Showbizzkanaal : Archieven

30/01/2017

The Night Manager is vanaf vrijdag 24 februari, zes weken lang, om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

vara.JPGThe deeper you go, the darker it gets’

Wraak is zijn belangrijkste motief. Het doet Jonathan Pine, hotel nachtmanager en ex-militair, belanden in de angstaanjagende wereld van de meedogenloze, rijke wapenhandelaar Richard Roper. Gerecruteerd door de Britse geheime dienst infiltreert hij in de organisatie van Roper en zet hij zijn leven op het spel om hem uit te schakelen. De met meerdere Golden Globes en een Emmy Award bekroonde serie The Night Manager, gebaseerd op het boek van John le Carré, is vanaf vrijdag 24 februari te zien bij AVROTROS.

Als hotel nachtmanager van een hotel in Cairo, ten tijde van de Arabische lente, ontdekt Jonathan Pine bewijzen van een wapendeal. Hij neemt contact op met de Britse ambassade maar een lek zorgt voor een reeks bloedstollende gebeurtenissen waarbij Pine kennismaakt met de wrede wereld van wapenhandelaar Richard Roper. Als hun wegen zich vier jaar later weer kruisen, besluit Pine wraak te nemen. Hij infiltreert, in samenwerking met de Britse Geheime Dienst, in het hart van Roper’s organisatie. De avances van Roper’s vrouw Jed en de afkeer van Roper’s voormalige vertrouweling Corcoran maken zijn missie niet makkelijk. Wanneer een nieuwe, grote, op handen zijnde wapendeal zich aanmeldt en de Britse geheime dienst in actie moet komen, blijkt hoever Roper’s tentakels reiken.

18:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

Alloo Bij Stan Van Samang, dinsdag 31 januari om 22.00 bij VTM

vtm.JPGSportpaleizen vullen, zelf muziek maken, acteren en jureren in Belgium’s Got Talent. Stan Van Samang is van velen markten thuis en heeft een paar heel drukke jaren achter zich. Maar als Luk Alloo hem uitnodigt op een trip down memory lane, vertelt hij hoe hij het liefst tot rust komt. “Als ik het gras af doe, geraak ik ontspannen”, bekent Stan. Even later belt Luk ergens lukraak langs de weg aan en mag Stan het gras van een wildvreemde dame afrijden.

Luk ontmoet Stan in zijn stamcafé ’t Werrek in het mooie, kleine Wijgmaal. “Een belangrijke locatie waar ik graag binnen val. Hier blijf ik Stanneke, hier houdt men geen rekening met bekendheid, hier kan ik mezelf blijven. Hier mag ik een pint teveel drinken. Ik vertrouw erop dat men discreet blijft over wat hier gebeurt”, lacht Stan. 

Alloo bezoekt met de bekende zanger zijn oude school. Stan liep humaniora in het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Een gemengde school, waar hij met weemoed aan terugdenkt. Vooral zijn studiekeuzes volgden elkaar snel op. “Ik wilde eerst sportleraar worden en volgde daarom sportwetenschappen. Na mijn humaniora wilde ik acteur worden, maar op de studio Herman Teirlinck hebben ze mij gebuisd.”

Op bezoek in de oude leslokalen van Studio Herman Teirlinck komt er bij Stan heel wat boven. “In dit lokaal heb ik te horen gekregen dat ik niet geslaagd was”, zucht Stan. “Ik kreeg letterlijk te horen ‘Daar is de deur meneer Van Samang’. Ik was er helemaal kapot van. Ik was gewoon niet goed genoeg. Dat is niet leuk om te horen. Toen stortte mijn wereld in en ben ik beginnen huilen. Enkele weken later ben ik om den brode als interim gaan werken in een paar fabrieken. Maar na een paar maanden kapte ik ook daar mee, omdat ik wist dat ik moest blijven proberen om acteur te worden. Maar het is uiteindelijk gelukt. Dus ik klaag niet.”

18:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: stan van samang, luc alloo, vtm |  Facebook | |  Print |

Nieuwe app maakt bioscoopbezoek eenvoudiger dan ooit

app, bioscoopbezoek, kinepolis, Sinds de lancering van de online ticketverkoop in 2002 is de Kinepolis-website, en sinds enkele jaren ook de mobiele Kinepolis-app dé manier om snel de actuele filmprogrammatie te consulteren en meteen een ticket te kopen. De vorige generatie van de app werd meer dan 1 miljoen keer gedownload en met ca. 220.000 actieve gebruikers per maand was het na enkele jaren hoog tijd de app te actualiseren.

