Showbizzkanaal : Archieven

26/02/2017

Koninklijke Voetbalbond in zee met Mister Gay Belgium

gay.JPGMister Gay Belgium 2016, Raf Van Puymbroeck (22) wordt naast profvoetballer Dries Mertens de contactpersoon voor voetballers die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond zelf bekend. 
 
François De Keersmaecker, voorzitter van de KBVB, erkent daarmee dat de coming-out in het (prof)voetbal niet eenvoudig is, maar wil samen met Van Puymbroeck en de Europese campagne ‘Heroes of Football’ daar verandering in brengen. De huidige mister Gay, Van Puymbroeck, wordt dan ook het aanspreekpunt voor voetballers. “Het is fijner om bij iemand terecht te kunnen die hun vraag begrijpt. Daarnaast wordt Raf ook ambassadeur voor de KBVB in de holebi- en transgendergemeenschap”, laat de Voetbalbond nog weten. 

De keuze voor Van Puymbroeck komt niet geheel onverwacht. Naast zijn titel als Mister Gay 2016, is hij ook docent sport en beweging aan de Thomas More-Hogeschool in Turnhout. “We hopen zo de holebiseksualiteit in het voetbal meer bespreekbaar te maken en tools aan te bieden aan voetbalorganisaties, voetbalclubs en hun leden om met het thema binnen de club aan de slag te gaan.”

Link : https://youtu.be/KI5AMscqY7o || https://youtu.be/ yj7ugFFMbjI

20:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Miss | Tags: koninklijke voetbalbond, mister gay belgium, mister gay belgium 2017, gay, homo |  Facebook | |  Print |

FACTS breidt uit met Avonduren en DJ Hodor Afterparty!

facts2017.JPGFACTS laat de magie onverminderd doorgaan op zaterdagnacht, 1 april! De organisatie breidt de openingsuren van het evenement FACTS uit tot 21u EN biedt aansluitend een grote, geeky afterparty aan, genaamd The Sequel, Your Geeky After-party. Met deze extra’s zal FACTS Spring Edition 2017 dus de langste FACTS-editie ooit worden. 

FACTS kondigt bij dezen ook trots aan dat de headliner voor deze fandom party niemand minder is dan acteur Kristian Nairn, alias Hodor van Game of Thrones. Hij zal de fans zo’n anderhalf uur lang entertainen met zijn authentieke Rave of Thrones, The Rebirth DJ set, voorafgegaan door meerdere wonderlijke acts. Mr. Nairn zal ook een heel weekend lang aanwezig zijn op FACTS als gast, samen met onder meer collega-acteurs Amanda Tapping (Stargate SG-1), Spencer Wilding (Darth Vader in Rogue One: A Star Wars Story) en nog heel wat andere namen die nog aangekondigd zullen worden.

FACTS transformeert het Gentse Flanders Expo om tot het meest geeky feestje dat Europa ooit gezien heeft op zaterdag 1 april. De feestmagie begint om 21u, de realiteit keert terug rond middernacht.

Met dit initiatief vergroot FACTS het al aanzienlijke communitygevoel onder zijn fans nog verder en geef het hen een kans om te ‘geeken’ tot ze erbij neervallen. FACTS zal met plezier opnieuw ‘hold the door’ roepen op de daarop volgende zondagochtend, om het gevoel van magie nogmaals aan te wakkeren.

Voor meer info, bezoek www.party.facts.be en www.facts.be

20:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: facts, facts 2017, gent facts 2017, expo gent facts 2017 |  Facebook | |  Print |

Aflevering 5 van Blind Getrouwd, op maandag 27 februari 2017 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGMeer dan een miljoen kijkers (1.190.051) zagen Nick, Veerle, Nicolas, Evelien, Ben, Tine en Mathias en Sally op huwelijksreis vertrekken de voorbije week, goed voor een marktaandeel van 35,9% (VVA 18-54; live +3). Op maandag 27 februari 2017 spenderen de pasgetrouwde koppels hun laatste dagen op huwelijksreis, én vliegen ze erna terug naar België om meteen te gaan samenwonen. Twee grote tests voor de newlyweds, die naar mekaar toegroeien en soms ook de eerste obstakels moeten zien te overwinnen. 

Dat het van in het begin erg goed klikte tussen Tine en Ben, maar dat hij uiterlijk haar type niet was, is geen geheim meer. Maar op Lanzarote voelt Tine zich steeds beter bij hem en groeien de twee duidelijk naar mekaar toe: “Ik ben blij dat ik niet meer zo’n zware periode heb als de eerste twee dagen. Dat doet mij heel goed. Dat doet òns goed. Er zijn denk ik veel relaties die uit vriendschap beginnen en dan uitmonden in liefdesrelaties. Is het nu de klik die maakt dat het bij mij is omgedraaid? Ik kan dat niet verwoorden, ik wil hem gewoon leren kennen. Voor mij gaat het nu in mijn hoofd de positieve kant op.”

