Showbizzkanaal : Archieven

24/12/2016

Gezocht: figuranten voor VTM-reeks "De bende van Jan de Lichte"

In januari start het 2de deel van de opnames van ‘De bende van Jan de Lichte’, een tiendelige avonturenreeks van Menuet (Coppers, In Vlaamse Velden, Code 37) en VTM, gebaseerd op de historische roman van Louis Paul Boon. Hierin speelt Matteo Simoni een struikrover die in het Vlaanderen van de 18de eeuw samen met enkele bendeleden postkoetsen en kastelen overvalt. Hun buit delen ze met de armsten, waardoor Jan een echte volksheld wordt. Regisseurs zijn Robin Pront (d’Ardennen) en Maarten Moerkerke (Deadline 14/10, Coppers).

Wil je je graag laten onderdompelen in de drukte van een middeleeuwse stad, vol soldaten, notabelen, beulen, zigeuners, bedelaars, monniken en adellijke dames? Droom je ervan te schitteren op de televisie in een prachtig op maat gemaakt kostuum en even te terug te reizen naar de 18e eeuw?

Schrijf je dan snel in via deze link http://bvj.inthepicture.eu en wie weet sta je binnenkort mee te schreeuwen bij het schavot ! 

21:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities | Tags: de bende van jan de lichte, vtm, vtm de bende van jan de lichte |  Facebook | |  Print |

Sean Dhondt & Vincent Fierens organiseren samen met GOOSE DANCEMBER NIGHT

q-music.jpgDecember is een feestmaand, ook bij Qmusic. Daarom organiseert het The BSMNT-duo Sean Dhondt en Vincent Fierens op vrijdagavond 30 december een pre-oudejaarsfeestje in de ‘basement’ van Qmusic: DANCEMBER NIGHT. Sean en Vincent krijgen daarbij de hulp van de succesvolle electrorockband GOOSE, die voor een stevige portie livemuziek zal zorgen. Sean, Vincent en GOOSE zullen ter plaatse ook samen live radio maken. De bandleden nodigen daarnaast enkele bevriende dance-artiesten uit, die ze zelf zullen interviewen tijdens het event. Verder zijn er ook nog dj-sets van onder andere Digitalism en een live set van B met special guest Billie. Luisteraars kunnen vanaf maandag 26 december tickets winnen via de radio, op qmusic.be en via de Q-app. 

GOOSE: “Daft Punk, Stuart Price, 2 Many DJ’s, Digitalism, Etienne De Crécy, … stuk voor stuk topartiesten die doorheen de jaren een invloed op ons hebben gehad en waardoor we platen hebben uitgebracht waar een speciale anekdote aan vasthangt. Hoog tijd dus voor een groot dancefeest bij Qmusic.”

In aanloop naar DANCEMBER NIGHT verdiepten Qmusic-dj’s Sean Dhondt en Vincent Fierens zich al de hele maand in de wereld van de dancemuziek en doopten ze voor de gelegenheid hun programma The BSMNT om in DANCEMBER. Zo kregen de luisteraars al elke weekdag tussen 21.00 tot 00.00 de beste danceplaten te horen, die ze zelf online konden kiezen. 

Het feest in de ‘basement’ van Qmusic in Vilvoorde start op vrijdag 30 december om 21.00. Vanaf nu maandag 26 december 2016 geven de Qmusic-dj’s elke dag tickets weg tussen 15.00 en 00.00. Sean Dhondt en Vincent Fierens openen elke dinsdag- en donderdagavond de deuren van hun programma The BSMNT, waarin het duo op zoek gaat naar boeiende, nieuwe muziek. Daarnaast krijgt de luisteraar ook een stevige dosis live optredens voorgeschoteld.

21:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: sean dhondt, vincent fierens |  Facebook | |  Print |

Mijn Pop-uprestaurant! 2017: drie aan elkaar grenzende pop-ups op twee pleinen

vtm.JPGVTM brengt alles in gereedheid voor een nieuw seizoen van Mijn Pop-uprestaurant! in het voorjaar van 2017. Nieuw is dat er niet twee, maar drie pop-uprestaurants naast elkaar neer worden gepoot. De kandidaten strijden dus tegen elkaar vanuit twee steden, Antwerpen en Kortrijk, wat de onderlinge concurrentie nog scherper maakt. 

