Showbizzkanaal : Archieven

23/08/2017

Fakkeltheater opent theaterseizoen met productie Adela en Helena

fakkeltheater.jpgHet komende theaterseizoen mag het Fakkeltheater uitpakken met een beklijvende seizoensopener. Producenten Hans-Peter Kusters en Jean Kluger lanceren in het Fakkeltheater hun theatercreatie Adela en Helena. Vervolgens gaat de productie op reis door Vlaanderen.

De drie hoofdrolspeelsters zijn aanstaande zondag 27 augustus ook aanwezig op de stand van het Fakkeltheater op de Antwerpse Groenplaats. Om 16 uur kan het publiek kennis maken met Chris Lomme, Simone Milsdochter, Katelijne Verbeke en schrijver Kris Van Steenberge. "Adela en Helena" gaat in première in de Rode Zaal op dinsdag 26 september.

ADELA EN HELENA gaat op dinsdag 26 september in première met in de hoofdrollen Katelijne Verbeke, Simone Milsdochter en Chris Lomme. Er zijn ruim 40 voorstellingen gepland en de repetities, onder deskundige leiding van regisseur Ignace Cornelissen, zijn volop bezig. Het verhaal, dat Kris Van Steenberge neerschreef, is op zijn minst aangrijpend te noemen. De personages van Adela en Helena zijn gebaseerd op het leven van de moeders van Jean Kluger en Hans Kusters. Beide dames zochten hun heil en de hoop op een beter leven in een ander land, nl. België.

Het Fakkeltheater is bijzonder trots dat deze voorstelling in de Rode Zaal de "aftrap" geeft en er blijft tot en met 30 september.

PRAKTISCHE INFO

Auteur: Kris Van Steenberge, Jean Kluger, Hans Kusters
Regie: Ignace Cornelissen
Cast: Chris Lomme, Simone Milsdochter, Katelijne Verbeke

Tickets: € 26,00 (inclusief € 2 reserveringskost)
Info: www.hanskustersmusic.be

Van 21 september tot en met 30 september in het Fakkeltheater. Vervolgens te zien doorheen Vlaanderen tot eind december. Info: www.hanskustersmusic.be
Ticketinformatie en tour: http://hanskustersmusic.be/nl/adela-en-helena/

19:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: katelijne verbeke, simone milsdochter, chris lomme |  Facebook | |  Print |

Herneming La Cage aux Folles EWT-Theater

ewt.jpgNa een uitverkochte reeks voorstellingen in mei-juni 2016 en alle fantastische commentaren, zowel van de pers als van het publiek, herneemt het EWT-Theater vanaf 7 september tot 14 oktober in exclusiviteit voor Vlaanderen de wereldberoemde komedie 'LA CAGE AUX FOLLES' in een regie van Jeroen Maes. Wegens omstandigheden moest één acteur vervangen worden en maakt Thomas Van Goethem (Ketnet-Band, Disney, Music Hall, Café Beveren, ...)zijn debuut als drag queen, wat hij zelf een enorme uitdaging vindt en waar we allemaal naar uitkijken.

Het verhaal: Georges en Albin zijn de eigenaars van de beroemdste nightclub van Knokke, waar Albin ook iedere avond dé vedette van de show is. Wanneer de streng-conservatieve ouders van hun toekomstige schoondochter op bezoek komen, moet iedereen doen alsof, wat natuurlijk tot onvermijdelijke, hilarische misverstanden leidt. Ook nu zijn reeds verscheidene voorstellingen al uitverkocht en is snel reserveren de boodschap!

Cast:
Albin/Zaza: Frank De Kaey
Georges: Door Van Boeckel
Jacob, de huisknecht: Ivo Chundro
Laurent, de zoon: Matthew Michel
Edouard Heiligmans, conservatief politicus: Theo van Baarle
Camilla Heiligmans, zijn vrouw: Liliane Dorekens
Muriel Heiligmans, zijn dochter: Daphne Paelinck
Sederginne, draq queen: Serge Bollé
Apocalypta, drag queen: Thomas Van Goethem
Francis, toneelmeester: Jean Speicher
Simone, moeder van Laurent: Linda Dhaene

Speeldata:
7-8-9-14-15-16-22-23-25-28-29-30 sept, 2-5-6-7-9-12-13-14 oktober om 20u30
10-17-24 sept, 1-8 okt om 15u

reservatie via www.ewt.be of op 03 324 52 42 (di-vr tussen 10 en 16u)

07:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ewt-theater, la cage aux folles, theater la cage aux folles |  Facebook | |  Print |

Home van Fien Troch op shortlist European Film Awards

Home, de vierde speelfilm van Fien Troch, staat op de shortlist voor de European Film Awards in de categorie Feature Film. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Op 4 november weten we of de film ook bij de genomineerden is. De winnaars van de 30ste editie van de European Film Awards worden bekendgemaakt tijdens een awardceremonie in Berlijn op 9 december. Naast Home staan ook de Vlaamse coproducties Brimstone, Insyriated en Layla M. op de shortlist.

Home is Trochs vierde speelfilm, na Een ander zijn geluk, Unspoken en Kid. De film vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Allebei hebben ze het moeilijk om te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties verschijnt de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert ook diens vriend John kennen. Op een avond slaat het noodlot toe en gaan vragen van verraad, vertrouwen en loyauteit meer dan ooit hun leven bepalen.

