Showbizzkanaal : Archieven

27/07/2017

ADYA brengt nieuw album 'Classic 4' uit bij Universal

adya_classic.jpgUniversal kondigt met gepaste trots zijn eerste samenwerking met ADYA aan voor het album ‘Classic 4’.

Adriaan Van Landschoot schrijft met zijn alias ADYA één van de meest onderbelichte succesverhalen in de Belgische muziekgeschiedenis. Zijn vorige 3 albums haalden schijnbaar moeiteloos steevast de eerste positie in de Ultratop (goed voor diverse gouden en platina awards), maar verschenen ook telkens in meer dan 60 landen. Met name in GSA landen (Germany, Switzerland & Austria) verkoopt hij meer dan een half miljoen albums.

Voor volume 4, die uitkwam op 21 juli, keert ADYA terug naar gekende klassieke muziekstukken en evergreens in een hedendaags jasje.

14:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: classic 4, universal |  Facebook | |  Print |

André van Duin brengt ultieme zomerhit opnieuw uit

andre_van_duin.JPGVorige week ontstond er een spontaan idee en bijna onmogelijk plan van Koen Hansen in ‘De Middagshow met Koen’. Nadat ‘Als De Zon Schijnt’ door de 100% NL luisteraars werd verkozen tot meest ultieme Nederlandstalige zomerhit, trok Koen de stoute schoenen aan. Hij belde André van Duin om te vragen of hij na 34 jaar een nieuwe versie van het nummer zou willen maken. “Ik ben niet ontevreden over de versie zoals hij nu is, maar misschien is het geen gek idee om er een frisse wind achteraan te gooien. Why not”, aldus André. Na dit positieve antwoord heeft Koen de Nederpopband Van Huys Uit gevraagd of zij mee wilden werken aan deze nieuwe versie.

Na een week hard werken in The Rocketeers studio in Hilversum wordt vandaag de nieuwe versie officieel uitgebracht. André is enthousiast en vindt dat het een leuke en frisse versie is geworden. Ook over de samenwerking met Van Huys Uit is hij erg te spreken. “Wat een eer dat André dit met ons heeft willen doen. Het is voor ons een muzikaal uitstapje, maar zijn erg tevreden met het resultaat”, aldus Van Huys Uit.

De nieuwe versie van ‘Als De Zon Schijnt’ is vanaf vandaag via alle download- en streamingportals te beluisteren. 

De videoclip op YouTube is te zien via: https://youtu.be/Iv2dLmyxPss

11:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: andré van duin, als de zon schijnt |  Facebook | |  Print |

Prins Laurent ‘stemt’ voor Dieren in de Grondwet

prins_laurent.JPG86% van de Belgen (en 82% van de Brusselaars) zijn voorstander om dierenwelzijn te verankeren in de Grondwet

Gisteren gaf Prins Laurent het startschot van GAIA’s zomertournee in de Brusselse Nieuwstraat. Voorts nodigde de belleman van de dierenrechtenorganisatie voorbijgangers op een originele en ludieke wijze uit om massaal te stemmen voor www.dierenindegrondwet.be, in de daartoe voorziene stemhokjes. Ook Prins Laurent bracht zijn stem uit. Met deze campagne, die als doel heeft het dierenwelzijn te verankeren in de Belgische Grondwet, trekt GAIA tot en met 16 augustus langs 12 verschillende steden om burgers massaal te informeren en zoveel mogelijk stemmen te vergaren. De resultaten van de recenste IPSOS-enquête liegen er niet om: 86% van de Belgen en 82% van de Brusselaars zijn voorstander van een grondwetswijziging in die zin. “De zorg voor dieren – een categorie van bijzonder kwetsbare levende wezens – moet een grondwettelijk basisplicht van onze staat, zijn instellingen en zijn burgers worden.”, verduidelijkt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Naar het voorbeeld van Duitsland en Luxemburg, waar dierenwelzijn reeds verankerd is in de Grondwet, is dit een belangrijke stap die niet alleen de dieren zelf ten goede komt en hen de status geeft die ze verdienen, maar dient dit ook het algemeen maatschappelijk belang.”

In de aanloop naar Werelddierendag op 4 oktober 2016, lanceerde GAIA het idee om het respect voor de waardigheid en het garanderen van het welzijn van dieren als een fundamentele plicht van de Staat in de Grondwet op te nemen. Vandaag hebben al meer dan 65.000 mensen de petitie www.dierenindegrondwet.be getekend, die de dierenrechtenorganisatie startte om bij zoveel mogelijk burgers steun te verwerven en zo een parlementair debat te ontlokken. In juni dit jaar dienden senaatsvoorzitter Christine Defraigne en senator Sabine De Bethune, na overleg met GAIA, een voorstel in om de zorg en het welzijn van dieren als gevoelige wezens met eigen belangen en waardigheid te verankeren in de Grondwet.