Kinepolis lanceerde de voorbije dagen, na een intensieve voorbereiding, een nieuwe app voor zowel Android- als iOS-gebruikers en koos voor een vernieuwend en gebruiksvriendelijk design. Sinds de introductie van de vorige generatie apps is het Kinepolis-aanbod erg geëvolueerd, met naast films ook tal van events en alternatieve voorstellingen zoals opera, ballet, kunsttentoonstellingen en concerten. Na de website zijn nu ook de mobiele apps beter gestructureerd en makkelijker navigeerbaar voor de gebruiker. Zo zijn filmgerelateerde events (zoals Ladies at The Movies, Seniors at The Movies, Cinema Deluxe, etc.) nu ook zichtbaar naast de reguliere programmatie van de film in kwestie.

Daarnaast is er een betere integratie van het ‘My Kinepolis’-profiel, zodat de app ook suggesties doet op basis van je persoonlijke (film)voorkeuren en tevens je eigen movie wishlist en movie history laat zien. Technisch werd ook een en ander onder de loep genomen en sterk vereenvoudigd. Tickets worden nu voor het eerst rechtstreeks afgeleverd in de app, via de ‘My Kinepolis’-account van de gebruiker. Voor de betaling van tickets volstaat het bovendien om vanaf nu via sommige betalingssystemen enkel een PIN-code in te geven op de smartphone. Het ticket in de app bevat een barcode die eenvoudig kan gescand worden in de bioscoop. Film en bioscoop kiezen, betalen en ticket ontvangen: voortaan kan alles met een paar klikken via de Kinepolis-app.

“Met de integratie van het ‘My Kinepolis’-profiel biedt deze app onze bezoekers een gepersonaliseerde communicatie en ervaring. Dit is precies waar we bij Kinepolis naar streven met onze ‘communication as a service’-benadering,” zegt Stefaan Claes, International CRM & Digital Marketing Director bij Kinepolis Group. “Deze app is alles wat een moderne app voor een bioscoop moet zijn in 2017.”

De nieuwe Kinepolis apps voor Android en iOS-gebruikers werden ontwikkeld door Bazookas, een agentschap dat deel uitmaakt van de Cronos group. De nieuwe apps volgen enkele maanden na de lancering van de vernieuwde website www.kinepolis.com en werden gelijktijdig gelanceerd in België, Spanje, Frankrijk en Nederland. In de toekomst zullen nog meer features aan de app toegevoegd worden zoals de mogelijkheid om zaken te signaleren aan het bioscooppersoneel tijdens het bioscoopbezoek.

18:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: app, bioscoopbezoek, kinepolis |  Facebook | |  Print |

16e benefietavond Antwerp Diner op 5 februari 2017

antwerp_diner.jpgOp zondag 5 februari 2017 wordt voor de 16e keer Antwerp Diner georganiseerd in de Zuiderkroon in Antwerpen. Onder het motto “wij zetten aids op het menu” wordt er geld ingezameld voor onderzoek en preventie van aids en HIV. Verschillende Belgische gerenommeerde chefs als Seppe Nobels en Dominique Persoone serveren samen met de studenten van de PIVA topgerechten voor de gasten. Op het podium staan onder andere Laura Tesoro, Gene Thomas en Kate Ryan. Tijdens het galadiner wordt de beroemde ‘Poetin poes’ van kunstenaar Hannes D’Haese geveild. Alle plaatsen voor het benefietdiner zijn al uitverkocht. Tijdens de vorige editie werd 70.000 euro ingezameld.

De avond start om met een uitgebreide receptie. Nadien worden de gasten getrakteerd op een uitgebreid diner, verzorgd door Belgische topchefs die worden ondersteund door leerlingen van het PIVA.  Gerard Spuesens (Brasserie Appelmans), Ingrid Neven (Pazzo), Marc Gottenbos (Horta Grand Cafe), Olivier De Vinck (Kommilfoo), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme), Wouter Keersmaekers (De Schone van Boskoop), Francesco De Candia (Francesco & Julia), Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Bert-Jan Michielsen (The Butcher’s Son), Vadim Vesters en Matthias Jacobs (Black Smoke).

