Showbizzkanaal : Archieven

27/09/2016

Film Fest Gent 2016 maakt volledig programma bekend

film_fest_2016.JPGHet volledige programma van het 43e Film Fest Gent is deze ochtend officieel voorgesteld. Van 11 tot 21 oktober biedt het festival een waaier van 100 uiteenlopende langspeelfilms aan. Er is een focus op Nordic cinema, een spotlight op Japan en er vinden verschillende concerten, panels en talks plaats. Het festival pakt dit jaar opnieuw uit met bekende internationale gasten zoals Ken Loach, Isabelle Huppert, Terence Davies, Olivier Assayas, Mark Rappaport, Derek Cianfrance, Asghar Farhadi en Ryuichi Sakamoto. Maar ook met bekende gezichten van eigen bodem zoals Arno, Bouli Lanners, Peter Van den Begin, Wim Willaert en Johan Leysen. Alle info kan je vinden op www.filmfestival.be

OFFICIËLE COMPETITIE
Dit jaar dingen er twaalf films mee in de officiële competitie, die op 16 oktober opent met de vertoning van 'Home' in aanwezigheid van de cast & crew en regisseur Fien Troch. Ook Ivo Ferreira ('Cartas da Guerra'), Kôji Fukada ('Harmonium'), João Pedro Rodrigues ('The Ornothologist'), Terence Davies ('A Quiet Passion' en Katell Quillévéré & Bouli Lanners ('Réparer les vivants') komen hun films voorstellen op het festival. In de internationale jury zetelen producent Jeremy Thomas, regisseur Tran Anh Hung, actrices Lina El Arabi en India Hair, schrijver Jonathan Coe en regisseur en actrice Maaike Neuville.

FOCUS OP NORDIC CINEMA
Na een focus op Britse films vorig jaar, richt de 43e editie van Film Fest Gent zich op Scandinavische films. In het programma biedt de eenmalige sectie Nordic Cinema een selectie van 13 films en 8 Nordic Shorts. Bovendien toont het festival de klassieker 'Queen Christina', met poster girl Greta Garbo in de hoofdrol.

SPOTLIGHT JAPAN
De hoofdbrok van deze spotlight is de vertoning van dertien nieuwe films uit het land van de rijzende zon. Films van jonge talenten maar ook van veteranen uit de Japanse cinema die in het Westen onbekend zijn. Deze sectie biedt de unieke kans om poolshoogte te nemen van de actuele cinema van een van de belangrijkste landen uit de filmgeschiedenis. Buiten deze sectie zijn er ook twee vertoningen met live muziek: 'Gosses de Tokyo' en 'Belladonna of Sadness', 2 kortfims en 5 Japanse klassiekers van Nagisa Ôshima.

BELGIAN CINEMA TODAY
Naar goede gewoonte presenteert Film Fest Gent het beste en het sterkste uit de Belgische cinema en tv. Dat het hier gaat om zowel de potentiële commerciële hits als de arthouse en crossover films is het beste bewijs van de diversiteit van de vaderlandse cinema. Op 15 oktober zal ook de Visser-Neerlandiaprijs Scenario 2016 en Lifetime Achievement Award van de Acteursgilde uitgereikt worden in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, met aansluitend de vertoning van 'Le Ciel Flamand' van Peter Monsaert.

16E WORLD SOUNDTRACK AWARDS
Na de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze filmmuziekprijzen op 19 oktober in Capitole Gent, brengt Brussels Philharmonic & het Vlaams Radio Koor o.l.v. Dirk Brossé op 20 oktober nog een extra concert zonder ceremonie; met een opmerkelijke selectie uit het oeuvre van grote filmcomponisten zoals eregast Ryuichi Sakamoto, aangevuld met bekende tunes van klassieke en meer recente tv-series zoals 'House of Cards', 'Fargo' en 'Homeland' in aanwezigheid van de componisten zelf.

