Showbizzkanaal : Archieven

26/01/2017

'Rapunzel, de sprookjesmusical' ook op 12 en 13 april 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen!

Rapunzel de sprookjesmusical, musical Rapunzel de sprookjesmusical, antwerpen, Antwerpen mag zich tijdens de paasvakantie verheugen op een dubbele dosis extra plezier voor jong en oud, want Prinses Rapunzel en haar kompanen verlengen hun verblijf in de koekenstad met maar liefst twee dagen! Naast de eerder aangekondigde voorstellingen op 14 en 15 april, zal 'Rapunzel, de sprookjesmusical' ook op 12 en 13 april te zien zijn in Stadsschouwburg Antwerpen. 'Voice'-revelatie en musicaldebutante Shauni Rau (Rapunzel) schittert in deze sprankelende sprookjesmusical naast Thomas Van Goethem (kappersknecht Tobias), Liv Van Aelst (koningin), Marc Coessens (kapper Hilbrandt), Jasmin Jaspers (tovenares Fien) en Laurenz Hoorelbeke (tovenaar Titus). 'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt nog tijdens de krokusvakantie op 25 en 26 februari 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen, en tijdens de paasvakantie, op 9 april in Capitole Gent, en op 12, 13, 14 en 15 april 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen. 

Het verhaal
Wie kent het verhaal niet van de prinses ‘Rapunzel’ met de magische lange vlecht, die door haar stiefmoeder – een gemene heks – in een hoge toren wordt opgesloten? Een toren zonder deuren, maar dat houdt een knappe vrijbuiter niet tegen om haar te redden uit de handen van de heks.
 
Verkleedwedstrijd, meet & greet én Prinsen- en Prinsessenbal!
Zoals stilaan de traditie is, wordt ook ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ véél meer dan gewoon een voorstelling waaraan klein en groot plezier beleven. De Vlaamse cast, de vrolijke liedjes, een flinke dosis humor en de vele extra’s, zoals de verkleedwedstrijd, de uitgebreide meet & greet én het Prinsen- en Prinsessenbal na afloop van de voorstelling, zorgen voor een magische uitstap voor het hele gezin!

Praktisch
Stadsschouwburg Antwerpen
25/02/17 om 11u, 14u en 17u
26/02/17 om 11u en 14u
12, 13, 14 en 15/04/17 om 14u
Capitole Gent
09/04/17 om 14u
Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: 75 minuten - zonder pauze
Tickets & info: www.musichall.be

12:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: rapunzel de sprookjesmusical, musical rapunzel de sprookjesmusical, antwerpen |  Facebook | |  Print |

Repetities voor de nieuwste musicalcreatie van Judas, "Goodbye, Norma Jeane" zijn volop bezig

ann.JPGActrices Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils bereiden zich samen met acteur Michiel De Meyer voor op “Goodbye, Norma Jeane”, een creatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe.

Ze zitten niet stil bij producent Judas TheaterProducties, hun succesvolle musical “De Rozenoorlog” met o.a. Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam toert door de Vlaamse theaters. Ondertussen is de repetitieruimte van het Fakkeltheater ingenomen door de cast van "Goodbye, Norma Jeane". Regisseur Martin Michel, leidt twee grandes dames uit de Vlaamse musicalwereld, Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils samen met veelbelovend talent Michiel De Meyer naar de première op 12 februari in het Fakkeltheater. Ook deze keer sloegen  regisseur Martin Michel, tekstschrijver Allard Blom en componist Sam Verhoeven de handen in elkaar. De voorstelling speelt vanaf 9 februari 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

Repeteren en samen op zoek naar de laatste dag in het leven van het grootste, meest tot de verbeelding sprekende icoon van het witte doek uit de twintigste eeuw: Marilyn Monroe.

Na vier jaar vol schitterende musicalcreaties zoals “Lelies”, “Pauline & Paulette”, “Josephine B”, “De Muze Van Rubens” en nog steed lopende "De Rozenoorlog", krijgt musicalminnend Vlaanderen een creatieve buitenkans aangeboden met Ann Van den Broeck en Anne Mie Gils die vanaf februari schitteren in deze nieuwe musicalcreatie over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe: “Goodbye, Norma Jeane”. Ook acteur Michiel De Meyer gaat een bijzonder mooie uitdaging aan in dit stuk.

