Showbizzkanaal : Archieven

24/01/2017

Zes Oscar® nominaties voor MANCHESTER BY THE SEA // Morgen te zien in de bioscoop

film.JPGHet regent nominaties voor het prachtige MANCHESTER BY THE SEA!

Het drama van Kenneth Lonergan met Casey Affleck, Lucas Hedges en Michelle Williams is maar liefst zes keer genomineerd voor een prestigieuze Academy Award.

MANCHESTER BY THE SEA is genomineerd in de categorieën:

Best Actor (Casey Affleck)

Best Actor in a Supporting Role (Lucas Hedges)

Best Original Screenplay

Best Actress in a Supporting Role (Michelle Williams)

Best Director (Kenneth Lonergan)

Best Picture

MANCHESTER BY THE SEA is vanaf morgen (25 januari) te zien in de Belgische bioscopen. Op 26 februari worden voor de 89ste keer de Academy Awards uitgereikt.  

Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Geregisseerd door: Kenneth Lonergan

Met: Casey Affleck, Lucas Hedges, Michelle Williams en Kyle Chandler

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire |  Facebook | |  Print |

Musical Zingt brengt ode aan de legendarische muziek uit de jaren '90

musical_zingt.pngJAMAJA Producties brengt op 24 maart een nieuw musicalformat naar Theater Elckerlyc met Musical Zingt. Musicalkleppers als Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Goele De Raedt, Laurenz Hoorelbeke, Elke Buyle en Michiel De Meyer brengen een strakke liveshow met flink wat heimwee en niet-stiekeme voorliefde voor de popmuziek uit de jaren '90. Er is alvast nieuws te melden want MUSICAL ZINGT komt op 30 juni ook naar Plopsa Theater in De Panne voor een knallende live-experience. Bovendien kan het publiek vooraf online zijn voorkeurstem geven op een playlist aan nummers. Een vleugje interactiviteit in het theater, vanaf 24 maart in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

WAT IS MUSICAL ZINGT?
In een naadloze liveshow duikt de cast in het verleden en nemen ze het publiek mee naar die fantastische jaren 90! De glorie tijd van Milk Inc, Faithless, Madonna, Clouseau, Spice Girls en zelfs Samson & Gert… En ja er is ook een ereplaats voor de cassetterecorder, de rubik’s cube, een furby, en die verzameling van flippo’s. Deze show sleurt de toeschouwer mee in de 90’s, met geweldige live-acts, muziek en spiegelbollen! Het publiek mag alvast gaan oefenen op de moonwalk. Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Goele De Raedt, Laurenz Hoorelbeke, Elke Buyle en Michiel De Meyer brengen ode aan de artiesten van toen. Dit alles ondersteund door een live band. Het publiek kan via de website ook een aantal nummers kiezen die ze zeker willen horen.

OVER JAMAJA Producties
Musicalacteur Laurenz Hoorelbeke en marketingspecialist Gregory Verstraelen slaan de handen in elkaar onder de naam JAMAJA Producties. Laurenz en Gregory werkten al eerder samen als collega’s in de Winterrevue en voor "Concert van Natalie Weiss (NY)". Dit is de eerste productie die ze samen produceren. De beide heren zijn ambitieus en werken achter de schermen aan een nieuwe productie.

MUSICAL ZINGT is een productie van JAMAJA Producties

Met: Ann Van Den Broeck, Jan Schepens, Goele De Readt, Laurenz Hoorelbeke, Elke Buyle en Michiel De Meyer.

Regie: Laurenz Hoorelbeke
Styling: Erik Vernieuwe
Regieassistentie: Maja Van Honsté

24 maart 2017 in Theater Elckerlyc.
30 juni 2017 in Plopsa Theater.

Tickets 26 euro @ Nu te koop via www.musicalzingt.be!

Alloo Bij Johan Boskamp op dinsdag 24 januari 2017 om 21.45 bij VTM

alloo_vtm.JPGLuk Alloo bezoekt het voetbaldier Johan Boskamp  thuis. Als analist  bekijkt  Johan wekelijks 20, 25 voetbalwedstrijden op televisie en per week gaat hij ook nog eens een match of drie live bekijken in België en in Nederland. Toch heeft Johan ook een andere obsessie. Johan neemt Alloo mee naar zijn zolder waar hij zijn grote verzameling toont over de Tweede Wereldoorlog.

“Dit is mijn andere hobby, ik ben enkele jaren na de oorlog geboren, de Duitsers hadden Rotterdam helemaal platgebombardeerd. Intussen heb ik Auschwitz bezocht, de graven in Normandië, ik ben naar Pearl Harbor geweest, en weet je wat, we hebben er niets van geleerd! Maar ik besef dat ik dankzij de geallieerden een vrij mens ben en een fantastisch leven heb gehad. Daar kan ik ze niet genoeg dankbaar en respectvol voor zijn.”