86% van de Belgen willen dat dierenwelzijn opgenomen wordt in de Grondwet

De allerrecenste resultaten van een nieuwe Ipsos-enquête uit juli 2017, in opdracht van GAIA, waarbij 3.000 mensen bevraagd werden, tonen aan dat 86% van de Belgen en 82% van de Brusselaars voorstander zijn van een grondwetswijziging in die zin. Andere opmerkelijke vaststellingen uit de enquête:

9 op 10 Belgen zijn van oordeel dat dieren voelende wezens zijn die gerespecteerd moeten worden
89% is van oordeel dat het verzekeren van dierenwelzijn primordiaal is
87% meent dat dierenwelzijn een belangrijk aspect van maatschappelijke beschaving is
82% vindt dat dieren moeten beschermd worden omwille van hun eigen belangen
Dieren ten volle beschermen

“De Grondwet is de fundering van onze Rechtsstaat. Dierenwelzijn vastleggen in de Grondwet, legt het nodige juridische gewicht in de schaal waar de bevoegde instantie verplicht rekening mee moeten houden”, benadrukt Michel Vandenbosch.

“De verankering van dierenwelzijn in de Grondwet, zal potentieel ook zijn vruchten afwerpen op andere machtsniveaus, waarbij zowel de wettelijke, uitvoerende en gerechtelijke machten, alsook het Grondwettelijk Hof, dierenwelzijn in al hun beslissingen in overweging zullen moeten nemen.”

“Trouwens,” besluit Michel Vandenbosch, “als het in Duitsland en Luxemburg kan, mag dat in België toch geen onoverkomelijk probleem vormen?”

11:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Royalty | Tags: prins laurent, dieren in de grondwet |  Facebook | |  Print |

De Emoji Film: Aankondiging van de Vlaamse stemmen

film_emoji_film.JPGWist je dat... in elke smartphone een wereld van emoji’s zit? Al de emoji’s wonen in Textopolis, een bruisend stadje waar onze favoriete emoji’s thuis zijn en hopen te worden gekozen voor jouw volgend bericht. In deze wereld heeft elke emoji slechts één gezichtsuitdrukking... behalve Gene (Juan Gerlo). Die kan alles, ... en dat is een probleem. Samen met Rebel (Laura Tesoro) en Hi-5 (Bert Huysentruyt) gaat hij op zoek naar de app die van hem een doodnormale emoji kan maken. Maar tijdens hun avontuur komen de 3 vrienden te weten dat een “reset” van de telefoon dreigt en dat ze zich moeten haasten om hun wereld te redden.

Laura en Juan tonen zich alvast heel enthousiast over hun hoofdrol. Klik hier om hun leuke reactie te zien.

De rolverdeling:

GENE - Juan Gerlo,  HI-5 - Bert Huysentruyt, REBEL - Laura Tesoro, SMILIE - Tiny Bertels, MEL MEH - Govert Deploige, MARY MEH - Tania Van der Sanden, ALEX - Arne Caseur, AKIKO GLITTER - Tine Van den Wyngaert, TRAVIS - Stef Aerts, KAKA - Jeroen Maes, KAKKIE - Quinten Hardonk

Andere rollen zijn voor Ludo Hellinx, Hans Van Cauwenberghe, Gökhan Girginol, Veerle Eyckermans en Jeroen Maes.

DE EMOJI FILM zal in twee versies (Vlaams / Frans) worden uitgebracht in de bioscoop op 09 augustus.

 

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: de emoji film, cast de emoji film, stemmencast de emoji film |  Facebook | |  Print |

Nieuwe single verkrijgbaar: Mieke & Bandit - "Als ik eenzaam ben"

mieke_Bandit.jpgEen lied gekozen uit de accoustische live sessies van Mieke haar volgende album. Toen Mieke en Bandit in een kleedkamer, ergens in België , verzeild raken in een geanimeerd gesprek over deze bijzondere muzieksoort.. was het een kwestie van één en één, dat twee maakt. Beiden zijn het er over eens dat het leuk zou zijn in een pure jamsessie, de liefde voor de country muziek samen met een aantal bevriende musici, handen en voeten te geven. Mieke, al ruim veertig jaar dè lieveling van Nederland en België in duet met zanger Bandit. Drie akoestische songs zijn er opgenomen, waarvan 'ALS JE EENZAAM BENT’ de voorloper is van het in augustus te verschijnen album 'PARELS'.

iTunes: https://itunes.apple.com/be/album/als-ik-eenzaam-ben/id12...

 

11:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: mieke & bandit, als ik eenzaam ben |  Facebook | |  Print |