Producent Judas TheaterProducties houdt nog even vast aan het mysterie: "Volgens Stany Crets heeft Sven Gatz de musical in Vlaanderen vermoord, maar...wie heeft Marilyn Monroe vermoord? Daar kan musicalminnend Vlaanderen binnenkort het hoofd over breken... "Goodbye, Norma Jeane" belichaamt immers het enigma van Marilyn Monroe en de realiteit van Norma Jeane in één pakkend verhaal."

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

1988. Een jonge man belt aan bij een klein appartement in een stad in Europa. Een vrouw van 62 open de deur en stelt zicht voor als Jane Edwards. Maar de jonge man laat zich niet voor de gek houden. Hij is haar grootste fan en hij weet het zeker. Honderd procent zeker. De vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker. Ooit beter bekend als Marilyn Monroe, waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 26 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden.

Verbijsterd laat de vrouw de jonge man binnen. Ze is vooral bang dat haar geheim bekend zal worden, maar de jonge man doet haar een voorstel. Hij wil weten wat er de laatste avond van haar leven is gebeurd.

Norma Jeane aanvaardt deze voorwaarden en begint te vertellen. Vertellen over een jong meisje dat terecht komt in een Hollywoodwereld vol leugens, bedrog en klatergoud. Ze vertelt hoe Norma Jeane Baker langzaam vervaagde en transformeerde in Marilyn Monroe. Actrice. Model. Sekssymbool. Ze vertelt hoe de roem haar eerst alles bracht wat ze zich ooit gewenst had, haar vrijheid bood, maar dat roem ook een keerzijde heeft en hoe de roem haar uiteindelijk verstikte. Niets bloeit, niets ontstaat, niets is nog echt onder de altijd priemende ogen van de oh zo kritische buitenwereld. En waar Marilyn eerst een bevrijding leek, werd Marilyn een gevangenis voor Norma Jeane. Haar verhaal is een verhaal van onbereikbare liefde, peilloos diepe depressie, intens verdriet, vernietigende onzekerheid en eeuwige hunkering.

En toen Marilyn stierf was de wereld misschien een ongelukkige ster armer, maar een opgelucht mens rijker…

"Goodbye, Norma Jeane" @ Vanaf 9 februari 2017 

Cast & Creatief team
Cast: Ann Van den Broeck – Anne Mie Gils – Michiel De Meyer
Pianist: Thomas Vanhauwaert

Regie: Martin Michel
Script & liedteksten : Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven

Info: www.judas.be

12:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ann van den broeck, thomas vanhauwaert, anne mie gils, michiel de meyer, goodbye norma jeane |  Facebook | |  Print |

Beleef met Sunweb I love the 90’s in Les Deux Alpes

90.jpgAlle remmen los voor zij die houden van Game Boy’s, Tamagotchi’s en Pokémon, want op zaterdag 8 april is er de 10de verjaardag van ‘I love the 90’s - The party’. De vetste 90’s schijven hoor je op de grootste 90’s party van Europa, die opnieuw plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena (België).

De organisatoren trekken alle registers open. “Met Ice Mc, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, DJ Peter Project, Zippora, Cherry Moon Live en Vengaboys, hebben we nu al een sterke line-up. En dan moet ik fel op mijn lippen bijten om onze headliner niet te vertellen. We maken hem binnenkort bekend, maar ik kan wel al zeggen dat we opnieuw stunten”, zegt I love the 90’s-resident DJ Ward.

Maar, dat is nog niet alles; dankzij Sunweb én de Prins van Oranje, kan jij een unieke wintersportervaring meemaken. Hou je van skiën en ben je zoals velen ook gek op de jaren negentig? Zet de muziek van Snap, Scooter en 2 Brothers on the 4th floor je aan het dansen? Dan moet jij mee naar de exclusieve I love the 90’s pre-party in Les Deux Alpes. Sunweb brengt je naar het mooiste skigebied van Frankrijk en laat je meegenieten van de exclusieve dj-sets van DJ Ward. “Al jaren wordt er gesproken over een I love the 90’s pre-party en nu de 10de editie er zit aan te komen, is het eindelijk zover! We reizen tijdens de krokusvakantie; we vertrekken maandag 27 februari en we zijn terug op vrijdag 3 maart. Skiën in één van de mooiste skigebieden van Europa, gecombineerd met een exclusieve I love the 90’s party. Wat moet een mens nog meer hebben?”, zegt DJ Ward enthousiast.