Alloo nodigt Boskamp ook uit voor een trip down memory lane. Ze rijden naar zijn geboortestad Rotterdam en bezoeken er de Kuip en zijn woonwijk. “Ik had een geweldige jeugd, al moesten mijn ouders zich te pletter werken. Ik groeide op straat op. Ik had gelukkig goede vrienden, anders was ik in de kleine criminaliteit verzeild geraakt. Ik hielp mijn ouders ook op de markt, ze verkochten fruit. Toen ik 17 was, verdiende ik als voetballer plots meer dan mijn vader. Dat was wel bizar, maar mijn loon ging netjes naar mijn moeder.”

Johan praat ook open over het afscheid van zijn geliefde Jenny, de moeder van zijn kinderen. “Toen ik haar verloor, zei voetbal mij niets meer. Ik heb nu een nieuwe vriendin en nu gaat het beter.”

15:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: johan boskamp, alloo bij johan boskamp |  Facebook | |  Print |

Laatste aflevering van Rijker dan je Denkt?, dinsdag 17 januari 2017 om 20.35 bij VTM

Rijker dan je Denkt?, vtm, Soms was het rommel, soms was het van goudwaarde. De voorbije 10 weken zagen gemiddeld 693.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 23,5% (VVA 18-54, live+7) verschillende van de 15.000 objecten die werden geschat in Rijker dan je Denkt?. De laatste aflevering op dinsdag 17 januari 2017 wordt een speciale. Niet alleen blikt Staf Coppens terug op de meest memorabele momenten, ook gaat hij nog een stapje verder. Zo laat hij een waardevol schilderij minutieus restaureren en gaat vintage expert Frederic Rozier voor de allereerste keer op huisbezoek.

Onder alle mensen die hun voorwerp wouden laten schatten, was er immers ook één kunstwerk dat onmogelijk op één de schattingslocaties geraakte: een enorm glasraam van designkunstenaar Guy Massinon, ingebouwd in de muur van een woonkamer. De huidige eigenaars hebben geen idee wat zo’n glasraam waard kan zijn en hopen eindelijk een antwoord te krijgen op die vraag. Expert Frederic Rozier trekt naar het Vlaams-Brabantse Elewijt, om het werk te bewonderen én te taxeren.

In de categorie ‘schilderijen met een verhaal’, was er het werk van Schelfhout, dat werd geschat in het kasteel van Gaasbeek. Een authentiek stuk, maar de overgrootvader van eigenares Gerda heeft decennia terug een extra schaatsertje op het werk bijgeschilderd. Om het doek weer in ere te herstellen, trekt Staf samen met de vrouw naar toprestaurateur Frederik Cnockaert. Hij zoekt uit wat er al die tijd onder het groen schaatsertje schuil ging én gaat daarna uiterst omzichtig aan de slag. 

In het Havenhuis van Antwerpen ontdekte expert Bruno Speybrouck nog een bijzonder voorwerp: een meteoriet… of niet? Om uitsluitsel te krijgen of de steen effectief zomaar uit de lucht is komen vallen, laat Staf het vreemde voorwerp onderzoeken door een geoloog van het Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Als het effectief om een meteoriet gaat die van de maan afkomstig is, kan de waarde oplopen tot 35 euro per gram. Het gewicht van de steen? 3 kilogram…

14:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: rijker dan je denkt?, vtm |  Facebook | |  Print |

Nieuw seizoen! KLEM, iedere donderdag om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1

KLEM, bnn, bnn KLEM, Er komt een tweede seizoen van de VARA-dramaserie KLEM met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. De spannende serie van de makers van Overspel en Vuurzee trok vorige week bij de eerste aflevering 1,4 miljoen kijkers en werd goed ontvangen. Het nieuwe seizoen wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden. Volgens scenarioschrijver Frank Ketelaar komen vrijwel alle personages die serie 1 overleven terug in KLEM 2. KLEM, iedere donderdag om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.

KLEM vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius.

Hoofdcast: Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Marie-Mae van Zuilen en Jamy Grant |Scenario: Frank Ketelaar | Personages en verhaallijnen: Frank Ketelaar & Robert Kievit | Regie: Frank Ketelaar, Shariff Korver en Albert Jan van Rees |Uitvoerend producent: Alexander Blaauw | Producent: BNN-VARA.

14:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: klem, bnn, bnn klem |  Facebook | |  Print |