Showbizzkanaal : Archieven

22/05/2017

De 3Doc: Genderbende - Dinsdag 30 mei om 21.50 uur te zien op NPO 3

bnn.JPG“Ben jij een man of ben je een vrouw?” Deze vraag krijgen de vijf jongeren uit de documentaire Genderbende dagelijks voorgeschoteld. We leven in een tijd waarin het moeilijk is om je niet te kunnen of willen aanpassen aan één van de twee genderpolen. Genderbende vertelt het verhaal van vijf jonge mensen die zich geen man én geen vrouw voelen, maar iets daartussenin. De tweeling Anne en Lisa, Lashawn, Selm en Dennis zijn het erover eens dat hun geslacht geen bepalende factor is voor hun identiteit. Of, zoals Lisa het formuleert: “Ik ben trots op wie ik ben, alleen ik voel me zowel mannelijk als vrouwelijk. Of zowel niks als alles”. De 3Doc: Genderbende is op dinsdag 30 mei om 21.50 uur te zien op NPO 3.

De personages in deze film hebben allen hun eigen moeilijkheden, maar vertellen samen een krachtig verhaal over acceptatie. De film speelt met de nieuwsgierigheid, interesse en het onbegrip over alles wat buiten de norm valt. Deze film viert het individu. Zou het niet bevrijdend zijn als we het hokjes-denken rondom gender zouden doorbreken? Deze vijf genderneutrale personages laten ons nadenken over onze, soms zo, rigide samenleving en bieden een moment van reflectie. In hoeverre ben jij 100% man of 100% vrouw?

In een wereld waarin mensen nog steeds als uitsluitend man of vrouw worden gezien, brengt filmmaker Sophie Dros het verhaal in beeld van mensen die hun lichaam en/of hun uiterlijk veranderen om het te laten kloppen bij hun belevingswereld. Samen vertellen zij één verhaal. Een verhaal over ons allemaal. Sophie Dros: “In de kern gaat deze film over acceptatie van jezelf en van anderen. We hoeven elkaar niet per se te begrijpen zolang we elkaar maar accepteren en respecteren. Ik hoop dat mensen na het zien van deze film met elkaar om de tafel gaan. Een lijn trekken, en gaan onderzoeken waar zij zelf staan op de genderlijn.”

Documentairemaker Sophie Dros studeerde in 2015 af aan de Nederlandse Filmacademie met haar documentaire My sillicon love en sleepte daarmee een VERS Award in de wacht. 3Doc: Genderbende is een productie van HALAL in coproductie met BNN-VARA en met steun van het Mediafonds.

20:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: genderbende, npo 3 |  Facebook | |  Print |

Jo Vally brengt meezinger van formaat 'VAI VAI VAI' als zomersingle uit!

jo_vally.jpgDe zomer lijkt deze week wel officieel z'n intrede te gaan doen in België... tijd voor verfrissende cocktails, knisperende BBQ's, dromen van vakantie... met heerlijk zomerse deuntjes op de achtergrond! De nieuwe single 'Vai Vai Vai' van Jo Vally is er ééntje waarbij je dat instant zomergevoel al na enkele seconden gewaarwordt. 'Vai Vai Vai' staat op de tracklisting van Jo's recentste album 'Op De Golven Van M'n Hart' en bevat alle elementen waarover een meezingbare zomersong zou moeten beschikken. Voor de muziek tekenden Luigi Bongiovanni en Alexandre Pascal, Susy Baels zorgde voor de tekst onder het goedkeurende oog van producer John Terra.

In het Jo Vally-kamp gonst het de laatste maanden trouwens van de bedrijvigheid want Jo en z'n team zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor z'n feestjaar '40 Jaar Jo Vally'... met als hoogtepunt een groots opgezet concert met symfonisch orkest in de zomer van 2018!

