Showbizzkanaal : Archieven

20/12/2016

Rob de Nijs viert 75ste verjaardag in Antwerpse Lotto Arena op 9 december 2017

rob75.jpgOp 2de kerstdag is Rob de Nijs jarig en in 2017 wordt het een verjaardagstaart met 75 kaarsjes. “Een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Vanaf dan ben ik officieel een artiest met een gezegende leeftijd – ook al voel ik mij op het podium nog steeds fris en fruitig (lacht) - en dat moet gevierd worden”, zegt Rob de Nijs enthousiast.

Na het uitverkochte Rob 70-concert, trekt Rob de Nijs voor z’n 75ste verjaardag terug naar de Antwerpse Lotto Arena. Zaterdag 9 december staat hij er samen met zijn Pur Sang band en met verrassende gastartiesten, die de komende maanden gedeeltelijk bekendgemaakt zullen worden.

De fans worden op hun wenken bediend en krijgen uiteraard Rob z'n grootste hits en bekendste liedjes voorgeschoteld. Van ‘Malle Babbe’, ‘Jan Klaassen’ en ‘Het werd zomer’, tot ‘Ritme van de regen’, ‘Banger hart’ en ga zo maar verder. Het wordt één langgerekte marathon van Rob de Nijs-hits, gebracht door de grootmeester zelf én zijn gastartiesten. Wie Rob kent, weet dat hij heel wat muzikale vrienden heeft. Toen hij 70 werd, kwamen Will Tura, Paul Michiels en Johan Verminnen meevieren, en Gers Pardoel en Urbanus waren ook al eens te gast op zijn traditionele verjaardagsconcert. “Het is in die grootorde van gasten dat er gedacht mag worden. Verrassende gastartiesten, die we niet allemaal bekend gaan maken, maar die wel kleur gaan geven aan Rob zijn 75ste verjaardag. Het wordt sowieso een unieke avond, die Rob en zijn gasten maar één keer in hun leven gaan meemaken. Als één van de allergrootste artiesten uit de Lage Landen zijn 75ste viert, dan mag zijn enige, officiële verjaardagsfeestje in Vlaanderen vooral niet missen. Zaterdag 9 december, net voor de start van de feestdagen. Leuker bestaat niet!”, klinkt het bij concertorganisator Benelive Entertainment.

Bestel nu je tickets voor Rob de Nijs 75, op zaterdag 9 december 2017 in de Lotto Arena te Antwerpen (20.00 uur) via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

19:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: rob de nijs, rob 75, rob de nijs 75 jaar |  Facebook | |  Print |

Belgica genomineerd voor Franse persprijzen

Felix van Groeningens Belgica is genomineerd voor de Lumières, de persprijzen die uitgereikt worden door de internationale filmpers in Parijs. Ook verschillende coproducties met Vlaanderen zijn genomineerd voor de awards die dit jaar op 30 januari uitgereikt worden.

Meer dan 80 films kwamen in aanmerking voor de jaarlijkse persprijzen. In de categorie Film Francophone is Belgica dit jaar een van de zes genomineerden. Van Groeningens vijfde film na Steve + Sky, Dagen zonder Lief, De helaasheid der dingen en The Broken Circle Breakdown toont Stef Aerts en Tom Vermeir in de hoofdrollen. Ze vertolken twee broers die hun café zien uitgroeien tot de hotspot van het nachtleven, maar zichzelf dreigen te verliezen in het succes. Op het prestigieuze Sundance Film Festival waar de film begin 2016 in première ging, won Belgica nog de prijs voor Beste Regie.

Naast Belgica zijn met La fille inconnue van de gebroeders Dardenne en Les premiers, les derniers van Bouli Lanners ook twee coproducties met Vlaanderen genomineerd binnen de categorie Film Francophone. Diamant noir, een derde coproductie, maakt kans binnen de categorie Beste Debuut en Beste Mannelijke Belofte voor de rol die Niels Schneider speelt.

De Lumières kunnen worden vergeleken met de Golden Globes, de Amerikaanse persprijzen die door de Hollywood Foreign Press Association uitgereikt worden. De Académie des Lumières werd in 1995 opgericht en groepeert zowat 100 internationale filmjournalisten die vanuit Parijs verslag uitbrengen voor media uit meer dan 20 landen, waaronder Screen International, ITV News, Variety, TV5 Monde, BBC, The Hollywood Reporter en El País.

De Lumières worden voor de 22e keer uitgereikt op maandag 30 januari in het Théâtre de la Madeleine in Parijs. In de internationale trades worden de Franse persprijzen hoog aangeschreven als een mogelijke graadmeter voor de Césars, het Franse equivalent van de Oscars, die in februari uitgereikt worden.

