en muziekuitgever.

De Muze van Sabam is een prestigieuze carrièreprijs in de vorm van een bronzen beeldje van de hand van kunstenaar Hubert Féguenne. Vorige laureaten zijn o.m. Will Tura, Pieter Aspe, Rocco Granata, Geert Hoste en Arno.

23:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: hans kusters, adela en helena, jean kluger, muze van sabam |  Facebook | |  Print |

Trailer van 'Zagros' van Sahim Omar Kalifa bekendgemaakt

zagros.JPGDistributeur Cinéart en het productiehuis A Private View lanceren vandaag de officiële trailer en de poster van de film ZAGROS van Sahim Omar Kalifa.

De trailer sleurt je met de nodige opbouwende spanning mee in een liefdevolle idylle die ontaardt door geschonden eer, twijfel en wantrouwen. Zagros, de Koerdische herder en intens vertolkt door Feyyaz Duman, wordt verscheurd door liefde en traditie. Havin, de vrouw van Zagros en neergezet door Halima Ilter, wordt verscheurd door liefde en de wil om een nieuw leven op te bouwen.

Ontdek hier de trailer.

De poster van de film werd ontworpen door Amira Daoudi. In één oogopslag toont de poster hoe verscheurd het hoofdpersonage Zagros is.

'Zagros' is het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische cineast Sahim Omar Kalifa. Sahims drie kortfilms - 'Land of the Heroes' (2010), 'Baghdad Messi' (2012) en 'Bad Hunter' (2014) - werden geselecteerd voor maar liefst 250 festivals en kaapten er in totaal 97 prijzen weg. Zowel 'Baghdad Messi' als 'Bad Hunter' haalden bovendien de shortlist van de Oscars. ‘Zagros’ is als enige Belgische film geselecteerd in de Officiële Competitie van Film Fest Gent 2017.

Cinéart brengt 'Zagros' vanaf 15 november in de Belgische bioscopen. Feyyaz Duman speelt de titelrol. Andere rollen zijn weggelegd voor Halima Ilter, Daria Hachem Mohamed Gulli, Brader Musiki, Suat Üsta, Elvan Köçer en Maaike Neuville. Het scenario werd geschreven door Sahim Omar Kalifa en Jean-Claude van Rijckeghem. Ruben Impens stond achter de camera. De montage gebeurde door Dorith Vinken, en Rutger Reinders componeerde de muziek.

Havin, de jonge vrouw van de Koerdische herder Zagros, wordt beschuldigd van overspel. Ze vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen.

Maar eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros stilaan tot wanhoop drijft.

'Zagros' is een productie van Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem voor productiehuis A Private View in coproductie met het Nederlandse productiehuis Viking Film en het Waalse Man's Films Productions. Het project kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz. Met ook de steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Eurimages, het Creative Europe MEDIA programma van de Europese Unie, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter van de Belgische Overheid, het STAP programma van Telenet, en Canvas.

21:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: zagros, trailer zagros, sahim omar kalifa |  Facebook | |  Print |