'Vai Vai Vai' is vanaf maandag 29 mei a.s. digitaal beschikbaar als download of via streaming. Het nummer kan ook worden teruggevonden op het album 'Op De Golven Van M'n Hart' dat zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar is.

20:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: jo vally, vai vai vai, single vai vai vai |  Facebook | |  Print |

Extra VTM NIEUWS: Trump in België

vtm_nnieuws.JPGOp 24 en 25 mei 2017 is het zover: het langverwachte bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump en First Lady Melania aan België. VTM NIEUWS volgt de gebeurtenissen vanop de eerste rij, met extra nieuwsuitzendingen op alle belangrijke momenten.

Op woensdag 24 mei landen president Trump en Melania op de militaire luchthaven van Melsbroek, om van daaruit meteen naar het Koninklijk Paleis te rijden voor een ontmoeting met koning Filip en een werkvergadering met premier Charles Michel. VTM NIEUWS is erbij vanaf het moment dat het presidentiële vliegtuig landt, en covert hun aankomst in een EXTRA VTM NIEUWS om 15u45.

Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, staat een EXTRA NIEUWS gepland om 9u45, wanneer Trump aankomt bij de Europese Instellingen en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en Europees president Donald Tusk ontmoet aan het Schumanplein in Brussel. Aansluitend luncht hij met de Franse president Macron. Naast het gewone VTM NIEUWS van 13 uur, met uiteraard ook uitgebreid verslag van alle gebeurtenissen, is er een extra uitzending om 15u45 wanneer Trump het nieuwe NAVO-hoofdkwartier mee opent en de NAVO-top zal bijwonen. Trumps speech daar wordt integraal uitgezonden.

Buitenlandverslaggever Romina Van Camp volgt alle bewegingen van de Amerikaanse president, terwijl Jelle Frencken het nieuws brengt van zijn bezoek aan de Europese Instellingen. Nathalie Dyck toont de enorme veiligheidsoperatie voor het bezoek van Trump én de andere staatshoofden van de NAVO-landen, en volgt de geplande protesten. Aagje Vanthomme gaat mee op stap met Melania Trump en de vrouwen van de andere staatshoofden.

20:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: trump, first lady melania, trump brussel, donald trump, romina van camp |  Facebook | |  Print |

Kinepolis pakt uit met nieuwe Laser ULTRA-zaal in Gent (en avant-première van vijfde Pirates of the Caribbean film)

kinepolis.JPGKinepolis België opent voor het eerst in Gent op dinsdag 23 mei een splinternieuwe Laser ULTRA-zaal. De voorbije weken onderging zaal 2 van Kinepolis Gent een technologische transformatie. De zaal werd voorzien met de innoverende laserprojector van Barco gecombineerd met het geluidssysteem Dolby Atmos, dat geluid voortbrengt uit alle richtingen (ook bovenaf). Met moderne technologieën wil Kinepolis de bioscoopbeleving maximaliseren. ‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ is de eerste film die in de vernieuwde zaal vertoond zal worden.

“Kinepolis draagt innovatie hoog in het vaandel en wil cinemabeleving telkens opnieuw heruitvinden,” vertelt Karen Vanstaen, Marketing Manager bij Kinepolis België, “We zetten stevige stappen met de implementatie van gesofisticeerde systemen die de overgang naar films met een hogere framerate, meer 3D, een hogere resolutie (4K), meer lichtopbrengst en contrast en een groter kleurenbereik mogelijk maken. Om dit te verwezenlijken, heeft Kinepolis Laser ULTRA gelanceerd. Barco’s projector, die met lasertechnologie werkt, en het immersieve geluidssysteem Dolby Atmos, vormen hierbij twee belangrijke troeven om van een avondje cinema een onvergetelijke ervaring voor de oren en ogen te maken,” aldus Vanstaen.

