Showbizzkanaal : Archieven

27/03/2017

Start filmopnames "Helden Boven Alles" op 2 april 2017

helden_film.jpgNa het succes van de eerste bioscoopfilm Helden van de Zee (meer dan 101.000 bezoekers), 5 seizoenen ‘Helden’ op Ketnet en een 3de ‘Heldendag’ in Bokrijk op 2 april, staan de opnames voor een tweede film in de startblokken.

In de nieuwe film – Helden Boven Alles – worden de hoofdrollen uiteraard opnieuw vertolkt door de vier Ketnet-vrienden Dempsey Hendrickx, Sieg(fried) De Doncker, Maureen Vanherberghen en Nico(las) Vanhole.  De hoofdcast wordt versterkt door Adriaan Van den Hoof en Karlijn Sileghem die belangrijke gastrollen krijgen.

Synopsis:

De Helden winnen een snelheidsrecord met een cool bouwwerk en krijgen onder meer een reischeque waarmee ze naar de Ardennen trekken.  Een week lang in een luxe spa resort; een ideetje van Sieg.  Maureen vindt dit maar niets en ze daagt haar vrienden uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur.  Maar de jongens zijn koppig.  Wanneer Maureen alleen op pad trekt, komt ze in gevaar.  Meer dan ooit moeten de Helden creatief zijn om elkaar - en hun vriendschap - terug te vinden. 

Het scenario en de regie is in handen van Geerard Vandewalle (die eveneens het scenario schreef van Helden van de Zee).

In september 2016 won Helden van de Zee nog de Ensor voor Beste Jeugdfilm op het Filmfestival van Oostende, en in februari van dit jaar de Gouden K voor Film van het Jaar op het Gala van de Gouden K’s.

Helden Boven Alles wordt geproduceerd door Hotel Hungaria, in coproductie met Ketnet.  Hotel Hungaria introduceerde de voorbije jaren succesvolle tv-programma’s zoals Dagelijkse Kost en Goed Volk met Jeroen Meus, Groenland met Bartel Van Riet en natuurlijk de Ketnet-reeks Helden.  De film kan rekenen op steun van oa de Belgische tax-shelter voor filmfinanciering.

KFD (Kinepolis Film Distribution) verdeelt de film vanaf 25 oktober in de bioscoopzalen.

10:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: helden boven alles, helden van de zee, film helden van de zee |  Facebook | |  Print |

In de ban van De Mol 2017. De ontknoping. De finale. Die verraad.

de_mol.jpgDe pot staat nu op 22.250 Euro. Maar daar kan nog een fiks bedrag bijkomen voor wie de mol kan ontmaskeren. Want maandag is het eindelijk zover. Dan kent heel Vlaanderen de man of vrouw die elke week meesterlijke sabotageplannen smeedde, die met uitgestreken pokerface leugens kon vertellen en die iedereen zo lang kon misleiden. 

Gilles De Coster stelde de finalisten nog snel enkele laatste vragen. 

ELINE 
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Op het werk heb ik verteld dat ik, samen met een vriendin, de Kilimanjaro ging beklimmen. Dat verhaal ging er nog wel in bij mijn collega's, maar het feit dat ik ook een tijdlang zweeg op sociale media was voor sommigen wél heel raar. Ik gebruik sociale media vrij regelmatig, en dus vonden veel collega’s het erg vreemd dat ik niets postte over mijn Kilimanjaro-avontuur. Daar heb ik dus veel vragen over gekregen."

Word je vaak aangesproken over je deelname? “Toch wel, en ik vind het vooral opmerkelijk hoeveel kinderen me er telkens weer over aanspreken. Die zijn ook niet bang om op je af te stappen en je vanalles te vragen, natuurlijk. Ik vind het allemaal best. Mensen stellen ook altijd dezelfde eeuwige vraag: wie is de mol? Het jammere is dat je elke keer hetzelfde antwoord moet geven, namelijk dat je niks mag en wil zeggen (lacht)."