Home ging in 2016 in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië en werd er onderscheiden met de Orizzonti-prijs voor Beste Regie. Op het Film Fest Gent ging de film in datzelfde jaar aan de haal met de Georges Delerue Award voor Beste Muziek, net als de Canvas en de Port of Ghent Publieksprijzen. Op het Festival van de Europese Film van Les Arcs won Home de Grote Prijs van de Jury. Daarnaast waren er tal van festivalselecties, o.a. voor Toronto, Istanbul, Hongkong, Bogotá en Lissabon. Begin 2017 kwam de film in de Belgische zalen.

De hoofdrollen in Home worden gespeeld door nieuwkomers Sebastian Van Dun, Loïc Batog, Mistral Guidotti en Lena Suijkerbuijk, naast bekende gezichten als Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Jeroen Perceval. Troch schreef het scenario samen met Nico Leunen, die ook de montage deed. De fotografie was in handen van Frank van den Eeden en de soundtrack werd gecreëerd door Johnny Jewel. Home is een productie van Antonino Lombardo voor Prime Time (Kid, Little Black Spiders), in coproductie met Versus Production.

In juli raakte al bekend dat Fien Troch dit jaar deel zal uitmaken van de Orizzonti-jury van de 74ste editie van het Filmfestival van Venetië, nadat ze er vorig jaar de gelijknamige prijs voor Beste Regie in ontvangst mocht nemen.

Naast Home staan nog drie Vlaamse coproducties op de shortlist voor een European Film Award in de categorie Feature Film: Brimstone van regisseur Martin Koolhoven, Layla M. van Mijke de Jong, en Insyriated van Philippe Van Leeuw, die dit jaar ook het Film Fest Gent mag openen.

Home en Insyriated kwamen tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

07:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: european film awards, home, fien troch |  Facebook | |  Print |

Zes onopgeloste moordzaken centraal in nieuw SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht

6.JPGHet nieuwe SBS6-programma Cold Case: Dader Gezocht brengt in samenwerking met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht, met als doel deze oude moordzaak in samenwerking met het publiek alsnog op te lossen. Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht vanuit de studio, waar ze ook de woordvoerder van het betreffende coldcaseteam interviewt. Politiewoordvoerder Bernhard Jens vertelt het verhaal terwijl het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests. Het 6-delige Cold Case: Dader Gezocht is te zien vanaf zondag 1 oktober.

Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige delicten waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Een zaak wordt pas een cold case wanneer het als zodanig is aangemerkt door een lid van de korpsleiding en de rechercheofficier. Cold Case: Dader Gezocht is een van de middelen die de politie inzet om burgers te betrekken bij de opsporing en om potentiële getuigen te bewegen hun kennis te delen. Getuigen spelen vaak een cruciale rol en uit onderzoek blijkt dat in Nederland honderden mensen rondlopen met informatie over een cold case. Vaak dragen zij al jarenlang een groot geheim met zich mee.

Cold Case: Dader Gezocht stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. De kijker kijkt mee met onderzoeken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden en ze kan helpen door tips te geven, niet alleen over de zaak zelf maar ook als ergens specifieke expertise voor nodig is. Iets wat het onderzoeksteam niet heeft kunnen bedenken of over het hoofd heeft gezien. Denk aan vragen als: op wat voor manier had de dader binnen kunnen komen? Waar heeft men bepaalde kleding kunnen kopen?

Cold Case: Dader Gezocht wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en updates over de cases verschijnen in Hart van Nederland. Lukt het nu wel om de daders te pakken te krijgen?

Uitzending: SBS6, vanaf zondag 1 oktober 21.30 – 22.30 uur.

07:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: cold case, sbs6-programma cold case |  Facebook | |  Print |

22/08/2017

Maureen Vanherberghen te horen bij Qmusic

maureen_qmusic.JPGHet weekend ziet er voortaan iets anders uit bij Qmusic. Zo neemt Maureen Vanherberghen vanaf 2 september 2017 de zaterdagvoormiddag van 10.00 voor 12.00 voor haar rekening. Maureen is geen onbekende bij Qmusic: in 2016 nam ze deel aan de Q-Academy, de radio-opleiding van de zender. Hierna presenteerde ze geregeld ‘s nachts van 01.00 tot 04.00 en was ze deze zomer te horen tijdens Aftersun (22.00 – 01.00). Op tv is ze onder meer te zien als één van de Helden en in 1000 Zonnen.

Maureen Vanherberghen: “Ik heb er zo veel goesting in om elke zaterdag mijn dag te beginnen in de Qmusic-studio. Samen met de luisteraars wil ik alle stresskes van de week achterlaten en vooral: heel veel goeie muziek draaien. Natuurlijk heb ik wel wat gezonde stress, want bij radio doe je alles letterlijk zelf. Maar ik heb ooit de raad gekregen dat radio maken hetzelfde is als je rijbewijs halen: je leert nog het meeste als je er alleen voor staat. Dus… gewoon gaan denk ik dan!”

21:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: maureen, q-music |  Facebook | |  Print |