Showbizzkanaal : Archieven

20/12/2016

Klara: Klara in deSingel op zaterdag 28 januari 2017

Internationale kunstcampus deSingel staat hele dag in teken van klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en muziektheater.

Op zaterdag 28 januari 2017 palmt Klara voor de zesde keer op rij Internationale Kunstcampus deSingel in Antwerpen in.  Uiteraard met heel veel klassieke muziek, maar ook met  jazz, wereldmuziek en muziektheater. En een hele dag live radio met alle Klarastemmen. Dit zijn alvast enkele  blikvangers: de Tjechische pianist Lukás Vondrácek, winnaar van de Klara- en Canvas publieksprijs in de Koningin Elisabethwedstrijd, speelt de eerste pianosonate van Brahms.  De Amerikaanse componist Eric Whitacre brengt samen met het Vlaams Radio Koor een ode aan Leonard Bernstein. De Joodse klezmergroep The Klezmatics bestaat 30 jaar. Zij vieren dit op Klara in deSingel. Dimitri Leue brengt met "Eén been, één vleugel" een adaptatie van "De Tinnen Soldaat", ondersteund door de pianomuziek van Edvard Grieg. Christophe Vekeman gaat in "Christophe Vekeman en de nerveuze liefde" op zoek naar het wezen van vier fascinerende vrouwenfiguren.  Philip Catherine, die in 2011 de Klara Carriereprijs ontving, speelt met zijn pianotrio. Het volledige programma ontdekt u via onderstaande links.

Ook dit jaar reikt Klara de Klara's uit aan de meest verdienstelijke musici en projecten van 2016.

Klara in deSingel is ook live te volgen op Klara op 28 januari van 11 tot 22 uur.

Tickets zijn beschikbaar via www.desingel.be

Klara in deSingel is een organisatie van Klara in coproductie met deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, AP Hogeschool.

19:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: desinge, desingel desinge, desingel, klara |  Facebook | |  Print |

Extra concert op 17 maart 2017 voor uitverkochte jubileumeditie Holland Zingt Hazes!

De vier concerten van de jubileumeditie van Holland Zingt Hazes op 18, 23, 24 en 25 maart in de Ziggo Dome Amsterdam zijn helemaal uitverkocht. Voor het publiek dat nog geen kaarten heeft kunnen bemachtigen voor het spectaculaire meezingspektakel in de grootste kroeg van Nederland heeft producent LiveLane goed nieuws. Vandaag kondigt de producent namelijk een extra concert op vrijdag 17 maart aan. “Vijf concerten in ons vijfde jaar, mooier kan toch niet?”, reageert een enthousiaste Patricia Kok van LiveLane.

Tickets voor het concert op 17 maart zijn verkrijgbaar via www.hollandzingthazes.nl.

19:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: holland zingt hazes, concerten holland zingt hazes |  Facebook | |  Print |

18/12/2016

Animatiereeks Mijn ridder en ik verkocht aan Cartoon Network

Turner Kids, de mediagroep die bij ons vooral gekend is van Cartoon Network, heeft de wereldwijde uitzendrechten gekocht van Mijn ridder en ik, de nieuwe animatiereeks van Joeri Christiaen die eerder ook al tekende voor de reeks Plankton Invasion. De serie zal hierdoor worden uitgezonden op de zowat 100 kinderzenders van de groep wereldwijd, waaronder Cartoon Network, Boomerang en Boing. Zo debuteert Mijn ridder en ik op 2 januari als My Knight and Me in de VS. Bij ons loopt de reeks vanaf de kerstvakantie op Ketnet.

In Mijn ridder en ik volgen we de epische avonturen van een kleurrijk en charismatisch trio ridders: Jimmy de Schildknaap, zijn beste vriendin Prinses Cat en zijn vader Ridder Henri van Oranje, een charmant onbeholpen maar gepassioneerde ridder. Die is wellicht niet de meeste adequate beschermer van het rijk, maar wel de grappigste. Met z'n drieën zorgen zij ervoor dat de middeleeuwen een beetje minder somber en vooral een heel stuk leuker worden.