Dit jaar kon de internationale World Soundtrack Academy voor het eerst ook op Belgische filmscores stemmen voor Best Original Score for a Belgian Production. De genomineerden dit jaar zijn:
- Soulwax voor 'Belgica'
- Hendrik Willemyns voor 'D'Ardennen'
- Hans Helewaut voor 'Cafard'

STEUN KRAS SAMEN MET FILM FEST GENT
Naar aanleiding van de thematiek van onze openingsfilm 'I, Daniel Blake’ willen we graag samen met onze bezoekers Kras vzw steunen, een koepelorganisatie die 15 Gentse armoedeorganisaties verenigt en een belangrijke partner in het Gentse armoedebeleid is. De opbrengst gaat integraal naar de werking van Kras en hun dagelijkse ondersteuning van mensen in armoede.

PARCOURS
Om het publiek wegwijs te maken in het programma, stellen we naast de secties ook weer de verschillende parcours voor. Zo is er Kidsproof voor de allerkleinsten, Explore Zone voor de jongeren en Plus Parcours voor 65-plussers. Behalve On the Edge, Docs en Belgian Cinema Today is er nog het thematische parcours LGBTQ: films met een overheersend roze thema.

Het 43e Film Fest Gent loopt van 11 tot 21 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole. Info en tickets kan je vinden op www.filmfestival.be.

 

 

11:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: film fest gent 2016, programma film fest gent 2016 |  Facebook | |  Print |

Free Souffriau speelt Maya de Bij

studio100.jpgNiemand minder dan Free Souffriau zal de rol van Maya de Bij spelen in de allereerste Maya Show: Maya en de pollenbollen.

Ga mee met jouw grappigste bijenvriendjes op hun spannende zoektocht in deze allereerste live show van de bekendste bij! Naast Maya staan ook heel wat van haar sympathieke vriendjes op het podium: sprinkhaan Flip, mestkever Ben, Beatrice de vlinder en Tekla de spin.

Maya heeft een verrassingsfeest voor Willy georganiseerd. Hij is jarig! Maar zelf is hij dat een beetje vergeten. Maya heeft Willy om heerlijke pollenbollen gestuurd om een verjaardagstaart te versieren. Maar als hij terug komt, is hij er een paar onderweg verloren. Maya en Willy gaan op pad om de pollenbollen terug te vinden. Het begin van een grappig en kleurrijk avontuur!

Van 9/04 tem 11/06 in
Antwerpen - Asse - Brugge - Hasselt - Heist-o/d-Berg
Kortrijk - Oostende - Scherpenheuvel - Sint-Niklaas
Prijzen: € 20 - € 25 (incl service- en reservatiekosten)

Tickets voor de Maya show zijn hier al te koop.

10:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: maya de bij, studio 100, free souffriau |  Facebook | |  Print |

My First Highway in wereldpremière op Film Fest Gent 2016

my_fist_highway.JPGParadiso Filmed Entertainment en Fobic Films stellen met trots de trailer voor van MY FIRST HIGHWAY. Het langspeeldebuut van regisseur Kevin Meul gaat in wereldpremière op het Film Fest Gent op 12 oktober.

MY FIRST HIGHWAY is geselecteerd voor de Explore Zone competitie op het Film Fest Gent. De hoofdprijs wordt uitgereikt door een jongerenjury. Kevin Meul won in het verleden reeds verschillende prijzen. Zijn eerste kortfilm ‘Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck’ behaalde o.m. de hoofdprijzen op de internationale filmfestivals van Chicago, Seattle en Valladolid.

Op 13 en 15 oktober kan je de film gaan bekijken op het Film Fest Gent. De film is opgenomen in het programma van Lessen in het Donker.

YouTube Trailer: http://bit.ly/TrailerMyFirstHighway

 

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: my first highway, film fest gent 2016, film my first highway |  Facebook | |  Print |

Joe Bonamassa komt op 28 april 2017 naar de Lotto Arena in Antwerpen

joe_bonamassa.JPGOp 28 april 2017 zal Joe Bonamassa in de Antwerpse Lotto Arena de pannen van het dak spelen. Iedereen die hem ooit live zag, weet dat dit opnieuw een zinderend bluesrock concert wordt.

Joe kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is schier eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Zijn eerste bluesrockplaat nam hij in 1994 op met Bloodlines, een groep met de zonen van Robby Krieger (The Doors) en Miles Davis. Joe speelde ook in Black Country Communion, een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek Sherinian (Billy Idol, Dream Theater). Daarnaast was hij lid van Rock Candy Funk Party en werkte hij succesvol samen met Beth Hart.

