Showbizzkanaal : Archieven

25/01/2017

LION genomineerd voor zes Oscars waaronder Beste Film

film.JPGDe film Lion, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is genomineerd voor maar liefst zes Oscars waaronder de belangrijkste categorie Best Picture. Naast de nominatie voor Beste Film ontvingen  Dev Patel en Nicole Kidman nominaties voor respectievelijk Beste Mannelijke Bijrol en Beste Vrouwelijke Bijrol. Ook ontving Lion nominaties in de categorieën Best Cinematografie, Beste Script (Adapted Screenplay) en Beste Muziek.

De film zal vanaf 22 februari te bewonderen zijn in de Belgische bioscopen. De trailer van het indrukwekkende, waargebeurde verhaal is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=YdIX6OApfBY

Meeste festivalprijzen dit jaar

Eerder dit jaar werd Lion genomineerd voor vier Golden Globes en sleepte de film al belangrijke festivalprijzen in de wacht. De film won zelfs meer festivalprijzen dan elke andere film in 2016. Ook bij The BAFTA Film Awards is Lion vijf keer genomineerd. Daar ontving de film nominaties voor Best Adapted Screenplay, Cinematography en Orginal Music en werden zowel Dev Patel als Nicole Kidman genomineerd voor hun rol.

Over Lion

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley (gespeeld door Dev Patel). Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar (Nicole Kidman en David Wenham). Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”, waarin Saroo Brierley zijn verhaal vertelt. Dit boek werd internationaal en in de Benelux een instant bestseller. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

 

18:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: lion, film lion, movie lion |  Facebook | |  Print |

Groeten Uit: Sven De Ridder herbeleeft de eighties in Knight Rider Pontiac bij VTM

vtm.JPGDe voorbije weken genoten gemiddeld 1.057.000 kijkers van een Throwback Thursday bij VTM. Groeten Uit palmde dan ook een marktaandeel in van 47,3% (VVA 18-54, live +7). Op donderdag 26 januari 2017 keert Groeten Uit een laatste keer terug in de tijd. Sven De Ridder wordt samen met zijn vrouw Chindy en kinderen Dustin (17), Joshua Dean (12) en Robin Rosy (7) terug gekatapulteerd naar 1986. Het jaar dat bij Sven herinneringen oproept aan smoelentrekkers, Monchhichi, oversized kleren en Knight Rider.

In 1986 won Sandra Kim het Eurovisiesongfestival, stond de wereld stil bij de kernramp in Tsjernobyl en maakten de Rode Duivels furore op het WK in Mexico. Millet-jassen en Dockside-schoenen kleurden het straatbeeld. Ook de game-industrie was in volle groei en dat merkt Sven wanneer hij de woning voor het weekend verkent. Een Pac-Man arcadekast, Atari 2600, Nintendo Game and Watch… van verveling is geen sprake. Ook op tv niet, met programma’s als Merlina, De Snorkels, The A-Team en Liegebeest.

De ochtend start voor Sven met een stevige koffie uit een avant-la-lettre espressomachine. Na het bezoek van An Lemmens haalt het gezin de BMX van stal. En dan mogen lawaaierige speelkaarten tussen de spaken natuurlijk niet ontbreken. Sven herontdekt ook de moviebox en zijn absolute topfilm uit 1986: Top Gun. ’s Avonds verwelkomt het gezin twee van hun beste vrienden, Kristof Symons en collega-acteur Brik Van Dyck. De gezellige gourmetavond eindigt met een nostalgisch playbackmoment van Sven op de tonen van één van zijn favoriete eighties hits: You Can Call Me Al van Paul Simon.

Wanneer An Lemmens met een extra verrassing komt aandraven, blinken de pretoogjes van Sven als nooit tevoren. Als 12-jarige won hij als 20.000ste bezoeker in Disneyland een Pontiac Firebird. Helaas had Sven geen rijbewijs en werd de wagen nooit naar België overgebracht. Nu, zoveel jaar later, mag hij er eindelijk eens écht mee rijden. Niet zomaar met een Pontiac, maar wel met de enige echte KITT uit Knight Rider…

Ook radiozender Joe gaat terug in de tijd met Groeten Uit. Op vrijdag 27 januari 2017 blikt dj Carl Schmitz terug op de uitzending van donderdag en de gast die daarin centraal stond. Samen met Sven De Ridder maakt Carl tussen 19.00 en 21.00 uur radio zoals in de tijdsgeest van zijn gast en doorloopt hij de soundtrack van zijn leven. Deze keer staan populaire eighties hits zoals You Can Call Me Al, J’Aime La Vie en Manic Monday op de playlist.

18:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sven de ridder, vtm, vtm sven de ridder |  Facebook | |  Print |

Worstel-superster John Cena presenteert Nickelodeon Kids' Choice Awards 2017

kids.JPGVanaf volgende week start het stemmen op Belgische en internationale genomineerden

Tromgeroffel... De Nickelodeon Kids' Choice Awards wordt dit jaar gepresenteerd door niemand minder dan WWE wortel-superster, acteur en televisiepresentator John Cena. De Kids' Choice Awards is dé awardshow waar kinderen centraal staan en waarin hun helden op film-, muziek- en televisiegebied geëerd worden... En geslimed natuurlijk! De Kids' Choice Awards zit ook in 2017 vol internationale en Belgische sterren en is op zondag 12 maart om 19.00 uur te zien op Viacom-zender Nickelodeon.