Belgica is ondertussen uit op dvd en Blu-ray bij Lumière en is ook te bekijken op VOD bij Telenet en Proximus. De film is een productie van Dirk Impens voor Menuet (Als de dijken breken, Café Derby), in coproductie met Pyramide Productions uit Frankrijk en Topkapi Films in Nederland.

Savage Film is de Vlaamse coproducent van Diamant noir en coproduceerde met Eyeworks ook La fille inconnue aan Vlaamse zijde. Coproducent in Vlaanderen van Les premiers, les derniers is Prime Time.

Belgica, La fille inconnue en Les premiers, les derniers konden allen rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, ook in Belgica en Diamant noir.

19:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: belgica, franse persprijzen |  Facebook | |  Print |

Kroonprinsen: vanaf 9 januari 2017 vier weken lang elke maandag om 21.30 uur bij Eén

één.JPGVanaf maandag 9 januari brengt Eén met de nieuwe reeks Kroonprinsen een unieke inkijk in de toekomst van het veldrijden. Een stel blozende twintigers maakt er tegenwoordig de dienst uit. Na het definitieve afscheid van de 40-jarige Sven Nys, begin 2016, ligt de strijd om zijn vacante troon helemaal open. 

Kroonprinsen zet zich een seizoen lang in het grillige spoor van vier jonge veldrijders: Wout van Aert (22), Mathieu van der Poel (21), Laurens Sweeck (23) en Eli Iserbyt (19). Zij kleuren in het weekend menige veldrit, maar worstelen ook met volwassen worden, de torenhoge verwachtingen en hun onversneden drang naar roem. De reeks biedt de kijker een ongeëvenaarde blik in de meest Vlaamse aller wintersporten, op een moment dat de sport volop in de actualiteit staat: tussen het BK en het WK veldrijden.

Kroonprinsen: vanaf 9 januari elke maandag om 21.30 uur.
Wout van Aert (22) werd op 31 januari 2016 na een bloedstollende inhaalrace wereldkampioen bij de profs. Het was het orgelpunt van een opmerkelijk seizoen waarin de uit Herentals afkomstige renner met alle denkbare trofeeën aan de haal ging. Dit seizoen is zijn meesterschap minder verpletterend. Dat komt omdat zijn eeuwige rivaal, de in België geboren Nederlander Mathieu van der Poel, dit jaar wel veel tegenstand biedt. Van der Poel (21) is een natuurtalent. De zoon van ex-wielrenner Adrie van der Poel werd in 2015 de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Een operatie aan beide knieën midden juli leek zijn seizoen op de helling te zetten, maar bij zijn wederoptreden begin oktober in Gieten zette van der Poel de race meteen naar zijn hand. Sindsdien leeft de rivaliteit tussen deze twee troonpretendenten weer helemaal op.

In de schaduw van de twee grote twee raken ook de carrières van Laurens Sweeck (23) en Eli Iserbyt (19) in een stroomversnelling. Laurens was in de jeugdcategorieën vaak sneller dan Wout, maar nu zijn de rollen omgekeerd en daar wil Laurens dringend verandering in brengen. Met de steun van zijn twee crossende broers probeert hij stukje bij beetje iets van zijn achterstand af te knabbelen. En Eli Iserbyt is volgens velen ‘the next big thing’. Op zijn achttiende werd de West-Vlaming wereldkampioen bij de beloften en nu droomt hij luidop van een mooie carrière bij de profs. Af en toe rijdt hij tegen grote jongens om te kijken hoe groot of smal de kloof is.

Het veldrijden van binnenuit
Kroonprinsen laat de kijker het veldrijden van binnenuit beleven. Wie gaat het best om met de wekelijks terugkerende chaos en stress die zo inherent zijn aan de sport? Evengoed laat het programma zien hoe jonge renners worstelen met volwassen worden, de torenhoge verwachtingen en hun onstuitbare drang naar roem. En hoe gaan hun families om met die wisselende gemoedsgesteldheden?

Luc Kempen, programmamaker bij de Chinezen:

“Na Jonge benen in 2015 en 2016 was een onderdompeling in de wereld van het veldrijden een volgende logische stap. Elk weekend tussen oktober en februari is de cross voor honderdduizenden kijkers het ultieme verzetje. Het is een fenomeen op zich. Na het afscheid van Sven Nys vangt bovendien een nieuw tijdperk aan. Een tijdperk waarin opgeschoten jongens van nauwelijks twintig jaar het voor het zeggen hebben. Jongens die even snel over het scherm van hun smartphone navigeren als door zandstroken of zompige weiden fietsen. Trendy atleten die in moderne campers de laatste twijfels van zich afschudden alvorens de confrontatie met de fans en de concurrenten aan te gaan. Het was hoog tijd om gedurende enkele maanden die wereld in te duiken om zo het portret van een nieuwe en andere generatie te schetsen.”
De vier kroonprinsen

Wout van Aert (°15-9-1994)

belangrijkste overwinningen: wereldkampioen beloften in 2014; wereldkampioen profs in 2016

Belgisch kampioen bij de profs in 2016 overtrof zichzelf vorig seizoen door bijna alles te winnen wat er winnen valt woont samen met vriendin Sarah in Herentals.