Het feestje wordt compleet, want ook de wereldberoemde DJ Robert Abigail is in Les Deux Alpes van de partij.De maker van de ‘Mojito song’ brengt ook zijn veelbelovende Robert Abigail Academy-studenten (Partycapture, Double Dazzle en 13 AMPS) mee naar de Franse Prins van Oranje. Maar, waarom moet je meegaan? Voor DJ Ward is het eenvoudig: “Je gaat skiën in één van de mooiste skigebieden van Europa en ’s avonds geniet je van een exclusieve I love the 90’s party met alleen maar 90’s hits en klassiekers. Mensen hebben de keuze; ofwel horen ze van anderen hoe leuk en hoe exclusief het was, ofwel gaan ze mee. Als je dat laatste van plan bent, dan zou ik niet te lang wachten om te reserveren want de plaatsen zijn beperkt.”

Ga dankzij Sunweb met I love the 90's naar Les Deux Alpes, in de krokusvakantie.
Reserveer nu je plaatsen via http://wintersport.sunweb.be/ILT90_Les2Alpes

Op www.ilovethe90s.be bestel je je tickets voor de 10de editie. Die vindt plaats op zaterdag 8 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Vengaboys, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, Ice Mc, DJ Peter Project, Zippora en Cherry Moon. DJ Ward is MC en verzorgt de party tussen en na de optredens.

12:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: i love the 90’s, les deux alpes |  Facebook | |  Print |

25/01/2017

Studio 100 neemt meerderheidsparticipatie in m4e AG

studio100.JPGStudio 100 heeft vandaag een meerderheidsparticipatie van 68 % genomen in m4e AG, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment. Deze acquisitie maakt van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment. M4e AG is sinds juli 2007 genoteerd op het Entry Standard-segment van de beurs van Frankfurt (ISIN: DE000A0MSEQ3). De transactie is onderworpen aan een aantal opschortende voorwaarden.

Studio 100 heeft reeds een eigen vestiging in München, Studio 100 Media. De synergie tussen beide bedrijven zal geoptimaliseerd worden. Hans Ulrich Stoef, de huidige CEO van m4e AG, gaat de activiteiten van de Studio 100-groep in de thuismarkten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook in de internationale markten leiden.  

Hans Bourlon, CEO van Studio 100: “We zijn heel blij met deze volgende stap in onze internationalisering. De synergiën die gecreëerd worden met deze overname zullen de volgende jaren hun vruchten afwerpen.” 

Over m4e AG 
M4e AG is in de internationale markt zeer bekend als distributeur van onder andere Nijntje, Lizzie McGuire, Frog & Friends, Paz, Conni en nog vele andere kinder- en familiereeksen. De catalogus van M4e AG bestaat uit maar liefst 2300 ‘halve uren’ televisie. Deze populaire series worden uitgezonden in meer dan 150 landen.  

Als producent is m4e AG gekend van reeksen als Tip de Muis (Ketnet, NPO, RAI, France TV, KiKa, Junior TV, Disney Latam, ...) en Wissper (Ketnet, Nickelodeon US, Milkshake, KiKa, TVE, RTP, Discovery Kids Latam, ...)
en van de hit-reeks Mia and Me (Nickelodeon Benelux, KiKa, RAI, TVE, Gulli, ...) .

Er wordt op dit moment ook gewerkt aan nieuwe afleveringen en een bioscoopfilm van Mia and me. M4e AG is ook eigenaar van het Nederlandse Telescreen en heeft belangrijke licentie – en merchandisingactiviteiten in de Duitse thuismarkt, met in haar portfolio onder meer Beyblade en Yo-kai Watch.

19:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: studio 100, m4e ag |  Facebook | |  Print |

Nieuw op Canvas: Een onvergetelijke dag

canvas.JPGEen terugblik op wat er de voorbije eeuw zoal gebeurd is op diezelfde dag – vanaf maandag 30 januari

Een onvergetelijke dag is een kort en pittig archiefprogramma dat elke weekdag net voor Terzake terugblikt op wat er de voorbije jaren en decennia actueel was op diezelfde dag.

Elke aflevering belicht drie gebeurtenissen en de jaren waarin ze zich situeerden. Daarnaast is er telkens ook een portret van iemand die op die dag geboren werd.

Vanaf maandag 30 januari, maandag tot vrijdag om 19.45 u.

Drie gebeurtenissen, drie jaren en een portret
Elke avond blikt Een onvergetelijke dag terug op drie belangrijke gebeurtenissen op diezelfde dag in vroegere jaren.

Maar vooraleer die drie feiten uit de doeken worden gedaan, schetst het programma eerst nog even het jaar waarin ze zich voordeden, kwestie van alles in de juiste sfeer en context te kunnen plaatsen.  Wat waren toen de trends, de politieke omwentelingen, de muziekjes bij de kapper of de tv-momenten die nagalmden rond de koffiemachine? Een goede gelegenheid om het geroemde VRT-archief met een vers vizier aan te snijden en dus ook nieuwe krenten te ontdekken. 

En als afsluiter krijgen we nog een kort portret van iemand die die dag geboren is en die op bezienswaardige wijze in het archief is geraakt. In februari zijn dat bijvoorbeeld schrijver, zanger en toegepast fantast Hugo Matthysen, Hollywood-legende Clark Gable, Internet-grapjas Rémi Gaillard, Tour-oprichter Henri Desgrange, actrice en levenskunstenares Zsa Zsa Gabor en Belgisch cineast Jaco Van Dormael.  Een bonte stoet aan figuren dus, waar heel wat over te vertellen én tonen is.

Het geheel wordt aan mekaar gepraat door Vincent Byloo van Studio Brussel.

De generiek en de styling zijn grotendeels het werk van Kristof Michiels, die net zo goed een item in het programma zou kunnen zijn met het Hof van Commerce, bij wie hij als dj 4T4 mee de beats heeft uitgezet.

De eerste week: 30 januari tot 3 februari
Op maandag 30 januari 2017 blikt Een onvergetelijke dag terug op het tv-debuut van Vincent Van Quickenborne in 1997, Bloody Sunday in 1972 en de wet op het homohuwelijk in 2003. Op 30 januari 1956 werd Hugo Matthysen geboren. Een onvergetelijke dag kijkt terug op zijn leven en werk.

Dinsdag 31 januari: The Jackson 5 stonden die dag in 1970 voor het eerst op nummer 1 in de VS. Koningin Juliana stopte ermee op 31 jnauari 1980. En in Moskou ging op 31 januari 1990 de eerste McDonald’s open. 31 januari is ook de geboortedag van Tour-oprichter Henri Desgrange.

Op woensdag 1 februari 1989 lanceerde VTM zichzelf. Diezelfde dag in 2004 was er de zogenaamde Nipplegate tijdens de Superbowl en op 1 februari 1979 keerde Ayatollah Khomeini uit ballingschap terug naar Iran.  1 februari is ook de geboortedag van Hollywood-legende Clark Gable.

Op donderdag 2 februari 1709 werd een zekere Alexander Selkirk gered. Hij was de inspiratiebron voor het verhaal van Robinson Crusoë. Acteur Philip Seymour Hoffman overleed in 2014 en Willem Alexander trouwde in 2002 met Maxima.  En vandaag verjaren zowel topvoetballer Gerard Piqué als zijn Shakira.

Op vrijdag 3 februari 1998 vloog een Amerikaans vliegtuig tegen een skilift in het Italiaanse Cavalese.  Diezelfde dag in 1986 knuffelde de paus moeder Theresa en 3 februari 1959 is ook ‘the day the music died’.  Levensliedzangeres Willeke Alberti is de jarige van de dag.

Een onvergetelijke dag is een programma van De chinezen voor Canvas.

18:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: een onvergetelijke dag, canvas een onvergetelijke dag |  Facebook | |  Print |