Showbizzkanaal : Archieven

25/11/2016

Nicole & Hugo // voor heel eventjes terug van weggeweest dit eindejaar!

Nicole & Hugo, Stany Crets, Nadat ze eind vorig jaar hun afscheidsconcert gaven keren Nicole & Hugo dit najaar heel eventjes terug naar het podium. Vanaf 15 december a.s. maken ze 1 maand lang hun opwachting in de "Winterrevue" van Theater Elckerlyc (Antwerpen) onder het waakzame oog van regisseur Stany Crets. Van een echte comeback kunnen we niet spreken want Nicole & Hugo gaven al aan dat ze het rustiger aan wilden doen (en dat deden ze het voorbije jaar heel gretig). Het zal ongetwijfeld de laatste keer zijn dat het publiek hen in een langlopende show aan het werk kan zien. Nicole & Hugo hebben het genre 'revue' altijd een warm hart toegedragen, aangezien zoiets dit eindejaar paste in hun agenda en ze dolgraag na al die tijd nog eens met een live-orkest wilden optreden zegden ze er eerder dit jaar toch op toe.

Gelijktijdig met hun opwachting in de Winterrevue lanceert het duo een gelegenheidssingle voor het goede doel. De single zal exclusief verkocht worden tijdens de WINTERREVUE in THEATER ELCKERLYC. De winst gaat integraal naar een goed doel: ‘SCHENK EEN LACH’ een initiatief van THEATER ELCKERLYC met als Meter en Peter Greet Rouffaer en Bart de Bondt. Deze vlaamse versie van een alom bekende classic zal ongetwijfeld heel wat mensen aanspreken. "Laat iedereen maar zelf ontdekken over welk nummer het gaat... zo houden we de verrassing er nog een beetje in", aldus het koppel.

Meer info omtrent SCHENK EEN LACH:

Missie

Schenk een lach heeft als doel mensen te ondersteunen cultuur te beleven, die zonder extra (financiële) hulp hiervan niet kunnen genieten.

Iedereen heeft recht op cultuur

Bepaalde groepen mensen kunnen om allerlei redenen hun basisrecht op cultuur niet uitoefenen. Dat recht staat nochtans ingeschreven in de Belgische Grondwet en maakt het voorwerp uit van artikel 27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Schenk een lach wil mensen die omwille van financiële moeilijkheden, hun sociaal culturele achtergrond, een handicap, hun leeftijd... niet op een gewone manier aan cultuur kunnen participeren, een hart onder de riem steken.

Schenk een lach richt zich, zonder enig onderscheid, tot mensen die zonder hulp of ondersteuning niet van cultuur kunnen genieten. Via allerlei acties, steun van bedrijven, giften van particulieren geeft Schenk een lach hen kansen om hun basisrecht uit te oefenen.

Cultuurparticipatie als strijdpunt tegen armoede en sociale uitsluiting

Wie niet over voldoende financiële middelen beschikt, kan niet volwaardig aan het maatschappelijk leven deelnemen. Nochtans zijn een sociaal netwerk en nieuwe contacten noodzakelijk om aan de toekomst te kunnen bouwen. Zij vergroten onder meer de kans op een volwaardige job.

Mensen die niet rondkomen, kunnen niet naar het theater of de bioscoop, nodigen nog maar weinig mensen meer uit en worden zelf ook niet meer uitgenodigd. Zo dreigen ze in een sociaal isolement en een negatieve spiraal terecht te komen.

Schenk een lach maakt het deze mensen mogelijk om tegen een zeer lage prijs, of gratis een voorstelling in het theater bij te wonen. Zo kunnen ze niet alleen genieten van al het moois dat cultuur te bieden heeft, maar krijgen ze ook de gelegenheid hun sociaal isolement te doorbreken, nieuwe contacten te leggen en daardoor ook hun zelfvertrouwen en -respect te herwinnen. Op die manier draagt cultuurparticipatie bij tot het meer weerbaar maken van mensen met financiële moeilijkheden, en speelt zij een belangrijke rol in armoedebestrijding. Schenk een lach wil hiertoe uitgebreid haar steentje bijdragen.

09:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: nicole & hugo, stany crets |  Facebook | |  Print |

De Smurfen op de openingsplechtigheid van Winterpret in Brussel!

De Smurfen, Winterpret, Vrijdag 25/11: Afspraak met de Smurfen aan de schaatsbaan en het reuzenrad

Kom de schitterende 16e editie van Winterpret ontdekken vanaf deze vrijdag 25/11.

De onvergetelijke openingsplechtigheid start om 18u op de op de Grote Markt in Brussel.

Winterpret is het geweldige hoogtepunt van de winter: speelse activiteiten, gezelligheid, verlichte en versierde winkels, een indrukwekkende kerstboom op de Grote Markt, een ongezien licht- en geluisspektakel, een schaatsbaan, een nieuwe route langs de Sin-Gorikshallen, de kerstmarkt, ...

“De Smurfen, deeluitmakend van het Belgisch erfgoed, moeten absoluut aanwezig zijn op dit magisch moment dat nauw aan het hart ligt van duizenden Brusselaars.”, benadrukt Véronique Culliford, dochter van Peyo.

KERSTSFEER
Vrijdag 25 november zullen de Smurfen op het betoverende Muntplein de traditionele schaatsbaan inhuldigen (18.40u), die dit jaar verrast met zijn mooie transparante dak. Daarna zullen de Smurfen te vinden zijn aan de voet van het Reuzenrad om ook deze onmisbare attractie tijdens Winterpret in te huldigen. Ze zullen zich ongetwijfeld laten verleiden om te genieten van een adembenemend uitzicht op een feestend Brussel en de feërieke lichtjes overal in de stad.

Op zondag 27 november nemen de Smurfen u opnieuw mee op pad langs de vele attracties van Winterpret.

DE WONDERE WERELD VAN PEYO
Op internationaal niveau behoren de Smurfen tot de hoogst gewaardeerde Europese striphelden. Door hun wereldfaam hebben deze kleine blauwe mensjes er ondertussen al 3500 pagina’s avontuur opzitten, vertaald in 30 talen en gebundeld in 34 albums en 219 kortverhalen. Vandaag de dag is de wereld van de Smurfen te ontdekken in zowel films, tekenfilms, boeken en onderwijzende hulpmiddelen, figuurtjes, speelgoed en digitale applicaties. Daarbovenop zijn ze ook wereldwijd te vinden in pretparken en komt er in de lente van 2017 een nieuwe internationale film uit: De Smurfen en het verloren dorp!

09:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: de smurfen, winterpret |  Facebook | |  Print |

Culture Club : van Bad Sex tot Het Zesde metaal bij Canvas

canvas.JPGVrijdag 25 november om 21.10 u. op Canvas en canvas.be

In Culture Club kijken Sofie Lemaire en Bent Van Looy met open, gretige en nieuwsgierige blik naar cultuur en de culturele actualiteit.

Bent bezoekt fotograaf Maarten van der Kamp in zijn thuisstad. Die heeft net zijn eerste fotoboek ‘De Amsterdammers’ uit.

Zondag is het Vosdag, een festival rond muziek en literatuur ter ere van wijlen Luc De Vos. Artistiek directeur Kurt Overbergh en muzikanten Wannes Cappelle en Tom Pintens brengen een warm eerbetoon.

Kunstenaar Rinus van de Velde vertelt over zijn passie voor keramiek en sculpturen, én over zijn nieuwe expo in Den Haag die eraan komt.

Woensdag worden de Bad Sex Awards uitgereikt. Auteur Heleen Debruyne geeft vijf basisregels voor wie (goed) wil schrijven over seks.

