Showbizzkanaal : Archieven

27/11/2016

Oleta Adams special guest bij Ladies of Soul 2017

Oleta Adams, Ladies of Soul 2017, Afgelopen zaterdag onthulde de Ladies of Soul met trots hun eerste special guest voor de concerten op 10 en 11 februari 2017. Niemand minder dan wereldster Oleta Adams maakt haar opwachting bij de dames in de Ziggo Dome.

Edsilia Rombley: “Oleta Adams is voor mij altijd een grote inspiratiebron geweest. Toen ik haar stem hoorde, besefte ik me dat het hebben van een lage vrouwenstem ook bijzonder kan zijn. Na de winst van de Nederlandse en Europese Soundmixshow in 1996 met mijn vertolking van haar I Just Had To Hear Your Voice, startte mijn carrière. En straks, ruim 20 jaar later, staat ze bij ons in de Ziggo Dome. Ik ben echt zo trots en vereerd dat ze met ons komt optreden.”

Oleta Adams, onder andere bekend van de hits Get Here en Window Of Hope, verkocht miljoenen platen wereldwijd en werd genomineerd voor vier Grammy Awards.

Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer zijn de Ladies of Soul. In het soulvolle concert worden energieke up tempo nummers afgewisseld met powerballads. Het is een groots opgezette show doorweven met mooie, intieme momenten. Een live band, bestaande uit muzikanten die hun sporen al ruimschoots in de muziek hebben verdiend, begeleiden de Ladies of Soul tijdens de avonden.

In 2017 staan de Ladies of Soul twee avonden in de Ziggo Dome. Tickets zijn verkrijgbaar via www.eventim.nl en www.ladiesofsoul.nl. Hier is tevens meer informatie over het concert te vinden.

21:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: oleta adams, ladies of soul 2017 |  Facebook | |  Print |

Juryprijs Beste Film voor My First Highway in Tallinn

Kevin Meuls speelfilmdebuut My First Highway heeft de Prijs van de Internationale Jury voor Beste Film gewonnen op Just Film, het kinder- en jeugdfilmfestival van het Black Nights Film Festival in Tallinn. De regisseur bedankte het aanwezige publiek gisterenavond tijdens de slotceremonie via een videoboodschap.

My First Highway is het verhaal van de 16-jarige Benjamin – een rol voor Aäron Roggeman – die verliefd wordt op een lokaal meisje wanneer hij met zijn ouders op vakantie is in Spanje. Ze is mooi en intrigerend en sleurt Benjamin mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.

My First Highway is het speelfilmdebuut van Kevin Meul die zich eerder al liet opmerken met korte films als Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck en Cadet. Zijn debuut ging eind oktober in wereldpremière tijdens het Film Fest Gent en was daarna te zien binnen Alice nella Città, een onafhankelijke sectie van het Filmfestival van Rome gericht op kinderen en jongeren. Ondertussen werd My First Highway ook al vertoond in Valladolid, Braunschweig, Denver en Stockholm.

De Juryprijs voor Beste Film is de eerste internationale onderscheiding voor My First Highway dat in Tallinn deel uitmaakte van het programma van Just Film, een subfestival van Black Nights dat de focus legt op kinder- en jeugdfilms.

My First Highway is een productie van Fobic Films (Broer, Hasta la vista). De film kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, in de film.

21:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: my first highway |  Facebook | |  Print |

25/11/2016

Mike Peterson - Ga Met Me Mee Met Kerstmis

mike_peetersen.JPGMike Peterson brengt vandaag zijn eerste eigen kerstsingle uit. Zoals wij gewend zijn van Mike Peterson is dit weer een op en top vrolijke plaat met veel mooie kerst elementen. De plaat is een Nederlandse versie van de ‘This Christmas’ die hij al eerder heeft uitgebracht samen met Charly Lownoise & Mental Theo alleen is deze versie een stuk rustiger.

 

09:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: ga met me mee met kerstmis, mike peterson |  Facebook | |  Print |

De Vetste Vakantie, aflevering 7 op maandag 28 november om 20.35 bij VTM

De Vetste Vakantie, vtm, vtm De Vetste Vakantie, De familie Claeys uit Asper-Gavere trekt elk jaar naar de Alpen om achter de karavaan van de Tour de France te reizen. Dat is voor papa Luc, een echte wielerfanaat, het hoogtepunt van het jaar. Hun kinderen zijn niet alleen de koers, maar ook de bergen grondig beu. De familie Druyts uit Brasschaat kiest daarentegen steevast voor een all-invakantie. Daar valt voor hun zoontje Zeno, die geen broers of zussen heeft, helaas niet veel te beleven. Daarom mogen de kinderen in De Vetste Vakantie voor één keer hun zegje doen over de reisplannen.

