Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2017

'Vampirina' @ Vanaf 11 oktober 2017, elke woensdag om 17u30 op Disney Junior!

disey.JPGDisney Junior heeft er een nieuw tekenfiguur bij: het lieve, schattige vampierenmeisje Vampirina oftewel Vee voor de vrienden. Zij speelt vanaf woensdag 11 oktober op Disney Junior de hoofdrol in deze gloednieuwe animatiereeks voor meisjes (en jongens) tussen 2 en 7 jaar die houden van spooky fun, muziek (Vee speelt in het bandje Ghoul Girls!) en leuke verhaaltjes. En voor ouders die diversiteit belangrijk vinden.

Boodschap: iedereen is uniek!
In ‘Vampirina’ volgen we Vee, die niet alleen de nieuweling is op school, maar ook nog eens verhuist van Transylvania naar Pennsylvania, waar geen andere vampiers wonen en ze haar weg moet zoeken in de mensenwereld. Omgaan met een nieuwe cultuur, de moeilijkheid ervaren om vriendjes te maken en haar eigen identiteit niet verliezen: Vampirina maakt het allemaal mee. De boodschap van de reeks is, zoals steeds bij Disney Junior, positief: iedereen mag anders zijn, want daar is niets mis mee. Integendeel: iedereen is uniek! Deze moraal stimuleert de ontwikkeling van kinderen op het vlak van emotionele en sociale vaardigheden, net als morele en ethische ontwikkeling.

Vriendschap en nieuwsgierigheid
Vee is opgewonden om de nieuwe mensenwereld te ontdekken. Dat doet ze met de hulp van haar nieuwe vrienden Bridget, Gregori en Huiver. En ook met haar liefdevolle en beschermende ouders Boris en Oxana, die in de stad een B&B hebben geopend voor bevriende ghouls en aardmannetjes die op bezoek komen van Transylvania. Vriendschap, nieuwsgierigheid en ontdekking staan dan ook centraal in de serie.

Leuk weetje om af te sluiten: Frank Hoelen, de papa van Ian Thomas, spreekt de stem in van papa Boris. 

22:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ian thomas, vampirina, disney junior, frank hoelen |  Facebook | |  Print |

22 oktober 2017 = Wereldstotterdag : Mensen die stotteren brengen Comedy Event

Comedy Event, stotteren, Gunter Lamoot, Op zondag 22 oktober, op Wereldstotterdag, organiseren we,  in een prachtige zaal in cultuurcentrum ZEBRASTRAAT  te Gent, een uniek comedy event ten voordele van vzw BeSt (vzw Belangengroep voor mensen die stotteren).

Reeds meer dan 20 jaar probeert vzw Best op een ludieke wijze het taboe rond stotteren te doorbreken. En daar is nog steeds nood aan.

In Vlaanderen zijn er zo’n 70.000 Vlamingen die stotteren. Voor mensen die stotteren is het brengen van een mop of een

humoristische anekdote doorgaans niet zo makkelijk.  Bovendien zijn er nog vaak mensen die stotteren die nog steeds uitgelachen

worden met hun beperking.  Daarom het idee van een comedy avond door en voor mensen die stotteren met humor aan hun zijde !

Een krachtig signaal dat stotteren nog meer uit de taboesfeer kan halen.

De comedy avond bevat een voorprogramma met jongeren en volwassenen die stotteren die moppen/comedy brengen. 

Het programma daarna is een line-up van drie professionele stand-up comedians o.a. Raf Coppens,

Arnout Vanden Bossche (‘De relatiefluisteraar’; winnaar Humo’s Comedy Cup) en Gunter Lamoot (onder voorbehoud).

Praktische info :

- Datum en uur :  22/10/2017 :  Deuren open vanaf 19u. Programma start : 19.30u tot 22u

- Locatie :  zaal Ned Kahn in CC Zebrastraat  32 – New Zebra -  te Gent   

- Goed doel : vzw BeSt : opbrengst van de avond wordt gebruikt voor brochures voor het sensibiliseren en informeren van scholen en het vernieuwen van onze website

22:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: comedy event, stotteren, gunter lamoot |  Facebook | |  Print |

28/09/2017

Ruth Jacott in Sterren NL Special

Ruth Jacott, Sterren NL Special, In de Sterren NL Special die aanstaande vrijdag wordt uitgezonden op NPO 1 vertelt Ruth Jacott over haar veelzijdige carrière die ze in Nederland heeft opgebouwd. Op jonge leeftijd verruilde Ruth Jacott samen met haar ouders het zonnige Suriname voor het koude Nederland en ontdekte daar haar liefde voor de muziek. “Ik speelde in de lunchpauze van school platen van Motown op de platenspeler van mijn oom. Daar stond ik; met een borstel in mijn hand en mijn zusje en nicht als achtergrondzangeressen.”

Het Eurovisie Songfestival
Toen Ruth Jacott in 1993 werd gevraagd om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival waren de reacties erg verschillend. “Mensen dachten toen nog erg negatief over het Songfestival”, vertelt Ruth. “Dat moet je niet doen, zeiden ze. Maar ik had niets te verliezen en ik ben blij dat ik mee heb gedaan, want ik pluk er nog steeds de vruchten van”, aldus Ruth. “Het was de mooiste ervaring ever.”

