Showbizzkanaal : Archieven

24/01/2017

De comeback van Jimmy B

jimmy_b.JPGDe typetjes in het hoofd van Chris Van den Durpel blijven geweldig scoren. De eerste twee afleveringen op woensdag 11 en 18 januari hadden gemiddeld 1.111.000 kijkers (live +7) en halen een marktaandeel van 34,1% (VVA 18-54). Maar ook de herhalingen blijven het zeer goed doen. Die van zondag 22 januari kreeg die dag alleen nog eens 446.000 kijkers voor het scherm.

In aflevering 3 worden twee grote kanonnen naar boven gehaald. De voorbije weken bleef hij in de coulissen, maar eindelijk spat de enige echte Jimmy B nog eens van het scherm, fris gekapt en in modieus pakje gestoken. Vlaanderen’s grootste showbizzkenner heeft meteen nog een ander kanon in zijn wagen. Niemand minder dan Stan Van Samang oefent in afwachting van alweer een vol Sportpaleis zijn stembanden. Samen met Jimmy B steekt hij in de auto een paar grote hits in een nieuw jasje.

Nog meer muziek is er van rapper MC Joel die een eigen ode aan zijn heimat Limburg brengt, samen met de lokale nachtegaal Dana Winner. Jan Verheyen en Filip Peters moeten op set van hun nieuwe film afrekenen met een weerspannige stuntman Firmin Crets. Kamiel Spiessens ontdekt hipsters in z’n Bed & Breakfast, Junior, de zoon van Snelle Eddy wordt verliefd, Kris Wauters leert Sylvain Van Genechten kaarten en Commissaris Huyghebaert geeft ons tips tegen terreur. Verder nog Suzanne, Filip Mars, Trucker Igor en een hoogst ongewone Chirurg van Cauwenberghe!

14:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jimmy b, vtm, vtm jimmy b |  Facebook | |  Print |

YVES SEGERS zingt over een... vleeskroket! CARNAVALHIT 2017!

yces_segers.jpgAan de hand van het volume carnavalreleases die dezer dagen de revue passeren kan je best stellen dat de carnavalperiode van 2017 al wel degelijk werd ingezet. Zo ook voor Yves Segers, entertainer en ambiancemaker van het eerste uur! Yves zorgt ieder jaar steevast voor een nieuwe carnavalhit en doet dat ook dit jaar!

Ooit al eens teruggekeerd van uw plaatselijke frietkot, vol goesting om thuis te beginnen smullen van al dat lekkers... om dan onthutst vast te stellen dat ze iets van je bestelling vergeten zijn? Wel... we vermoeden dat Yves Segers het meermaals heeft meegemaakt want hij maakte er een liedje over. In zijn geval gaat het over een vleeskroket... maar het had natuurlijk even goed een loempia of een Romeo's XXL Frikandel kunnen zijn!

'Waar Is Mijn Vleeskroket'... Yves Segers en producer David Vervoort slagen er toch maar in om een carnavalhit te schrijven over een thema waar je misschien niet meteen aan zou denken wanneer je inspiratie zoekt! Maar voor Carnaval mag nu eenmaal alles! De single verschijnt vandaag als digitale download of via streaming en wordt één van de toppertjes op de jaarlijkse referentie van carnavalcompilaties 'Feesten Als De Beesten' die vanaf 10 februari a.s. in de rekken ligt.

14:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: vleeskroket, yves segers, carnavalhit 2017 |  Facebook | |  Print |

23/01/2017

Foto's: "Aspe 2 - Het dodelijk jubileum" in première

DSC_0172.JPGIn Antwerpen is zondag de theatervoorstelling van "Aspe 2" in première gegaan. Heel wat bekende genodigden op de rode loper van Theater Elckerlyc in Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag! 

In "Aspe 2 - Het dodelijk jubileum" is het publiek getuige van een intiem jubileumviering dat een onheilspellend randje krijgt als er een dode valt. HoofdInspecteur Van In (Herbert Flack) en zijn assistent De Swaef zijn direct ter plaatse om de moord te onderzoeken en ook commissaris Van Nuffel (Frans Maas) is van de partij. Net als in de eerste voorstelling "Aspe - Moord in het theater" roepen zij bij hun politieonderzoek de hulp in van het publiek. Wie zich eerst nog bezoeker waande op een feestje, kan nu worden opgeroepen als getuige van een moordzaak ...

Cast: Herbert Flack, Mathias Vergels, Jelle Cleymans, Katelijne Verbeke, Helle Vanderheyden, Pieter Clinck, Peter Thyssen en Frans Maas, in regie van Frank Van Laecke. 

Speeldata vind je op www.hetdodelijkjubileum.be

19/01/2017

22-jarige Arno Aston gooit imponerend visitekaartje op tafel: “Hier spreken de mensen over!”