Voor de vierde keer op rij is Antwerpen gaststad voor Mijn Pop-uprestaurant!. Daar worden de pop-ups geplaatst op de Gedempte Zuiderdokken. In Kortrijk wordt er voor de derde keer plaats gemaakt voor Mijn Pop-uprestaurant!. Het historische Schouwburgplein zal eveneens drie pop-uprestaurants huisvesten. Zowel in Antwerpen als in Kortrijk worden de duo’s omringd door een bruisende omgeving met restaurants en bars. Het wordt ongetwijfeld een spannende wedstrijd waarbij de drie restaurants op het plein onderscheidend genoeg moeten zijn. De opbouw van de imposante pop-uprestaurants start op 9 januari 2017. 

Momenteel worden de zes duo’s klaargestoomd door de driekoppige jury Sepideh Sedaghatnia, Sergio Herman en Gert Verhulst. Ook Evi Hanssen neemt haar rol als charmante gastvrouw terug op voor de start van Mijn Pop-uprestaurant! 2017 bij VTM.

21:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn pop-uprestaurant! 2017, vtm |  Facebook | |  Print |

Beste SBS-jaar sinds 1994 dankzij sterker VIER, VIJF en ZES

VIER mag zichzelf in 2016 de enige commerciële groeier in het Vlaamse televisielandschap noemen. Sinds de start van het najaarsseizoen in september tot nu klokt VIER af op een gemiddeld marktaandeel van 14.5 procent op VVA 18-54. Vorig najaar was dit nog 13.8 procent. Ook in het voorjaar slaagde VIER er met een marktaandeel van 12.7 procent in om te groeien ten opzichte van vorig jaar (toen 11.8 procent).

Nooit eerder keken meer mensen naar De Slimste Mens ter Wereld op VIER. Gisterenavond sloot de quiz het VIER-najaar af met een marktaandeel van maar liefst 57.1 procent op VVA 18-54. 1.506.997 kijkers zagen hoe Gilles Van Bouwel de overwinning in de wacht sleepte en Tom Waes vanaf nu een jaar lang mag opvolgen als De Slimste Mens ter Wereld.  De quiz haalde in dit veertiende seizoen gemiddeld 1.196.690 kijkers, goed voor een stijging van 16 procent in vergelijking met vorig najaar toen het programma gemiddeld 1.032.821 kijkers voor de buis wist te lokken. Nog nooit keken zoveel mensen trouwens live naar de quiz.

Terwijl de vertrouwde programma’s bleven bevestigen, slaagden de nieuwe producties erin om extra kracht bij te zetten. Naast De Slimste Mens ter Wereld, scheerden ook De Mol, Callboys, De Rechtbank en Topdokters hoge toppen.

Top vijf 2016

1. De Slimste Mens ter Wereld (42% VVA 18-54, 1.196.690 kijkers)

2. De Mol (43% VVA 18-54, 1.109.281 kijkers)

3. Callboys (39% VVA 18-54, 820.518 kijkers)

4. Topdokters (28% VVA 18-54, 700.917 kijkers)

5. De Rechtbank (27% VVA 18-54, 686.394 kijkers)

Ook The Sky Is The Limit (25% VVA 18-54, 650.685 kijkers), Jani gaat… (31% VVA 18-54, 609.387 kijkers), Auwch_ (28% VVA 18-54, 516.532 kijkers) en Niveau 4 (27% VVA 18-54, 493.160 kijkers) deden het erg goed.

Sinds dit voorjaar kreeg Komen Eten een nieuw startuur toegewezen pal tegenover de soaps op één en VTM. Het programma haalde in 2016 een gemiddeld marktaandeel van 12.9 procent op de VIER-doelgroep en 220.943 kijkers. Ter vergelijking: datzelfde tijdsslot haalde in 2015 nog gemiddeld 8.9 procent op dezelfde doelgroep (163.100 kijkers).

Het afgelopen jaar haalde VIJF een gemiddeld marktaandeel van maar liefst 6.8 procent op vr 20-49 en bleek 2016 het beste jaar in de geschiedenis van VIJF.

Sinds de start op 6 oktober, doet de nieuwste zender van Vlaanderen, ZES, het over de hele dag gemeten erg goed. Het beoogde zendergemiddelde van 1 procent wordt heel vlot gehaald: op de doelgroep VVA 18-54 haalt ZES een gemiddeld all day marktaandeel van 2.1 procent.

Het afgelopen jaar haalde VIER een gemiddeld marktaandeel van 12.3 procent op VVA 18-54.

SBS sluit het jaar 2016 af met een gecombineerd marktaandeel van 18 procent op VVA 18-54. Dit is het hoogste sinds 1994.

21:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sbs-jaar, vier, vijf, zes, de mol, callboys, de rechtbank, topdokters |  Facebook | |  Print |

De Film van het Jaar 2016 wordt uitgezonden op dinsdag 27 december bij VTM

vtm.JPGOp een soundtrack van Bazart, de muzikale revelatie van 2016, kijkt VTM NIEUWS op dinsdag 27 december terug op de grootste nieuwsverhalen van de voorbije twaalf maanden. In samenwerking met filmregisseur Dominique Deruddere, die in z’n woonplaats Los Angeles de verkiezingsoverwinning van Donald Trump van op de eerste rij meemaakte. Na Stijn Coninx en Jan Verheyen de voorbije twee jaar, is het nu aan Deruddere om de sterkste beelden en meest aangrijpen de nieuwsfeiten van 2016 samen te brengen in één film, de Film van het Jaar.

Regisseur Dominique Deruddere: “Het is een speciaal jaar. Er zijn heel veel ellendige dingen gebeurd, maar dit jaar waren er ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen. En ik ben een Vlaamse regisseur die woont in Los Angeles, dus ik heb Donald Trump van dichtbij zien winnen. Dat is een heel goede invalshoek om het jaar te bekijken. Het zal ook heel belangrijk worden voor de toekomst van deze planeet. Maar ik was ook in Brussel toen daar aanslagen gebeurden. Dat was wereldnieuws, en dus ook nieuws in Amerika. Net daarom zijn we gaan opnemen op de luchthaven, op de plaats waar voor de Belgen de belangrijkste gebeurtenis van het jaar plaatsvond. Ik toon daar de sterkste beelden aan vier mensen, die elk hun eigen verrassende en persoonlijke reacties op 2016 meebrengen.”

Jan Jambon, Jill Peeters, Peter Vandermeersch en Imke Courtois geven commentaar

Op een unieke locatie, in een hangar tussen de vliegtuigen op het militaire deel van de luchthaven van Zaventem, ontvangt regisseur Dominique Deruddere  vier gasten die het voorbije jaar intens beleefd hebben. Zij verwoorden hun emoties bij  het voorbije jaar, waarin België en de wereld veranderden.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon wordt heel persoonlijk als hij terugblikt op de aanslagen van 22 maart: “Na de aanslag in het metrostation in Maalbeek heb ik hulpverleners naar boven zien komen met foto’s die nooit de pers gehaald hebben. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer in mijn leven moet zien. Dat was afschuwelijk. Maar het is pas heel laat ‘s nachts, in bed, dat de emoties zich echt over u meester maken.”

VTM-weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters ziet seksisme zwaar de kop opsteken, met de verkiezing van een president die al vaker vrouwonvriendelijke uitspraken deed: “Ik vind het voorbije jaar een heel mannelijk jaar geweest. Mannen aan de macht die andere mannen overtroeven. Mannen mogen vrouwen als vuil behandelen, als objecten. Ik vind het wraakroepend dit jaar.”

Hoofdredacteur van NRC Handelsblad in Nederland Peter Vandermeersch vindt Olympisch goud blijkbaar heel erotiserend: “De Olympische Spelen vond ik fantastisch. Mensen zien winnen is toch zo mooi. Greg Van Avermaet, Pieter Timmers, maar vooral maak ik een hele diepe buiging voor Nafi Thiam, die in de meerkamp goud haalde. Ik werd stante pede verliefd op haar. Ik vond ze fantastisch.”

En voetbalanaliste Imke Courtois vreest dat de wereld voorgoed veranderd is: “Al die aanslagen, natuurlijk maakt me dat bang. Ik was bang om buiten te komen. Maar we moeten waakzaam zijn dat het niet te veel haat creëert. Ik merk zelf in mijn eigen omgeving dat er heel veel over gesproken wordt, en dat mensen extreme standpunten innemen. En dan denk ik: maar wat onderscheidt u dan van hen?”

Soundtrack van Bazart

Voor de Film van het Jaar speelt Bazart op de set een live-versie van hun debuutsingle ‘Goud’. De doorbraak voor een groep die in 2016 het Vlaamse muzieklandschap domineerde. Met amper één EP – met vier nummers erop – verkochten ze zalen uit en speelden op Rock Werchter én Pukkelpop. Hun debuutalbum kwam uit in oktober. Daaruit brengt de groep ook het nummer ‘Chaos’ live. De perfecte soundtrack voor dé strafste beelden van 2016.

De Film van het Jaar wordt uitgezonden op dinsdag 27 december, 21.50 en herhaald op zondag 1 januari om 13.35. 

21:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de film van het jaar 2016, vtm, vtm de film van het jaar 2016 |  Facebook | |  Print |