De reeks is een spin-off van de korte animatiefilm 850 meters die Christiaen in 2013 realiseerde en uitgroeide tot een groot internationaal succes. De kortfilm was destijds geselecteerd voor zo'n 35 filmfestivals en werd nadien ook ruim drie miljoen keer online bekeken.

Turner Kids lanceerde Mijn ridder en ik eerder dit jaar al met succes in een aantal landen waaronder Groot-Brittannië en Frankrijk en zal de reeks in 2017 via zijn kanalen nog verder verspreiden in tal van bijkomende territoria in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en grote delen van Azië. Dat de reeks ook voet aan de grond krijgt in de Verenigde Staten via Cartoon Network is uitzonderlijk te noemen. "Het gebeurt enorm zelden dat een Europese reeks op een belangrijk Amerikaans televisienetwerk uitgezonden wordt", aldus bedenker en regisseur Joeri Christiaen. "En al zeker wanneer het gaat om een Belgisch-Franse animatiereeks."

Christiaen volgde een klassieke animatie-opleiding en deed nadien ervaring op door als animator mee te werken aan Sylvain Chomets voor een Oscar genomineerde film Les triplettes de Belleville. In 2007 kwam hij op de proppen met het concept van Plankton Invasion, een animatiereeks die op humoristische wijze het thema milieuvervuiling aan de kaak stelt, en werkte tussendoor ook aan de korte film 850 meters. Uiteindelijk zou Christiaen vier jaar lang, van 2012 tot 2016, werken aan de animatiereeks Mijn ridder en ik. Ondertussen is de animator ook gestart met de ontwikkeling van een nieuw televisieconcept, Roger Flambé: (animated) actor, en staat verder het scenario van een eerste speelfilm op de planning.

Mijn ridder en ik telt 52 afleveringen van telkens 11 minuten en is gericht op kinderen van 6 tot 11 jaar. De reeks is een productie van Thuristar en het Franse TeamTO in coproductie met Canal+ Family en TéléTOON+ in Frankrijk, Super RTL in Duitsland en VRT/Ketnet en RTBF/Ouftivi in België. Cake Entertainment verkoopt de reeks internationaal.

Mijn ridder en ik kon rekenen op steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz.

22:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn ridder en ik, cartoon network |  Facebook | |  Print |

Foto's: "Winterrevue 2016" in première

DSC_0172.JPGIn Theater Elckerlyc in Antwerpen ging vanmiddag de "Winterrevue" feestelijke in première. Bekijk hier het fotoverslag! Een productie van Theater Elckerlyc. Met: Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Udo, Nicole & Hugo en Lisa. In een regie van Stany Crets. Het werd een spektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Info & tickets: www.elckerlyc.be/programma/product-18949.htm

Koning Filip loopt de Warmathon in Brussel

Koning Filip,brussel, lopen, Brussel beet vandaag de spits af voor de Warmathon van Music for life. Bij de eerste Warmathon was er onmiddellijk opvallend bezoek. Koning Filip kwam samen met vele duizenden Vlamingen en Brusselaars rondjes lopen op de Warmathon in de hoofdstad. Zo betuigde hij op een sportieve manier zijn steun aan de meer dan duizend goede doelen van Music for life.

Rond half vier ‘s middags verscheen Koning Filip op het parcours van de Warmathon in het Ossegempark. De vorst startte aan de voet van het Atomium vergezeld door prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore. Ze werden toegejuicht en aangemoedigd door de andere deelnemers van de Warmathon.

Het is de eerste keer dat de Warmathon van Music for life plaatsvindt in Brussel. De komende dagen wordt er nog gelopen op de Warmathon in Hasselt, Brugge, Antwerpen, Leuven en Gent. De opbrengst van de Warmathon wordt verdeeld over de meer dan duizend Vlaamse vzw’s van Music for life.

Vanavond omstreeks acht uur weten we hoeveel geld de Brusselaars al lopend hebben ingezameld voor alle goede doelen van Music for life.

21:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio, Royalty | Tags: koning filip, brussel, lopen, music for life 2016 |  Facebook | |  Print |