Sinds 2000 bracht de man elf solo-studioplaten uit. In mei 2012 verscheen het prachtige Driving towards the daylight, een collectie covers en originele songs. Het meest in het oog springend zijn de covers van 'New Coat of Paint’ (van Tom Waits), 'Lonely Town Lonely Street’ (Bill Withers) en 'Stones in My Passway’ (Robert Johnson). Ook op zijn meest recente plaat Blues Of Desperation (2016) gaan vakmanschap en ontroering hand in hand.

Maar de muziek van Joe Bonamassa bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Op 23 september verschijnt "Live at the Greek Theatre”, een eerbetoon aan de drie grootste 'koningen’ van de Blues: Albert King, Freddie King en ... B.B. King.

De virtuoze groepsleden - gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek - hebben beloofd om ter ere van het publiek (ja u) een tandje bij te steken. Thuisblijven is dan ook geen optie.

De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 30 september om 9u.

28.04.2017

Lotto Arena, Antwerpen
Tickets: € 77 | 87 | 107 (incl. servicekosten)
Verkoop vanaf vrijdag 30 september om 9 uur via www.teleticketservice.com

09:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: joe bonamassa, concert joe bonamassa |  Facebook | |  Print |

Laura Tesoro als kers op de taart bij Night of the Proms 2016

proms2016.JPGDe organisatoren van Night of the Proms hebben onverwachts een extra artiestennaam gelost voor de shows België. Laura Tesoro, onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm, wordt toegevoegd aan de line-up. Eerder waren ook Chaka Khan, Natasha Bedingfield, Tom Chaplin, de leadzanger van Keane en Gabriel Rios als hoofdacts aangekondigd.

Met Laura Tesoro en Gabriel Rios als Belgische solisten op Night of the Proms wordt dit jaar extra nadruk gelegd op talent van eigen bodem. Op de shows in Antwerpen en Hasselt zal Laura Tesoro onder andere voor het eerst ‘What’s The Pressure’ in een speciaal daarvoor geschreven symfonisch arrangement brengen.

Belgische electroband Subs geeft mee vorm aan de show

De drie heren van de electroband The Subs werken dit jaar mee aan Night of the Proms. Het trio staat bekend voor energieke live-shows en razend populaire albums waarmee ze de wereld rondgereisd hebben. Dit jaar vieren The Subs met “A Decade of Dance” en het gelijknamige album hun tiende verjaardag.

Door de krachten te bundelen met Night of the Proms tonen The Subs niet afkerig te zijn om eens iets helemaal anders te doen. “Ze zullen zelf niet op het podium staan, maar we kunnen wel beroep doen op hun expertise om concreet vorm te geven aan het programma,” aldus Flor Boey, een van de producenten van Night of the Proms. “Het samensmelten van alle popnummers en klassieke muziek tot een coherente show is ieder jaar opnieuw een waar huzarenstuk. Met alle ingrediënten proberen we telkens de goede te flow creëren en keren de mensen zo hopelijk opnieuw met een grote glimlach huiswaarts.”

Een onuitgegeven line-up en muzikaal programma

Tussen 5 en 11 november staat het Antwerps Sportpaleis helemaal in het teken van Night of the Proms. En op 12 november trekt het muziekspektakel naar de Ethias Arena Hasselt voor de eerste show ooit op Limburgse bodem. Soulzangeres Chaka Khan, leadzanger van Keane Tom Chaplin, de Britse Natasha Bedingfield en de Puerto Ricaans-Belgische singer-songwriter Gabriel Rios en Laura Tesoro treden op als popartiesten. Het Amerikaanse strijktrio Time For Three maakt zijn opwachting als ‘klassieke act’.

Vaste waarden Kobe Ilsen en John Miles zijn ook van de partij op de 32e editie van Night of the Proms. Alle artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento, de NOTP Backbone (de Electric Band), het koor Fine Fleur en backing vocals The Pretty Vanillas, onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche. Tickets zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.).

Night of the Proms 2016, in het Antwerps Sportpaleis op zaterdag 5, donderdag 10 en vrijdag 11 november om 20.30 uur, in Ethias Arena Hasselt op zaterdag 12 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro. Bestellen kan via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroep.be.

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: proms 2016, night of the proms 2016 |  Facebook | |  Print |