Je bent bijna van de zwijgplicht verlost. Opgelucht? “Dat is een beetje dubbel. Ik ben wel blij dat het bijna afgelopen is, maar ik vind het tegelijk ook best leuk, die geheimdoenerij. En ik vind het ook totaal niet moeilijk om te blijven zwijgen, integendeel. Mijn moeder probeerde daarnet nog eens: ‘allez Eline, vertel het dan alléén tegen mij’ (lacht) Vergeet het, moeder! Ze zal, net als de rest van Vlaanderen, moeten wachten tot de finale…"

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar."

ANNELIES
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik heb mijn vrienden en familie verteld dat ik op bezoek was bij mijn allerbeste vriendin, Els. Die woont in de Verenigde Staten, en dat vormde dus een perfect alibi. Ze was zelf op de hoogte dat het voor een televisieprogramma, maar ik had haar niet verteld dat het voor De Mol was. 
Mijn eigen kinderen heeft mijn man Jo pas op de hoogte gebracht toen ik al vertrokken was. Zij reageerden laaiend enthousiast en vonden het fantastisch dat hun moeder weg was met De Mol.”

Word je vaak aangesproken op je deelname? “Ja, zeker. Op school houd ik daags na elke aflevering een ‘mollenminuutje’, aan het begin van het lesuur. Dan praat ik met de leerlingen over wat de avond ervoor op televisie te zien was, en hebben we’t over het programma. Zo babbelen we er eventjes over, maar kan ik erna rustig lesgeven. De hele school leeft mee, dat is heel fijn. Iedereen kijkt en is razend benieuwd naar de ontknoping. Ook mijn 5 zussen en mijn broer willen nu eindelijk weten hoe het zit met hun zusje. (lacht)”

Vond je het moeilijk om te zwijgen? "Niet zo heel moeilijk, al zal ik maandagavond - eens de ontknoping bekend is - wel echt opgelucht zijn. Vanaf dan kan ik weer honderduit vertellen over mijn avontuur, zonder dat ik de hele tijd mijn woorden moet wikken en wegen. Dat weegt wel op de duur. En ik kijk er nog meer naar uit om alle andere kandidaten terug te zien en vast te pakken, ik heb ze alle tien enorm gemist de voorbije maanden.”

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar.”

DAVEY
Wat heb je je omgeving verteld toen je vertrok? “Ik was zogezegd in Bolivië in die periode, om er vrijwilligerswerk te doen. Een soort sportkamp waar ik voetballes gaf aan kindjes, en intussen logeerde bij een gastgezin. Ik vertelde er altijd wel bij dat mijn gsm ginder was gestolen, waardoor ik geen foto’s had... Ik had in het verleden al eens een soortgelijke reis gemaakt naar Kroatië, dus het was een geloofwaardig alibi."

Word je vaak aangesproken op je deelname? “Heel erg veel, ja. Overal waar ik kom, willen mensen babbelen over De Mol. De kassierster van de supermarkt, de medesupporters op KV Mechelen, bouwvakkers op straat, … het programma leeft enorm en dat merk je. Daarnet was ik in de frituur, en ook daar gaat het meteen over mijn deelname. Opvallend is wel dat iedereen wel vraagt ‘wie is de mol?’, maar er meteen haast gealarmeerd bij zegt: ‘neen, zeg maar niks, ik wil het niet weten’! Zo is het makkelijk zwijgen, natuurlijk. (lacht)

Je maandenlange zwijgplicht is bijna ten einde. Blij? “Goh…ik vind het veel moeilijker om de andere kandidaten te moeten missen, dan het zwijgen op zich. Daar heb ik niet zo veel problemen mee. Alleen tegen Margo (zijn vriendin) vond ik het moeilijker: zij weet net zo min als de rest van Vlaanderen hoe het is afgelopen. Ze wist alleen dat ik er lang in Zuid-Afrika was gebleven, maar of ik de mol, de winnaar of de finalist ben, daar heeft ze voorlopig het raden naar. Nog even."

Wat kunnen we verwachten vanavond? “Geen commentaar.”

De Mol. De Finale. Maandag 28 maart om 20u35 op VIER.

10:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de mol 2017, vier de mol 2017 |  Facebook | |  Print |

Duits goud en platina voor KLUBBB3!

jan.jpgChristoff, Jan Smit en Florian Silbereisen doen met hun band KLUBBB3 goede zaken in Duitsland. Afgelopen zaterdag mochten ze weer een nieuwe mijlpaal aan hun glansrijke carrière toevoegen. Het nieuwe album "Jetzt Geht's Richtig Los" werd na 2 maanden al met goud bekroond voor meer dan 100.000 verkochte exemplaren! Daarnaast heeft "Vorsicht Unzensiert" de platina status verworven, het debuutalbum van de heren is inmiddels al meer dan 200.000 keer verkocht! 

10:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: klubbb3, band klubbb3, christoff, jan smit, florian silbereisen |  Facebook | |  Print |

3D World nieuwe expo in Kursaal Oostende

3D_world_oostende.JPGDe nieuwe zomerexpo van Kursaal Oostende is bekend. Van 24 juni tot 3 september komt Yale 3D World Magic & Fun naar de Stad aan Zee. Naast de klassieke 3D-panelen waarin bezoekers kunnen poseren en foto’s nemen van elkaar wordt dit jaar nog meer de kaart getrokken van de 3D-technologie.

“Het Kursaal heeft ondertussen een mooie traditie opgebouwd qua zomerexpo’s. Met de vernieuwde 3D World wordt het Oostendse zomeraanbod opnieuw goed aangevuld. Bovendien heeft Yale 3D World in het Kursaal 50% meer plaats. Het zal dus groter, interactiever en nog plezanter zijn. Plus, op het evenement staat geen leeftijd. Groot en klein nemen er met momenten hilarische foto’s in de 3D-scenes. Op die manier is er ook een blijvende herinnering voor de bezoekers. De inwoners van Oostende genieten bovendien in bepaalde periodes van een korting van 5 euro per ticket,” zegt burgemeester Vande Lanotte.

De tickets gaan in voorverkoop vanaf dinsdag 28 maart om 10:00. Voor alle vroege boekers die hun tickets bestellen voor 31 mei is er een korting voorzien van 3 euro per ticket. Voor de inwoners van Oostende is een speciale korting van 5 euro per ticket, geldig in bepaalde periodes.

Info & tickets: www.3dworldbelgium.be

10:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: 3d world, oostende, oostende 3d world |  Facebook | |  Print |

Legendarische synthrock duo Sparks komt op 16 september 2017 naar AB

Sparks, synthrock duo Sparks, concert Sparks, Het legendarische synthrock duo Sparks uit Los Angeles komt opnieuw naar België. Twee jaar geleden stonden ze samen met Franz Ferdinand in een uitverkochte Ancienne Belgique. Het concert FFS - Franz Ferdinand Sparks - werd met veel lovende woorden onthaald en kreeg in De Morgen maar liefst 4 sterren:"De sardonische humor, de gortdroge ironie, de ingenieuze teksten... Je kon niet anders dan je met een kamerbrede glimlach om de lippen laten onderdompelen in 'Johnny Delusional', 'Piss Off' en het ronduit hilarische ego-oorlogje 'Collaborations Don't Work'.”

De broers Ron en Russel Mael vormen de harde kern van Sparks, een band die sinds de jaren 70 bezig is met een frisse mix van glamrock, synthpop en dance. Sparks heeft grotendeels hun bekendheid te danken aan hun lp 'Kimono My House’ en hun wereldhit 'This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us’. Ze hebben al samengewerkt met onder andere Telex, Les Rita Mitsouko en recent nog Franz Ferdinand. Naar aanleiding van het nieuwe album 'Hippopotamus’ van Sparks dat verschijnt op 8 september starten ze hun Hippopotamus Tour in Europa.

Sparks houdt halt op 15 september in Den Atelier in Luxemburg en op 16 september in de Ancienne Belgique in Brussel.

De ticketverkoop start op woensdag 29 maart om 10u via www.greenhousetalent.be.

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: sparks, synthrock duo sparks, concert sparks |  Facebook | |  Print |