En voor live muziek zorgt Het Zesde Metaal

 

09:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: culture club, canvas, bent van looy |  Facebook | |  Print |

Boyband ‘Side 2 Side’, bekend van Streetlab, gast bij Toppers kerstshows

side_2_side.JPGVoor de jongens van Streetlab gaat in december een droom in vervulling. Met hun boyband ‘Side 2 Side’ gaan zij een gastoptreden verzorgen tijdens de jubileumconcerten Toppers in Concert ‘Christmas Party of the Year’ in Rotterdam Ahoy. Met de gimmickplaat ‘Forget My Name’, de afscheidssingle met raps van René Froger, verbraken zij deze zomer menig stemrecord bij de Stichting Nederlandse Top 40.

Side 2 Side werd in het derde seizoen van het KRO/NCRV programma Streetlab gevormd. De boyband probeerde internationaal door te breken met het nummer ‘Küss Mich Jetzt’, maar dat lukte niet. In de laatste aflevering van het vorige seizoen Streetlab was te zien hoe Side 2 Side aankondigde uit elkaar te gaan. “Mensen worden eigenlijk pas succesvol op het moment dat ze doodgaan of aankondigen dat ze gaan stoppen”, aldus de vier jeugdvrienden Jasper, Stijn, Daan en Tim. “We zijn eigenlijk gestopt om te kijken of we dan succesvol kunnen worden.”

“Hoe mooi is het dat de Toppers ons de kans geven om nog één keer bij elkaar te komen om op te treden tijdens hun 12,5-jarig jubileumshows ‘Christmas Party of the Year’ op 10 december en 20 t/m 24 december in Rotterdam Ahoy. Zo zie je maar waar een experiment om een boyband te starten toe kan leiden. We gaan genieten en er een feest van maken!”

De shows van 20 t/m 24 december zijn uitverkocht. Tickets voor Toppers in Concert ‘Christmas Party of the Year’ op zaterdag 10 december zijn verkrijgbaar via www.ticketpoint.nl.

09:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: side 2 side, streetlab, toppers kerstshows |  Facebook | |  Print |

23/11/2016

Staf gooit Mathias voor de piranha's in Het Lichaam van Coppens

vtm.JPGAflevering 4 op donderdag 24 november 2016 om 20.35 bij VTM

Zwemmen met piranha’s: een nachtmerrie voor velen, een doordeweekse dag voor de gebroeders Coppens. In de vierde aflevering gaan Staf en Mathias naar het vis- en reptielencomplex Aquatopia in Antwerpen om – volledig op eigen risico - te testen of piranha’s echt zo’n vleesetende monsters zijn zoals ze in de typische Hollywoodfilms worden afgebeeld.

“De dieren worden aangetrokken door geluid en kunnen bloed ruiken vanop gigantische afstanden”, zegt piranha-expert Thomas Van Puyembroeck. Om die stelling te testen laat Mathias bloed trekken en laat hij zich daarna zakken in een aquarium vol hongerige vissen. “Er is genoeg vlees voor iedereen”, lacht Staf. Maar vinden de dieren Mathias ook echt lekker of blijven ze liever ver uit zijn buurt?

Daarnaast wagen de broers zich aan iets wat ieder kind ooit al wel eens probeerde, maar nooit echt durfde uitvoeren: een looping maken met een schommel. De broers gaan letterlijk swingen om te zien of het hen lukt met een zelfgemaakte schommel, maar dat is niet zo evident en zeker niet met een volle maag ...

Van dodelijke piranha’s en schommels naar bloedworst is slechts een kleine stap in Het Lichaam van Coppens. Mathias en Staf lanceren dan ook de eenmalige rubriek ‘Koken met Coppens’. Op het menu: zwarte worst of beter gezegd, chemische zwarte worst. In een ander keukenexperiment tonen de broers aan dat iets te heet zout op de patatten een stevige ‘patat’ kan veroorzaken.

In de studio houden de jongens zich bezig met het creëren van zandpatronen met enkel en alleen hun stem en maken ze een vuurtornado met een papiermand, enkele watten en een beetje brandalcohol.

22:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het lichaam van coppens, vtm, vtm het lichaam van coppens |  Facebook | |  Print |