Showbizzkanaal : Archieven

27/11/2016

Samantha Steenwijk brengt een swingende kerstplaat!

steenwijk.JPGMet de allereerste klokken die in dit vrolijke nummer luiden zit je al meteen midden in de kerstsfeer. Precies hoe kerst zou moeten zijn, dát is wat Samantha Steenwijk beschrijft in haar kerstliedje en laat dat nou exact zijn hoe deze vrolijke en altijd spontane Haagse volkszangeres zelf in het leven staat. Na haar succesvolle singles ‘Hou Toch Van Mij’, ‘Lieveling Wat Hou Ik Van Jou’, ‘Proosten Op Het Leven’ en ‘Het Leven Is Zo Mooi’ is het nu tijd voor een kerstsingle in dezelfde vrolijke stijl. De nieuwe single van Samantha Steenwijk kwam tot stand door een succesvolle samenwerking van NRGY Music (Tom Peters) & Number8Music (Vincent Claase ook wel bekend als zanger Vinzzent). Door de creativiteit en professionaliteit van beide partijen hebben zij deze release kunnen bewerkstelligen.

 

22:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: samantha steenwijk |  Facebook | |  Print |

Eindejaarsconcert met Leah Thys, Ann De Winne en Hans Peter Janssens

concert.JPGWie de feestdagen wil inzetten met een stemmig concert, zit goed in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Hans Peter Janssens en Ann De Winne brengen er op 28, 29 en 30 december een sfeervol Eindejaarsconcert met een vijfkoppig live orkest. Actrice Leah Thys is special guest en brengt een vleugje tribuut aan diva's uit vervlogen tijden. Drie topartiesten en vijf bevlogen muzikanten, dat resulteert in een onvergetelijke combinatie voor een feestelijke, muzikale belevenis. Dit Eindejaarsconcert is dé manier om 2016 op stemmige wijze af te sluiten!

De warme stem van Hans Peter Janssens en de frisse, klaterende sopraan van Ann De Winne zorgen met dit Eindejaarsconcert voor een heerlijke avond, met songs die variëren van klassiek tot jazz, van musical tot pop en van soul tot chanson... een zalige reis voor je muzikale hart. Een bevlogen vijfkoppig orkest, inclusief piano, accordeon en het strijkkwartet Opus 4 zorgen voor de feestelijke sound track onder deze muzikale belevenis.

Leah Thys is een veelzijdige artieste. Zij is niet enkel actrice maar tevens een zangeres met een stem vol nostalgie. Zij brengt als Special Guest een vleugje tribuut aan diva's uit vervlogen tijden.

EINDEJAARSCONCERT MET ANN DE WINNE EN HANS PETER JANSSENS - SPECIAL GUEST: LEAH THYS

Piano, accordeon en muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert
Strijkkwartet Opus 4

Data: 28, 29 en 30 december
Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater (Hoogstraat - Antwerpen)
Tickets: www.fakkeltheater.be - 070 246 036

22:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: eindejaarsconcert, leah thys, ann de winne, hans peter janssens |  Facebook | |  Print |

Wintercircus Arlette Hanson komt naar Hasselt en Antwerpen!

Wat als een clown burgemeester wordt van je geliefde stad? Wintercircus zoekt het uit!

Wintercircus Arlette Hanson komt op 4 januari naar Ethias Theater Hasselt en op 5 januari naar Capitole Gent met hun adembenemende familievoorstelling 'Koud Kunstje!'. Wanneer een clown het burgemeesterschap overneemt, staat de stad op zijn kop: de inwoners lopen op hun handen, vliegen door de lucht, klimmen en klauteren al kibbelend de trapeze op en af, en draaien indrukwekkende salto’s en pirouettes.

Het Nederlandse Wintercircus is hét bewijs dat circus nog springlevend is. Wat 38 jaar geleden begon als traditioneel circus is onder leiding van Arlette Hanson uitgegroeid tot origineel en eigentijds circustheater, leuk voor jong en oud.

In de show tonen artiesten van Nederlandse bodem hun talent. Daarnaast toert Arlette Hanson het hele jaar door de wereld over op zoek naar de beste internationale acts. Dit jaar zijn dat onder andere de Black Diamonds uit Ethiopië met een adembenemende acrobatiek act. Daarnaast gaan TinTin & Agustin, de clowns uit Argentinië, voor de tweede keer op rij mee. En van bij ons doet het Vlaamse duo Passe-Pieds mee, die door hun sublieme trapeze werk gewild zijn in de Duitse variétés.

'Wintercircus' op 4 januari in Ethias Theater en 5 januari in Capitole Gent. Tickets via www.ethias-theater.be of 070 345 345 (max.€0,30/min) en www.capitole-gent.be of 070 69 11 11 (max.€0,30/min).

21:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: wintercircus arlette hanson, hasselt, antwerpen |  Facebook | |  Print |

De hel in de mist op de E17 - Lotgenoten op maandag 28 november 2016 om 21.45 bij VTM

vtm.JPGLotgenoten met Julie Colpaert op maandag 28 november 2016 om 21.45 bij VTM

Een dikke mist hangt over de E17. Auto’s en vrachtwagens staan rokend langs beide kanten van de weg. Olie lekt uit de wrakken. Overal is er vuur. Gewonden en doden liggen verspreid over de weg. Geknelde bestuurders roepen wanhopig om hulp. Hulpverleners komen handen tekort en lopen af en aan. Ongeruste familieleden zitten thuis urenlang zonder nieuws. Twintig jaar na het ongeluk zijn zij allen nog altijd Lotgenoten.