Hét evenement van het jaar voor de familie Claeys is de Tour de France. Elk jaar gaan ze ter plaatse om het spektakel vanop de eerste rij te volgen. Papa Luc wil geen moment missen en houdt zijn fototoestel steeds in de aanslag, wat voor heel wat ergenissen zorgt bij de kinderen Noah en Milan. Na jaren de karavaan van de koers te hebben gevolgd, snakken ze naar iets anders. Hun traditionele houten chalet willen ze wisselen voor een luxehotel en de koude berglucht voor hete temperaturen. Dat alles vinden ze in het luxueuze en exotische Dubai. Mama Ode en papa Luc zijn overdonderd wanneer ze hun gigantische hotelkamer ontdekken: “Wij hebben een plannetje nodig, anders verdwalen we hier!”. Gekleed in de lokale klederdracht verkent het gezin de stad met zijn impressionante gebouwen. Er staat ook heel wat waterpret op het programma en daar moet mama Ode, die al zo’n tien jaar niet meer onder water is geweest, grenzen voor verleggen. En laat ook papa Luc zijn fototoestel deze vakantie achterwege?

Zeno Druyts is enig kind en heeft niet veel speelkameraden op vakantie. Zijn ouders kiezen bovendien elk jaar voor een all-in vakantie waar rust en luxe hoog op de agenda staan. “Dat is pure verveling”, volgens Zeno, die dringend nood heeft aan actie. Hij neemt zijn ouders mee naar zijn droomland Denemarken, verkozen tot de kindvriendelijkste reisbestemming van Europa. Daar kan hij als legoliefhebber zijn hart ophalen in Legoland en leert hij vechten als een echte Viking in het Vikingendorp. Zijn ouders sleurt hij overal mee naartoe en dat vindt hij geweldig: “Zo’n dingen doen mijn ouders normaal nooit!”. Voor mama Kelly en papa Kurt valt het koude en regenachtige weer tegen. Kunnen zij desondanks toch genieten van de Deense eenvoud en natuur?

09:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de vetste vakantie, vtm, vtm de vetste vakantie |  Facebook | |  Print |

De warmste week 2016 - Alle details!

De warmste week 2016, Eén steunt ook dit jaar De warmste week van Music for life. Iedereen zorgt voor iedereen is de slogan van Music for life, en daar schaart Eén zich graag achter. In verschillende specials van Kalmte kan u redden en Blokken halen quizmasters Tom Lenaerts en Ben Crabbé alles uit de kast en speelt een groot aantal BV's met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

In een special van De allesweter duikt zelfs het presentatietrio van De warmste week van Studio Brussel op: als ze de allesweter kunnen ontmaskeren, halen ze 5000 euro binnen voor Music for life. 

Maar niet enkel Eén-gezichten steunen het goede doel. Ook de Eén-kijkers kunnen De warmste week steunen, en daarbij maken ze kans op enkele bijzondere prijzen van Thuis en F.C. De Kampioenen. Thuis-fans kunnen hun hart ophalen, want als zij met een sms'je Music for life steunen, maken ze kans op een persoonlijke kerstboodschap ingesproken door een Thuis-acteur. Wie dan weer graag een rolletje speelt in de derde F.C. De Kampioenen-film, kan zijn kans wagen in de Music for life actie van F.C. De Kampioenen.

Eén-kijkers kunnen De warmste week ook steunen door De warmste winkelkar van Iedereen beroemd te spelen. Daarnaast zendt Eén tijdens De warmste week uit vanop het terrein in De Schorre op verschillende tijdstippen.

Ontdek hieronder meer over alle specials en acties van Eén voor De warmste week.
Raadt het Music for life trio wie de allesweter is?
Op donderdag 15 december presenteert Lieven Scheire een special van De allesweter. Nog steeds quizzen vier BV's tegen elkaar, maar dit keer is het aan het presentatietrio van Music for life om de allesweter te ontmaskeren. Wie speelt er vals: Evi Hanssen, Kamal Kharmach, Eline De Munck of Showbizz Bart?

Als het trio het juist raadt, gaat hun 5000 euro naar De warmste week. Ook het geld dat alle winnende BV's het hele seizoen lang bijeensprokkelen in De allesweter, gaat naar een goed doel van Music for life.

