Showbizzkanaal : Archieven

27/09/2017

Aflevering 4 van Helden van Hier: In de Lucht, woensdag 27 september 2017 om 21.15 bij VTM

Helden van Hier: In de Lucht, vtm, vtm Helden van Hier: In de Lucht, De vierde aflevering van Helden van Hier: In de Lucht gaat van start met een zwaar verkeersongeval op de E40 in Beernem, waarbij een kleine vrachtwagen is ingereden op een truck. De autostrade wordt afgesloten, zodat de helikopter veilig kan landen. Een kind is voor de aankomst van de MUG-helikopter al bevrijd en wordt met de MUG-auto naar het ziekenhuis gebracht. De mama zit wel nog gekneld en moet door de brandweer worden bevrijd. Zij wordt naar het ziekenhuis gevlogen, waar ze herenigd wordt met haar dochter.

De helikopter vliegt ook uit voor een moeilijke reanimatie. Een oude man is uit een vijver gehaald, is buiten bewustzijn en heeft een lichaamstemperatuur van slechts 30,5 graden. De brandweer is de reanimatie al begonnen als de MUG-hulpverleners aankomen. En ook voor Dimitri wordt de helikopter ingeschakeld. Hij wordt na een werkongeval in spoed overgevlogen naar AZ Sint-Jan in Brugge. Hij heeft meerdere breuken in zijn gezicht en moet ook op meerdere plaatsen gehecht worden. 

Piloot Danny vliegt op zijn verjaardag uit naar een trailerpark voor een gasontploffing in een caravan. Vanuit de lucht is een grote rookpluim te zien. Het slachtoffer heeft brandwonden opgelopen op verschillende plaatsen van zijn lichaam. Hij wordt naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek gevlogen om snel verzorging te krijgen.

Ook op de spoeddienst is het alle hens aan dek. Een man wordt binnengebracht na een ongeval met een kettingzaag. Hij heeft een diepe snee in zijn arm. Een slagader is overgesneden en ook zijn spier is geraakt. Ook kleine Remco heeft verzorging nodig. Hij heeft bij een val een wonde opgelopen aan zijn hoofd. Daarnaast brengt de ambulance een vader met zijn twee kinderen naar de spoeddienst. Door een brand in hun woning hebben ze veel rook ingeademd. De dokters testen hun bloed om te zien of er veel CO in zit. Ten slotte wordt een jongeman zijn vinger terug in de kom getrokken na een skateongeval en krijgt de 100-jarige Adolphe verzorging aan zijn teen.

11:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: helden van hier: in de lucht, vtm, vtm helden van hier: in de lucht |  Facebook | |  Print |

Telefacts - Woensdag 29 september 2017 om 22.25 bij VTM

vtm_telefacts.JPGWekenlang heeft VTM-journalist Thomas Van Hemeledonck voor Telefacts Johan Swinnen gevolgd. De kankeronderzoeker die op 32 dagen tijd helemaal vanuit Leuven naar Santiago de Compostella liep, 2400 kilometer weg.

Swinnen werd gevolgd bij zijn voorbereidingen van zijn uitdaging, maar vooral ook tijdens zijn tocht door Frankrijk en Spanje en bij zijn aankomst in het pelgrimsoord waar zijn zoon Pieter en zijn vrouw Annemie hem opwachten. Het was voor Pieter dat Johan de afstand lopen heeft afgelegd. De jongen kreeg in 2011 op zijn 13de kanker. Dokters gaven hem maar weinig overlevingskansen. Johan nam zich voor “iets zots” te doen als Pieter na vijf jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag is Pieter aan de beterhand en vult papa Johan zijn belofte in. 2.400 kilometer lopen in 32 dagen als eerbetoon aan kankerpatiënten.

Telefacts volgde Johan op zijn pelgrimstocht langs kleine wegen, dwars door velden, bij elk mogelijk type weer. Johan vertelt over de band met zijn zoon en citeert ondertussen ook uit de vele brieven die hij meedroeg. Mensen die op een of andere manier met kanker geconfronteerd worden, konden Johan brieven meegeven. Zo werd zijn project 'Post voor Compostella' gedoopt.

10:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts, vtm, vtm telefacts |  Facebook | |  Print |

Kafka waait door luchthavens en banken, op woensdag 27 september 2017 om 20.35 bij VTM

Kafka, vtm, vtm Kafka, Ook in de luchthaven worden regeltjes en voorschriften maar al te gretig nageleefd: een te grote vloeistofcontainer, een te zware koffer of te grote handbagage: als de mensen aan de check-in er geen oplossing voor hebben, dan de reizigers zelf misschien wel. Een dame (Goele Derick) moet drastische beslissingen nemen als haar handbagage maar net het toegelaten volume heeft. En plots dwaalt de geest van Bart Kaëll en de Soundmixshow door de luchthaven als moeke en vake (Reinhilde Decleir en Erik Kloeck) door de veiligheidspoort moeten gaan en getransformeerd worden tot Tina Turner en Axl Rose.

Frank Focketyn demonstreert als bankbediende in Kafka wat er gebeurt als je na drie pogingen nog altijd niet je juiste pincode ingeeft: je bankkaart wordt ingeslikt. Letterlijk. Voor de ogen van zijn verdwaasde klant (Lukas Bulteel) verdwijnt de bankkaart helemaal in de mond van Frank Focketyn. Een onzichtbaar special effect of beschikt Frank over speciale gaven? In het bankkantoor lopen nog wel meer kommaneukers rond. En enthousiastelingen die het bankwezen graag heel plastisch voorstellen. Tom Audenaert zorgt voor een demonstratie van wat effecten allemaal kunnen, al wordt zijn verkooppraatje niet door iedereen begrepen. Securityagenten Karlijn Sileghem en Tiny Bertels volgen het allemaal via het intern videocircuit.

Verder krijgt een groep stakers gelijk van hun directie, heeft de militair nog maar eens een heldenverhaal en geeft de helpdeskmedewerkster onlineseksdating-tips aan iemand die alleen maar zijn identiteitskaart is vergeten. 

De vaste cast: Tiny Bertels, Tom Audenaert, Frank Focketeyn, Karlijn Sileghem, Stefaan Degand, Nico Sturm, Flor Decleir, Ilse De Koe, Goele Derick, Steve Geerts, Dirk Van Dijck, Gert Portael, Iris Van Cauwenbergh, Michael Vergauwen, Mathias Sercu, Günther Lesage, Tania Van Der Sande en Ingrid De Vos. Met gastrollen van: Ricko Otto, Iwein Segers, Tristan Versteven, Erik Kloeck en Reinhilde Decleir.

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: kafka, vtm, vtm kafka |  Facebook | |  Print |

Into the waves: negen BN’ers beleven de ultieme surftrip

tv.JPGInto the waves is een nieuw avontuurlijk reality-programma waarin negen bekende Nederlanders de strijd met elkaar aangaan om de beste surfer te worden. In deze afvalrace, onder leiding van presentator Kay Nambiar en Nederlands kampioen surfen Kaspar Hamminga, worden de BN’ers getest op hun surfskills zoals uithoudingsvermogen, concentratie, kracht en lef. Helemaal volgens de surf-lifestyle gaan de kandidaten back to basic tijdens een echte surftrip. Ze leven, slapen en eten met elkaar in surfbusjes en reizen langs de Europese kust om erachter te komen wie zich uiteindelijk de beste surfer mag noemen. Into the waves is vanaf 29 oktober te zien bij Veronica.

Surfende BN’ers
Maar liefst negen sportieve bekende Nederlanders gaan de uitdaging op de plank met elkaar aan: Chef’Special-zanger Joshua Nolet, model en influencer Nochtli Peralta Alvarez, tv-persoonlijkheid Donny Roelvink, presentatrice en actrice Sonja Silva, zanger en presentator Tim Douwsma, actrice en model Touriya Haoud, rapper en acteur Maurits ‘Negativ’ Delchot, tv-persoonlijkheid Christina Curry en acteur Miro Kloosterman.

De roadtrip leidt hen van Zuid-Frankrijk naar het surfers paradise op het Portugese eiland Madeira. Hoe zij het ervan afbrengen in de woeste golven is vanaf eind oktober elke zondagavond te zien bij Veronica!

09:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: into the waves, bn’ers |  Facebook | |  Print |

"Vele hemels boven de zevende" - Vanaf 8 november 2017 in de bioscoop

film.JPGEen film van Jan Matthys (Quiz Me Quick, In Vlaamse Velden)

Met Brit Van Hoof (Belgica, D'Ardennen), Koen De Graeve (Loft, De helaasheid der dingen), Sara De Roo (Rosie, Nowhere Man), Viviane De Muynck (Sprakeloos, D'Ardennen) en Nell Cattrysse (The Broken Circle Breakdown)

Met originele muziek van Spinvis

Scenario geschreven door Griet Op de Beeck

Bekijk hier de trailer

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Televisie | Tags: vele hemels boven de zevende, jan matthys |  Facebook | |  Print |