Nicolas en Evelien beleefden tot nu toe een droomstart, maar bereiken een eerste moeilijk moment op Tenerife wanneer blijkt dat Nicolas meer fysiek contact zoekt dan Evelien. Zij voelt zich nog niet 100 % omdat ze, ondanks de geweldige klik, nog niet verliefd is op haar man. Knuffelbeer Nicolas wordt echter onzeker wanneer Evelien hem daarop wijst, waarop zij zich dan weer schuldig voelt. 

Veerle en Nick vertoeven op Gran Canaria en kunnen het steeds beter vinden met elkaar. Nick legt Veerle massaal in de watten, iets wat zijn niet gewoon is. Kan ze genieten van de aandacht, of heeft ze liever de touwtjes in handen?

Mathias en Sally moeten elkaar nog zien te vinden op Fuertaventura. Mathias vreest dat Sally een ietwat verkeerd beeld heeft van hem en is vastberaden haar de echte Mathias te leren kennen. En dat is: een lieve man die zijn vrouw wil verzorgen, zeker wanneer ze o.a. haar voet verzwikt.

19:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vtm, blind getrouwd, vtm blind getrouwd |  Facebook | |  Print |

Close Up: Lita Cabellut - Schoonheid boven alles - Zondag 19 maart om 19.15 uur bij AVROTRO

close-up.JPGKunstenares Lita Cabellut beleeft als meisje een keerpunt wanneer ze na een leven op straat in het Prado Museum in Madrid voor het eerst kennis maakt met de schilderkunst. Inmiddels woont en werkt Cabellut al vele jaren in Den Haag, waar ze haar meer dan levensgrote portretten maakt in een speciale fresco techniek. In de documentaire Lita Cabellut – Schoonheid boven alles, te zien bij Close Up, komen heden en verleden samen.

“Ik schilder enkel portretten. Dat is het enige wat mij ontroert. Door mensen te schilderen probeer ik mijn eigen beeld te vinden, dus elk portret is een zelfportret.” Lita Cabellut

Lita Cabellut (1961) werd geboren in Spanje en groeide op als straatkind in de wijk El Raval, in de jaren zestig het getto van Barcelona. Samen met haar grootmoeder leefde zij aan de rafelige randen van de maatschappij, tussen zwervers, bedelaars, drugsverslaafden, criminelen en prostituees. Ze hielden zichzelf in leven met restjes eten die ze via achterdeuren van restaurants kregen toegestopt. “Ik heb een zwak voor underdogs omdat ik zelf ben groot gebracht als underdog”, zegt Cabellut. “Daarom kan ik ze ook zo goed schilderen.”

Op 13-jarige leeftijd kreeg Cabellut eindelijk het geluk aan haar zijde toen ze werd geadopteerd door een welgestelde familie uit Barcelona. Een nog belangrijker keerpunt bleek haar eerste bezoek aan het Museo del Prado in Madrid. Dit was voor haar een ontmoeting met schoonheid die werkte als de kus van de muze. “Ik zei tegen mijn moeder, dit kan ik ook, dit wil ik ook, ik word schilder. Op dat moment wist ik, dit wordt mijn taal.”

Regisseur Marlies Huitink legt in Lita Cabellut – Schoonheid boven alles vast hoe de kunstenares naar Spanje reist voor een hernieuwde kennismaking met haar wortels, maar ook hoe ze voor een expositie naar India reist. Door haar eigen verleden lijkt ze als geen ander in staat om de overweldigende schoonheid en armoede van India te vatten.

Close Up: Lita Cabellut - Schoonheid boven alles is te zien op zondag 19 maart om 19.15 uur bij AVROTROS op NPO 2

19:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lita cabellut, schoonheid boven alles |  Facebook | |  Print |

Patty Brard @ Buurman, wat doet u nu? maandag 27 februari om 21.35 uur op Eén

Patty Brard @ Buurman, buurman, patty brad, Patty Brard maakte in de jaren ’70 furore als de bloedmooie zangeres van het Nederlandse meidentrio Luv. Met de hit You’re the greatest lover veroverden ze de wereld én de harten van heel wat mannen. Patty werd een sexsymbool en genoot met volle teugen van het leven dat daarbij hoorde. Vandaag, 40 jaar later, probeert ze die wellust van vroeger te compenseren. Cath zoekt haar op en vindt haar…in een fitnesszaak.

Cath wordt er hartelijk ontvangen door Patty, van kop tot teen in sportkledij. Ze maakt zich klaar voor een stomende sessie Bodytec: fitnessoefeningen in een pak dat je spieren onder stroom zet. Gezonde zelfpijniging, maar voor Patty is het een bijna dagelijkse routine. Niet helemaal uit eigen beweging, want Antoine van de Vijver, Patty’s vierde echtgenoot, is de drijvende kracht achter de gezonde voornemens van zijn vrouw. Op weg naar huis, nog nazwetend, vertelt Patty: ‘Antoine is mijn redding geweest. Want ik ben een beest. Ik vind alles leuk wat stout en wat lekker is. En alles wat lekker is, is niet goed voor mij.’

19:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: patty brard @ buurman, buurman, patty brad |  Facebook | |  Print |