Blokken for life
Mucoviscidose of kortweg "muco" is de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land. Daarom nodigt presentator Ben Crabbé vijf bekende kandidaten samen met een familielid uit, om het tegen elkaar op te nemen in een speciale uitzendweek van Blokken. Het programma verandert in de week van 19-23 december in Blokken for life. De volledige opbrengst van deze week - zowel het prijzengeld als de opbrengst van het kijkersspel - gaat naar de mucovereniging, die dit jaar 50 wordt. Deze BV's spelen mee voor het goede doel:

Maandag 19/12: Sergio vs. zijn zoon Gill Quisquater
Dinsdag 20/12: Warre Borgmans vs. zijn neef Dimitri Leue
Woensdag 21/12: Annelien Coorevits vs. haar zus Stephanie Coorevits
Donderdag 22/12: Christoff vs. zijn zus Lindsay
Vrijdag 23/12: Tom Lenaerts vs. zijn zoon Willem Lenaerts
Kunnen Maaike Cafmeyer, Bart de Pauw en Erik Van Looy hun kalmte bewaren voor De warmste week?
Op Kerstdag en op Nieuwjaarsdag presenteert Tom Lenaerts een special van Kalmte kan u redden. Op 25 december wordt Kerstmis dit jaar gevierd zonder ballen, want die avond strijden vijf bekende dames tegen elkaar in een speciale aflevering. Maaike Cafmeyer, Ruth Beeckmans, Sarah Vangeel, Danira Boukhriss en Karen Damen zijn de vijf indrukwekkende vrouwen in de arena van Tom Lenaerts.

De allereerste dag van 2017 zal er meteen eentje zijn voor in de geschiedenisboeken: vijf bekende quizmasters maken in de Nieuwjaarsspecial van Kalmte kan u redden onder elkaar uit wie van hen nu eigenlijk de beste quizzer is. Steven Van Herreweghe, Adriaan Van den Hoof, Bart De Pauw, Erik Van Looy en Ben Crabbé ruilen hun rol als presentator om voor een zitje aan de andere kant: die van kandidaat.

In de twee specials spelen de kandidaten tegen elkaar, tegen hun eigen hartslag, en vooral voor een goed doel: in het kader van Music for life wordt de pot van 10.000 euro integraal geschonken aan SOS Kinderdorpen.

Iedereen beroemd in De Schorre
In de week van 19-23 december draait Iedereen beroemd rond De warmste week. De desk staat de hele week op het terrein van Music for life in De Schorre. De winkelkarquiz ondergaat een metamorfose en wordt De warmste winkelkar, gespeeld vanop De Schorre. Het wordt een all-terrain editie waarbij er gewinkeld wordt op een hindernissenparcours, met een gepimpte kar. Alle opbrengst gaat naar de Belgische federatie van Voedselbanken.

Ook de rubriek Onderweg staat in het teken van De warmste week. Iedereen beroemd volgt een buslijn die mensen van en naar De Schorre brengt. In Deurvragen veilt Stijn Van de Voordeitems die de week voordien door Iedereen beroemd werden opgehaald, voor het goede doel. En Sir Alistair geeft in Homo Flandriens zijn unieke en antropologische blik op het gebeuren Music for life.

Gepersonaliseerde Thuis-boodschap van de acteurs
Ook Thuis draagt bij aan Music for life met een bijzondere actie waar Thuis-fans hun hart aan kunnen ophalen. Wie tussen vrijdag 16 en maandag 19 december De warmste week steunt met een speciaal sms'je, maakt kans op een bijzondere verrassing: uit de gestuurde sms'en worden enkele winnaars geloot die door een van de Thuis-acteurs een persoonlijke kerstboodschap kunnen laten inspreken.

De winnaars mogen hun eigen kerstwens of wens voor het nieuwe jaar doorgeven, en een Thuis-acteur maakt er een persoonlijke videoboodschap van. Wie zichzelf of iemand anders op deze manier wil verrassen, kan tussen 16 en 19 december THUIS sms'en naar het speciale nummer van Music for life: 4342. De opbrengst van deze sms'jes gaat naar De warmste week.

Speel mee in de nieuwe F.C. De Kampioenen-film
Eén en producent Skyline Entertainment geven enkele gastrollen weg in de nieuwe, derde F.C. De Kampioenen-film die geregisseerd wordt door Jan Verheyen. De opnames zijn gepland in juni 2017. Meer details over deze actie volgen later.

De allesweter special: donderdag 15 december om 20.40 uur
Blokken for life: week van 19-23 december om 18.30 uur
Iedereen beroemd: week van 19-23 december om 19.40 uur
Kalmte kan u redden specials: zondag 25 december en zondag 1 januari om 20.30 uur.

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio, Televisie | Tags: de warmste week 2016 |  Facebook | |  Print |