Musicalprijs
In 2007 staat Ruth op de planken met de musical Billie Holiday, waarbij ze de hoofdrol speelt. Voor deze rol krijgt Ruth Jacott de ‘John Kraaijkamp Musical Award’. Erg lang heeft Ruth niet kunnen genieten van het beeldje: “Ze hebben het beeldje gestolen. Bij mij thuis. De prijs die ik gewonnen heb, hebben ze van me ontnomen.”

Ruth Jacott, die in het voorjaar van 2017 nog door het land trok met haar eigen show ‘Ruth’, denkt nog zeker niet aan stoppen. Zo staat boven aan haar wensenlijstje om een nummer in het Surinaams uit te brengen. ’’Ik wil tot mijn tachtigste als het aan mij ligt. Gewoon door, heerlijk!"

Sterren NL Special, vrijdag 29 september om 16.20 uur bij AVROTROS op NPO 1

12:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ruth jacott, sterren nl special |  Facebook | |  Print |

Jindra komt met een eerste eigen single "Voel jij wat ik voel"

jindra.JPGTwee jaar na haar deelname aan het televisieprogramma K3 zoekt K3 zet zangeres Jindra van Schaijk de eerste stap in haar solocarrière. Via crowdfunding haalde de jonge zangeres het benodigde bedrag binnen om de droom voor een eigen EP te laten uitkomen. “Voel jij wat ik voel” is een plaat met Nederlandstalige liedjes; stoer, lief, pittig en romantisch. Elk vertellen ze hun eigen verhaal en iedereen mag deze verhalen horen. We beginnen met de single "Voel jij wat ik voel", tevens ook de titeltrack van de EP.

Bij het Nederlandse en Vlaamse publiek werd Jindra bekend door het televisieprogramma K3 zoekt K3 waar Jindra in de finale net geen onderdeel werd van de Vlaams-Nederlandse meidengroep. Twee jaar na dit avontuur komt ze met haar eigen debuut-EP. “Toen iemand anderhalf jaar geleden tegen me zei: 'Jij moet eens liedjes gaan schrijven', dacht ik 'never gonna happen'. Ik heb geen verstand van songwriting, dacht ik. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en opeens was hij daar, binnen een half uur stond mijn eerste liedje op papier", zegt Jindra enthousiast. Het bedrag om deze EP te financieren heeft Jindra bij elkaar gehaald door middel van crowdfunding, waarbij ze binnen vijf weken het benodigde bedrag had bereikt. Na maanden hard werken in de studio en slapeloze nachten kan de EP eindelijk worden gedeeld met het publiek. “De zoektocht naar mijn eigen 'sound' is beangstigend, overweldigend, bevrijdend, frustrerend en oh zo bevredigend. Ik ontdek mezelf opnieuw. En nu wil ik dat met iedereen delen", zegt Jindra. Op 8 september 2017 tekende Jindra haar platencontract bij Hitfabriek, het nieuwe Vlaamse platenlabel van Bart Balcaen. Hitfabriek zal de EP en singles van Jindra uitbrengen voor de Vlaamse en Nederlandse markt, alsook instaan voor de boekingen. De EP is nu al beschikbaar op iTunes en Spotify. Later zal deze ook te fysiek te verkrijgen zijn via o.a. Mediamarkt, Carrefour, etc. De single "Voel jij wat ik voel" is de eerste single op deze EP waar Jindra iedereen kennis mee wilt laten maken.

De clip van 'Voel jij wat ik voel' kan je hier bekijken. 

"Voel jij wat ik voel" is te verkrijgen op iTunes, op Deezer en te beluisteren op Spotify!

12:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: jindra, voel jij wat ik voel, single voel jij wat ik voel |  Facebook | |  Print |

Teek laat zelfs de bloedzuigers shaken met 'OH JA'

teek.JPGTeek bestaat al van 2009 en ‘OH JA', het was oorspronkelijk een Nederlandstalige coverband. De band bestaat uit Luc Schuit, die vroeger nog een paar solohits scoorde en zowat elke Belgische artiest met naam en/of faam vroeg of laat begeleidde en ‘OH JA', hij is ook vader van twee stoere kerels; Lino en Lennon! Dimitri Vantomme is nu één van de gezichten van Ment TV, maar hij begon zijn tv- en radiocarrière bij Jim en ‘OH JA’ , hij baat ook al 20 jaar Bonaparte (de bekende Antwerpse karaokebar) uit.

De eerste single van Teek volgde in 2012 - ‘Vlaanderen’ - en met hun tweede single ‘Dichterbij' behaalden ze meteen de nummer 1 in de Vlaamse Ultratop. Er volgde ondertussen een colab met de Nederlandse Brainpower ( Dansplaat ) en ‘OH JA’, ook één met Ment TV-collega Eveline Cannoot voor de actie Bednet. ‘OH JA’, ook hun bewerking van de Bill Withers-classic Lovely Day, was recht in de roos. Teek maakte er 'Jij hoort bij van’, wat in 2016 één van de meest gedraaide Nederlandstalige songs bij Radio 2, Ment en menig regionale - en internetradio werd.

Over de nieuwe single ‘OH JA’ zijn Luc en Dimitri het eens; het is van shaken totdat je broek ervan afvalt, dansen tot de schoenzolen aan vervanging toe zijn en meezingen tot zelfs een Teek er het zuigen van opgeeft!

‘OH JA', De bijhorende videoclip is sinds kort in hoogste rotatie te zien bij Ment TV en is een ode aan Nobelprijswinnaar Bob Dylan, die een soortgelijke video shootte in 1963.

De clip van 'OH JA' kan je HIER bekijken.

11:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: teek, dimitri vantomme |  Facebook | |  Print |