Showbizzkanaal : Archieven

24/12/2016

I love the 90’s opent pop-up 90’s museum! Wie helpt de PXL-studenten?

10.jpgNaar aanleiding van de 10de editie van I love the 90’s, The party – die plaatsvindt op zaterdag 8 april in de Ethias Arena te Hasselt – openen de studenten van Hogeschool PXL Hasselt in de krokusvakantie een 90’s pop-up museum, maar daarvoor hebben ze hulp nodig; “Play-Doh, cd-rekje, behangpapier en filmposters uit die tijd, we zijn ernaar op zoek. Ons lijstje is behoorlijk lang. We kunnen alle hulp gebruiken.” Op de Facebook-pagina van I love the 90’s, kan je het lijstje terugvinden en wie denkt dat hij kan helpen, kan mailen naar jaren90gadgets@outlook.com

Zeventien jaar geleden namen we afscheid van de 90’s, maar meer dan ooit wordt er in onze huidige maatschappij teruggegrepen naar die periode. “Lost Frequencies grijpt met ’What is love’ terug naar één van de vele hits van Haddaway en er zijn nog een massa voorbeelden te vinden van 90’s remakes. Maar het is niet alleen de muziek, ook de sfeer van de jaren negentig blijft mensen triggeren. De Youtube-generatie heeft die tijd zelf niet meegemaakt. Zij herontdekken alles, waardoor onze I love the 90’s-party jaarlijks een verjongd publiek verwelkomt”, klinkt het bij de organisatie.

Samen met de Hasseltse PXL studenten, zorgt I love the 90’s voor een stunt. “De week na de krokusvakantie openen we een pop-up museum dat volledig in het teken staat van de jaren negentig. De interesse is groot, dat merken we nu al in onze vriendenkring, alleen is de zoektocht naar spulletjes uit die tijd toch een ander paar mouwen. Mensen moeten maar eens gaan kijken op de Facebook-pagina van I love the 90’s. Daar kan je het integrale lijstje terugvinden van materiaal dat we nog zoeken. Als mensen iets hebben liggen dat we tijdelijk mogen gebruiken voor ons museum, dan kunnen ze ons een mailtje sturen en komen wij die spullen ophalen. Het spreekt voor zich dat iedereen achteraf zijn materiaal terugkrijgt”, zegt Fabrice Weyen namens de studenten. Het I love the 90’s pop-up museum is een onderdeel van het vak ‘eventmanagement’. “De week na de krokusvakantie is ons pop-up museum gratis toegankelijk in Hasselt. Waar en hoe maken we later bekend.”

Tickets voor de 10de verjaardag van I love the 90’s – The party, op zaterdag 8 april 2017, kunnen besteld worden op www.ilovethe90s.be

Begin januari maakt de organisatie de line-up bekend.

20:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: i love the 90’s, i love the 90’s 2017, hasselt i love the 90’s |  Facebook | |  Print |

Toppers in Concert 2e kerstdag en Oud & Nieuw op tv

ahoy.JPG2016 was een druk en succesvol Toppers in Concert jaar! De komende week met kerst en Oud & Nieuw kan je volop genieten op TV van het Meezingfeest van het Jaar. Zowel de ‘Christmas Party of the Year’ als de ‘Royal Night of Disco’ zijn uitgebreid op SBS6 te zien. Wij wensen u allen hele fijne feestdagen en een gelukkig 2017 en hopen iedereen weer te mogen verwelkomen op 26 of 27 mei bij Toppers in Concert de ‘Wild West, Thuis Best’ editie voor het Meezingfeest van het Jaar!

CONCERTREGISTRATIE

TOPPERS IN CONCERT ‘CHRISTMAS PARTY OF THE YEAR’

2e KERSTDAG MAANDAG 26 DECEMBER 22.15 UUR SBS6

De Toppers vieren deze dagen op grootse wijze hun 12,5-jarig jubileum met de bruisende ‘Sing-a-Long’ concertreeks ‘CHRISTMAS PARTY OF THE YEAR’ in Rotterdam Ahoy. Tijdens dit winterse Jubileumfeest gaan we natuurlijk meezingen en swingen op de allergrootste kersthits uit heden en verleden en andere meezingknallers die passen in deze unieke winterse sfeer! Gastoptredens zijn er o.a. van de golden voices O’G3NE, Mister Ahoy LEE TOWERS en ANDRE HAZES JR. Het ultieme kerstfeest in een prachtig winters decor. Een avond met feestgarantie dus!