Mathieu van der Poel (°19-1-1995)

Nederlander, maar geboren en getogen in Kapellen
belangrijkste overwinningen: wereldkampioen juniores 2012 en 2013; wereldkampioen profs in 2015; wereldkampioen op de weg juniores 2013
zag een groot deel van vorig seizoen de mist ingaan door een knieoperatie
woont samen met zijn broer David in het ouderlijk huis in Kapellen
ultieme ambitie dit seizoen: wereldtitel heroveren

Laurens Sweeck (°17-12-1993)

belangrijkste overwinningen: Belgisch kampioen bij de beloften in 2013 en 2015; zilveren medaille BK profs in 2016 tweelingbroer van Diether en jongere broer van Hendrik, allebei ook veldrijders
woont samen met vriendin Annouck in Booischot droomt ervan de evenknie te worden van Wout en Mathieu. Moest in de jeugdcategorieën niet onderdoen voor de twee

Eli Iserbyt (°22-10-1997)

belangrijkste overwinningen: wereldkampioen beloften in 2016; Belgisch kampioen junioren in 2014 en 2015
student rechten aan de KULAK in Kortrijk woont nog in ouderlijk huis in Bavikhove. Is een jaar samen met de Nederlandse renster Puck Moonen wil dit seizoen zijn wereldtitel bij de beloften verlengen en in enkele wedstrijden bij de profs testen hoe groot de kloof nog is met de allerbesten in zijn sport

Kroonprinsen: vanaf 9 januari vier weken lang elke maandag om 21.30 uur 

Kroonprinsen is een programma van De chinezen voor Eén

19:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: kroonprinsen, eén, veldrijden |  Facebook | |  Print |

Joe-dj's maken speciale kerstrap in aanloop naar de Joe Kerstparade 2016 in Mechelen

joe_fm.JPGNu vrijdag 23 december 2016 is het langverwachte moment daar. Joe trekt naar Mechelen voor de tweede editie van de Joe Kerstparade. Het belooft een magisch spektakel te worden met feeërieke praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen en natuurlijk de Kerstman. Joe-dj Raf Van Brussel speelt speciaal voor de aanwezigen verzoeknummers met zijn band en ook de andere dj’s zijn van de partij. De parade rijdt via de Bruul, Grote Markt, Veemarkt, F. De Merodestraat, IJzerenleen en eindigt ten slotte in de OLV-straat.

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx zendt die dag live uit vanuit een speciale kerstchalet op de IJzerleen en bijt om 06.00 de spits af met hun laatste ochtendshow van 2016. Vanaf 09.00 starten ze met de Kerstparade Top 100, om zo af te tellen naar de start van de parade om 18.00. Sven & Anke openen feestelijk de parade met alle aanwezigen aan de Vijfhoek.

Sven Ornelis en Anke Buckinx: “Twee weken lang hebben we de Joe-luisteraars geholpen met hun kerstvoorbereidingen met heel wat tips & tricks. Zo zijn de luisteraars klaar voor de feesten en kan iedereen vrijdag met een gerust hart afzakken naar de kerstparade in Mechelen.”

JOE-DJ’S MAKEN SPECIALE KERSTRAP

Joe-dj's maken speciale kerstrap in aanloop naar de Joe Kerstparade
Tweede editie van de Joe Kerstparade nu vrijdag 23 december 2016 om 18.00 in Mechelen

Nu vrijdag 23 december 2016 is het langverwachte moment daar. Joe trekt naar Mechelen voor de tweede editie van de Joe Kerstparade. Het belooft een magisch spektakel te worden met feeërieke praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen en natuurlijk de Kerstman. Joe-dj Raf Van Brussel speelt speciaal voor de aanwezigen verzoeknummers met zijn band en ook de andere dj’s zijn van de partij. De parade rijdt via de Bruul, Grote Markt, Veemarkt, F. De Merodestraat, IJzerenleen en eindigt ten slotte in de OLV-straat.