De leerlingen van het PIVA (Proviniciaal Onderwijs Antwerpen) zorgen samen met hun leerkrachten Luc Godon (PIVA), Marc Greveling (PIVA) en Kris Van Rysselberghe (PIVA) voor de ondersteuning van het chefs-team van Antwerp Diner.

Op het sterrenmenu staat onder andere Pulled beef met zoet zure groenten, een espuma van gerookte bloody mary en gepofte quinoa van paprika, Carpaccio van coquilles met Burrata mozzarella met limoen en kappers en Duif uit Anjou met aardpeer, jus van kersenblad en een apart gevulde biet met een bietjus.

Laura Tesoro en Kate Ryan op het podium

Heel wat artiesten zorgen die avond voor live entertainment. Timothy, de tenor die iedereen omver blies in Belgium’s got talent, zorgt tijdens het aperitief voor een muzikale noot. Nadien staan In Team, Ludoviq (finalist in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel), Laura Tesoro, Gene Thomas, Kate Ryan, Donna Summer Tribute en Charel van Domburg en Wim Soutaer op het podium tijdens Antwerp Diner.

Het hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner Tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs. De opbrengst van de avond gaat naar 3 goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding van aids en HIV: Instituut Tropische Geneeskunde, Tomorrow4Isibani en Sensoa. Tijdens de vorige editie werd er zo’n 70.000 euro opgehaald om aan de goede doelen te schenken.

Voor de zesde keer wordt ook de Marc De Punt Award uitgereikt. Marc De Punt is de bezieler van Antwerp Diner en hij zette in 1996 de Antwerpse hotels aan om samen een benefiet te organiseren om zo geld in te zamelen ter preventie van aids en HIV. Sinds 2011, 7 jaar na het overlijden van Marc, brengt de nieuwe organisatie een hommage aan hem en belonen ze een lovenswaardig project dat werkt rond deze problematiek.  Als klap op de vuurpijl worden er ook zes schitterende hoofdprijzen verloot, onder toeziend oog van een gerechtsdeurwaarder.

Homo-poes geveild

Tijdens het galadiner wordt de beroemde ‘Poetin poes’ van kunstenaar Hannes D’Haese geveild. Het kunstwerk uit het project ‘It’s Okay To Be Gay’ werd vorig jaar naar het Kremlin gestuurd, maar werd daar niet aanvaard door de Russische president Vladimir Poetin. De koper van de ‘homoseksuele poes’ krijgt ook de volledige trackinglist mee én een replica. In de toekomst zal WM Gallery altijd een percentage van de verkochte werken van Hannes D’Haese schenken aan Antwerp Diner.

Antwerp Diner kan alleen maar bestaan dankzij de steun van sponsors en vrijwilligers. Meer informatie vindt u op www.antwerp-diner.be.

Praktisch:

Antwerp Diner

5 februari 2017

Zuiderkroon Antwerpen

18:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: antwerp diner, antwerp diner 2017 |  Facebook | |  Print |

Opkomend DJ talent Little Maya brengt haar eerste single uit - "It's a fine night"

muziek.jpegZo beschrijft Little Maya haar als DJ. Afkomstig van Noordoost-Thailand en met een passie voor mode, reizen en muziek is er geen stoppen aan dit opkomend DJ talent. Opgegroeid met een combinatie van funk muziek, Europese electronica en Garage, eindigde Little Maya met nogal een gemengd spectrum van muzikale invloeden. Vandaag vertaalt zich dit in sets waarin ze alle stukjes van muziek bij elkaar brengt. 

Haar eerste single, "It's a Fine Night", is een perfecte remake van Opus III’s 1992 smash hit. Deze single is de perfecte introductie van een vrouw die goede muziek herkent wanneer ze dit hoort, en geen schrik heeft om het een persoonlijke toets te geven. Deze floor-filler geeft de richting aan van waar zij naartoe wilt met haar carrière en bracht haar dan ook naar België met de liefde voor elektronische muziek. De extended versie van deze single haalde op een week tijd maar liefst 5000 views op Youtube!

“For me, it’s all about mood and a deep, hypnotic groove... playing those tracks that get you tapping your feet and nodding your head without you realizing it.“  - Little Maya

"It's a Fine Night", de nieuwe single van Little Maya, is verkrijgbaar op iTunes en kan te beluisteren op Spotify!

18:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: dj talent little maya, it's a fine night |  Facebook | |  Print |