Showbizzkanaal : Archieven

26/02/2017

Netflix verwerft internationale rechten Beau Séjour

Netflix heeft de internationale rechten verworven voor de Één dramaserie Beau Séjour. Dat maakte het productiehuis De Mensen vandaag bekend. Vanaf 16 maart lanceert Netflix de reeks over het vermoorde tienermeisje op zijn internationale streamingplatform. Dit met uitzondering van West Europa en dus ook België waar de lancering omwille van rechten pas later zal gebeuren.

Vanaf 2 maart is Beau Séjour ook te zien op ARTE in Frankrijk en Duitsland. In beide landen wordt de 10-delige dramareeks gedubd. In Duitsland gaat ze als Zimmer 108 op antenne. Het is de eerste maal dat een Vlaamse reeks uitgezonden wordt op de gerenommeerde zender, die eerder al kwalitatieve series als The Killing en Borgen voorstelde.

Beau Séjour is een rauwe, hedendaagse whodunit die flirt met de grenzen van de werkelijkheid. We volgen Kato Hoeven, een vermoord meisje dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Haar grootste hindernis: ze is dood. Maar als ze dood is, waarom loopt ze dan nog rond? Gaandeweg ontdekt Kato dat er vijf mensen zijn die haar wél nog zien en horen. Sommigen van hen kent ze, anderen niet. Wat is er precies gebeurd op de avond van haar dood? En waarom zijn er vijf zieners, net die vijf? Alles speelt zich af in een klein dorpje waar door deze moordzaak heel wat geheimen aan de oppervlakte komen drijven.

Lynn Van Royen (Marsman, Spitsbroers) vertolkt de hoofdrol als Kato. Verder zijn er ook vertolkingen van Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens.

Beau Séjour is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers (Connie & Clyde) en Sanne Nuyens (De Vijfhoek, Dura Lex). De regie is in handen van Nathalie Basteyns (Jes, Clan) en Kaat Beels (Swooni, Clan).

Zondag zendt één de voorlaatste aflevering uit van de reeks. Beau Séjour is ook te zien op de streamingdienst vrtnu.

De reeks kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz.

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: netflix, beau séjour |  Facebook | |  Print |

Qmusic: Nirvana voor eerste keer op nummer 1 in de Top 500 van de 90’s

q.JPGDe voorbije week reisde Qmusic terug in de tijd naar de jaren negentig voor de Top 500 van de 90’s. Qmusic-dj’s Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen, Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Wim Oosterlinck, Jolien Roets, Marcia Bwarody en Bart-Jan Depraetere draaiden elke dag de favoriete 90’s hits van de luisteraars. Voor het eerst in de geschiedenis van de Top werd het nummer ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana op nummer 1 gestemd. ‘Insomnia’ van Faithless – de winnaar van vorig jaar – zakt zo naar de tweede plaats. Britney Spears is derde met ‘Baby One More Time’. 

Nirvana voor eerste keer op nummer 1 in de Top 500 van de 90’s

Clouseau domineert de lijst met maar liefst 11 noteringen
De voorbije week reisde Qmusic terug in de tijd naar de jaren negentig voor de Top 500 van de 90’s. Qmusic-dj’s Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen, Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Wim Oosterlinck, Jolien Roets, Marcia Bwarody en Bart-Jan Depraetere draaiden elke dag de favoriete 90’s hits van de luisteraars. Voor het eerst in de geschiedenis van de Top werd het nummer ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana op nummer 1 gestemd. ‘Insomnia’ van Faithless – de winnaar van vorig jaar – zakt zo naar de tweede plaats. Britney Spears is derde met ‘Baby One More Time’. 

De top 10 is dit jaar stevig door elkaar geschud. Opvallend is vooral dat de Britse popgroep Steps, de hoofdact op de I Love The 90’s Party, voor de eerste keer de top 10 in duikt met het nummer ‘5,6,7,8’. Vorig jaar eindigden ze nog op een verdienstelijke 75ste plaats. En ook U2 maakt een grote sprong voorwaarts en stijgt van 16 naar 9 in de lijst. ‘Rhythm is a Dancer’ van Snap! en ‘Thunderstruck’ van AC/DC gaan er dan weer enkele plaatsen op achteruit en eindigen op respectievelijk plek 4 en 5. ‘Baby One More Time’ van Britney Spears doet zo een goede zaak en gaat van 4 naar 3. Gorki staat zevende met ‘Mia’ en is daarmee de hoogst genoteerde Belgische artiest.

Naast Gorki doet ook Clouseau het uitstekend in de lijst. De Belgische popgroep van de gebroeders Wauters domineert de lijst volledig met maar liefst 11 songs. Ze worden gevolgd door George Michael die door zijn onverwacht overlijden voor het eerst met 8 nummers in de lijst staat. Verder doen ook Michael Jackson en Madonna het uitstekend met elk 7 noteringen. 