Op maandag 26 december zendt SBS6 om 22.15 uur een compilatie uit van het Kerstfeest van het Jaar!

CONCERTREGISTRATIE HELE CONCERT

TOPPERS IN CONCERT ‘ROYAL NIGHT OF DISCO’ MET MEEZINGTEKSTEN

OUD OP NIEUW 00.05 UUR SBS6

In mei van dit jaar namen we je mee terug naar de zorgeloze tijd van de DISCO. De 12e editie van ‘Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar’ met Toppers Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger! Het thema voor Toppers in Concert 2016 was ‘ROYAL NIGHT OF DISCO’. De tijd van ‘Saturday Night Fever’, verlichte dansvloeren, spiegelbollen, plateauzolen en energieke, steengoede dansmuziek. De Amsterdam ArenA was voor 3 dagen ‘The Best Disco In Town’ en totaal in de sfeer van de fantastische Jaren ’70 en ‘80! Gastoptreden waren er o.a. van George McCrae, Dolly Dots en Robin S.

Voor het eerst is het complete concert, MET MEEZINGTEKSTEN, op Oud op Nieuw vanaf 00.05 uur te zien op SBS6. Dat wordt feestend en meezingend het nieuwe jaar in!

Foto: William Rutten

20:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: william rutten, toppers in concert |  Facebook | |  Print |

21/12/2016

Koen Crucke onthult ster op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

koen_crucke.jpgDe Story Walk of Fame aan het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne is weer een ster rijker. En wat voor één! Deze keer viel de eer te beurt aan niemand minder dan Koen Crucke om zijn eigen ster te onthullen. Tussen de repetities voor de Samson & Gert Kerstshow door, maakte Plopsa van zijn aanwezigheid in het Plopsa Theater gebruik om dit toptalent in de bloemetjes te zetten.

Koen Crucke viert dit jaar zijn vijftigjarige carrière. Gedurende die periode heeft hij zijn veelzijdige talenten meermaals bewezen. Zo zong hij als jonge knaap de pannen van het dak bij onder meer de Vlaamse Opera. Al gauw bouwde Koen een succesvolle radio- en televisiecarrière uit, waarbij hij naast presentator ook een graag geziene gast en panellid was bij niet alleen Vlaamse, maar ook internationale programma’s. Daarnaast ontpopte Koen zich tijdens zijn gouden carrière ook nog eens tot auteur en musicalster én bleef hij al die tijd muziek maken. Maar bovenal verwierf Koen eeuwige roem bij de Vlaamse kinderen door zijn rol van ‘zingende kapper’ Alberto in het kinderprogramma Samson & Gert. Het is in die rol dat hij de komende kerstvakantie zal schitteren in het Plopsa Theater en vervolgens het Ethias Theater.

“Wat een eer om mijn eigen ster te hebben op deze Walk of Fame.”, reageert Koen Crucke opgetogen. “Ik sta alvast te popelen om de komende weken weer op het podium te staan van het Plopsa Theater!”

De laatste tickets voor de Samson & Gert Kerstshow in De Panne & Hasselt zijn te koop via www.studio100.be/tickets . Bij aankoop van een ticket geniet men bovendien van gratis toegang tot het nabije Plopsa-park Plopsaland De Panne of Plopsa Indoor Hasselt!

21:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: koen crucke, ster koen crucke, plopsaland |  Facebook | |  Print |

K3 lanceert nieuwe single: De aarde beeft

k3.JPGK3 lanceert nieuwe single: De aarde beeft 
Hanne, Marthe en Klaasje presenteren nieuwe videoclip met prachtige natuurbeelden

Vorige maand presenteerden Hanne, Marthe en Klaasje met trots hun tweede K3-album Ushuaia. Al voor de lancering was de nieuwe dubbel-cd goed voor vijf keer platina in Vlaanderen en Nederland. Ondertussen is Ushuaia reeds zes keer platina waard en lanceren Hanne, Marthe en Klaasje na de singles Iedereen K3, Ushuaia en Love Boat Baby nu de videoclip van hun nieuwe single De aarde beeft!