De toekomst van cinema:

Zaal 2 in Kinepolis Gent is vanaf heden voorzien van een Barco laserprojector en een Dolby Atmos geluidssysteem. Barco’s laserprojector toont 4K-content, met meer dan 8 miljoen pixels, tegen 60 beelden per seconde. Het systeem projecteert 3D-films in 4K resolutie bij een lichtsterkte van 60.000 lumen. Hierdoor knippert het licht niet meer en is het contrast tussen licht en donker beter, met lichtere wittinten en donkerdere zwartwaarden. Doordat het laserlicht heel nauwgezet gericht wordt op een klein gebied in de projector, treden er amper lichtverliezen op in de projector en vindt de lichtbundel maximaal zijn weg naar het projectiedoek. Het resultaat is twee- tot driemaal meer licht dan bij de huidige projectoren. Eveneens is de spreiding van het licht over het hele scherm beter. Vandaag kunnen de projectoren slechts 40% van alle kleuren (die de mens kan waarnemen) reproduceren. Met Barco’s laserprojector wordt dat opgekrikt naar 60%. Bovendien ligt het energieverbruik van de Barco’s laserprojectie 40% lager dan de huidige projectoren.

De toevoeging van het Dolby Atmos geluidssysteem zorgt dan weer voor een nieuwere en krachtigere luisterervaring, waarbij je als filmkijker de illusie krijgt dat je middenin de film zit. Als het bijvoorbeeld in de film regent, dan komt het geluid van de druppels van boven uit de lucht vallen. De geluidseffecten werden hierbij heel precies geplaatst in zaal 2 van Kinepolis Gent. De luidsprekers staan opgesteld achter het filmdoek en hangen aan wanden links, rechts, achter en zelfs aan het plafond.

Op dinsdag 23 mei 2017 gaat de allereerste Laser ULTRA-zaal met Barco’s laserprojectie, gecombineerd met het geluidssysteem Dolby Atmos, open in Gent. ‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ gaat hierbij in avant-première om 19u45. Tickets voor de Laser ULTRA-vertoningen zijn te verkrijgen via de Kinepolis website.

20:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis, laser ultra-zaal, pirates of the caribbean film |  Facebook | |  Print |

Finalisten Peking Express 2017 zijn bekend

Finalisten Peking Express 2017, Het Vlaams-Nederlandse duo Margaux en Awa arriveerde vandaag, zondagavond 21 mei, als laatste op de eindbestemming in de Laotiaanse stad Pakse. De tegenpolen kregen dit keer geen tweede kans en moesten dus vlak voor de grote finale afscheid nemen van de groep. Siham en Hicham legden deze beslissende etappe af met Baantjer-acteur Victor Reinier als extra passagier. Zijn enthousiasme trok het Nederlandse team over de streep, waardoor de 3 finalisten bekend zijn. Siham en Hicham spelen samen met Brecht en Cedric en Ann-Sophie en Laura volgende week zondag 28 mei de finale in het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor Wat in Cambodja. 

WIE KROONT ZICH TOT WINNAAR VAN PEKING EXPRESS 2017?

Na de uitschakeling van Awa en Margaux zijn er nog 3 duo’s in de running voor de hoofdprijs: Vlamingen Ann-Sophie en Laura, Brecht en Cedric, en Nederlanders Siham en Hicham. De West-Vlaamse flikken Ann-Sophie en Laura hebben momenteel 1 amulet ter waarde van 2500 euro in hun bezit, beste vrienden Brecht en Cedric hebben er 2 en de teller van broer en zus Siham en Hicham staat op 4. Vooraleer de duo’s na 3750 kilometer aankomen op hun eindbestemming in Angkor Wat, kunnen de duo’s nog extra amuletten verdienen met enkele opdrachten. Enkel de winnaars verzilveren in deze finale uiteindelijk hun amuletten. Wie komt als eerste over de streep op zondag 28 mei en wint het legendarische avonturenprogramma?

PEKING EXPRESS
ELKE ZONDAG OM 20.35 BIJ Q2

07:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: finalisten peking express 2017 |  Facebook | |  Print |