Julie Colpaert brengt in Lotgenoten het menselijk verhaal achter de grootste Belgische kettingbotsing ooit. Die op E17 in het Oostvlaamse Nazareth, op 27 februari 1996. Tien mensen komen om en meer dan 80 raken gewond wanneer omstreeks 10u meer dan 200 auto’s en vrachtwagens op elkaar inrijden door de hardnekkige mist.

“Eenmaal op de E17 werd de zichtbaarheid slechter en slechter, tot je op een bepaald moment in een muur kwam.” - Beroepsmilitair Philippe Ballegeer, met een legervoertuig op weg naar zijn kazerne wanneer hij in de dichte mist terechtkomt.

Vijf brandweerkorpsen, het Rode Kruis en ziekenwagens van acht ziekenhuizen komen ter plaatse om hulp te bieden. Zij hebben de grootste moeite met overlevenden uit de geknelde wrakken te bevrijden. Sommige wagens zijn in brand gevlogen.

“Ik hing op het stuur, maar het brandde voor mij. Ik dacht, ik ga hier levend verbranden in deze vrachtwagen.” - Veehandelaar Stefaan Degroote, urenlang geklemd onder zijn stuur.

Chauffeurs die op tijd zijn kunnen stoppen, helpen heel de middag mee om mensen te bevrijden. Zo kruipt Roos Ghys boven op een wrak om de geknelde chauffeur Gilbert te kalmeren. Urenlang probeert ze de zwaargewonde man te sussen. Hij is een van de laatste die die middag uit een wrak wordt bevrijd. Nu jaren later, gaat Roos nog af en toe bij Gilbert op bezoek. “Voor mij is Gilbert nog altijd iemand speciaal. Het is alsof je lotgenoten bent. Je hebt samen iets meegemaakt, iets samen doorsparteld. Je kan dat niet meer uit mekaar trekken.” - Roos Ghys

Na het zware ongeval roept de provincie Oost-Vlaanderen de verkeersveilige dag in het leven.

21:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lotgenoten, vtm, vtm lotgenoten |  Facebook | |  Print |

Nieuwe single voor John Terra + album nu ook op VINYL te koop + aankondiging concerttour

john_terra.JPGHet voorbije jaar was er absoluut geen ontkomen aan... John Terra staat weer helemaal op de kaart (als zanger), dat bewees hij maar al te goed met z'n album "John Terra Zingt Neil Diamond" waarvoor John een selectie van 12 nummers van z'n grote idool bewerkte.

Uit dat nieuwe album verschijnt volgende week een nieuws single... maar in een ietwat andere versie dan de albumversie. Op "Prachtige Dag (In De Stad Van M'n Hart)" brengt John immers een ode aan de Stad Brussel.

“Toen ik Maasmechelen verliet om in Brussel aan het Conservatorium te gaan studeren, kon ik in de verste verte niet vermoeden dat ik er zou blijven hangen. Mijn studentenkot gaf me niet het gevoel dat deze grijze stad mij zou gaan bekoren", aldus John.

“Gaandeweg begon ze mij te verleiden van Catherine tot Madeleine, van het Noord – tot het Zuidstation. Al ben ik niet geboren uit de kriebels van haar buik , vandaag is Brussel als een tweede moederschoot, een stad waar de wereld samenstroomt...", voegt hij er nog aan toe.“De Vlaamse bewerking van Geert Vanloffelt (De Geest) roept bij mij dezelfde gevoelens op als de originele song van Neil Diamond : Beautiful Noise”.

De nieuwe versie zal kortelings digitaal beschikbaar zijn als download en via streaming, de originele versie van de song kan nog steeds worden teruggevonden op het album.

Nog meer leuk nieuws van John Terra want als één van de weinige Vlaamse artiesten beschikt John sinds kort ook over een heus vinylalbum. "John Terra Zingt Neil Diamond" is zopas verkrijgbaar in de handel als LP met maar liefst 8 songs op de tracklisting. Een populair collector's item, dat blijkt nu al en daardoor ook een ideaal kerstcadeautje voor de fans van John Terra, Neil Diamond en het genre. Wie het album graag beluisterd maar met het nostalgische geluid van de tijden van weleer die rent maar beter meteen naar de winkel want de oplage werd gelimiteerd!

En nu we dan toch met leuk nieuws strooien... In 2017 komt er ook een heuse live-tour van John Terra aan! Na het succes van album en alle daaruit verschenen singles kon die niet langer meer uitblijven. "Ik was zeer vereerd toen een radiostation me uitnodigde voor een gesprek over een mogelijke tour", zegt John.
"Het was even brainstormen om de vorm van het concert aan te pakken, maar uiteindelijk vonden we een titel die de lading van het concert volledig dekt: 'John Terra Vroeger en Nu.'"

“Vroeger” staat voor: “ De grootste successen uit John's eigen carrière aangevuld met liedjes die ik schreef of producete voor vrienden collega’s . Het rijtje waar hij uit kan kiezen is ondertussen lang geworden: Helmut Lotti, Christoff, Dana Winner, Yasmine, Luc Steeno, Willy Sommers, Lisa del Bo om er maar enkelen te noemen…”

“Nu” staat voor : “ John's eigen album rond de liedjes van Neil Diamond”.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een mooie voorstelling van te maken, John kijkt dan ook verlangend uit naar het nieuwe jaar.

Concertdata

Zondag 12 februari 2017 - 15h00 - CC De Dijk (Brugge)

Zondag 2 april 2017 - 15h00 - CC De Cultuurfabriek (Damme)

Zaterdag 17 juni 2017 - 20h00 - CC Kruispunt (Diksmuide)

Zaterdag 9 september 2017 - 20h00 - CC De Leest (Izegem)

Zaterdag 25 november 2017 - 20h00 - CC De Valkaart (Oostkamp)

21:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten, Singles |  Facebook | |  Print |