De single gaat over de schoonheid van de natuur versus het haastige leven in de stad. De videoclip van De aarde beeft is eerder deze maand opgenomen in Antwerpen en bevat naast K3 in winterse sferen ook prachtige natuurbeelden. Deze beelden komen uit natuurfilms van EMS die in Nederland en België zijn opgenomen: De Nieuwe Wildernis (winnaar Gouden Kalf in 2013), Holland, Natuur in de Delta (Gouden film 2015) en ook uit de nieuwste natuurfilm De Wilde Stad, die vanaf 2017 in de bioscopen is te zien. De videoclip van De aarde is nu te bekijken! Klik hier! De single van De aarde beeft is ook te downloaden via iTunes.

Meer K3
Eén jaar Hanne, Marthe en Klaasje in K3, met ondertussen meerdere platina platen, verschillende awards, honderden shows en zes verschillende tv-programma’s: K3 heeft er een turbulent eerste jaar opzitten. Reden genoeg om dit allemaal op een rijtje te zetten in een uniek jaaroverzicht in Het Dagboek van K3 - 2016. Op Kerstdag, 25 december, zendt VTMKZOOM om 9.40 uur in primeur het jaaroverzicht uit. Bab Buelens liet de film als eerste zien aan de drie meisjes. Hoe hebben zij het voorbije jaar ervaren? Wat waren hun mooiste momenten? Hanne, Marthe en Klaasje kijken in het programma terug op hun eerste jaar als K3.

Naast de première op 25 december 2016, zal Het Dagboek van K3 - 2016 ook op zaterdag 31 december 2016 te zien zijn om 9.00 uur in het VTMKZOOM-blok bij VTM.

Vanaf 28 januari 2017 zijn Hanne, Marthe en Klaasje opnieuw te zien met een nieuwe spetterende K3 show. De shows vinden plaats in Gent, Antwerpen, Hasselt en Oostende.  

Speciaal voor de tienerfans is er opnieuw een show om 20.00 uur ’s avonds! Deze K3 show vindt plaats op zaterdagavond 8 april om 20.00 uur in de Lotto Arena in Antwerpen (Let op: dit is een show met zitplaatsen, geen staanplaatsen). Ook organiseert Studio 100 op zondag 9 april om 17.00 uur een K3-show die getolkt zal worden door erkende doventolken.

Voor meer informatie en tickets ga naar www.studio100.com.

21:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: de aarde beeft, single de aarde beeft, k3, studio 100 |  Facebook | |  Print |

Kris Kristofferson komt op 21 juni 2017 naar De Roma in Antwerpen!

kris_kristofferson.JPGOp 21 juni 2017 treedt Kris Kristofferson, een van de succesvolste songwriters aller tijden en gevierd acteur op in De Roma in Antwerpen.

Kris Kristofferson samenvatten in enkele zinnen is bijna onbegonnen werk. Na een succesvolle carrière als bokser en helikopterpiloot in het Amerikaanse leger belandde Kristofferson begin jaren '70 in Nashville, waar hij uitgroeide tot een van de succesvolste songwriters aller tijden.

Zijn songs (waaronder hits als "Me And Bobby McGee", "Help Me Make It Through The Night", en "For The Good Times") werden door meer dan 450 verschillende artiesten gecoverd, waaronder Janis Joplin, Giant Sand, The Everly Brothers & Johnny Cash. Samen met Waylon Jennings, Willie Nelson en (alweer) Johnny Cash maakte Kristofferson ook deel uit van supergroep The Highwaymen.

Naast zijn muzikale carrière is Kristofferson ook een gevierd acteur. Hij speelde mee in meer dan 70 films, en won in 1977 zelfs een Golden Globe voor Beste Acteur in A Star Is Born. Tegenwoordig doet Kris Kristofferson het solo.

Zoals hij zelf zegt: "I still have more fun when I’m with the band, but being alone is freer, somehow. It’s like being an old blues guy, just completely stripped away.”

Ticketverkoop is gestart via www.deroma.be

20:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: kris kristofferson, de roma |  Facebook | |  Print |