Dit is de top 10:

1)  Nirvana - Smells Like Teen Spirit
2)  Faithless - Insomnia
3)  Britney Spears - Baby One More Time
4)  Snap! - Rhythm Is A Dancer
5)  AC/DC - Thunderstruck
6)  Spice Girls - Wannabe
7)  Gorki - Mia
8)  Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's Back)
9)  U2 - One
10)  Steps - 5, 6, 7, 8

19:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: nirvana, top 500 van de 90’s, qmusic |  Facebook | |  Print |

De cast van "Beauty and the Beast" verovert Londen!

disney.pngDe cast en filmmakers van Disney’s “Beauty and the Beast”, waaronder Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Emma Thompson, Ian McKellen, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, regisseur Bill Condon en componist Alan Menken hebben hun tour verder gezet doorheen Europa. Zij waren donerdagavond aanwezig tijdens de galascreening van “Beauty and the Beast” in Londen.

“Beauty and the Beast" speelt vanaf 22 maart in de Belgische bioscopen.

Verloren Herbert in nieuw, fris uptempo nummer

herbert.JPGOngeveer een jaar geleden bracht zanger en presentator Herbert Verhaeghe het album ‘Tijd’ uit.  De plaat bewees z’n deugdelijkheid want zowat alle singles uit het album scoorden in de hitlijsten.  In 2017 wil Herbert het nog beter doen en daarom trekken hij en z’n producer Peter Keereman deze keer alle registers open.  ‘Zonder jou’, de nieuwe single van Herbert Verhaeghe en tevens de voorloper van het album dat er in de loop van 2017 aan komt, is een muzikaal hoogstandje geworden!

Daar waar Herbert met zijn eindejaarssingle ‘Een Ongewone Reis’ de kaart van de gevoelige ballade trok, kiest hij met ‘Zonder jou’ opnieuw voor een opzwepend nummer.  De song neemt je onmiddellijk beet door z’n stevige intro, het heerlijke catchy refrein dat blijft nazinderen en een tekst waarvoor Herbert – zoals steeds – z’n inspiratie putte uit het leven van elke dag.

Wanneer je van iemand houdt, is het vaak moeilijk om zonder die persoon te leven.  Of je nu samenwoont, getrouwd bent of pas verliefd bent: je wil bij die ene persoon zijn van wie je houdt.  Wanneer je geliefde om de één of de andere reden niet bij je kan zijn, dan voel je je verloren.  Net dat aspect van verloren zijn, je onvolledig voelen wanneer je als yin je yang ontbreekt, dat bezingt Herbert Verhaeghe in ‘Zonder Jou’. 

'Andere' Herbert in videoclip
Herbert Verhaeghe, of je hem nu te zien krijgt als zanger of als presentator, komt steeds piekfijn voor de dag.  Haren in de plooi, gekleed volgens de laatste mode, glad geschoren…
 
In de videoclip van ‘Zonder Jou’ zullen de fans een totaal andere Herbert te zien krijgen.  “Om visueel te onderstrepen dat ik me zonder mijn geliefde verloren voel, vonden we het een ludiek idee om me eens ongeschoren en wat ‘verwaaid’ voor de camera te brengen,” zegt Herbert. "Als ik ga optreden, wil ik verzorgd op het podium staan. Maar de persoon in de videoclip vindt het leven zonder zijn geliefde nogal moeilijk en laat zich op z’n minst gezegd nogal gaan,” lacht hij. 
 
De fans hoeven echter niet te vrezen: in de clip is gelukkig ook ruimte gelaten om Herbert in beeld te brengen zoals iedereen hem kent: fris en fruitig!

Nieuw album
Herbert Verhaeghe en zijn producer Peter Keereman willen na de albums 'BijZoNder', 'Kleur' en 'Tijd' de lat nog hoger leggen.  ‘Zonder jou’ is alvast een eerste staaltje van wat fans mogen verwachten van de nieuwe full-CD die midden september ’17 verschijnt.   
 
Tekstueel wordt de plaat volledig gedragen door Herbert, productioneel staat Peter Keereman weer achter de knoppen; niets aan het toeval overlatend en ervoor zorgend dat de nieuwe plaat van Herbert Verhaeghe opnieuw een muzikaal pareltje wordt.

19:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: herbert verhaeghe, zonder jou |  Facebook | |  Print |

22/02/2017

Zanger Paul Severs krijgt "Golden Lifetime Award 2017"

paul_severs.jpgDe Laureaten van de 13e editie van de "Golden Lifetime Awards 2017" zijn bekend ! In aanwezigheid van heel wat Nederlandstalige artiesten, collega’s, tekstschrijvers, componisten, muziekmakers en theaterbureaus, burgemeester André Peeters en het Schepencollege van de Stad Aarschot, zullen "de Oscars van het Nederlandstalige lied" opnieuw worden uitgereikt. Zanger Paul Severs zal op woensdag 24 mei, in Gasthuiskapel in Aarschot, de Golden Lifetime Award in ontvangst mogen nemen. Jo Leemans krijgt de carrièreprijs, en er is een postuum eerbetoon aan Joe Harris. Info & tickets: info@goldelifetimeawards.be of 016/44 50 49

11:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Muziek | Tags: paul severs, jo leemans, joe harris, golden lifetime award 2017, aarschot |  Facebook | |  Print |