 

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx zendt die dag live uit vanuit een speciale kerstchalet op de IJzerleen en bijt om 06.00 de spits af met hun laatste ochtendshow van 2016. Vanaf 09.00 starten ze met de Kerstparade Top 100, om zo af te tellen naar de start van de parade om 18.00. Sven & Anke openen feestelijk de parade met alle aanwezigen aan de Vijfhoek.

Sven Ornelis en Anke Buckinx: “Twee weken lang hebben we de Joe-luisteraars geholpen met hun kerstvoorbereidingen met heel wat tips & tricks. Zo zijn de luisteraars klaar voor de feesten en kan iedereen vrijdag met een gerust hart afzakken naar de kerstparade in Mechelen.”

JOE-DJ’S MAKEN SPECIALE KERSTRAP

Ook de wekelijkse Raf & Rani Rap werd in een kerstjasje gestoken. Niet alleen Raf Van Brussel en Rani De Coninck rappen over de kerstperiode, maar ook hun collega-dj’s krijgen een rol in de zelfgemaakte rap op de tonen van Lacht Nor Mij van Slongs Dievanongs. “Geen paniek, je zorgen zijn passé. Wij zullen je helpen met je kerstdiner. Met leuke tips of nog een beter idee. Het zoeken naar een outfit … All the way! We zorgen voor de ommekeer met de juiste muziek en een positieve sfeer. Want de tijd die kent geen genade. Kom zorgeloos naar onze Kerstparade!”, rappen ze er met z’n allen op los.

JOE IS IN DECEMBER DÉ KERSTRADIO BIJ UITSTEK

Joe staat ook deze week nog in het teken van de feestdagen met ‘Christmas All The Way’. Zo geeft het ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx elke dag tips & tricks om de feestdagen door te komen. Op zaterdag 24 december helpt Leen Demaré de Joe-luisteraars hun ideale kerstmenu op te stellen samen met tv-koks Wim Ballieu en Jeroen De Pauw. Vanaf volgende week telt Joe af naar het nieuwe jaar met de Top 2000, waarin een dosis muziek met dag- én nachtpresentaties centraal staat.

Iedereen kan op Joe.be ook luisteren naar ‘Joe Christmas’, een online radiostation. Het extra Joe-kanaal brengt heel wat kerstklassiekers, maar ook nieuwe kersthits zullen de revue passeren. ‘Joe Christmas’ is 24 op 24 te beluisteren tot en met kerstdag, 25 december 2016, via deze link.

19:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio |  Facebook | |  Print |

3Doc: Gay Babyboom, op 12 januari 2017 om 21:00 uur bij BNN te zien op NPO 3

bnn.pngIn 2001 werd in Nederland het eerste homohuwelijk ter wereld gesloten. Wat een aantal jaar later volgde kan worden gezien als een ware gay babyboom. Het werd steeds gewoner dat ook homostellen aan gezinsuitbreiding deden en je zou bijna denken dat kinderen krijgen ook voor hen de gewoonste zaak van de wereld is. Maar het is voor homostellen nog steeds een hele klus om een kind op de wereld te zetten. Er moet een donor worden gevonden, een draagmoeder en misschien wel een vriend, vriendin, zus of broer die mee wil werken aan deze grote droom. Dan begint het proces van de conceptie. Buisjes zaad worden door de stad gefietst en ingespoten, en dan moet de opvoeding nog beginnen… Over dit fenomeen gaat de 3Doc: Gay Babyboom, op 12 januari om 21:00 uur bij BNN te zien op NPO 3.

In Gay Babyboom komen verschillende gay koppels en hun kinderen aan bod. Maar de centrale rol is weggelegd voor Len en Jermaine. Deze twee aanstaande moeders gaan aan het begin van de film op zoek naar een geschikte donor. Daarvoor moeten ze hun wensenlijstjes op één lijn krijgen. En vind dan nog maar eens een donor die aan de verwachtingen voldoet. Dit is pas het begin, er moet namelijk een zwangerschap tot stand komen en er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt. Bij al deze stappen in het proces mocht de camera aanwezig zijn. Naast Len en Jermaine komen er nog andere gezinsconstructies aan bod waarin kinderen onder bijzondere omstandigheden opgroeien.

Pim Mookhoek, de maker van de film, is zelf ook te zien met zijn kinderen en de moeders van zijn kinderen. Vanuit zijn eigen ervaringen doet hij verslag van de zoektocht van zijn hoofdpersonen Len en Jermaine. Zijn geluk is één van de motieven om deze film te willen realiseren. Met deze film schetst hij een intiem en vrolijk portret van ons land waar de verworvenheid van het vader- of moederschap niet alleen voor hetero’s is weggelegd.

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: gay babyboom, gay, bnn, npo 3 |  Facebook | |  Print |