Hij is niet de tweelingbroer van Mika (‘Grace Kelly’, ‘Relax’) en hij is ook geen familie van Oscar and the Wolf-frontman Max Colombie, maar zijn stemgeluid komt behoorlijk dicht in de buurt van beide heren. “Het zijn complimenten als mensen mij met hen vergelijken, maar ik ben in de eerste plaats mezelf.” Aan het woord is de 22-jarige Bruggeling Arnaud Vanhaecke. Een zelfverzekerde jongeman. Een onbeschreven wit blad dat uit de lucht valt, recht in het hart van de muziekwereld. “Van kindsbeen was hij gefascineerd door mode en lifestyle. Mijn man en ik hebben hem altijd gesteund. Wij brachten hem naar z’n modellenopdrachten. Wij steunden hem toen hij op z’n 13de koos voor musical. Op jonge leeftijd hebben we hem losgelaten, ook toen hij naar Londen vertrok om er een opleiding te gaan volgen. We hebben nog steeds een nauwe band met elkaar. We steunen hem in alles wat hij doet, net omdat we ervan overtuigd zijn dat hij het ver gaat brengen”, zegt Arno’s mama Pascale.

Op z’n 18de ontstond Arno Aston; Arnaud kwam los als tiener, ontdekte de liefde voor de piano en zijn kwaliteiten als singer-songwriter kwamen bovendrijven. “Ik ben geen uitgesproken mama’s of papa’s kindje, maar het is wel dankzij mijn ouders dat ik de kans krijg om mijn dromen waar te maken. Zij hebben mij een job gegeven in het hotel dat ze runnen. Overdag ben ik Arnaud van het Brugse Boutique Hotel Van Cleef, maar ’s avonds en in de weekends is het Arno Aston. Alle centen die ik tot nu toe verdiend heb, investeerde ik terug in mijn muziek, omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat het mijn toekomst is. Ik zou niet liever willen dan godganse dagen liedjes schrijven, voor mezelf en voor anderen. Waarom niet?”

Selfmade man

Arno is er terecht trots op dat hij nooit heeft meegedaan aan een televisiewedstrijd of een talentenjacht. “Ik ben te veel een selfmade man. Ze hebben geprobeerd, mijn hoofd gek gemaakt om mee te doen, maar het is niet gelukt. Met alle respect, maar ik doe het dan liever zelf en op mijn eigen manier.” De ontmoeting met Motormusic-producer Stef Lenaers, was voor Arno Aston cruciaal in zijn verdere artistieke ontwikkeling: “Stef is een professional. We hebben onze tijd genomen om te sleutelen aan de tekst en de productie van ‘Opium’, tot we tevreden waren. En kijk nu; het plaatje klopt!"

Videoclip

Ook over het verhaal van de videoclip werd goed nagedacht; hippe fashionista’s die zich vergrijpen aan sloten drank. Het feestje dreigt uit de hand te lopen, of blijft alles toch nog binnen het toelaatbare? Aston is een slimmerik, want het antwoord op die vraag krijg je als je naar z’n clip kijkt.

Remix

Komen er van ‘Opium’ binnenkort remixen op de markt? Het zou kunnen, want Arno Aston is de voorbije dagen benaderd door enkele internationale dj’s/producers. “Goh, dat is iets wat ik de komende dagen ga bekijken. Er wordt in ieder geval gesproken over mijn muziek en dát telt.”

Bekijk hier de videoclip van Arno Aston z’n debuut-single ‘Opium’.

Vanaf volgende week is de track digitaal beschikbaar via iTunes en te beluisteren op Spotify.

19:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: arno aston |  Facebook | |  Print |

Hidden Figures het boek bij de nu al ophefmakende film

Hidden Figures, Op 1 februari 2017 gaat in de Belgische bioscopen Oscar-kandidaat Hidden Figures in première.

Hidden Figures voerde in de VS niet alleen de New York Times bestsellerlijst aan. TIME Magazine koos het ook als één van de tien beste non-fictie boeken van 2016.

Het verhaal:

Hoe zwarte, vrouwelijke wiskundigen de ruimtewedloop wonnen.

Hun namen waren Dorothy, Mary, Katherine en Christine. En zonder hen had Neil Armstrong nooit een voet op de maan kunnen zetten.

Deze zwarte vrouwelijke wiskundigen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de NASA opgeroepen. Ze werden ‘menselijke computers’ genoemd, terwijl ze met potloden, papier en eenvoudige rekenmachines de berekeningen maakten die nodig waren om ruimtereizen mogelijk te maken.

Maar hun lunch moesten ze aan een aparte tafel opeten. Hun fascinerende verhaal wordt in dit boek verteld...

Auteur: Margot Lee Shetterly
382 pagina’s, met kleurfoto’s
ISBN 978 94 027 1820 1
€ 19,95
Uitgeverij HarperCollins

19:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips, Film/Documentaire | Tags: hidden figures |  Facebook | |  Print |