John Cena ken niet wachten: "De Nickelodeon Kids' Choice Awards is het allergrootste feest voor kinderen, ik heb er zoveel zin in en voel me vereerd dat ik de show dit jaar mag presenteren. Ik heb veel grote verrassingen in petto dus kom maar op met dat slime!"

Stem op je favorieten
Kinderen zijn de baas bij de Kids' Choice Awards en mogen vanaf volgende week via de Nickelodeon-website en social media stemmen op hun favorieten in verschillende categorieën. Ook zijn er dit jaar meer Belgische categorieën en genomineerden dan ooit en kan er o.a. gestemd worden voor Favoriete ster: België, Favoriete tv-serie: Nederland en België en Favoriete vlogger: Nederland en België. Komende week maakt Nickelodeon de nominaties bekend.

Race naar de KCA's
In de weken voor de uitreiking barst de strijd op Nickelodeon los als nooit tevoren met Race naar de KCA’s. De Nederlandse en nieuwe Vlaamse Nickelodeon-host nemen het tegen elkaar op in een spannende race vol vette en grappige challenges om de locatie van de Kids’ Choice Awardshow in Nederland of België te achterhalen. Gelukkig krijgen ze hierbij hulp van vele genomineerden. Volg de strijd vanaf 12 februari elke zondag om 19.00 uur bij Nickelodeon.

De Nickelodeon Kids' Choice Awards 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Heelys en De Smurfen en het Verloren Dorp.

Over Viacom Benelux
Viacom International Media Networks is één van de grootste internationale mediabedrijven ter wereld. Viacom creëert entertainment voor haar fans voor haar wereldwijde merkenportfolio waaronder televisieshows, motion pictures, games en apps, consumer products en recreational (thema-parken/hotels). Het zenderportfolio van Viacom Benelux bestaat uit het Youth & Music-merk MTV, de Comedy & Entertainment-merken Comedy Central en Spike en de Kids & Family-merken Nickelodeon, Nick Jr en NickToons.

13:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: john cena, choice awards 2017, nickelodeon kids |  Facebook | |  Print |

Foto's: Film "Dode Hoek" in première

DSC_0087.JPGGisteravond ging in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse speelfilm "Dode Hoek" in wereldpremière, met in de hoofdrollen Peter Van den Begin, Bert Haelvoet, Ruth Becquart, Jurgen Delnaet, Soufiane Chilah, David Murgia, Jan Decleir en Mathijs F Scheepers. In een regie van Nabil Ben Yadir. Bekijk hier het fotoverslag! 

"Dode Hoek" vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als "Mr Zero Tolerance" ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

"Dode Hoek" is vanaf 25 januari 2017 in de bioscopen en verdeeld door Kinepolis Film Distribution.

24/01/2017

Robot ‘Pepper’ presenteert Belgian Tube Days op 5 maart 2017

pepper.jpgOp 5 maart 2017 is er de tweede editie van de Belgian Tube Days in de Waagnatie in Antwerpen. Een event waar YouTubers hun fans ontmoeten. Op de topaffiche staan onder andere kijkcijferkanonnen als Unagize, Kastiop, Gio, Olex en Joey Craig. Samen goed voor meer dan één miljoen YouTubekijkers. Maar vandaag wordt die affiche aangevuld met een wel héél erg bijzonder naam: Robot Pepper. Samen met zijn sidekick Amir Motaffaf, beter bekend als tienerster Gamil uit de nieuwe hitserie op Ketnet ‘4eVeR’, presenteert de robot op zondag 5 maart de Belgian Tube Days vanop het hoofdpodium. Een primeur voor België.

Op zondag 5 maart 2017 komen de allergrootste YouTubers van België én Nederland naar Waagnatie in Antwerpen om hun kijkers te ontmoeten tijdens de Belgian Tube Days, een festival voor YouTubefans. In samenwerking met Cronos Groep uit Kontich, komt ook Pepper langs.

Pepper is een Japanse robot en uitgerust met sensoren, als microfoons, camera’s, luidsprekers, aanraaksensoren en dieptesensoren.

Katrien Hennin van Cronos Groep: “We zijn erg blij dat we deze Belgische primeur aan de Belgian Tube Days kunnen geven. Want technologie en YouTube gaan hand in hand.”

Organisator Dirk Timmerman van CNR Music: “Robot Pepper en sidekick Amir zullen vanop het hoofdpodium spectaculaire challenges, slams en battles tussen de YouTubers aankondigen en becommentariëren. Pepper zal ons op de mainstage een toegevoegde waarde aan het YouTube-kijkend publiek geven waarbij we vooral uitkijken naar Peppers selfiesessie tijdens het evenement.”

Een introductie van Pepper door Amir Motaffaf kan je bekijken op deze link: www.youtube.com/watch?v=CnGddlfrvhw

16:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: belgian tube days, belgian tube days 2017, youtube, waagnatie antwerpen |  Facebook | |  Print |